• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin beni aşağılaması

Bir tanıdık vardı doktor çift. Balayında kız otel balkonuna başı açık çıktığı için başlayan kavga aynen böyle küfürler savruldu, sonunda 1 haftalık evliyken boşanmışlardı. Onu hatırlattı bana sizinki.
Neyse, hikayeden ne yapmanız gerektiğini anlamışsınızdır.

Pencereden dışarı bağırmanız yanlış olabilir ama bunun doğrusu küfür ve hakaret ederek terslemek değildir. Güzellikle uyarılır, doğrusu söylenir.

Siz de önce üzerinizdeki bu ezikliği bi atın, gecekonduda yaşamak neden ayıp olsun?

Okuduğum bir tez de mutsuz giden evliliklerin cocuk sahibi olmasının altında es yerine koyma,bu kadar yıl boşa gitmesin veya yalnızlık korkusu yatarmis. Eski ideolojiden gelirmiş bu da çok çocuk çok işçi, biri ölse bile biri işime yarar düşüncesi . Eski iş yerinde biri hapiste olan esinden pembe oda sayesinde hamile kalıp çocuk sahibi olmuş. Tek sebebinin yalnız kalmamak olduğunu söylüyordu kendiside🤷‍♂️
Bu işleri çok kafaya taktiğimin farkindayim aslında ama sürekli bir açıklama bulmaya çalışma ihtiyacı hissediyorum nedense.bu tarz insanlarda nedense hiç üreme sorunları yaşanmıyor.dediğin gibi kadın ayda 1 defa pembe oda ilişkisinde hamile kalıyor.keza Afrikadaki aşırı fakir ülkeler, Hindistan, Afganistan gibi yerler.... çocuk sahibi olmakta zorlanan kimi görsem de gayet eğitimli, aklıbaşında, sağduyulu, kaliteli insanlar.yanliş anlaşılmasın bunun tersi olan insanlar da var kimse üstüne alınmasın ama çoğunluk bu şekilde. Kadın aynı kadın sistem aynı sistem değil mi? Kaderin cilvesi mi açıklaması nedir anlamadım ki.
Bir de sağlikli beslenme, vitamin mineral cart curt derler.bu ülkedekiler çok mu vitaminliymiş.çok gıcık oluyorum valla ne yalan söyleyeyim.doğanın mı tanrinin mı neye inanıyorsak bizimle bir çeşit dalga geçme çeşidi sanırım.hiç aptal bir kısır kadın görmedim valla 😁( siz doğurgan olup zeki olabilirsiniz buluttan nem kapmayin işte ne dediğim belli)

Son düzenleme:
Eşiniz çok terbiyesiz bide unutmadan yazayım insan eşine camdayken o lafı etme başına çalsın evini ayrıca evlenmeseymîş.Ezmek için mi evlenmiş sizin paraniz yok sayemde gün gördün diyor duyanda yalıya gittiniz sanır

Bu işleri çok kafaya taktiğimin farkindayim aslında ama sürekli bir açıklama bulmaya çalışma ihtiyacı hissediyorum nedense.bu tarz insanlarda nedense hiç üreme sorunları yaşanmıyor.dediğin gibi kadın ayda 1 defa pembe oda ilişkisinde hamile kalıyor.keza Afrikadaki aşırı fakir ülkeler, Hindistan, Afganistan gibi yerler.... çocuk sahibi olmakta zorlanan kimi görsem de gayet eğitimli, aklıbaşında, sağduyulu, kaliteli insanlar.yanliş anlaşılmasın bunun tersi olan insanlar da var kimse üstüne alınmasın ama çoğunluk bu şekilde. Kadın aynı kadın sistem aynı sistem değil mi? Kaderin cilvesi mi açıklaması nedir anlamadım ki.
Bir de sağlikli beslenme, vitamin mineral cart curt derler.bu ülkedekiler çok mu vitaminliymiş.çok gıcık oluyorum valla ne yalan söyleyeyim.doğanın mı tanrinin mı neye inanıyorsak bizimle bir çeşit dalga geçme çeşidi sanırım.hiç aptal bir kısır kadın görmedim valla 😁( siz doğurgan olup zeki olabilirsiniz buluttan nem kapmayin işte ne dediğim belli)
Hak veriyorum söylediklerinize ben bu durumu strese bağlıyorum. Cocuk isteyen planlayan vitamin alan insanlar çocuk yapmaya odaklanıyor ve strese giriyor fakat bahsettiğiniz insanların stresi yok. Olsa da olur olmasa da. Hatta gebe kalmaya çalışan çoğu kadın ne zaman akışına biraktim o zaman kaldım dedigine şahit olmussunuzdur😀

Çünkü biseyi kafaya takmiyorlar. Gelecek hakkinda endiselenen bin tane şey dusunen insanlar değiller. Sen de degilsin gerci ama olmayinca olmuyor herhalde.

Eşinizin tavrı, üslubu gerçekten kötü fakat bana göre haklı tarafı da var. Mesela neden pencereden bağırıyorsunuz? Arayıp söyleyeceğinizi söyleseydiniz.

Gece kondu meselesi de şöyle olabilir belki babanızın evi bahçeli etrafı kapalıysa rahat hareket edebiliyordunuz ama apartman olunca pencereye saçınız açık çıkma demek istemiştir.
.
Gerçi keşke her şey o saç teli olsa kadınlara hiçbir yerde saygı duyulmuyor.

Konu dışı olacak ama,
Kadınlar, çocuklar ve hayvanlar hangisini kimden koruyacağız bilemiyorum..

Kızlar yorumlarda herkes ayrı bir detaya takılmış valla ne su kaldırır bu konu 10 sayfayı bulur herhalde konu sahibi canım yapacağın şey net

Eğitimli dediğin insanların saçında 40 tane beyaz var gözlerinin altı çökmüş kırışıklıkları çıkmış kaşları çatık hayattan bıkık hayatta bazı şeyleri belli yaşlara kadar ertelemişler diğer yandan öbür kategoridekiler örneğin eğitime önem vermeyen ülkelerdeki kadınlar en verimli çağlarında evlenmiş ve üreme konusunda daha şanslı.

Basiniz örtülü olsun olmasin cama cikip asagi bagirilmaz. Telefonunuz yok mu arayin soyleyin.
Eşiniz işin özüne bakınca hakli ama uslubu cok cok yanliş.
Madem yol yordam bilen bir kadinla evlenseymiş sonradan aşagilamak yerine. 🙄

Ayrica 8 mart evinde rahat oturan kadinlara o gun cicek alip kutlama günü degil. Millet bugunu de gosterişe harcamaya cevirdi. Sizin gibiler de peşine gidiyor ne okuma ne arastirma yok. Instagrama "kocam cicek aldo" storisi atilsin yeter ki
Bir kadının 8 Mart’ını kutlamak için çalışan olmasına gerek yok. Eminim hanımefendi de evdeki emeği görülmeyenlerdendir. Cama çıkıp eşine seslenmesi de çok doğal. Tamamen eşinin terbiyesizliği ve pisliği. Hanımefendiyi suçlamanızı ve konuyu nasıl storilere getirdiğinizi de anlamak mümkün değil.

Bugün kadınlar günü.. herkes güller çiçekler alırken ramazan günü eşim beni hüngür hüngür ağlattı. Ona bişey söylemek için cama çıkıp seslendim kayınvalidem ve kayınpederim de yanımdaydı bana s.. git dedi başın açık böyle neden cama çıkıyorsun dedi. Aradan bir saat geçti beni kuzenime bırakırken ona ne kadar saygısız olduğunu söyledim bu arada 4 aylık hamileyim . Küfürle kalsa bu kadar ağlamazdım arabada bana bizim evimiz senin babanın evi gibi gecekondu değil burası apartman dışarı çıkarken adam gibi örtün çık dedi çok zoruma gitti saatlerdir ağlıyorum
Niye evlenip çocuk yapıyonuz bu ayılarla? Yazık değil mi gül gibi çocuklara

Bugün kadınlar günü.. herkes güller çiçekler alırken ramazan günü eşim beni hüngür hüngür ağlattı. Ona bişey söylemek için cama çıkıp seslendim kayınvalidem ve kayınpederim de yanımdaydı bana s.. git dedi başın açık böyle neden cama çıkıyorsun dedi. Aradan bir saat geçti beni kuzenime bırakırken ona ne kadar saygısız olduğunu söyledim bu arada 4 aylık hamileyim . Küfürle kalsa bu kadar ağlamazdım arabada bana bizim evimiz senin babanın evi gibi gecekondu değil burası apartman dışarı çıkarken adam gibi örtün çık dedi çok zoruma gitti saatlerdir ağlıyorum
Eşiniz sizinle evlenirken durumunuzun ne olduğunu bilmiyor muydu sanki? hep böyle saygısızca konuşmasına müsaade mi edeceksiniz? İlişkinin yapıtaşı saygıdır. Sonra sevgi. Bir bebeğiniz olacak. Bu şekilde daha çok yıpranırsınız. Önce Bunu oturup konuşmanız lazım.

haddini bil terbiyesiz diyemediniz mi?
hötlemediğinizden oluyor bütün bunlar
o anası babası da demediler mi çocuklarına ne biçim konuşuyorsun diye?

boşan

muhtemelen bunun öncesi de vardır ilk kez aşağılamamıştır, sen de çocuk yapmışsın bundan. oturup çekcek gibi de duruyorsun Allah kolaylık versin

Eşin ona uygun olmayan bir davranışın konusunda seni uyarmak isteyebilir fakat bunu çok sert ve çok özür dileyerek söylüyorum ahlaksızca ifade etmiş. Biraz daha hisleriniz durulunca neler hissettiğinizi detaylıca açıklamayı deneyin isterseniz. Saygısızsın gibi yargılayıcı ifadelerdense başta kendi hislerinizi söyleyin mesela şu şekilde;
"Belki sana uygun olmayan bir davranış yapmış olabilir fakat bana kv ve kp yanında s... git demen beni çok yaraladı ve onların yanında kendimi çok değersiz hissettim. Bu benim için gerçekten saygısızca bir konuşma biçimi ve beni çok üzdü. Kimse ailesini ve imkanlarını seçemez, bugün bizim böyle bir evde yaşıyor olmamız yarın da yaşayacağımız anlamına gelmez, onlar senin de ailen bu tarz cümleler kurman hiç doğru değil."
Bilmiyorum aranızdaki iletişim dili böyle mi ama bizzat kendi ilişkimde bu şekilde ılımlı konuşmanın çok faydasını gördüm.

Back
X