• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin derdi nedir

drdepresyon

Guru
Kayıtlı Üye
19 Mart 2010
306
20
318
Çorum
Merhaba arkadaşlar 8 yıllık evliyim 2 tane oğlum var.buyuk oğlumda gelişme geriliği var.kamu.da çalışıyorum.eve ise çocuklara sürekli kosturuyorum.esim eve geliyor direk telefonu alıp oyun oynuyor,boş kaldığında annesigile gitmek istiyor.esimin ailesi maddi manevi sürekli zarar verdiği için çok görüşmek istemiyorum.bugun yine tartışma çıktı biz çekirdek aile vakit geçirmek istiyorum dediğimde,ben kalabalık şamata seviyorum birileri daha olsun diyor.okul öğretmen herşey benim üstümde.kiriliyorum ağlıyorum hayat zaten zor .çok mu hassasım ne yapmalıyım

Merhaba arkadaşlar 8 yıllık evliyim 2 tane oğlum var.buyuk oğlumda gelişme geriliği var.kamu.da çalışıyorum.eve ise çocuklara sürekli kosturuyorum.esim eve geliyor direk telefonu alıp oyun oynuyor,boş kaldığında annesigile gitmek istiyor.esimin ailesi maddi manevi sürekli zarar verdiği için çok görüşmek istemiyorum.bugun yine tartışma çıktı biz çekirdek aile vakit geçirmek istiyorum dediğimde,ben kalabalık şamata seviyorum birileri daha olsun diyor.okul öğretmen herşey benim üstümde.kiriliyorum ağlıyorum hayat zaten zor .çok mu hassasım ne yapmalıyım
Eve gelince çocuklarınızdan başka birşeyle uğraşmayın bir yardımcı alın.

Eşinizin huyu sonradan mi degisti yoksa hep ayniydi da siz mi görememistiniz? Bazi insanlar sosyal yasamayi,sürekli etraflarinda birilerinin olmasindan ,bazilari da sınırlı bir cemberin icinde yasamaktan hoşlanir.iki tarafin da empati kurup ,birbirine yardimci olmasi gerekir bu konuda.Diger konuya gelince ,yani sürekli tele bakmasi ,ilgisizliği vs bunun icin konusun eşinizle ,onun da elini taşın altina mutlaka koymasi lazim ,size yardimci olmasi lazim.Baba yani sonucta! Bu konuda haklisiniz,her sey tek kisinin üzerine yikilamaz.

Yardımcı var ama tabiki bana da iş düşüyor.yeni evliyken de ilgisizdi sürekli akrabaları ile olalım isterdi .tipik çocuk olunca değişir dedim ama maalesef.bir kadın olarak ilgi görmek hakkım değil mi onu geçtim çocuklar ile oyna gezdir yok.disardan baksanız ama adam efendi karısı cazgır çünkü herşey ile herkesle kadın muhatap

Benim de bir arkadasim böyle
Kadin herseye koşturma derdinde ve esinden yakınır
Çocuğu için pedagoga gittiler adamın da rol.almasi gerektigi söylenmiş ama sorun adamda degildi bana göre
Arkadastaydi, çünkü hem adami ev isine vs dahil etmiyor hem de yakiniyordu.
Mesela esinin temizlik yapmamasından şikayetçi ama yaptığını da begenmiyor. Eee adam da begenmiyorsan kalk kendin yap diyor haliyle.
Biraz sorumluluk verin ve cok kasmayin, yavas yavaş da olsa alisir

Bence tükeniyorum deyip yardım isteyin, hatta psikologa filan gidin işi daha ciddi boyutlara taşıyın o da her şeyin size yüklenmesi ile size zarar verdiğini düşünsün..

Bazen bir taraf her şeye koşup yetişince öbür taraf e zaten her şey tıkırında gidiyor diye düşünüp kendi hayatına bakabiliyor.

Şimdi şöyle, o kadar sorumluluk arasında bir öncelik sıralaması yapmanız gerekecek.
Haliyle çocuklar öncelikli. E çalışıyorsunuz üstelik.
Ütü yapmayacaksınız, çocukların çamaşırlarını yıkasanız yeter.
Temizlik yapmazsanız da ölmez kimse.
Yemek işini çocuklar ne istiyorsa ve ne kadar istiyorsa o kadar yapın.
Bazı şeyleri yaşayarak öğrenmesi iyidir kişinin.
Hiç ağlamayın bu işlerden kalan vaktinizi çocuklarınızla film izleyerek geçirin.
Anasına gitmek istiyorsa gitsin en azından onun yükünü atın üzerinizden.
Siz çocuklarınıza bakmakla yükümlüsünüz. Diğer insanlarla ilişkiler karşılıklıdır.

Cvp cok basit ...kadinlar cok programlidir ayni anda ev isi okul ozel gereksinim duyan cocuk arkadas aile herkesi idare ederken erkekler ancak 2 seyi yapabilir ..ucuncu bir problemde devreleri yanar..

Böyle alışmış olabilir. İlk başlarda sevdiği konulardan bahsedin sizinle sohbet etmek hoşuna giderse zamanla konuşacağımız konular artar. Ama sizi zayen cepte görüp konuşmaya bile tenezzül etmiyorsa ondan bağımsız mutlu olduğunuzu gösterin kendinize ilgilenecek bir şey bulun. Zamanla değiştiğinizi görüp kendi yaklaşmak ister. Biraz kaçan olun.

Dünden beri umursamaz davranıyorum, hiçbir şeye ses etmeden çocuklar ile meşgul oluyorum bu akşam da babamlara gideyim çocuklar ile inşallah anlar bazı şeyleri

Temelli annengilde kal gelme o zaman herkes mutlu olsun diyorum artık,2 saat sonra gelirim diyor.bi de ben kendi kendine büyütüyor muşum ortada ne var mış
kaynananla konussan bunu. size gelmesi sorun degil ama yapilmasi gereken diger isleri yapmiyor, cok bunalıyorum yabi bunalimca bunu da herkese yansitiyorum desen?

Back
X