• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin bebegime tutumu cimrilik mi, umursamazlik mi, temkinli olmak mi? :(

Canım cimrilikten değil de erkekler bböyle şeyleri onemsemiyorlar sadece.hele dogsun o da azcok heveslenir birşeyler almaya.ama senin kadar değil:)

Bi laf vardır kardeşim anne anne olduğunu karnına düşünce, baba da yüzünü görünce anlarmış.
Evet haklısın her insan bebeğine özenir. Ve bununda sonucunda eşinde güzel bir söz iyi bir yaklaşım bekliyorsun.
Senin gibi düşünemez ki canm. Bırak şimdi gerekirse eşinin kalbini kırmadan hissettiklerini ve üzüldüğünü anlat.
Bebeğini hayirlisiyla sağ salim sağlıklı sıhhatli kucağına almayi nasip etsin Rabbim inşiallah. Ve bundan sonra yuvanda mutlu bir hayat dilerim..
Teşekkür ederim.

Kizim 6 aylik suan ve esimin ailesi bir corap dahi almadi kizima ..

Umrumdami degil ..
Almasinlar, benim ailem her hafta dolu dolu alisveris yapiyo kizima.

Esime gelince ben kizimiza alisveris yaparken sormuyorum bile aliyorum zaten ayni cepten cikiyo masraflar ..

Suan bunlari takma tadini cikart hanileliginin..

Hmmm ben ilk hamileliğimde eşim benim kadar sevinmedi diye üzülmüştüm, ben tek nasıl bakarım çocuğa acaba demiştim, eksikleri ne zaman alsak falan.... Sonra düşük yaptım. Sonra bir düşük daha ve bir tane daha.
Diyeceğim o ki bebeğin sağlıkla yanında olsun bunların hiçbiri dert değil. İnan değil. Bebek doğunca saracak temiz bir bez bulursun. Eften püften şeylerle canını sıkma kendinin de bebeğinin de.. Sağlıkla kucağına alırsın inşallah dert keder kalmaz :KK66:
Cok geçmiş olsun. Haklısınız. Cok yiprandim vede hassas bir donemdeyim. Oldugundan fazla abartıyorum belki de durumu.. sonycta 7 ay öncesine kadar en buyuk derdim bebegimizin olmamasiydi. Insaniz, nankoruz... esim de az da olsa anlar inşallah kendisinin hatasını. Dogunca gorecegim seni dedim zaten. Hayirlisi artık. Sag salim gelsin de yavrum, cok şükür herseyi hazir..

Hiç canını sıkma biz de uzun tedaviler sonucu evlat sahibi olduk. Eşim aynı sizin eşiniz gibi davrandı hatta yüzü hiç gulmezdi. Çok kirilirdim. Bebeklerim doğdu bir gün sitemle bunları bunları yaptın beni çok kırdın dedim. Hayatım hiç inanamiyordum sağlıkla dogacaklarina bir şey olacak diye ödüm kopuyordu dedi. Ben de hep cimrilikten sanıyordum meğer işin aslı öyle değilmiş. Alışmamaya çalışıyormuş karnımı bile nadir severdi. Şimdi ikizlerin 21 aylık nerde oyuncak var alır. Ayakkabının en kalitelisini kiyafetlerin falan. Takma kafana aldıklarını güle güle kullanırsınız inşallah. Kendini ve bebeğini boşuna uzuyorsun. Bir de anneler bebek rahme düşünce anne oluverir. Babalar bebeği kucağına alınca. Selametle kal.

Şimdi böyleyse doğduktan sonra ne yapacak?
Altıbucuk aylık oğlum var galiba iki ay olmadan toplu kıyafet alışverişi yapıyorum,cünkü bebekler çabuk büyüyor.
her alışverişimdede enaz 150 euro harcıyorum.kocamdan Allah razı olsun diyim.
eşinize diyin sen masrafı doğunca görürsün bu iyi günlerin :)
şimdiden hazırlasın kendini,yoksa sonra baygınlık geçirir :KK45:

Merhaba Canım bende biraz uğraştıktan sonra hamile kalabildim ve benim eşimde senin eşin gibi davranıyordu ilk başlarda... Benim eşim doktor ben öğretmenim çok şükür maddi sıkıntımız yok ama ben hevesle ilk Zaman'lar şunu alalım bunu alalım dediğimde onda hiç heves ve bendeki heyecanı görmüyordum . Çünkü inanmıyordu her an düşeceğini sanıyor ve bu zamana kadar geleceğimize inanmıyordu sanırım. Aslında aynı korku bende de vardı ama yinede ben bişeyler almak isterken onunda istekli olmasını bekliyordum. Şimdi doğuma sayılı günler kaldı çok şükür eşim değişti şimdi kendiliğinden diyor hadi gidip bebeğe şunu da alalım bunu da alalım diye... Demek ki cimrilikten değil korkudan böyle davranıyormuş şimdi daha iyi anladım bunu. Bu yüzden canını sıkma erkekler bebeği görünce baba olduklarını anlıyorlar galiba:)

Ben aldım sen aldınımı var siz ailesiniz sonuçta bizimde bebeğimz olcak eşimin maaşıyla geçiniyoruz bende memurum benimkini bebek için biriktiriyoruz birlikte alışveriş yapıyoruz bebeklerimiz için ona sormadan bişey almam herseyini beraber yapıyoruz netten bile alırken birlikte seçiyoruz karar veriyoruz.

Esinizin ve sizin kazanciniz ortak ise siz gerekli gordugunuz seyleri esinize haber vererek alin.
Erkekler oyle cok fazla alisverise gideyim cocuguma sunu bunu alayim diyecek varliklar degillerdir.
Hele esinizin ailesinden hicbir sey beklemeyin yaparlarsa torunlarina, yapmazlarsada kendileri bilir.
Ama surekli esinizin ailesinin borclarini oduyorsaniz ve bu sizi maddi olarak zorluyorsa esinizle konusun, hayirli dogumlar.

Kadinlar hamile kalir kalmaz anneligi hissemeye basliyor. Erkekler ise sonradan baba oluyor. Acele etmemesi bu yuzden olabilir.

Hamilelikten dolayı hassas düşünüyorsunuz.
Çoğu kişi eşiniz gibi doğduktan sonra almayı tercih ediyor.
O şuanda sizin kadar bilincinde değil ki.. Sis hissediyorsunuz o hissedemiyor. Daha mantıksal yaklaşıyor.

Yıpratmayın bunlar için kendinizi ve eşinizi. İnanın değmez.
Doğduktan sonra görürsünüz sizden çok alacak bebeğinize.

Merhaba arkadaslar :) 7 aylik hamileyim. 5.aydan itibaren internetten ufak tefek bebek ihtiyaçlarını almaya basladim. 3 siparis verdim 250+400+250 toplam 900 Tl'lik. Memurum, cok sukur odeyebiliyorum diye ve 6 yillik ozlemin sonucu heves ettim aldim. Almadan once esimle konusmustuk internet daha uygunsa ordan alalim diye. Aldigim hersey ilk aylarda cok gerekli şeyler ve severek aldim. Sorun su ki esim her aldiktan sonra ne gerek vardi dogunca alirdik diye canimi sıktı. Doguma ne kaldi ki zaten bir de kışa denk gelecek. Ben yaninda yokken ne bilecek ki nasil seyler, neler alinacak... Burasi kucuk yer ama birkac magaza var beraber gezdik hic hevesi yok. Insan bir heves eder bir tutum begenir kizina... yok ..çorap bile almadi hala. Bahanesi sebest calisiyor her zaman cok sıkışık olmasi.. kendi kardesleri bile hala kendinden harclik bekler, ihtiyac gidermesini bekler babalarinin umurunda degil. Dun gece bebegin cicilerini severken oturup agladim. Esimle tartistim lafla seviyorsun bir corap bile almadin kizina, baban gibi cimrisin kendi cocuguna dedim. Kirildi, dogsun bakalim alirim diyor. Hala canim sıkkın. Esime hala kusum. Hem iste hem evde calisiyorum, maddi olarak destek oliyorum borclari da bitmiyor
ailecek dertleri de... Gurbette kendimi enayi yerine konulmus gibi hissediyorum. Annemler bile hediye olarak besik nevresim takimi falan aldilar beyimizin ve ailesinin umrunda değil. Çocuk belki benim en buyuk umudum,belki de en buyuk yorgunlugum olacak maddi manevi...hayirlisi... Sağlıkla gelir de inşallah huzur verir biraz olsun unuturum butun vefasizliklari

Annelik biyolojik babalık psikolojiktir senin daha doğmadan yavruna duyduğun hiç güdü lth hormonundan kaynaklanıyor bunun için eşine kızmamalasın üstelik maddi durum da çok iyi değilse psikolijisi biraz bozulmuş olabilir erkeklerde doğum zamanı yaşanan bir durum bu. O küçük masum vücudu görünce kendine gelecektir bence endişelenme :)

Canım erkeklerin genel tutumu bu benimkide bir çorap almadı hevesi yok desem karnımı sevip durur şunu alıyorum diyince tamam diyor o kadar ya da çabuk kartı ver diyorum odemeyi yapıyorum ses edemiyor..

Merhaba arkadaslar :) 7 aylik hamileyim. 5.aydan itibaren internetten ufak tefek bebek ihtiyaçlarını almaya basladim. 3 siparis verdim 250+400+250 toplam 900 Tl'lik. Memurum, cok sukur odeyebiliyorum diye ve 6 yillik ozlemin sonucu heves ettim aldim. Almadan once esimle konusmustuk internet daha uygunsa ordan alalim diye. Aldigim hersey ilk aylarda cok gerekli şeyler ve severek aldim. Sorun su ki esim her aldiktan sonra ne gerek vardi dogunca alirdik diye canimi sıktı. Doguma ne kaldi ki zaten bir de kışa denk gelecek. Ben yaninda yokken ne bilecek ki nasil seyler, neler alinacak... Burasi kucuk yer ama birkac magaza var beraber gezdik hic hevesi yok. Insan bir heves eder bir tutum begenir kizina... yok ..çorap bile almadi hala. Bahanesi sebest calisiyor her zaman cok sıkışık olmasi.. kendi kardesleri bile hala kendinden harclik bekler, ihtiyac gidermesini bekler babalarinin umurunda degil. Dun gece bebegin cicilerini severken oturup agladim. Esimle tartistim lafla seviyorsun bir corap bile almadin kizina, baban gibi cimrisin kendi cocuguna dedim. Kirildi, dogsun bakalim alirim diyor. Hala canim sıkkın. Esime hala kusum. Hem iste hem evde calisiyorum, maddi olarak destek oliyorum borclari da bitmiyor
ailecek dertleri de... Gurbette kendimi enayi yerine konulmus gibi hissediyorum. Annemler bile hediye olarak besik nevresim takimi falan aldilar beyimizin ve ailesinin umrunda değil. Çocuk belki benim en buyuk umudum,belki de en buyuk yorgunlugum olacak maddi manevi...hayirlisi... Sağlıkla gelir de inşallah huzur verir biraz olsun unuturum butun vefasizliklari
canım hiç üzülme bende bebeğime 5 yıl sonra kavuştum eşimde hiç istek yok alışveriş konusunda aynen bir çorap bile almadı kayınvalidemler de öyle dillerinde sadece sevgileri boşver hiç takılma bende çok sıktım canımı halada eşim çok anlayışsız onlar bizim gibi bu duyguyu hemen yaşayamıyorlar hamilelik psikolojisinden anlamıyorlar....benimde herşeyime annem koşuyor alıyor sanki kız annesi yapmak zorunda gibi davranıyorlar yapacak birşey yok bebişimize de kendimize de eziyet etmeyelim onlar etkileniyorlar...

Seni cok iyi anliyorum insan cok kiriliyor hamileyken esinin umursamaz tavirlarina. Ama arkadaslar hakli erkekler malesef bizim gibi düsünemiyorlar ne yazik ki bizim de hevesimizi kiriyorlar.

Bir de bir arkadas yazmis onlarin da uzun zaman bebegi olmamis esi de cocuk doguncaya kadar ilgisiz durmus bebege bir sey olur korkusuyla bu cok mantikli geldi bana, belki senin esin de kendisini kaptirmaktan korkuyordur Allah korusun bir sey olabilir diye.

Üzülme esin tamamen normal davraniyor.
Anormal olan benim esim gibi doguma iki hafta kala türkiyeye gitmek (yurtdisinda yasiyoruz) ve bebek dogduktan 1 ay sonra dönmek. Bak beterin beteri var bu konuda cok doluyum hala cok kirginim aradan 10 ay gecmesine ragmen.

hic takmayin bence
erkekler bizim gibi degil unutmayin
ayrica calisip para kazaniyorsunuz
istediginizi alin
sizin cocugunuz o
icinizde birsey kalmasin ama esinizle kavga etmeyin
kirmayin birbirinizi

Esin bebegine cikip birsey nasil alsin anlamaz etmez bence ayrica sen almissin o almis fark eder mi?erkeklerin oyle carsi pazar gezip de alisveris icin dolanmasini beklemek yanlis diye dusunuyorum
Diger konulara gelince haklisin kardeslerinin harclik beklemesi,adamin borclarinin bitmemesi elbette sinir bozar

Erkek ne anlar çorap almaktan tulum almaktan bence gereksiz bir beklentiye girmişsin. 900 TL'lik alışveriş sadece giyim alışverişi ise bence çok pahalı olmuş zaten bebekler çok hızlı büyüyor çok abartmaya gerek yok.

Erkek ne anlar çorap almaktan tulum almaktan bence gereksiz bir beklentiye girmişsin. 900 TL'lik alışveriş sadece giyim alışverişi ise bence çok pahalı olmuş zaten bebekler çok hızlı büyüyor çok abartmaya gerek yok.
Sadece giyim alisverisi degil, bebek bakimi ile ilgili genel hersey. Daha dogrusu ilk aylarda lazim ola cak hersey...

Back
X