Eşimin Depresyonu

Gazelle8

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2016
249
127
33
Merhabalar,
Yazıp biraz rahatlamak istedim sadece çünkü kimseye anlatamıyorum çok bunaldım

Yaklaşık 2 aydan beri eşim depresyona girdi yani en azından ben öyle olduğunu düşünüyorum. O günden öncesine kadar yine yoğun çalışıp geç geliyordu ancak neşeli bir insandı. Bir anda ne olduğunu anlayamadan içine kapandı konuşmamaya bir şey paylaşmamaya hatta hafta sonları bile çalışmaya başladı. Konuştuğumda benimle ilgili olmadığını kendi içinde sıkıntı yaşadığını hatta kaygı bozukluğu olduğunu söyledi. Sıkışınca yalan söyleme huyu olduğunda psikoloğa gidiyorum dedi ama ne kadar doğru bilemiyorum ( zaten 2 defa gitti dediğine göre ). Psikolog demiş kaygı bozukluğu diye ama açıkcası neden oldu kendide bilmiyor. Yaklaşık 15 gündür daha iyi daha rahat konuşuyor az biraz daha mutlu gibi. Bu süreçte kendi ailemde bazı hastalık sıkıntıları yaşadığım için eşimle pek ilgilenme, konuyu kafama takma fırsatım olmadı bir açıdan bu iyi oldu.

Buarada 2 senelik evliyiz ben çocuk istiyordum o zaten pek yanaşmıyordu şimdi zaten bu durumda çocuk istemek gibi bir saçmalık olmaz. Eşimi hala seviyorum o yüzden sabrediyorum ama ne zamana kadar sabredebilirim emin değilim. Bu gibi durumlar yaşayan olduğu mu eşi depresyonda olan sonra çıkıp normal hayatına dönen? Bu arada sorduğumda daha önce de öyle olduğunu 6 ay kadar falan sürdüğünü söyledi bu durum artık canımı açıtmaya başladı çok sıkıldım çünkü eskiden güzel bir evliliğimiz vardı bazı sorunlar yaşansa da el eleydik aşkım, hayatım diyordu şimdi iki iletişimi zayıf ev arkadaşı gibiyiz

Geçici bir süreçtir inşallah
Sabredin daha çok konuşmaya sohpet etmeye çalışın
BENDE bazen içime kapnıyorum belki yorgunluk belki iç sıkıntım
KOnuşmak iyi geliyor diyebilirim .
Dışarıda zaman geçirin ilgisini dağıtın gibi gibi....

evlıyken değil ama sevgılılık donemınde bır ara ıssızlık yasadı eşim ve intihara varan bır depresyon surecı gecırdı, bız o zaman ayrıydık kendısı bıtsın ıstemıstı ılıskımız ama bır sekılde gorusuyorduk maddı borc harc vs vardı aramızda ne zamankı ıntıhar eylemı gerceklestı adam resmen kendıne geldı sucluluk duydu yaptıgından onu hastaneye goturen ben oldum ıfade vs psıkıyatr gormesı lazım dıye not dusuldu , randevu aldım ama gıtmedı , sonra zaten iş buldu çalışma hayatına geri dönünce herşey kendiliğinden geçti gitti...

düzelmesine sevindim, allahtan eşimde şuanda intihar gibi bir düşünce yok ama yine de onu böyle görmek çok can sıkıcı

Valla bu kadınların çektiği ne anlam veremiyorum,

Depresyona girerler sabır et,bişeye canları sıkılır sabır et,hiç olmadık bişeyden sorun çıkarırlar sabır et..

Sabır taşıyız sanki...

aynen ya valla sevince insan katlanıyor da herkesin bi sınırı var patlamaktan korkuyorum her şey üst üste geliyor

Benim de çocukluğumdan beri kronik depresyon ve kaygı bozukluğum var. Çok mutsuz bir insanım yenemiyorum, ilişkim de de ne kadar çabalasa sevgilim öyle bir şey değil bu. Kimse yardım edemez kişiye aslında. Tek çare mutsuz olmadığı işi yapması, mutluluğuna odaklanması. Ben de şu an sadece para için katlanıyorum ve her gün kusuyorum, nefret ediyorum yok böyle mutsuzluk. Ama istifa edip kendi işimi kurunca geçecek biliyorum. Ben şunu diyebilirim hayal ettiği başka bir hayatsa ve o şu an yaşadığı hayatı sırf zorunda olduğu için yaşıyorsa bu büyük depresyon yaşamasına neden oluyor. Yani kabullenme, sineye çekme, katlanma, tamah etme gibi özellikleri yok ise kişinin bu zorundalık onun omzuna demir gibi tonlarca ağırlık oluyor. Belki sorunu başkadır bilemiyorum. Yüzeysel olarak anlattım.

inşallah geçer eve de çok geç geliyor genelde konuşmaya çalışıyorum ama ben de yoruldum hafta sonu da genelde çalışıyor tatile falan gidelim dedim istemiyorum dedi

ben de evlenmeden önce böyle olduğunu bilmiyordum ama sizin gibi sanırım ara ara kaygı bozuklukları yaşıyormuş biri de bana denk geldi işte. Ama genel olarak mutlu bir insan 2 aydır aşırı mutsuz işinden de memnun değil sizin gibi zorunlu olduğu için gidiyor belki başka planları var anlatmıyor. Diyorum sonuçta paylaş çözüm bulmaya çalışalım bilmiyorum neyim var diyor iş mi para mı evlilik mi ağır geldi hiç bilmiyorum

Haftasonları çalıştığına emin misiniz? Depresyon dediği başka bir kadın olmasın?

valla bilmiyorum ki açıkcası düşünmüyorum ama tabi erkek her şey olabilir ama başkası olsa daha neşeli olması gerekmez mi şüphelenmek için bir şey aramıyorum açıkcası bence eğer öyle bir durum varsa illa karşıma çıkar şimdilik depresyonda olmasına yoruyorum durumu

Hmmm birlikte gidin terapiye bence..
Hem eşini yanlız bırakmamış ve kendi gözlerinle tedavi olduğunu görürsün...
ve ewet cocuk yapmayın...

Hastalikta saglikta degilmiydi imzalar adam psikologada gidiyormus ne yapsin gripmi bu ilacla gecsin hemen.

Ne demek daha ne kadar bu durumuna sabredebilirim kusura bakmayin ama karsinizda devamli sizi eglendiren nese sacan birini istiyorsunuz cok bencilce.

Doğru söylüyorsunuz belki ben zaten sürekli beni eğlendirsin demiyorum eski haline dönsün istiyorum. Evet ben de zor süreçten geçiyorum babam ağır bir rahatsızlık geçiyor bu durumda depresyonda olması bana lüks gibi geliyor düzelmek için psikoloğa 2 defa gittiğini söyledi ama bence çaba göstermiyor istediğim bunun için çaba göstermesi ve gerekirse psikiyatra gidip ilaç kullanması. Hoş ben bu durumu anlayamam belki böyle olunca elinden bir şey gelmiyordur o yüzden fikriniz var mı diye paylaşmak istedim. Allah yaşatmasın ama böyle bir hastalık bolca sabır gerektiriyor.

Depresyon mu yapi mi bilmiyorum ama benim esimde oyle ben konusmasan hic konusmaz benimde bazen sabrim cok zorlaniyor ama sevince sineye cekiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…