Şimdilik kardeşimin üzerine büyük bir yer ve kendi üstüme yazlık almayı planlıyorum oturduğumuz ev onun üstüne ama aile evi olduğu için yarısı benim oluyor her halukarda gerisini de para alıp altına vs yatırım yapıyorum ama çok yavaş ilerliyor zaten boşanma lafını emin olmadan etmem kendimi ve evladımı sağlama almak isterim
Keşke ev için ortak tapu yapsaydınız..
Evet evlilikten sonra olan mallar ortaktır ama Allah korusun siz evliyken evi satsa haberiniz olmayabilir.
Ama ortak tapu farklı, sizden onay almadan hiçbir işlem yapamaz.
Bence bundan sonra bir mal, mülk alacaksanız en kötü ortak tapu yapın.
Fakat kızına ev alabilir, evet şirketi siz ihya etmişsiniz ama sanırım sermaye onundu.
Yani yarı yarıya emek var, şöyle düşünün bu devirde eşiniz sermaye koyup size ön ayak olmasa o şirket olmazdı.
Ayrıca siz de olmasanız şirket bu kadar büyümezdi.
Bence eşiniz akıllı biri, evi kızı için alıp gene üstüne yapacak. Kadının üstüne olmayacak ki.
Kızı da kiralarda sürünmeyecek bence makul bir istek.
Ama diğer kadının yaptığı davranışlarda haklısınız. Öyle gecenin bir yarısı elzem bir durum olmadan zırt pırt araması hiç hoş değil.
Kadın kocanızı kıymete bindirmiş ''kaçan balık büyük olur.'' misali..

Ama kızına ev alma kararında sizden izin almasına gerek yok bence evet güzelce ikna etmeye çalışabilirdi ama izin alması bence abartı olur.
Sonuçta o şirket sadece sizin değil.Öyle olsa yerden göğe kadar haklı olurdunuz.
Kızını da kiralarda süründürmek istemiyor bana çok insani bir istek gibi geldi.