aslında içlerinde tek mantıklı düşünen anlayışlı olan eşimdir
ama abisi son dönemde çok bakı yapıyo benim düşüncem abisi sen cıkarırsan atarsan evinden ben atmam onuda yanıma alır bakarım diyormuş
eşimde bu yüzden onlarla degil benle kötü oluyor
nede olsa karım iki gün sonra barışırız kabullenir diye düşünüyor bence
ama eskisi gibi degil artık kabullenmek yok
Sibelciğim, sen lohusasın, annen ailenden birileri sana bakmaya gelsin ya, sen zaten bakıma muhtaçsın. Salona annene yer yaparsın o da gitmek zorunda kalmaz mı? Eşinide anlamak mümkün değil, sen ona bebiş doğrup vermişsin, hiç çocuğunu düşünmüyor. Kaynın yarın birgün evlensin, kendi karısını baş tacı yapar. Senin eşinde artık boşanırda eğer onların yanında kalır. Kim bakacak tabi. Ama kaynın eşini abisi için üzmez. Olan size olur. Şu eşinin kafasını çalıştıracak bişey yokmu.önceleri istemiyorum bende konuşalım falan diyodu ben şimdi ciddiye bindirip konuşunca
şimdide kabullencez böyle ne yapalım şimdi bekar kayınlarımız için yuvamımızı yıkalım evlenene kadar böyle devam edecek diyor
sabah geldi dedim kırkımın çıkmasını bekliyorum çıktıgı gün çocugumuda alıp gidiyorum kesinlikle boşanıcam bu böyle sürmez dedim aklından çıkar boşanmayı çocugun için katlanacaksın sabredeceksin falan dedi
ben hiç yerine koyulmayı sabretmiyorum dedim ben kararlıyım giderkende bi kilo kına alcam kocan başta olmak üzere hepsi yaksın dedim
boşver sen sabredicez evlenene kadar böyle diyo
Bir çocuk için anne çok önemli, babalar kadın peşine düşünüp çocuklarına hiç bakmıyorlar. Allah kimsenin annesini babasını birlikte başından eksik etmesin.
Eski anılarımı getirdiniz aklıma..
12-13 yaşlarındaydım, öyle ufacık tefecik bir kız çocuğu değildim, genç kızlığa yeni adım atmıştım.
Evde babamla, üvey annemle ve o dönem 1-2 yaşlarında olan üvey erkek kardeşimle yaşıyorduk. ablam yurtta kalıyordu.
Üvey annemin yeğenleri İstanbul'a geliyorlardı teker teker. Kimi kurs için, kimi çalışmak için, kimi gezmek için.
Hepsi de bizde kalırlardı. Evimiz 2 odalıydı, benim ayrı bir odam yoktu, odamı kardeşime tahsis etmişlerdi. Ben salonda yatıp kalkıyordum. Dersimi de nerede denk gelirse orada çalışıyordum. Kardeşimin odasında, o uyuyorsa mutfakta, mutfak doluysa yatak odasında, yatak odası doluysa banyoda.. Abartmıyorum..
İşte evimizin koşulları bu haldeyken,üvey annemin erkek yeğenleri (yaşları 14-25 arası olan) gelip sürekli bizim evde kalırlardı.
Ve benim yattığım odaya (yani salona) sererdi üvey annem yatağını.
:78:Çok ama çok eminim, kendi öz kızı olsam beni ergen bir erkekle aynı odada asla yatırmazdı.
Acaba onlardan biri beni rahatsız falan etsin falan diye özellikle mi amaçlıyordu, bu soru bugün akllıma geliyor açıkçası..
Babam da hiç sesini çıkartmazdı, ben itiraz ettiğimde "onlar senin kuzenin" derdi.
Yahu insanların öz kuzeniyle evlendiği bir ülkede yaşıyorken, kaldı ki bu insan benim ne kuzenim ne birşeyim..Hiç birşeyim..:18:
Yazının başından beri anlatıp anlatmamakta çok kararsız kaldım, ama anlatacağım. Belki ders çıkaranlar olur bu durumdan..:78:
Bir gece salonda karşılıklı 2 yatakta ben (12 yaş) ve üvey annemin kuzeni (15 yaşlarında sanırım) yatarken tuhaf seslerle uyandım.. :26:
Uyandığımda çocuk cinsel organını okşuyor ve buna uygun sesler çıkartıyordu.
Ama uyuyordu, rüyasında oluyordu herşey.
Yorganı tepeme çektim, ağlaya ağlaya uyudum "Allahım al benim canımı şimdi, ben dayanamıyorum" artık diye.
Seni Allah'a havale ediyorum "baba" denen yaratık, nefret ediyorum senden.
Şurada ne sebeple bir konu açılsa, aklıma senin bana yaşatmış olduğun veya yaşatılmasına göz yumduğun bir rezillik, bir şeytanlık geliyor.
Okuyan herkese teşekkür ederim, bu özel anımı ilk defa paylaştım.
Allahım bana ömür verdikçe, benim kızım asla bir akrabasının evinde kalamaz, benim evime çok elzem bir durum olmadıkça kadın-erkek yatılı bir misafir gelemez, isterse kızımın dayısı, isterse amcası olsun, hiç fark etmez. Kızımın çirkin anılar biriktirmesindense, ben kaba ve misafir sevmeyen bir insan olurum daha iyi.
Şu sizde kalan kaynında ne yüzsüz. Sen lohusasın, kim bunlara hazırlık yapıyor, çay falan veriyor. bebekli birinin evine bu kadar adam gelirmi. Senin annenlerde gelsin size yerleşsin. Seni yalnız ve kimsesiz zannetmesinler. Benim kayınvalideler, ve eşim tarafı ben davet etmediğim sürece benim eve ayak basmazlar. Yatılı hiç kalan olmadı, misafirlikle gelip giderler.kızlar dün akşamdan sonra kesinlikle boşanmayı düşünüyorum artık
dün eşim geldi hiç konuşmadık tv izliyordu bende pcdeydim abisi geldi akşam yemek yemeyin biz alttan getircez hep beraber yiyeyim dedi iyi dedik
ben konuşak helhalde diye düşünüyorum
neyse geldiler ama hepsinin keyfi yerinde kahkahalar havada uçuşuyo yanımda kalan kaynımda aynı şekilde tabi yemek yendi falan bekliyom abisi konuyu acacak yok arkadaşım hadi size iyi geceler biz gidiyoz dediler
şok oldum bu neydi şimdi dedim resmen bana sen kimsinki bu evde bak biz bir arada hep böyleyiz sen isdediğin kadar konuş dur demeye getirdiler
biraz sakinleşip kendimi toparlayıp eşim olacak o adamla konuşmayı düşünüyorum yüzüğünü eline verip ailemin yanına gidicem
şu satten sonra bu insanlara ne yapılır kızlar siz söyleyin ya
12-13 yaşlarındaydım, öyle ufacık tefecik bir kız çocuğu değildim, genç kızlığa yeni adım atmıştım.
Evde babamla, üvey annemle ve o dönem 1-2 yaşlarında olan üvey erkek kardeşimle yaşıyorduk. ablam yurtta kalıyordu.
Üvey annemin yeğenleri İstanbul'a geliyorlardı teker teker. Kimi kurs için, kimi çalışmak için, kimi gezmek için.
Hepsi de bizde kalırlardı. Evimiz 2 odalıydı, benim ayrı bir odam yoktu, odamı kardeşime tahsis etmişlerdi. Ben salonda yatıp kalkıyordum. Dersimi de nerede denk gelirse orada çalışıyordum. Kardeşimin odasında, o uyuyorsa mutfakta, mutfak doluysa yatak odasında, yatak odası doluysa banyoda.. Abartmıyorum..
İşte evimizin koşulları bu haldeyken,üvey annemin erkek yeğenleri (yaşları 14-25 arası olan) gelip sürekli bizim evde kalırlardı.
:78:Çok ama çok eminim, kendi öz kızı olsam beni ergen bir erkekle aynı odada asla yatırmazdı.
Acaba onlardan biri beni rahatsız falan etsin falan diye özellikle mi amaçlıyordu, bu soru bugün akllıma geliyor açıkçası..
Babam da hiç sesini çıkartmazdı, ben itiraz ettiğimde "onlar senin kuzenin" derdi.
Yahu insanların öz kuzeniyle evlendiği bir ülkede yaşıyorken, kaldı ki bu insan benim ne kuzenim ne birşeyim..Hiç birşeyim..:18:
Yazının başından beri anlatıp anlatmamakta çok kararsız kaldım, ama anlatacağım. Belki ders çıkaranlar olur bu durumdan..:78:
Bir gece salonda karşılıklı 2 yatakta ben (12 yaş) ve üvey annemin kuzeni (15 yaşlarında sanırım) yatarken tuhaf seslerle uyandım.. :26:
Yorganı tepeme çektim, ağlaya ağlaya uyudum "Allahım al benim canımı şimdi, ben dayanamıyorum" artık diye.
Şurada ne sebeple bir konu açılsa, aklıma senin bana yaşatmış olduğun veya yaşatılmasına göz yumduğun bir rezillik, bir şeytanlık geliyor.
Allahım bana ömür verdikçe, benim kızım asla bir akrabasının evinde kalamaz, benim evime çok elzem bir durum olmadıkça kadın-erkek yatılı bir misafir gelemez, isterse kızımın dayısı, isterse amcası olsun, hiç fark etmez. Kızımın çirkin anılar biriktirmesindense, ben kaba ve misafir sevmeyen bir insan olurum daha iyi.
önceleri istemiyorum bende konuşalım falan diyodu ben şimdi ciddiye bindirip konuşunca
şimdide kabullencez böyle ne yapalım şimdi bekar kayınlarımız için yuvamımızı yıkalım evlenene kadar böyle devam edecek diyor
sabah geldi dedim kırkımın çıkmasını bekliyorum çıktıgı gün çocugumuda alıp gidiyorum kesinlikle boşanıcam bu böyle sürmez dedim aklından çıkar boşanmayı çocugun için katlanacaksın sabredeceksin falan dedi
ben hiç yerine koyulmayı sabretmiyorum dedim ben kararlıyım giderkende bi kilo kına alcam kocan başta olmak üzere hepsi yaksın dedim
boşver sen sabredicez evlenene kadar böyle diyo
Sibelciğim, sen lohusasın, annen ailenden birileri sana bakmaya gelsin ya, sen zaten bakıma muhtaçsın. Salona annene yer yaparsın o da gitmek zorunda kalmaz mı? Eşinide anlamak mümkün değil, sen ona bebiş doğrup vermişsin, hiç çocuğunu düşünmüyor. Kaynın yarın birgün evlensin, kendi karısını baş tacı yapar. Senin eşinde artık boşanırda eğer onların yanında kalır. Kim bakacak tabi. Ama kaynın eşini abisi için üzmez. Olan size olur. Şu eşinin kafasını çalıştıracak bişey yokmu.
Ya evet başka kimsenin aklına gelmedi sormak, gerçekten de hamileliğinin sonlarında ve doğum yaptığında senin yanına kim geldi yardımcı olmak için? Annen gelmedi mi? Ne bileyim ben olsam annemi çağırırdım, o lüzumsuz da kendine başka bir yer arardı kalmak için. Rest çekmek istemiyorsan bir hastalık bahanesi yap, iyi değilim birinin yardımcı olması gerek de anneni çağır hatta baban da gelsin bir iki ay kalsınlar sizde. En azından yardımı dokunur annenin. O süre zarfında kaynın diğer abisinde kalsa bile o kadar uzun bir süre kalamayacağı için bir çare ararlar. Yani bir fikir işe yaramayabilir ama denemeye değer. Gerçi senin yerinde kim olsa çoktan çekip gitmişti. Bir de çocuk yapmaya nasıl karar verdiniz bu halde. Ya ben de misafir sevmez bir insan görünümü çizdim ama kimse kimseyi bu derece rahatsız etmemeli. Benim annem de yıllarca çekmiş, birkaç sene öncesine kadar haftada 2-3 gece mutlaka yatılı misafirimiz olurdu, memleketten hastaneye gelen, gezmeye gelen bizde kalırdı. Annemin bu akşam şu dizi var inşallah misafir gelmez dediğini ve birkaç saat sonra birkaç kişi geldiğini bilirim. Ben bunalmıştım, önceleri pek farketmiyorsun alıştığın için ama ben ünide tek başıma kaldığım ve rahatlığa alıştığım için üst üste birkaç gün misafir geldiğinde boğulacak gibi oluyordum. Şöyle akşam ailecek çay içemiyorduk keyfimizce. Bazen birkaç hafta kaldıklarını biliyorum. Şimdi onların da çocukları evlendi artık geldiklerinde onlarda kalıyorlar. Bu arada bahsettiğim yatılı misafir yoksa birkaç saat oturmaya gelen misafirden kimse rahatsız olmaz, aksine mutlu olur. Ayrıca normalde ne varsa yersin, yemek yoksa kahvaltı, aparatif falan yersin ama misafir olunca yemeği, salatası, çorbası, pilavı vs yapman gerekiyor, arkasından çay kuru kuru verilmiyor tatlı, pasta olacak yanında, meyve yoksa gidip alacaksın, yataklarını hazırlayacaksın, sabah toplayacaksın. Zor ya, tamam arada gelir kalır akraban sonuçta ama çok sık olunca zor geliyor.
bence boşan kurtul degişmez.. kalıcı huylar bunlar asla degişmez... seı çok iyi anlıyorum..
ben bekarken teyzemler ailece bıze gelır uzun sure çoluk çocuk kalırlardı.. bızım ev 3+1 di ama 2 +1 e benzıyordu.. odanın bırı solana dahıldı çunku.. odanın bırı yatak odası annemler kalıyor, bır oda erkek kardeşlerime tahsıs edılmişti ben hep salonda yada orta antrede yatıyordum.. teyzemler bıze geldi. onlarada mısafır odasını verınce bana yatacak yer kalmadı.. annemle ,teyzm bana orta antrede yat enişten bır tuvalete kalkar ama sana bakmaz, evlı adam nıye baksın dediler. kavga çıkardım sonunda.. sonunda kucuk kardeşimi zorla ikna edıp abimle aynı odada kalmak zorunda kaldım.. annem bana tavır aldı, sen onları rahatsız ettın, huzursuz ettın diye.. sabah ben evden işe dıye çıkmıştım.. ögeleye dogru enişte kalkıyor ve balkona çıkıp geriniyor. o sırada aşşagıdakı dukkana eşim tesadufen gelıyor bır bakıyor balkonda enişte tatıl sıtesındeymş gibi rahat ve gevşek hareket edıyor.. hemen babamın yanına gıdıyor ve babama başlyor kızmaya.. sen ne kadar dengesızsın, evde genç kızın varken sen nasıl evde atletle bırının dolaşmasna izin verirsin.. senın eşinde var.. sayıyor babama.. babam o mısafır deyıp aldırmıyor tabıkı.. bunu annelemle paylaşınca annem eşime karşı da tavır almaya başladı.. benım evıme kardeşşimin gelmesını çok göruyor diye.. ama bana hıç kımse sen rahatmı yatıyorsun dıye sormadı.. o evde
Ya aynen benim de bekarken ablam eniştem gelirlerdi her akşam gerçi kalmazlardı, tvde eniştem maç izler, başka birşey izleyemezsin, her zaman bir kalabalık, rahat giyinemezsin, oturamazsın, uzanamazsın. Onlar gelmek istemese babam zorla çağırırdı. Sonra ben ve kızkardeşim isyan ettik, bu ne ya diye. Kendi evimizde hergün misafir gibi, bazen başka misafir geldiğinde yemin ederim oturacak bir yer olmazdı başka odaya otursan misafire ayıp. Sonra anneme söyledik olmuyor böyle, babama söyle çağırmasın herkesin evi var. Tamam gelirler arada ama hergün değil. Rahat edemiyoruz, babam çok isterse kendisi otursun biz odamızda oturcaz diye. Sonra babam da anladı birşey demedi. Ablama da dedik bak annem akşama kadar yoruluyor bebeğine bakıyor akşam çocuğu al evine git. Bir de bu durum vardı annem çocuk bakıyor akşama kadar akşam da onlara hizmet ediyordu. İşten geç çıkıyordum eve gitmek istemiyordum o zamanlar. Bazen çıkıyordum cafeye falan gidiyordum kahve içiyordum keyif yapmak için. Evimde o kadar rahat edemiyordum yani.
düğüne bir hafta kala söyledi eşim önce istemedim ama sadece 3 ay kalacaklar diye söyledi bende ozaman tamam dedim eltimede 1 yıl kalacak diye söylemişler yani eşim abisiyle planlı bu konuda yalanla kabullendirmişler bizi
olacak işmi Allah aşkına şaştım kaldım nasıl kalır sizle uygun değil kesinlik ne kadar eşinin kardeşi olsa da senin için yabancı herşey sorun ne rahatça duş alabilirsin ne gece gecelikle rahatca bebeğine bakmaya gidebilirsin vs. vs. vs.eşinin aklına hiç mi gelmiyor bunlar hiç anlatmayı denedin mi bunları uzanıp tv bile izleyemzsin kocana sarılıp oturamzsın bu ne ya sizin özel hayatınız kalmazki böyle
Bence artık eltinle bir şey paylaşma.
Anlatma planlarını..
Haberleri olmasın.
Sonra çocuklarını vermemeye falan kalkarlar Allah korusun.
kayınlarımın biri 31 yanımda kalansa 27 yaşında
keşke bunlar işe yarasa, ben de yaptım aynısını,onu da istemiyor adam,kardeşi evdeymiş onun yanında öyle giyinmeyecekmişim... sanki köyden kız almış, hayvan bunlar yaaaa
Sevgili arkadaşlar,
hislerimi paylaştığınız için çok teşekkür ederim.
Her ne kadar bugün mutlu ve huzurlu bir hayatım olsa da, geçmişte bana yaşatılanlar asla bırakmıyor yakamı.. Sürekli aklıma geliyorlar..
Bir çocuk 9 yaşında annesiz kaldı, ama kimsenin düzeni bozulmadı.. Ne teyzem, ne dayım.. Üniversiteyi bitirip, kimseye muhtaç olmadan düzenimi kurana kadar "İpek, nasılsın" diyen biri olmadı sağolsunlar.. Şimdi çok var.. Ama bu defa benim kapılarım kapalı..
Tekrar teşekkür ederim sıcak paylaşımlarınız için, iyi ki varsınız..
Sevgili arkadaşlar,
hislerimi paylaştığınız için çok teşekkür ederim.
Her ne kadar bugün mutlu ve huzurlu bir hayatım olsa da, geçmişte bana yaşatılanlar asla bırakmıyor yakamı.. Sürekli aklıma geliyorlar..
Bir çocuk 9 yaşında annesiz kaldı, ama kimsenin düzeni bozulmadı.. Ne teyzem, ne dayım.. Üniversiteyi bitirip, kimseye muhtaç olmadan düzenimi kurana kadar "İpek, nasılsın" diyen biri olmadı sağolsunlar.. Şimdi çok var.. Ama bu defa benim kapılarım kapalı..
Tekrar teşekkür ederim sıcak paylaşımlarınız için, iyi ki varsınız..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?