Eşimin bekar kardeşi yanımızda kalıyor

Ben tahmin edebiliyorum eşinin nasıl bir toplumsal baskıyla karşı karşıya olduğunu. Gelenk de töre de aile yapısı de, den dersen de. Bu yaşam tarzının doğal sayıldığı o kadar çok aile var ki maalesef. Çok yakından bildiğim aile dostlarımız var. Zaten o çevreden gelen onu doğal sayan bir yapıdaysan sorun çıkmıyor. Ama çocuklar okuyup ya da başka şehre gidip farklı dünyalar gördüklerinde, farklı yaşam tarzların mümkün olduğunu anladıklarında ve farklı bir kültürden gelen biriyle evlendiklerinde sorunlar başlıyor. Ne kendi doğrusunu yaşayabiliyor eşin ne de yaşadığını içine sindirebiliyor. Bir cenderede. Aylarca kalan kayınlar, yıllarca kalan yeğenler, çok gördüm.......

Sibelciğim, sen lohusasın, annen ailenden birileri sana bakmaya gelsin ya, sen zaten bakıma muhtaçsın. Salona annene yer yaparsın o da gitmek zorunda kalmaz mı? Eşinide anlamak mümkün değil, sen ona bebiş doğrup vermişsin, hiç çocuğunu düşünmüyor. Kaynın yarın birgün evlensin, kendi karısını baş tacı yapar. Senin eşinde artık boşanırda eğer onların yanında kalır. Kim bakacak tabi. Ama kaynın eşini abisi için üzmez. Olan size olur. Şu eşinin kafasını çalıştıracak bişey yokmu.
Bir çocuk için anne çok önemli, babalar kadın peşine düşünüp çocuklarına hiç bakmıyorlar. Allah kimsenin annesini babasını birlikte başından eksik etmesin.
Şu sizde kalan kaynında ne yüzsüz. Sen lohusasın, kim bunlara hazırlık yapıyor, çay falan veriyor. bebekli birinin evine bu kadar adam gelirmi. Senin annenlerde gelsin size yerleşsin. Seni yalnız ve kimsesiz zannetmesinler. Benim kayınvalideler, ve eşim tarafı ben davet etmediğim sürece benim eve ayak basmazlar. Yatılı hiç kalan olmadı, misafirlikle gelip giderler.

Anlattıklarında hep bir hüzün var...
Ağlamak geliyor içimden...
Öylesine içten geliyor ki cümlelerin..
Anlattıklarını ancak yaşayan iliklerine kadar yaşayan biri yazabilir.
Her satırda içindeki öfkenin, isyanın, sızının ve hüzünün izleri var...
İlk defa tanımadığım birine bu kadar yakın hissediyorum kendimi.

Bundan sonra hep mutlu ol İpek.
Senin içinde kalan her şeye kızın sahip olsun, o çok mutlu olsun.
Ve sen yaşayamadıklarını onda yaşa.

Bence artık eltinle bir şey paylaşma.
Anlatma planlarını..
Haberleri olmasın.
Sonra çocuklarını vermemeye falan kalkarlar Allah korusun.

bence boşan kurtul degişmez.. kalıcı huylar bunlar asla degişmez... seı çok iyi anlıyorum..

ben bekarken teyzemler ailece bıze gelır uzun sure çoluk çocuk kalırlardı.. bızım ev 3+1 di ama 2 +1 e benzıyordu.. odanın bırı solana dahıldı çunku.. odanın bırı yatak odası annemler kalıyor, bır oda erkek kardeşlerime tahsıs edılmişti ben hep salonda yada orta antrede yatıyordum.. teyzemler bıze geldi. onlarada mısafır odasını verınce bana yatacak yer kalmadı.. annemle ,teyzm bana orta antrede yat enişten bır tuvalete kalkar ama sana bakmaz, evlı adam nıye baksın dediler. kavga çıkardım sonunda.. sonunda kucuk kardeşimi zorla ikna edıp abimle aynı odada kalmak zorunda kaldım.. annem bana tavır aldı, sen onları rahatsız ettın, huzursuz ettın diye.. sabah ben evden işe dıye çıkmıştım.. ögeleye dogru enişte kalkıyor ve balkona çıkıp geriniyor. o sırada aşşagıdakı dukkana eşim tesadufen gelıyor bır bakıyor balkonda enişte tatıl sıtesındeymş gibi rahat ve gevşek hareket edıyor.. hemen babamın yanına gıdıyor ve babama başlyor kızmaya.. sen ne kadar dengesızsın, evde genç kızın varken sen nasıl evde atletle bırının dolaşmasna izin verirsin.. senın eşinde var.. sayıyor babama.. babam o mısafır deyıp aldırmıyor tabıkı.. bunu annelemle paylaşınca annem eşime karşı da tavır almaya başladı.. benım evıme kardeşşimin gelmesını çok göruyor diye.. ama bana hıç kımse sen rahatmı yatıyorsun dıye sormadı.. o evde

olacak işmi Allah aşkına şaştım kaldım nasıl kalır sizle uygun değil kesinlik ne kadar eşinin kardeşi olsa da senin için yabancı herşey sorun ne rahatça duş alabilirsin ne gece gecelikle rahatca bebeğine bakmaya gidebilirsin vs. vs. vs.eşinin aklına hiç mi gelmiyor bunlar hiç anlatmayı denedin mi bunları uzanıp tv bile izleyemzsin kocana sarılıp oturamzsın bu ne ya sizin özel hayatınız kalmazki böyle

ooo ozaman siz eltinizle bir olmaniz gerekir canim bastan böyle konusup anlasmadik diye ne bu ya kimse cekemez hem bekar kaynin sizde kalamsi kesinlikle caiz bile degildir nasil is bu ya
birde sorum var bunlarin annesi babasi yokmu ??

bunlar herhalde daha yuvayi kurmadan yikmaya kalkisiyorlar herhalde!! daha yeni okudum memlekete gitmisler kayinvalideniz kimse kusura bakamsin ama onlari dünyaya getirdikleri gibi baksinlarda bu cocuklardan onlar sorumlu ne o öyle baskalarin üstüne atmak hemde taa evlenene kadar ay cok sinirlendim

Sevgili arkadaşlar,

hislerimi paylaştığınız için çok teşekkür ederim.
Her ne kadar bugün mutlu ve huzurlu bir hayatım olsa da, geçmişte bana yaşatılanlar asla bırakmıyor yakamı.. Sürekli aklıma geliyorlar..

Bir çocuk 9 yaşında annesiz kaldı, ama kimsenin düzeni bozulmadı.. Ne teyzem, ne dayım.. Üniversiteyi bitirip, kimseye muhtaç olmadan düzenimi kurana kadar "İpek, nasılsın" diyen biri olmadı sağolsunlar.. Şimdi çok var.. Ama bu defa benim kapılarım kapalı..

Tekrar teşekkür ederim sıcak paylaşımlarınız için, iyi ki varsınız..

Bence artık eltinle bir şey paylaşma.
Anlatma planlarını..
Haberleri olmasın.
Sonra çocuklarını vermemeye falan kalkarlar Allah korusun.

Katılıyorum..
Eltin kocasına anlatmıştır, kocası da senin eşine..
Seni evden çıkartmamak gibi önlemlere bile başvurabilirler.
Veya tutmayacakları sözlerle seni kandırabilirler.3 ay kalacak, 5 ay kalacak gibi..
Ya da işte eşin sana ve bebeğine süper davranır ve sen hep ikilemde kalırsın.. Bu sebepten yuva yıkılır mı diye.. Zaten başlamış hayatıma, canıma.. Sanki hiç bir sorununuz yok, herşey çözüldü..

Off sizin adınıza çok üzüldüm. İçim kötü oldu okurken.

kayınlarımın biri 31 yanımda kalansa 27 yaşında

aman ALLAHim 31 ile 27 yasinda ve bunlar ev tutup kiralarini ödemekten acizmiler kafayi yicem
kusura bakma ama sen iki sene fazla bile dayanmisin kardesim ben o verildigi müddet iki ay gectikten sonra hemen esyami alip giderdim bu apacik iskence esinde anlasaydi yanlis yaptigini fakat asil siz yanlis yapmissiniz iki sene susulmaz !!! iki sene cektiniz, simdi düsünüyorlar bunlarin azi var dili yok istedigi gibi muamele ediyorlar hic mi hic kaldirmazdim kusura bakma ama ozaman bunlar sizle kardeslerine ve kendilerine hizmet edesiniz diye evlenmisler
ben esyami toplar giderdim kimseye de yapicami söylemezdim sesis sedasiz gider saddece bir not birakirdim iki sene cektim bir iki seneye daha tahamülüm yok onlar varsa ben ve cocugum YOKUZ sen tercihini yap kazik kadar kardesin icin yuvani yikacaksan buyur yik!!!
ve bunda bir mesuliyetinde yok canim cünki ALLAHin razi olmadigi birsey bu kesinlikle CAIZ degil!!!

keşke bunlar işe yarasa, ben de yaptım aynısını,onu da istemiyor adam,kardeşi evdeymiş onun yanında öyle giyinmeyecekmişim... sanki köyden kız almış, hayvan bunlar yaaaa

Aman bırak git o zaman valla sen istemediğin adamlarla yaşamak zorunda mısın? Maddi gücün varsa ailen de arkandaysa ailene uzunca bir tatile çık bence hiç düşünme. Onlar da kardeş kardeş otursunlar tek başlarına. Sinir oldum resmen ne biçim insanlar var.

geldim kızlar

eşim sürekli arıyor ne yapıyorsun diye bi kaç gün sonra bende eşiimde sakinleştiğinde kavgasız gürültüsüz herşeyi kkonuşup restimi çekip gitmeyi düşünüyorum

eger bu gecede bişey olmazsa tabi

git bacım git o evde durma..şimdi bebiş olduğu içn de sana karşı sert çıkıyor eşin gidemeyeceğini sanıyordur ailen de arkandaymış bir dakika bile durma ay çok sinirlendim ve üzüldüm senin için..eşin kardeşiyle başbaşa kalsın..çok tuhaf bir aileye düşmüşsün..

Canım Allah herkesi farklı bir olayla imtihan ediyor

Gördüğüm kadarıyla yıllar seni pasifleştirmemiş, aksine çok güçlü 2 melek annesi yapmış

Allah evlatlarını ve eşini sana bağışlasın...

Uzun uzun sevgi saygı dolu koca yıllara

canım benim çok üzüldüm senin adına.benim de üvey annem var ama arada atışmalarımız da olsa bazen, kardeşim de olsa kendi çocuğuna daha özenli davransa da bana hiç böyle davranmadı çok şükür.inan ağlıyorum şimdi.annesiz bir çocucuğun hissettiği o boşluğu çok iyi bilirim hele hele senin yaşadığın bu olay!!allahım ne düşüncesizlik!!o anki korkunu az çok anlıyorum canım.bu olayı unutmak tabiki zor ama senin kızın yaşamayacak böyle şeyler.sen onu koruyabileceksin.kızını öp ona sarıl allahtan tek dileğin olsun.kızın kendi ayakları üstünde durana kadar allah seni onun yanından ayırmasın tatlım.
ay konu dışına çıktım ama çok duygulandım.kızını öp benim için:)

ah canım benim hep aynıymış meğer!!insanların işine geliyor babalarımız evlenince sorumlulukları bitiyor artık ya.nasılsın diye bile sormazlar.nasılsa çamaşırımız yıkanıyor bir tas yemek konuluyor önümüze.hoş babam evlenene kadar da kimse şu evin hali ne diye açmısınız tok musunuz diye sormadı bile.düğünüme de misafir gibi gelip gittiler.bir şeye ihtiyacın var mı diye soran olmadı!!düğün öncesi yaşadığım sıkıntıları anlattım uğraşmak istemediklerinden dinlemediler bile!!olur olur deyip geçtiler....şimdi de her gördüklerinde aramıyorsun sormuyorsun.eeee ne ekersen onu biçersin!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…