• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin bu yaptığı canıma tak etti..

Yani sende sosyalleş dil öğren canım. Adam da bir yönden haklı sürekli iş iş olunca bunalıyor olmadığı gün arkadaşlarıyla görüşmek hakkı tabi ki fakat o günler eve erken dönüp akşam vakitlerini de sizinle geçirebilir tabi ki

Normal şartlarda karı-kocanın kendilerine ait özel alanları,sosyal faaliyetleri tabi ki olmalı. Fakat bu derece olan durumlarda asla "beni seviyo" falan diyemem ben.
Evden kaçmak demek benden kaçmak demektir. Benimle zaman geçirmiyorsa beni sevdiği fikri yalan olur. O zaman kiminle daha çok vakit geçiriyosa s.ttirsin ona gitsin.

Ya iş değiştirmesini isterdim yada ayrılırdım. Çünkü yabancı memlekettesin gurbettesin zaten oturup depresyona gireceğime çeker giderm ailemin yanına..

Eşiniz cok bencil hadi sizinle vakit gecirmiyor kızınida mi özlemiyor bu adam..benim eşim sabah 8 aksam 6 ya kadar işte geldiginde ayni koltulta yapısık film izliyoruz yan koltuga gecse bogarim adami cunku bende sizin gibi bütün gün evdeyim üstelik hamileyim esim bensiz asla disari cikmiyor ciksa altinda bisey ararim yani sürekli iste is dönusu de disarda diyosunuz bu nasil evlilik.

Merhaba arkadaşlar. ...
Nerden başlayacağımı bilmiyorum. ....1 buçuk yıldır evliyim....bugüne kadar evliligimden hiç birşey anlamadım..hiç diger insanların evliligi gibi olmadı benimki.... eşimin işi hep beni mutsuz etti...Eşim lokantada çaĺışıyor dayısıyla ortak iş yapıyorlar sabah kalkar kalkmaz daha kahvaltı yapmadan hergün işe gider gece 12 gibi işi biter eve gelir..tabi bizde direk yatmaya gideriz...bir.gün oturup eşimle sohbet etmeyi birlikte akşam yemeği yemeyi hasretim..
Eşimin çok izinli günü yoktur önceden ayda 2 defa yapardı ama bu aralar yapamıyordu..3 aydır izin yapmıyordu ...Nihayet bugün izinliydi...eşim ne zaman izin yapsa burnumdan getirir..evde hiç benimle vakit geçirmez ..sürekli bir bahane uydurup dışarıya çıkar yada kahveye arkadaşlarının yanına gider....ya bende insan degilmiyim zaten almanyada yaşıyoruz dil bilmedigim içın dışarıya hiç çıkmıyorum....sabahtan akşama kadar evin icinde 1 tane 3 ayliķ kizim var onunlayım sürekli.....benimde eşimle oturmaya onunla biraz dışarıya çıkmaya hakkım yokmu...boşanmayı düşünüyorum bazen siz olsaydınız yerimde ne yapardınız...
Canim geneli boyle uzme sen kendini daha yenisin beklentinin olmasi gayet normal, sen plan yap yenwge gidek falan de onceden ara mesela surekli soyle ben mesela oyle yaparim esimde gece baslar firinda calismayya ahsama kadr yok o mesela servise cikar ekmek dagitimi icin bende gelim derim gideriz dukkanlara isini halleder sonra yemek ymege gideriz beklemiyorum artik ondan biliyorum onu alistim yani:KK73:bikiyorum zor geliyor insana boyle hep beklemek ama napcaksin bunun icin yuvani yikmana deymez arkatslarin varsa plan yap ona daha cok ihtiyacin olmaz, evet insan esiylede olmak istiyor ama iste hersy dort dortluk olmuor herzaman, allah baska sıkįntilar vermesin umarim duzelir hersey

Boşanma bence
Dil öğren çevre edin sosyal ol
Bebeğini al birlikte evde değil dışarda zaman geçirin
Boşanma pes etmektir yerinde olsam mücadele ederdim
Eşine bu durumdan rahatsız olduğunu söyledin mi
içinde yaşama sıkıntıları anlatacak biri olsun
Daha az yıpranırsın

Seni cok iyi anliyorum.Bizimde kendi isimz pazar tatli bile yok, 7/24 calisiyor .Ama esimle vakit geciririz. Gece 12den sonra flim izler sohbet ederiz . Cocuklariylada ilgli.Bence esin bunu yapmamali yani cok bencilce seninlede ilglnmeli.

Iste oldugunu iyi biliyormusun? Almanya gibi bir yerde kolay kolay günde 13-15 saat calisilmaz. Yani korkutmak istemem de..

Keske o bebegi yapmasaydiniz. Zaten adam hic evde yok, nasil oldu bu is bilmiyorumda, bence bosanmadan önce ilk is dil kursuna gitmek. Bircok Türk dernekleride var, oraya üye olup cesitli organizasyonlara katilabilirsin. Yani hayatina önce yön ver , güclen ondan sonra bosanmak istiyorsan halen bosanirsin.

Eşine de yazık yoğun çalışıyor adam üç ayda bir gün izin almış evde oturup dinlenmek istiyor. Sana da yazık üç ay her gün kocansız evde tek başına bebekle duruyorsun. Kocan aylar sonra izin almış birlikte vakit geçirmeyi istemek senin de hakkın yani inan diyecek birşey bulamıyorum. Ama madem eşinin işi de yoğun dil öğrenip çevre edinmeye çalışsan belki daha iyi olmaz mı?

İzin günü az, arkadaşları ile çıkmak istemesi doğal.
Ama önce eşine zaman ayırmalı.
En azından izin gününün yarısını seninle doldurup, diğer yarısında arkadaşları ile olabilir.
Çıkar karını, çocuğunu bir gezdir, birlikte bir yemek ye.
Sonra eve bırak git arkadaşlarının yanına.

Karını evde mutlu bırak, sen de için rahat takıl.
Eve geldiğinde asık surat bulmazsın hem.
Çok kafasızlar yahu!

bunun için boşanılmaz madem başka ülkedesin oranın dilini bilmek zorundasın dil bilmeye yoğunlaş böylelikle biraz olsun can sıkıntını alır senin içinde iyi olur

Merhaba arkadaşlar. ...
Nerden başlayacağımı bilmiyorum. ....1 buçuk yıldır evliyim....bugüne kadar evliligimden hiç birşey anlamadım..hiç diger insanların evliligi gibi olmadı benimki.... eşimin işi hep beni mutsuz etti...Eşim lokantada çaĺışıyor dayısıyla ortak iş yapıyorlar sabah kalkar kalkmaz daha kahvaltı yapmadan hergün işe gider gece 12 gibi işi biter eve gelir..tabi bizde direk yatmaya gideriz...bir.gün oturup eşimle sohbet etmeyi birlikte akşam yemeği yemeyi hasretim..
Eşimin çok izinli günü yoktur önceden ayda 2 defa yapardı ama bu aralar yapamıyordu..3 aydır izin yapmıyordu ...Nihayet bugün izinliydi...eşim ne zaman izin yapsa burnumdan getirir..evde hiç benimle vakit geçirmez ..sürekli bir bahane uydurup dışarıya çıkar yada kahveye arkadaşlarının yanına gider....ya bende insan degilmiyim zaten almanyada yaşıyoruz dil bilmedigim içın dışarıya hiç çıkmıyorum....sabahtan akşama kadar evin icinde 1 tane 3 ayliķ kizim var onunlayım sürekli.....benimde eşimle oturmaya onunla biraz dışarıya çıkmaya hakkım yokmu...boşanmayı düşünüyorum bazen siz olsaydınız yerimde ne yapardınız...

1,5 yıldır üstelik vaktiniz de evde bolken niye almanca öğrenmediniz?

Bence bekarken kendine kurduğu hayatı devam ettirmek istiyor.Arkadaşlarından hobilerinden alıştığı hayattan kopamıyor.Benim eşimde evde vakit gçirmeyi sevmez.Evde sıkılır.Çocuğunuz küçük olduğu için beraber gezmek sorun olur diye sizinle program yapmak istemeyebilir.Çocuğunuzla beraber gidebileceğiniz yerler aktiviteler araştırabilirsiniz,eşinizin işyeri yakınsa arada yanına gidebilirsiniz,arkadaş çevresi edinebilirsiniz.Baskı yapmadan ,tatlılıkla onu özlediğini,onunla vakit geçirmek istediğini söyleyebilirsin.Zamanla O da vli olduğunun farkına varacak ve sizinle daha çok vakit geçirecek

Merhaba arkadaşlar. ...

Niye kursa gitmediniz?? (muki) Mutter Kinder kurslar var. Siz ders görürken bebege cocuga oyun odasinda bakiliyor oynatiliyor. Ücretsiz bizdeki belediye gibi (Gemeinde) kurumdan bilgi alabilirsiniz. Yine ayni sekilde yüzme havuzlari var. Bebekle beraber yüzebiliyorsunuz. Beceri kurslari var. Hem el isi hem dil ögretiyorlar. En son bicki dikis kursu görmüstüm. Bebek ya bebek arabasinda uyuyor ya da yer minderine koyuyuorlar ve oradan annesini görüp sesini duyabiliyor. Baska odaya da degil direk görebileceginiz bir noktada bu bebek cocuk alanlari. Kücük cocugu olan yabanci anneler dil ögrenebilsin diye neredeyse milletin kapisina kirmizi hali dösüyorlar ama bizim hanimlar herseye bahane buluyorlar. Hep yaziyorum, kendini ifade edebilecek kadar dil ögrenemzsen hicsin buralarda. Adam benden kesilen vergilerle sana ücretsiz kurs aciyorlar niye gidip ögrenmiyorsun diyor. Cocugunuz oyun gruplarina sonra da kindergarten a basliycak. Ögretmeni konusmak anlatmak istiycek veya hastalaninca doktora götüreceksiniz, nasil iletisim kuracaksiniz?

Esiniz dayisinin yaninda degil de normal maasli bir Alman firmasinda calissaydi görürdüm o izinsiz 3 ay calistirmayi. Haftalik calisma saati, izni, mesaisi, resmi tatil calisma günleri... adamlar kurusu kurusuna hesaplayip hakki neyse ödüyor. Daha bir kez görmedim ki yabancinin degil akrabasinin yaninda veya herhangi bir Türk isyerinde calisip ta hakkini alan bir vatandasimizi. Nereye gitsek oraya götürüyoruz firsatciligi kazikciligi. Burada Türk marketinde calisan kasiyer kizlar karda kista paltoyla montla calisiyor cünkü adam isitmiyor marketi. Sikayet edemiyorlar cünkü dile cok hakim olmadiklari icin dogru düzgün bir is bulamiyorlar. Gavur denilen adamlar yazin serin kisin sicacik tutuyorlar isyerlerini. Yabancinin degil dayinin yaninda calis ezilmezsin kendi isimizi yapiyoruz diye diye sömürüyorlar insani.

Niye kursa gitmediniz?? (muki) Mutter Kinder kurslar var. Siz ders görürken bebege cocuga oyun odasinda bakiliyor oynatiliyor. Ücretsiz bizdeki belediye gibi (Gemeinde) kurumdan bilgi alabilirsiniz. Yine ayni sekilde yüzme havuzlari var. Bebekle beraber yüzebiliyorsunuz. Beceri kurslari var. Hem el isi hem dil ögretiyorlar. En son bicki dikis kursu görmüstüm. Bebek ya bebek arabasinda uyuyor ya da yer minderine koyuyuorlar ve oradan annesini görüp sesini duyabiliyor. Baska odaya da degil direk görebileceginiz bir noktada bu bebek cocuk alanlari. Kücük cocugu olan yabanci anneler dil ögrenebilsin diye neredeyse milletin kapisina kirmizi hali dösüyorlar ama bizim hanimlar herseye bahane buluyorlar. Hep yaziyorum, kendini ifade edebilecek kadar dil ögrenemzsen hicsin buralarda. Adam benden kesilen vergilerle sana ücretsiz kurs aciyorlar niye gidip ögrenmiyorsun diyor. Cocugunuz oyun gruplarina sonra da kindergarten a basliycak. Ögretmeni konusmak anlatmak istiycek veya hastalaninca doktora götüreceksiniz, nasil iletisim kuracaksiniz?

Esiniz dayisinin yaninda degil de normal maasli bir Alman firmasinda calissaydi görürdüm o izinsiz 3 ay calistirmayi. Haftalik calisma saati, izni, mesaisi, resmi tatil calisma günleri... adamlar kurusu kurusuna hesaplayip hakki neyse ödüyor. Daha bir kez görmedim ki yabancinin degil akrabasinin yaninda veya herhangi bir Türk isyerinde calisip ta hakkini alan bir vatandasimizi. Nereye gitsek oraya götürüyoruz firsatciligi kazikciligi. Burada Türk marketinde calisan kasiyer kizlar karda kista paltoyla montla calisiyor cünkü adam isitmiyor marketi. Sikayet edemiyorlar cünkü dile cok hakim olmadiklari icin dogru düzgün bir is bulamiyorlar. Gavur denilen adamlar yazin serin kisin sicacik tutuyorlar isyerlerini. Yabancinin degil dayinin yaninda calis ezilmezsin kendi isimizi yapiyoruz diye diye sömürüyorlar insani.

Valla ara ara her konuya yazsaniz keske. Burada tiklim tiklim otobusle, istifleme gidenlerin "bunun belediyeyle ne alakasi var yeaw" zihniyeti azicik yikilir belki. Hak hukuk nasil saglaniyor, belediyeler bebekli anneleri nasil dusunuyor azicik gorse milletimiz.

Konu sahibesi cok haklisiniz. Ama bakin burada hanimefendi size yapabileceklerinizi yazmis. Bebeginizi de dusunmus belediye ne guzel, gidip yararlansaniza. Dil bilmeden hic bir sey yapamazsiniz, evde de omur gecmez.

Aynıı benim bir zamanlarki halim.seni çok çok iyi anlıyorum.ben depresyona girmiştim.ben de yurtdışına geldiğimde eşimin izni yoktu.ne kavgalar ne kavgalar.severek evlendim senin gibi.allahımmm doğduğum güne pişman etmişti eşim.sonra ailemi aradım ailem dön boşan dedi.ve gerçekten boşanacaktımki hamileydim.çocuğum için ben değil o pes etti ve şimdi haftada iki gün izni var.izin günü o yemek yapar çocuklarla ilgilenir.asla bizsiz bir yere gitmez bişey yapmaz.ama sen kararlı ol ve savaş bunun için

Back
X