eşimin beni zorlaması

tebrikler ilk gerçekci ve matıklı yaklaşım sizden gelmiş.

arkadaşlar karşınızda hamile bir kadın var rencide olmuş sinirleri yıpranmış vs vs. "yok cocugunumu oldurcen yok katilmi olcan aboow cok günay aooww ne kadar ayıp" bu tür yaklaşımlarla arkadaşı ne kadar rencide ettiğinizin ve onu yeniden yalnızlaştırdığınızın farkındamısınız bilemiyorum.

uzun süredir siteyi takip ederim. fakat yeni üye oldum. ve genelde bu tip yaklaşımlarla karşılaşıyorum.
konu sahibi eşiyle olan bir sorununu buraya ilk kez yazıyor olabilir. ama belliki uzunca bir süredir bu tip sorunlar yaşıyor ve hanım hamile arkadaslar hepimiz onun suanki ruh halini gayet iyi biliyor olmalıyız öyle degilmi.

belkide kendi ozannesine bile acamadıgı bir sıkıntısını gelmiş burda paylaşmaya calışıyor. sizin bu gibi tepkisel yaklaşımlarınızdan sonraki mesajlarında nasıl tekrar yalnızlaştığını ben sezinleyebiliyorum. keşke daha bilimsel ve mantıklı yaklaşabilsek. keşke subjektif olmak yerine objektif olabilsek.

evet teşekkür ediyorum beni anlayan herkese...zaten bu olay gece oldu.ve böle bi durumu sadece burda yazabilirim kime anlatabiiilirimki.eşinle yatak olayı çok abes bence.ama burda daha rahatım ve yazdkça rahatlıyorum

Kesinlikle çooookkk haklısın Cudana, yani eğer karşıdaki insan yani eş, yorgunsa, o gün çok kötü bir gün geçirmişse, ne bileyim tamamen farklı bir modda ise vs, erkek de kadın da bunu REDDETME olarak algılamamalı, bu durum süreklilik arz ederse de o zaman bir problem vardır, karşılıklı konuşulmalıdır.
Bir de ben ne düşünüyorum biliyor musun Cudana, sanki pek çok çift cinsellikle alakalı problemlerini karşılıklı konuşarak çözemiyorlar. Bu da ayrı üzüntü verici bir nokta çünkü karşılıklı konuşma başarılamadıktan sonra çiftlerin biribirini anlaması da çok zor. Bu da olayı çıkmaza sokar.

Yok bence tam tersi :)

Genelde konuşarak çözebilecekleri problemleri cinsellikle çözmeye çalışıyorlar..

Halbu ki bilmiyorlar ki iyi bir iletişim,
hem cinselliğe, hem de karşılıklı anlayışa köprü olur...

İşte o zaman insanlar cinselliğin eşini elinde tutmak için bir araç olmadıgının farkına varırlar...

Dediklerimiz aynı kapıya çıkıyor aslında :)
Tek çözüm iletişim,
ama bu demek degil ki her aklına geleni karşındakine söylemek...
Bu, karşındakine kendini saygı çerçevesinde ifade edebilmektir...

çok güzel bi dille anlamıssın teşkler.evet rettedmeye bile gerek kalmadan birbirimizi anlamamız lazım.ama anlanayacanı bildğim için yorgunum yatcam dedm sadece.sonra zaten surat ifadesinden anladm herşeyi ama zorlada olsa devam etmedm gittim yattm.tabi o salonda uyumuş küsmüş.sonrası berbat zaten ne kahvaltıya oturdu kalk canım kahvaltı yapalık dedm gitgitgit diye öle bi tersledi bende gittim mutfakta iice ağladım.sonra bi baktım mutfakta yumurta yapıyo kendine çöpü hep dökmüş halının üstüne ben iice çıldırdım allah belanı versin senn dedm hıçkıra hıçkıra ama nefesim daraldı mutfağı dağıttım sonra geçtim ağladıağladım utyumuşum.hala konuşmuyorz konşmasnda zaten yüzünü bile görmek istemiyorum......çok üzüldüm.........

Kartanesi, bence biraz sakinleşmeye ihtiyacınız var sen de kendini toparladıktan sonra bir konuşmayı denersin belki, en azından ona YORGUN OLMAYA hakkım yok mu diye sormalısın ama tabi kızgın bir modda değil...

İnan çok üzüldüm ben senin yerine, en kötüsü de eşinle iletişim kuramaman.

Özellikle ona hamilelik döneminin stresini anlatacak birisi olmalı, hamilelik döneminde özellikle erkeğin kadına destek olması gerekirken, eşinin bu yaptığı gerçekten ifadesiz..

Yok bence tam tersi :)

Genelde konuşarak çözebilecekleri problemleri cinsellikle çözmeye çalışıyorlar..

Halbu ki bilmiyorlar ki iyi bir iletişim,
hem cinselliğe, hem de karşılıklı anlayışa köprü olur...

İşte o zaman insanlar cinselliğin eşini elinde tutmak için bir araç olmadıgının farkına varırlar...

Dediklerimiz aynı kapıya çıkıyor aslında :)
Tek çözüm iletişim,
ama bu demek degil ki her aklına geleni karşındakine söylemek...
Bu, karşındakine kendini saygı çerçevesinde ifade edebilmektir...

Doğru öyle çiftler de var değil mi? Konuşarak çözülebilecek problemleri cinsellikle çözmeye çalışan :) Değişik bir bakış açısı oldu bu :) Evet çok haklısın, iletişimin de sınırları ve seviyesi olmalı tabi, çünkü iletişime geçiş yapmayı başaranlar, konuşmanın başından itibaren yükselen bir sinir grafiği çiziyorlar, o zaman da sonuç vermiyor.

Bakalım konu sahibi deneyebilecek mi..

çok güzel bi dille anlamıssın teşkler.evet rettedmeye bile gerek kalmadan birbirimizi anlamamız lazım.ama anlanayacanı bildğim için yorgunum yatcam dedm sadece.sonra zaten surat ifadesinden anladm herşeyi ama zorlada olsa devam etmedm gittim yattm.tabi o salonda uyumuş küsmüş.sonrası berbat zaten ne kahvaltıya oturdu kalk canım kahvaltı yapalık dedm gitgitgit diye öle bi tersledi bende gittim mutfakta iice ağladım.sonra bi baktım mutfakta yumurta yapıyo kendine çöpü hep dökmüş halının üstüne ben iice çıldırdım allah belanı versin senn dedm hıçkıra hıçkıra ama nefesim daraldı mutfağı dağıttım sonra geçtim ağladıağladım utyumuşum.hala konuşmuyorz konşmasnda zaten yüzünü bile görmek istemiyorum......çok üzüldüm.........

Arkadaşım 7 yaşında bir de çocugun oldugunu söylemişsin.
Dolayısıyla en az 8 yıllık bir evlilik söz konusu.
Önce sakinleşin ve bugünden sonra en azından
siz eşinize karşı davranışlarınızı degiştirin.
Hakaretvari konuşmalardan vazgeçip sadece
duygularınızı dile getirerek konuşun.

Biliyorum bu , bu saatten sonra çok zor,
hele hele karşınızda bunu anlamayacak bir adam varken,
ama denemekten bir şey kaybetmezsiniz.
Aksine sizin tavrınızın eşinizin tavrını da belirlediğini göreceksiniz...

Eşiniz elinden şekeri alınmış çocuk gibi....
Anlayış nerde köstek gökte.
Onun her istdiğinde isteyemezsiniz ya.Zorla olsa zevki kalırmı o işin.
Sizin bebeği aldırma düşüncenizin altında bi doluluk sezdim yanılıyomuyum.Tek neden bu değil sanki.

arkadasım anladıgım kadarıyla yine tipik bir odun koca vakasıyla karşı karşıyayız. tahmin ediyorumki aranızda büyük bir iletişim sorunu var. senin adam sen karşına alıp güzel güzel konuşmak istesen onuda kabul etmez. keşke ekonomik ozgürlügün elinde olsaydı yada ne bileyim sana sonuna kadar destek ve sahip cıkacak bir ailen olsa arkanda. o zaman geleceğini yeniden şekillendirmek adına cok daha kolay adımlar atabilirdin. yada oturup evliliginin gidişatı hakkında daha rahat bir karar verebilirdin. tabi bilemiyorum belkide tüm bunlara sahipsindir.
ya bu deveyi güdücen ya bu diyardan gidicen der eskiler. ama koca bir ömür sadece onun isteklerini yaparak gecmez. degil bir iki 10 tane cocugunda olsa mutsuz ama evli ve cocuklu olarak hayatına devam edersin. yada kendi ayaklarının üstünde durabilirsen önünü daha rahat görebilirsin yaşın ve egitim meslek durumlarını bilemiyorum. ama yaşın ne olursa olsun hicbirşey icin gec degildir hayatta. sakin ol ve uzun vadeli düşünmeye calıs bence. karnındaki evladına gelince onu istemiyor olman gayet dogal bir duygu lütfen böyle düşündügün icin kendini suclama. bir anlık kızgınlık öfkeylede düşünmüş olabilirsin bunu. yada ciddi anlamda istemiyorsundur. işin dini ve vicdani boyutunu ele almış arkadaslar. buda seni üzdü farkındayım. el neder diye düşünerek yaşamaktan yaşamı ıskalıyoruz sürekli önce can sonra canan. dünyaya birkere geliniyor oda bir erkege köle olmak icin degil. bir erkek ancak ve ancak yoldaş olur kadına kadında erkeğe. aile eş cocuklar bir yere kadar.
evliliginin düzelmesi sanırım eşinin davranışlarıyla baglantılı. oda bu saatten sonra degişirmi orasıda muamma. evlilik ici sorunlarını bilemeyiz tabi. o yüzden şöyle davran böyle yap gibi öneriler cok havada kalıcaktır. eşini yine en iyi sen tanırsın. kendinide yine en iyi sen tanırsın. can senin canın hayat senin hayatın. unutma sen değerlisin.

inanınki bunları okurken sanki hayatımı gözümün önünden geçiriyorum bi yandan rahatlıyorum biyandan ağlıyorum başım ağrıyo artk .konuşmayı evet kabul etse bile önce aramız düzelecek gönlünü yapıcam sonra girecem bu konuya belki geçerli olabilir.ekonomik özgürlüğüm tabiki yok.ailem evet destek değil onları öle güzel eline aldıki bburnundan kıl aldırmaz öle ukaladırki.çocuğumu asla aldırmam gerek dini gereksede o benm ikinci parçam ben evledına çok düşkün bi anneyim lütfn kimse yanlş anlamasn sinirlilikle dahi onu sölememeliydim.evet evlilik sanki kuklalıkmı ya yada herkes bölede benmi yanlış ysapıyorum bilmiyorum.böle konuları pek kimseyle konuşmamışımdır...

Eşiniz elinden şekeri alınmış çocuk gibi....
Anlayış nerde köstek gökte.
Onun her istdiğinde isteyemezsiniz ya.Zorla olsa zevki kalırmı o işin.
Sizin bebeği aldırma düşüncenizin altında bi doluluk sezdim yanılıyomuyum.Tek neden bu değil sanki.
evet çok zaman istemeyerek yapıyorum napım çok ateşli biri değilim ama herzaman onu çok memnun ediyorum hiç bilmez ben mm isteksz oldğumu.ama atrtk doldum ya hep

Canım birkere anladığım kadarıyla sen cinselliği bir iş olarak görüyorsun ve yapıp kurtulunması gereken bir iş bence önce sen kafa yapını değiştirmelisin bu birincisi ikincisi kocan kafa yapısını değiştirmeli bunlar zorla olacak şeyler değil.Kocan seni rahatlayacak bir obje olarak görüyor sen bunu görevin olarak evliliğinizdeki en büyük hata bu bunu aşmalısınız.Diğer konuya gelince hamilesin psikolojin bozulmuş mutsuzsun ama yavrunun suçu ne bence tam tersi ona iki elle sarılmalısın bu yazdıklarınıda mutsuzluğundan psikolojinin bozukluğundan yazdığını biliyorum o nedenle lütfen yüklenmeyin arkadaşa.Size tavsiyem kesinlikle eşinizle bu cinselliği masaya yatırın hatalarını yanlışlarınızı konuşun ve iki tarafta bu gözle bakmasın cinselliğe birşeyleri değiştirin.Cinselliğin bittiği evlilikler bitmeye mahkumdur

reddetmek ve istememk aynı şeyler değildir biliyorsunuz dimi...

mesela bebek ve ben çok yorgunuz yarın telafi etsek demek var. hayır deyip sırtını dönmek var. biraz daha tatlı dilli yaklaşırsanız böyle sorunlar yaşamazsınız.

ve hala tartışacağınıza bu bebek senin için önemli değil mi? neden beni anlamıyorsun diye sorun bakalım.

İsteyenin bir yüzü vermeyenin iki yüzü karaymış ... :)

Hayatını bencillik üzerine kurgulamış , güzellikle olsun dersen böyle bencil insanların hayatında ancak istediklerini yaptığın kadar var olabiliyorsun
Tek başına hamile kalmadığını bu durumun muhtemelen hamileliğin getirisi olduğunu anca gözüne sokacanki anlamış takliti yapabilsin...

Sizin şu an istemediğiniz bebek için insanlar ne dualar ediyor, ne doktorlara gidip ne paralar döküyorlar. Tecavüz bebeği değil bir şey değil. Nikahlı eşinizden hamile kalmışsınız ve eşinize kızdığınız için kalbi atan bir canlının yaşamına son vermeyi düşünüyorsunuz. Peki o masumun suçu ne? Kaldı ki boşanacak olsanız bile o bebeği doğurmalısınız. Karnınızda bir melek var, bir anlık sinirle o meleğin yaşamına son vermeyin.

evet çok zaman istemeyerek yapıyorum napım çok ateşli biri değilim ama herzaman onu çok memnun ediyorum hiç bilmez ben mm isteksz oldğumu.ama atrtk doldum ya hep

İsteksizliğin nedeni vajinusmus olabilirmi.
Değilse çok sık yapmakta bunaltıyodur ondan isteksizlik vardır.Hamileliklede alakalı olabilir.
Eşin önce can sonra canan demesi gerekir.
Ah erkekler ah nzaman kadın ruhundan anlayacaksınız siz.Sizin gibi odun olmadığımızı anlayacaksınız. :37:

Yapılan yorumları hayretle okuyorum,

konu sahibi birlikte olmayı ya da cinselliği İŞ olarak yazmış. Bu da açık açık yazmak istemesinden kaynaklanıyor. Hiç hayatınızda duymadınız mı bu kelimeyi? Cinsellik için O İŞ denir genelde, açık açık belirtmek istemeyen kişiler arasında.

Mesela filmlerde falan da vardır, gerdeğin ertesi günü, yaptınız mı o işi diye sorulur... :)

Öte yandan da çocuğunu aldırmak gibi bir niyeti yok konu sahibinin, sadece çok bunaldığı için duygularını kontrol edememe durumu ki onun yerinde olsam eminim ki bir an " bu çocuk dünyaya gelmesin" diye de düşünürdüm, düşünülür çünkü duygusal olarak ağır bir baskı altındasınızdır.

İkincisi aldırmak istese bile, onun kararı olurdu. Ki kendisi öyle birşey yapmayacağını açıkladı.

Şu cevap kimden gelecek diye okudum resmen tüm yorumları.:ssz:

Konuya gelirsek,bazı yorumlar pek bir iyimser tozpembe olmuş.
Ve o cevaplarda "normal,olması gereken,yapılması gereken şeyler" anlatılmış.
Eşiyle sakin kafayla konuşulması,sağlıklı iletişim kurulması vs vs...
Ama kadın cinayetlerinin 7 yılda yüzde 1400 arttığı,her 3 kadından 1inin de şiddete maruz kaldığı bir ülkede yaşıyoruz.
Tabii konu sahibinin eşi bu şekilde davranacak diye bir şey söylemiyorum ama bunlar da ülkemizin gerçekleri.
Bazen (hatta çoğu zaman) erkek egemen toplumumuzda karşılıklı iletişim bu kadar sağlam olmuyor.

Konu sahibi kendini eşinin her istediğinde cinsellik yaşamaya mecbur olmadığınızı bilmeniz gerekir.
Bu sizin en doğal hakkınız.
Eğer bu yüzden de başkalarına gidecek sizi aldatacaksa zaten birlikte yaşamaya,emek vermeye değer bir insan olmadığı anlaşılır.
Ortak yaşamın her alanında olduğu gibi sizin bu konuda da söz sahibi olma hakkınız olduğunu bilmeli eşiniz.
Siz hayır demedikçe sizi istekleri doğrultusunda zorlamaya devam edebilir.

kızlar lütfen artk şu konuyu çocuk aldrmak falan orasını unutun sorun tamamen eşim.bi an kızdıım kalbmden geçirdim malesef şeytana uydum geçirmemeliydim.ha iş konusunu anlamayan modern insanlarımızada gelince açıkça sex yazmak istemedm iş dedim ya konuyu oraya saptırdınız saçmalıyosunuz yani.kibarlanmanın bi anlamı yok gece eşile ne işi olu rinsanın tabikide sex.evet eşim anlayışsız davrandı çünkü onu 8senedir böle alıştırdm malesef şimdide artk yoruldum maskemi çıkarmak istiyorum bunun içinde sakinleşinnce konuşmayı denicem elbette.döven söven bi tip değildir her erkek gibi gecesini mutlu et ne istersen o olsun ama istemiyorum işte öle.küsüp küsüp çekyatta yatması sinirlerimi bozuyo çıldırıyorum.konun özü bu yanlış yerlere saptırmayın ltfn sadece konuşp dertleşmek fikir almak amacım...herkese teşekkürler....bana iyi geliyosunuz hepinzden allah razı olsun hiç kimseye üzgün ve aile problemlerimi açmak istemem.oyüzden burda paylaşmak istedim....hem daha tecrübeli insanların olacağını düşündm hemde rahatlamak istedim.allah hepimizin evledını bağışlasın....

genellikle cinsellikte üzer normalde iidir.bunun dışında bi sorunumz yok. bana göre tabi onu bilmiorum.demekki bütün problem cinsellikten doğuyomuş bakın bikere yok dedim gümnümü zehir etti.

sevındım baska sorununuzun olmamasına sanırım esınde senın gıbı hamılelık pıskolojısıne burunmus ozaman:9:
hanı olur ya karısı dogum yaparken sancı ceken adamlar onlar gıbı

İsteksizliğin nedeni vajinusmus olabilirmi.
Değilse çok sık yapmakta bunaltıyodur ondan isteksizlik vardır.Hamileliklede alakalı olabilir.
Eşin önce can sonra canan demesi gerekir.
Ah erkekler ah nzaman kadın ruhundan anlayacaksınız siz.Sizin gibi odun olmadığımızı anlayacaksınız. :37:

Vajinismus cinsel isteksizlik değil sadece cinsel ilişkiye girememe sorunudur. Vajinismus yaşayan biriyim, cinsel arzumda hiçbir eksiklik yok Allaha şükür:34:

eşin düşüncesizce davranmış, seni kırmış olabilir. ama 7 yşında çocuğunuz varmış, 7 yıldır iyiydi de 2,5 aydır mı kötü. neden bu çocuğu aldırmakla sorunun hallolacağını düşünüyorsunuz anlamadım! keşke daha iyi korunup hamile kalmasaydınız.

allah yardımcınız olsun

Cinsellik tek tarafın istemesiyle yaşanmaz.Bu konuda haklısın ama tepkin ve düşüncelerin fazla...
Zamanında uygun görmüşsün ki korunmamışsın ve hamile kalmışsın.
Şimdi eşinle yaşadığınız bir kavgada bebeğinden kurtulmak istemen''bu çocuğu artık istemiyorum''demen hata.
İstemeyedebilirsin ama senin nedenin geçerli değil bence.
Madem eşin sinirli,anlayışsız,kaba ve duygusuz bi adam,3 ay önce de böyle değilmiydi?
Aniden mi değişti bu adam?
Eşinle konuşmalısın ama tartışarak,ağlayıp,sinirlenerek,hırslanarak değil.
Sakin sakin anlat duygularını,sana hissettirdiklerini.
Çok da üstüne düşme bu aralar,bırak anlasın hatasını.
Kendi halinizde kalın bir süre,sonra konuşursunuz.

Bebegını aldırma da ne yaparsan yap yazık gunah o bır can ve Allah'tan baskası almamalı o canı
Lütfen oyle dusunme

Back
X