- 7 Mart 2015
- 2.244
- 2.857
- 63
- Konu Sahibi Yarenannesi
-
canım bu adam sana sevgiliykende vakit ayırmadımı? o zaman nasıl bulabiliyordu boş vakit ?Wvet
Evet gerçekten belki basit gelecek ama benim yaşadıklarım çok zor
....birde biz severek evlendik....ne hayaller kurup evlendim.....
Adamın kaygısı yok ki evde yemek yapan çocuk bakan kocam kocam diye yanıp tutuşan bir kadın. Sen ona ısrar edeceğine kendini geliştir tatlım[/QUOTE
Evet aynen öyle buda beni kahrediyor.....
Canim geneli boyle uzme sen kendini daha yenisin beklentinin olmasi gayet normal, sen plan yap yenwge gidek falan de onceden ara mesela surekli soyle ben mesela oyle yaparim esimde gece baslar firinda calismayya ahsama kadr yok o mesela servise cikar ekmek dagitimi icin bende gelim derim gideriz dukkanlara isini halleder sonra yemek ymege gideriz beklemiyorum artik ondan biliyorum onu alistim yaniMerhaba arkadaşlar. ...
Nerden başlayacağımı bilmiyorum. ....1 buçuk yıldır evliyim....bugüne kadar evliligimden hiç birşey anlamadım..hiç diger insanların evliligi gibi olmadı benimki.... eşimin işi hep beni mutsuz etti...Eşim lokantada çaĺışıyor dayısıyla ortak iş yapıyorlar sabah kalkar kalkmaz daha kahvaltı yapmadan hergün işe gider gece 12 gibi işi biter eve gelir..tabi bizde direk yatmaya gideriz...bir.gün oturup eşimle sohbet etmeyi birlikte akşam yemeği yemeyi hasretim..
Eşimin çok izinli günü yoktur önceden ayda 2 defa yapardı ama bu aralar yapamıyordu..3 aydır izin yapmıyordu ...Nihayet bugün izinliydi...eşim ne zaman izin yapsa burnumdan getirir..evde hiç benimle vakit geçirmez ..sürekli bir bahane uydurup dışarıya çıkar yada kahveye arkadaşlarının yanına gider....ya bende insan degilmiyim zaten almanyada yaşıyoruz dil bilmedigim içın dışarıya hiç çıkmıyorum....sabahtan akşama kadar evin icinde 1 tane 3 ayliķ kizim var onunlayım sürekli.....benimde eşimle oturmaya onunla biraz dışarıya çıkmaya hakkım yokmu...boşanmayı düşünüyorum bazen siz olsaydınız yerimde ne yapardınız...
Merhaba arkadaşlar. ...
Nerden başlayacağımı bilmiyorum. ....1 buçuk yıldır evliyim....bugüne kadar evliligimden hiç birşey anlamadım..hiç diger insanların evliligi gibi olmadı benimki.... eşimin işi hep beni mutsuz etti...Eşim lokantada çaĺışıyor dayısıyla ortak iş yapıyorlar sabah kalkar kalkmaz daha kahvaltı yapmadan hergün işe gider gece 12 gibi işi biter eve gelir..tabi bizde direk yatmaya gideriz...bir.gün oturup eşimle sohbet etmeyi birlikte akşam yemeği yemeyi hasretim..
Eşimin çok izinli günü yoktur önceden ayda 2 defa yapardı ama bu aralar yapamıyordu..3 aydır izin yapmıyordu ...Nihayet bugün izinliydi...eşim ne zaman izin yapsa burnumdan getirir..evde hiç benimle vakit geçirmez ..sürekli bir bahane uydurup dışarıya çıkar yada kahveye arkadaşlarının yanına gider....ya bende insan degilmiyim zaten almanyada yaşıyoruz dil bilmedigim içın dışarıya hiç çıkmıyorum....sabahtan akşama kadar evin icinde 1 tane 3 ayliķ kizim var onunlayım sürekli.....benimde eşimle oturmaya onunla biraz dışarıya çıkmaya hakkım yokmu...boşanmayı düşünüyorum bazen siz olsaydınız yerimde ne yapardınız...
Merhaba arkadaşlar. ...
Niye kursa gitmediniz?? (muki) Mutter Kinder kurslar var. Siz ders görürken bebege cocuga oyun odasinda bakiliyor oynatiliyor. Ücretsiz bizdeki belediye gibi (Gemeinde) kurumdan bilgi alabilirsiniz. Yine ayni sekilde yüzme havuzlari var. Bebekle beraber yüzebiliyorsunuz. Beceri kurslari var. Hem el isi hem dil ögretiyorlar. En son bicki dikis kursu görmüstüm. Bebek ya bebek arabasinda uyuyor ya da yer minderine koyuyuorlar ve oradan annesini görüp sesini duyabiliyor. Baska odaya da degil direk görebileceginiz bir noktada bu bebek cocuk alanlari. Kücük cocugu olan yabanci anneler dil ögrenebilsin diye neredeyse milletin kapisina kirmizi hali dösüyorlar ama bizim hanimlar herseye bahane buluyorlar. Hep yaziyorum, kendini ifade edebilecek kadar dil ögrenemzsen hicsin buralarda. Adam benden kesilen vergilerle sana ücretsiz kurs aciyorlar niye gidip ögrenmiyorsun diyor. Cocugunuz oyun gruplarina sonra da kindergarten a basliycak. Ögretmeni konusmak anlatmak istiycek veya hastalaninca doktora götüreceksiniz, nasil iletisim kuracaksiniz?
Esiniz dayisinin yaninda degil de normal maasli bir Alman firmasinda calissaydi görürdüm o izinsiz 3 ay calistirmayi. Haftalik calisma saati, izni, mesaisi, resmi tatil calisma günleri... adamlar kurusu kurusuna hesaplayip hakki neyse ödüyor. Daha bir kez görmedim ki yabancinin degil akrabasinin yaninda veya herhangi bir Türk isyerinde calisip ta hakkini alan bir vatandasimizi. Nereye gitsek oraya götürüyoruz firsatciligi kazikciligi. Burada Türk marketinde calisan kasiyer kizlar karda kista paltoyla montla calisiyor cünkü adam isitmiyor marketi. Sikayet edemiyorlar cünkü dile cok hakim olmadiklari icin dogru düzgün bir is bulamiyorlar. Gavur denilen adamlar yazin serin kisin sicacik tutuyorlar isyerlerini. Yabancinin degil dayinin yaninda calis ezilmezsin kendi isimizi yapiyoruz diye diye sömürüyorlar insani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?