eşimin bir akrabası hakkında

evet çok kıskandım hatta çatladım şu an kıskanılacak bir durum yok ki ortada bana göre kendini basitleştirmek yaptığı .sadece ben yanlış mı düşünüyorum onu öğrenmek istemiştim hemen kıskaıyor oldu çok fesatsınız ya

Kız belki cahil, fazla iyi niyetli, ama siz kızı hemen "basit" diye damgaladınız. Yaptığınız hiç hoş değil.

Kız belki cahil, fazla iyi niyetli, ama siz kızı hemen "basit" diye damgaladınız. Yaptığınız hiç hoş değil.

valla bana göre öyle daha ortada bişey yokken o kadar da sık gidilip gelinmez şimdi bişey denilmez belki ama ilerde bunlar hep başa kakılır ...normal karşılayan karşılasın ama bana göre çok yanlış beni de kınayan kınasın umrumda bile değil ben eski kafalıyım size göre

valla bana göre öyle daha ortada bişey yokken o kadar da sık gidilip gelinmez şimdi bişey denilmez belki ama ilerde bunlar hep başa kakılır ...normal karşılayan karşılasın ama bana göre çok yanlış beni de kınayan kınasın umrumda bile değil ben eski kafalıyım size göre

Hem "yanlış mı düşünüyorum" diye soruyorsunuz, hem de "kınarsanız kınayın umrumda değil" diyorsunuz.

Kusura bakmayın, sadece kızın lafını etmek için konu açmışsınız, ne ortada bir dert var, ne de tavsiye dinlemeye niyetli bir konu sahibi.

O kızın ayıbından daha ayıp olan ne biliyor musunuz, üzerinize hiç vazife değilken bunu kalkıp dillendirmeniz, kalkıp "basit" diye nitelendirmeniz.

Sanırım ileride o "başa kalkacaklardan" birisi de siz olacaksınız, hazırlığını yapıyorsunuz.

Son düzenleme:
Hem "yanlış mı düşünüyorum" diye soruyorsunuz, hem de "kınarsanız kınayın umrumda değil" diyorsunuz.

Kusura bakmayın, sadece kızın lafını etmek için konu açmışsınız, ne ortada bir dert var, ne de tavsiye dinlemeye niyetli bir konu sahibi.

O kızın ayıbından daha ayıp olan ne biliyor musunuz, üzerinize hiç vazife değilken bunu kalkıp dillendirmeniz, kalkıp "basit" diye nitelendirmeniz.

Sanırım ileride o "başa kalkacaklardan" birisi de siz olacaksınız, hazırlığını yapıyorsunuz.

yo aksine başa kakmam ama arkasından konuşuluyor demek ki yanlışmış yüzüne gülüp arkasından hiç de hoş olmayan şeyler söyleniyor kaynanası ve görümcesi tarafından ben de buna şaşırıyorum bana sıra gelene kadar çok kişi var başına kakacak ..kendi kızım bile bunu yapsa ona da basit derim . konuyu açarken dert diye de açmadım zaten dikkatli okursan anlarsın ...bazen burda birbiriyle didişen hanımlara şaşırıyordum ama oluyormuş bazıları laftan anlamıyor gerçekten

yo aksine başa kakmam ama arkasından konuşuluyor demek ki yanlışmış yüzüne gülüp arkasından hiç de hoş olmayan şeyler söyleniyor kaynanası ve görümcesi tarafından ben de buna şaşırıyorum bana sıra gelene kadar çok kişi var başına kakacak ..kendi kızım bile bunu yapsa ona da basit derim . konuyu açarken dert diye de açmadım zaten dikkatli okursan anlarsın ...bazen burda birbiriyle didişen hanımlara şaşırıyordum ama oluyormuş bazıları laftan anlamıyor gerçekten

Konuyu "Bir Derdim Var" a açtığınızın farkındasınızdır sanırım, Bir Dedikodum Var'a değil.

Evet ne yazık ki bu sitenin hanımlarına laf anlatmak zor, ya konu açarken ne amaçla açtıklarının ya farkında değiller, ya da bu topiğin amacının.

Ha bir de böyle karşılıklı konuşurken, karşısındaki siz dediği halde inatla "sen" diye devam edenler var, onlar da konuşma adabından bihaberler.

Bahsettiğiniz insanlar o kızın arkasından konuşup yüzüne gülüyorsalar onların yanlışlarını kendi yanlışınız olarak kabul etmeden önce bir düşünün isterseniz.

Niyetim kimseyle didişmek değil, buraya konu açılıyorsa diğer üyeler muhattap alınıyor demektir. Ben kendi bakışıma göre cevabımı yazarım, kimse karışamaz. "yanlış mıyım?" dememiş miydiniz acaba? Ben de "yanlışsınız, hem de çok" dedim. Benim yorumum budur, isterseniz göz ardı eder hoşunuza giden yorumların sahipleriyle elin kızlarının ne yaptığını-ne yapması gerektiğini konuşursunuz, seçim sizin. Anlatabilmişimdir umarım?

Son düzenleme:
Kızlar bence kıskançlıktan değil. Ben yapamam asla, evliyim eşimin ailesine anne - baba demiyorum. sizli bizli konuşurum.
benim yaptığımdoğrumu , belki değil ama benim babam vefaat etti, kimseleri anam babam yerine koyamıyorum. psikolojik yani...
Benimde var erkek kardeşim. Kız arkadaşı ortada bişey yokken arkadaşımızın dediği gibi hitap etseydi bize bizde bozulurduk ailece.
Sıcak kanlılık ayrı fakat bu durum oğlumuza yamanmaya çalışıyor, aileye yanaşıp kaleyi içten feth etmeye çalışıyor gibi oluyor.
Ben böyle birinin ailemize girmesine karşı çıkardım şahsen.
Kardeşimle nişanı falan olsun sonrasında anama ana, babama baba desin.. eyvallah sözüm yok,
mutluda oluruz ama ortada fol yok yumurta yok, böyle bir durum bana göre sinir bozucu şahsen.

Son düzenleme:

Bu kızcağızın anne dediği şahıs rahatsız olmadığına göre,size laf düşmez.

Sizi eski kafalı olduğunuz için değil ama dedikodu meraklısı olduğunuz için kınayabilirler dikkat edin.

Kızlar bence kıskançlıktan değil. Ben yapamam asla, evliyim eşimin ailesine anne - baba demiyorum. sizli bizli konuşurum.
benim yaptığımdoğrumu , belki değil ama benim babam vefaat etti, kimseleri anam babam yerine koyamıyorum. psikolojik yani...
Benimde var erkek kardeşim. Kız arkadaşı ortada bişey yokken arkadaşımızın dediği gibi hitap etseydi bize bizde bozulurduk ailece.
Sıcak kanlılık ayrı fakat bu durum oğlumuza yamanmaya çalışıyor, aileye yanaşıp kaleyi içten feth etmeye çalışıyor gibi oluyor.
Ben böyle birinin ailemize girmesine karşı çıkardım şahsen.
Kardeşimle nişanı falan olsun sonrasında anama ana, babama baba desin.. eyvallah sözüm yok,
mutluda oluruz ama ortada fol yok yumurta yok, böyle bir durum bana göre sinir bozucu şahsen.

işte benim de demek istediğim buydu.kıskançlık olarak algılayanlara o yüzden şaşırdım yani .kız dediğin biraz ağır olur ..ağır taşı kimse yerinden kaldıramaz diye bir laf vardır bizde.ayrıca amacım dedikodu da yapmak değil...daha ailesinin veip vermeyeceği bile belli değilken bu kadar yakın olmak hiç dğru değil fazla iyi niyetli olabilir ama karşıdaki insanlar o şekilde düşünmez ...

merhaba arkadaşlar ..eşimin bie erkek akrabası antepte bir kurumda çalışıyor.iş yerinden bir kızla arkadaşlık yapıyor.kız da ankaralı.ailesinin hepsi ankarada .antepta hiç tanıdığı yok.ama kız daha ortada bişey yokken bütün akrabaların düğününe gidiyor.. erkek arkadaşının evine hemen hemen hergün gidiyor...bana yenge demeye başladı kaynanasına anne diyor ..daha ailesinin haberi yok...ben bu durumu anlayamadım..bana biraz ters geldi.. yanlış mı düşünüyorum bilmiyorum ama sizce nasıl bir durum.. beni ilgilendirmez ama merak ettim sadece...
fikirlerini belirtirmisiniz

size garip gelebilir ama onlar için normaldir..eğer aileler sorun etmiyorsa kimseyi de ilgilendirmez bence.mesela başkalarının hayatıyla bu kadar ilgili olmak da bana garip geliyor ama sizin için normal birşey...bunun gibi düşünün..hani cümlenizin sonunda demişsiniz ya beni ilgilendirmez diye,evet aynen öyle..

merhaba arkadaşlar ..eşimin bie erkek akrabası antepte bir kurumda çalışıyor.iş yerinden bir kızla arkadaşlık yapıyor.kız da ankaralı.ailesinin hepsi ankarada .antepta hiç tanıdığı yok.ama kız daha ortada bişey yokken bütün akrabaların düğününe gidiyor.. erkek arkadaşının evine hemen hemen hergün gidiyor...bana yenge demeye başladı kaynanasına anne diyor ..daha ailesinin haberi yok...ben bu durumu anlayamadım..bana biraz ters geldi.. yanlış mı düşünüyorum bilmiyorum ama sizce nasıl bir durum.. beni ilgilendirmez ama merak ettim sadece...
fikirlerini belirtirmisiniz

Eşinizin teyzesinin oğlunun kız arkadaşı sonuçta..Bu kadar hassas düşünmenize gerek yok..
Bırakın eşinizin ailesi düşünsün bunları..
Ama size yenge demesi sizi rahatsız ediyorsa onu ikaz edersiniz..

yani şimdi dedikodu yapmak ayrı yakısı kalan seyi tartışmak ayrı..
demem oki sahsen daha adı konulmamıs bir durumda kimseye akrabammış gibi davranmam
çünkü genelde böyle sevgili durumlarda erkek tarafı gelinleriymiş gibi davranır..
neyse yakısıksız birdurum olmuşş..
her şeyin daha agır ve laçkalaşmadan olması taraftarıyım...:ssz:

Bu kızcağızın anne dediği şahıs rahatsız olmadığına göre,size laf düşmez.

Sizi eski kafalı olduğunuz için değil ama dedikodu meraklısı olduğunuz için kınayabilirler dikkat edin.
kendi akrabamdan bir kız böyle yapsa çekerim kenara konuşurum ama eşimin akrabası olduğu için bişey denilmiyor dedikoducu olsam arkasında konuşulanları gidip kıza söylerdim onlarla beraber ben de arkasından konuşurdum ayrıca kızcağızın anne dediği şahıs rahatsız hem de çok kız hergün onlara gidiyor ama bunu saklıyor çünkü utanıyor

sizi olumlu-olumsuz etkileyen bir durum yoksa herkesin davranışı kendisini ilgilendirir..

Sıcak kanlılık ayrı fakat bu durum oğlumuza yamanmaya çalışıyor, aileye yanaşıp kaleyi içten feth etmeye çalışıyor gibi oluyor.Ben böyle birinin ailemize girmesine karşı çıkardım şahsen.

Ben de sizin gibiyim, 4 senelik sevgilimin annesiyle ailelerimiz tanışmadığı için hiç konuşmadım, ki kadın bana hediyeler yolluyor arada sağolsun, ben de oğluyla teşekkürümü iletirim bu kadar.

Sizin kafanızda bir kalıp var. "Ağır kız" kalıbı, bu kalıba her giren iyidir, dışında kalan kötüdür diyemezsiniz ki.

Öncelikle konuyu açan kişi çok alakasız, annesi kardeşi açsa bu bahsedilen akrabanın anlarım. Dese ki "Kız biraz uçarı mı yoksa gençliğin verdiği cahillikten mi yapıyor" anlarım. Ama direkt dedikodu malzemesi yapıp, konuyu akıl danışma amaçlı açma süsü altında elin kızına "basit" yakıştırması yapılmasını anlamam.

Bir de kırmızı yer bence kötü bir ön yargı, dediğim gibi karşınızdaki gençliğin verdiği cehaletle samimiyetin dozunu ayarlayamamış olabilir, bu demek değildir ki böyle davranan herkes "kendini yamamaya çalışıyor".

Son düzenleme:
hahah en komiği ne olur varya atlaya atlaya anne diyen kendini kabullendirmeye calışan kız evlenince anan baban demese bari...:6:

kendi akrabamdan bir kız böyle yapsa çekerim kenara konuşurum ama eşimin akrabası olduğu için bişey denilmiyor dedikoducu olsam arkasında konuşulanları gidip kıza söylerdim onlarla beraber ben de arkasından konuşurdum ayrıca kızcağızın anne dediği şahıs rahatsız hem de çok kız hergün onlara gidiyor ama bunu saklıyor çünkü utanıyor

Madem iyi niyetinizden açtınız konuyu:9::9::9:
Teyzenizin oğluna annesinin rahatsızlığını bildirin,o konuşsun kızla.:ssz:

Yanlız ilk mesajınızı bir düzeltin isterseniz ''bu kızı nasıl uyarmalıyım diye'':ssz:
Çünkü oraya ''bana ters geldi,siz ne düşünürsünüz ''yazmışsınız.:1::1:

Madem iyi niyetinizden açtınız konuyu:9::9::9:
Teyzenizin oğluna annesinin rahatsızlığını bildirin,o konuşsun kızla.:ssz:

Yanlız ilk mesajınızı bir düzeltin isterseniz ''bu kızı nasıl uyarmalıyım diye'':ssz:
Çünkü oraya ''bana ters geldi,siz ne düşünürsünüz ''yazmışsınız.:1::1:

emriniz olur efendim hemen değiştiriyorum

Back
X