Eşimin Depresyonu

Depresyon mu yapi mi bilmiyorum ama benim esimde oyle ben konusmasan hic konusmaz benimde bazen sabrim cok zorlaniyor ama sevince sineye cekiyorum.

genel olarak mı öyle yoksa yılda bir kaç defa falan mı, ben 3 yıldır tanıyorum ilk defa oldu ne kadar bilmiyorum mecbur sabrediyorsun ben de seviyorum hiçbir şey paylaşmayınca insan üzlüyor

genel olarak mı öyle yoksa yılda bir kaç defa falan mı, ben 3 yıldır tanıyorum ilk defa oldu ne kadar bilmiyorum mecbur sabrediyorsun ben de seviyorum hiçbir şey paylaşmayınca insan üzlüyor
Aynen benim esimde oyle benim 3.5 yillik evliligim onceleri az cok konusurdu hatta nisanliyken telefinda surekli konusurduk evlendik esim durgunlasmaya basladi bende ister istemez sklyorum aksam sohbet etmek istiyorum bi de konusmayi cok severim ama esim ne sorununu anlatir, ne konusur, ne de sohbet eder artik kabullendim bu adamin yapisi bu diye

Babanizada gecmis olsun iyilesir biran once Insallah.
Sizde destek bekliyorsunuz haklisiniz ama onunda ruh hali cok baskadir emin olun psikolog iside iki kereyle olmaz bu konuda emrivaki yapip randevu alin derim.

anladım bu durumda çok zor neden öyle oldu acaba

Babanizada gecmis olsun iyilesir biran once Insallah.
Sizde destek bekliyorsunuz haklisiniz ama onunda ruh hali cok baskadir emin olun psikolog iside iki kereyle olmaz bu konuda emrivaki yapip randevu alin derim.

iş yoğunluğu hiç belli olmuyor ki gerçekten ne yapacağımı şaşırdım en son zaten kendim tek başıma psikoloğa gitmeye karar verdim belki o bana bir yol gösterir

iş yoğunluğu hiç belli olmuyor ki gerçekten ne yapacağımı şaşırdım en son zaten kendim tek başıma psikoloğa gitmeye karar verdim belki o bana bir yol gösterir
Bencede gidin hastalik teshisi buymus nasil davranmam gerekli diye danisirsiniz.

Eşinizin yanında olup ona destek olmalısınız. Depresyondan çıkmasını beklemekle olmaz öyle ve belli ki size tam olarak sorununu anlatmak ta istemiyor. Ben şahsen psikoloğa gittiğini düşünmüyorum açıkçası. Sizden gizlediği herhangi bir durum olup olmadığını anlayabilmek için davranışlarını dikkatli inceleyin. Bunu söylerken kastettiğim başka birisi değil, eşler bazen basit nedenlerle birbirlerine karşı kendini kapatıp bir nevi koruma moduna geçebiliyorlar. Her durumda mantık aramamak lazım, bazen duygusal veya psikolojik etmenlerden ötürü sağlıklı olmayan davranış şekline girilebilme ihtimali hepimiz için geçerli. Evlilik ve karı-koca olma durumu ise tam bu noktada başlıyor, sorunları beraberce çözebilme yeteneğini geliştirmiş çiftlerin evliliği her daim kalıcı oluyor. Diğer yandan çıkan sorunlarda bireylerin kendi başlarının çaresine bakma durumu söz konusu olduğunda maalesef kopmalar da başlıyor.

Yazınızdan çaba gösterdiğinizi anlıyorum, yalnız erkekler göründükleri kadar dayanıklı değiller duygusal değişimlere ve bunu da unutmayın. Sorunu anlayabilmek için sakin şekilde yaklaşımda bulunmak en doğrusu.

''Doğru söylüyorsunuz belki ben zaten sürekli beni eğlendirsin demiyorum eski haline dönsün istiyorum. Evet ben de zor süreçten geçiyorum babam ağır bir rahatsızlık geçiyor bu durumda depresyonda olması bana lüks gibi geliyor düzelmek için psikoloğa 2 defa gittiğini söyledi ama bence çaba göstermiyor istediğim bunun için çaba göstermesi ve gerekirse psikiyatra gidip ilaç kullanması.''

Üstteki yazı size ait kısımdır, bakın bu yaklaşım doğru değil mesela. Bahsettiğiniz insan kocanız ve bir ömrü birlikte geçirmek için birbirinize söz verdiniz. Sanki yabancı bir kişinin durumuna yorum yapıyor gibi yazmışsınız.

gerçekten her şeyi biz çekiyoruz maalesef her insanın patlama noktası var önemli olan o noktaya getirmemek inşallah bir an önce toparlarsınız

Toparlanana kadar patlamazsam çünkü ben olmayan bir sorun için sabır gösteriyorum ve çabalıyorum ciddi ciddi olmayan bişey yanii elle tutulur hiç bişey yok

Depresyon fiziksel hastalıklar gibi değildir. Bir psikologa görünsün. Kim bilir üzerinde geçmişe dair çocukluğa dair nasıl yükleri vardır. Neşeliydi diyorsunuz ya işte en çok neşe saçan insanlar içten içe kan ağlarlar. Ben evli değilim. Ama eşim olsaydı ve böyle birşey yaşasaydı karısı sıfatından sıyrılıp iyileşmesini bekler yardimci olurdum. Çünkü herseyden önce insanız. Ve beklentiler ertelenebilir.

Doktora onunla gidin. Bir de mevsimsel olabilir. Bazı şnsanlar bahwr dönemlerinde kendileri bile farke tmeden depresyona girerler.

çabaladım, konuşmaya çalıştım beraber gitmeyi teklif ettim zamanla geçecek dedi. Gerçekten çözüm bulamıyorum kendimi çıkmazda hissediyorum. açıkcası benden kaçtığını ve eve gelmek istemediğini de düşünüyorum ama ben ona ters davranmıyorum gayet anlayışlı davranıyorum ve evet zor dönemimde yanımda olmasını istedim destek olmasını istedim o içine kapandı haklısınız belki anlayışlı davranmıyorum depresyon yaşamadığım için bilmiyorum nasıl davranmam gerektiğini çözemiyorum. beraber çözmek istiyorum kaçıyor bu durumda ne yapabilirim ki

ben ona zaten baskı yapmıyorum hergün ne zaman bitecek depresyonun demiyorum gayet güzel anlaşmaya çalışıyorum geç geliyor zaten eskiden olsa hergün arar hadi gel derdim şimdi ona bile zorlamıyorum iyileşmesini bekliyorum ona da dedim sana yardımcı olmak istiyorum senin yapacağın bir şey yok diyor kendim çözeceğim diyor. ben de istiyorum bi doktora gitsin ama en son iste dediği en başında gitti bu günlerde gitmedi hiç saldı kendini ben onun kendine getirmek için yol arıyorum

Doktora onunla gidin. Bir de mevsimsel olabilir. Bazı şnsanlar bahwr dönemlerinde kendileri bile farke tmeden depresyona girerler.

ilk gün dedi bana ben mevsim geçişlerinde depresyona girebiliyorum ama 1-2 saatte geçiyor bu sefer farklı dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…