• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin derdi nedir

Merhaba arkadaşlar 8 yıllık evliyim 2 tane oğlum var.buyuk oğlumda gelişme geriliği var.kamu.da çalışıyorum.eve ise çocuklara sürekli kosturuyorum.esim eve geliyor direk telefonu alıp oyun oynuyor,boş kaldığında annesigile gitmek istiyor.esimin ailesi maddi manevi sürekli zarar verdiği için çok görüşmek istemiyorum.bugun yine tartışma çıktı biz çekirdek aile vakit geçirmek istiyorum dediğimde,ben kalabalık şamata seviyorum birileri daha olsun diyor.okul öğretmen herşey benim üstümde.kiriliyorum ağlıyorum hayat zaten zor .çok mu hassasım ne yapmalıyım
Esinize en kisa zamanda sorumluluk verin. Oturun konuşun artik bu yüke katlanamadiginizi yoruldugunuzu söyleyin. Telefonla oynamasindan rahatsiz oldugunuzu anlatın. Hayattaki sorumluluklari esinizle ve cocuklarinizla paylasin herseyi uzerinize yuk etmeyin.

İlk zamanlar eşimde her izin gününde anneme gidelim derdi. Ben o güne beklerdim vakit geçiririz diye o annem diyince delirirdim. Sonra konuştum ben senle zorla evlenmedim çok istiyosan annenin evinde kalabilirsin diye. Sonra gitmeyeye başladık haftada 3 kere en az gidiyorduk 2 haftada bir falan gitmeye başladık. Sonra kaynanam eşime dedi beni burda bırakma oğlum her gün gel kapıdan göreyim yeter. Eşime dedim annrnin dediği normal mi sence. Srnin evli olduğunu kabul etmiyor gibiler senin bir evin var diye. Hak verdi eşim. Bir kerede habersiz ben arkadaşımda olmama rağmen eve gelip çay demleyip içmişler halbuki önceki gün gideceğimi söylemiştim. Delirdim bulasiklari sınırlı sinirli yıkadım ve eşime bidaha habersiz gelmemrlrfini söyle ve bana büyük saygısızlık yaptılar dedim. Hic sevmem yatak odama gifilmesine esyalarimin kullanılmasını. Şuan düzeldi ama

Çalışıyorsunuz birde üstüne herşeyi yükleniyorsunuz neden? Eşiniz ile daha çok iş bölümü yapın ben çocuklar ile yorulurken o telefonu alamaz eline kusura bakmasın.

Çalışmıyorum ama eşim işten geldiği zaman bazen çocukları ona bırakıp yatıyorum. Ya da bazen yemegi o yapıyor ya da temizliği.

Sürekli herşeyi üzerime yüklenemem ben annesi isem o da babası baksın ev için bir tek ben yaşamıyorum o da yapacak elinden geleni.

Eşinizin sorunu başıboşluk tamamen. Sorumluluk almamaya alıştığı için haliyle bir sürü boş vakti oluyor gezme düşünecek veya oyun oynayacak. Çocuğa öğretir gibi ufak sorumluluklarla alıştırmaya başlayın. Bir de kendi canınıza kıymet verin.

Merhaba arkadaşlar 8 yıllık evliyim 2 tane oğlum var.buyuk oğlumda gelişme geriliği var.kamu.da çalışıyorum.eve ise çocuklara sürekli kosturuyorum.esim eve geliyor direk telefonu alıp oyun oynuyor,boş kaldığında annesigile gitmek istiyor.esimin ailesi maddi manevi sürekli zarar verdiği için çok görüşmek istemiyorum.bugun yine tartışma çıktı biz çekirdek aile vakit geçirmek istiyorum dediğimde,ben kalabalık şamata seviyorum birileri daha olsun diyor.okul öğretmen herşey benim üstümde.kiriliyorum ağlıyorum hayat zaten zor .çok mu hassasım ne yapmalıyım
Güzel şeyler yazmak isterdim ama bunların ben calisiyorum öğretmenim kafam sisti deyip evde yan gelip yatmaları beni deli ediyor bir tanede işten yorgun geldim herşeyim ayağıma gelsin amcası benimde başım da var. Bir yorum yapamayacağım orta yol bulursunuz inşallah boşanmak istemiyorsanız tabiki

Çalışıyorum u çalışmıyorum diye okumuşum. Bu adamlar bizim herşeyimizi bozdu k bakma canim (:

Canım kaynanam da hergun gitmemizi istiyor kendiler öyle yaparmış

Benimki de öyle diyordu ilk evlendiğini sıralar. Eşim de hı tabi tabi aynı evde büyümesem gittik diyeceğim de dedi. :D hayat eskisi gibi değil çalışıyoruz insanlardan bıkkınlık geliyor hepimiz bireyselleşme arzusundayız. Telefondan oyun oynamak bile aslında o, kendi kendimize çekilmek.
Bir şekilde eşinizi karşınıza alıp konuşun. Mantıkla olmuyorsa duygu sömürüsü yapın. Her zaman herşeyin zamanında olmasını isteyen biz kadınlar maalesef bazı erkeklerin yeterli sorumluluk almadığından yakınır.
Ev temizliği işinde her hafta paylaşım yapıyoruz eşim genelde süpürme ben silme işlerini alıyorum. Özellikle mutfak ve balkon onda çünkü sigara ile çok kirletiyor her yeri. Bakıyorum akşam yedi hala temizlik yapamıyoruz, elime süpürgeyi ben alıyorum e ben yapacaktım diyor. Karar aldım bundan sonra paylaştıysak tezcanlılık yapmayacağım. Evi kirli kalsa da sorun yok. Belli alanlar çizin kendinizi rahat tutun ama müdahaleci olmayın elbet zamanla oturacaktır.

Ev temızlıgı ıcın yardımcı tut kendıne zaman ayır esın aılesının yanına gıtmek ıstıyorsa bırınde gıt ıkıncısınde onu cocuklarla oraya gonder sen cık gez. Esıne beraber bıseyler yapalım deme o derse yok ya benım ısım var sen annenlere gıt ben evde olmayacam sende sıkılma orda zaman gecır de. Onunla bısey yapmak ıstemıyormus hıssını onada yasat. Kendınede cok yuklenme. Umursama ve sevgını cok bellı etme kacan kovalanır

Kadınlar kulübünde böyle şeyleri okuya okuya ,Türklerle evlilik fikrinden dolayı evli değilim . Burda evlenmek ergen erkek evlat edinmek gibi galiba, temizliğini, bakımını, belli ihtiyaclarini yapıp bakıyorsun bildigin. Hiç çekici ve erkeksi gelmiyor, böyle siz anlatınca evlilikten daha da soğudum. Ne bileyim yabancılarda adamlar her işi yapıyor.

ah şu telefonlar oyunlar o o :kızgın: ldugu sürece muhabbet falan beklemeyin

Ben olsam çocuklarla yollardım. Hadi canım siz güzel vakit geçirin, karnınızı da doyurur gelirsiniz deyip yollayın. Üç beş sefer böyle yollarsanız annesi zaten bahane bulur kabul etmez olur 😄

Hassas değilsin bir öküzle evlisin ve o öküzün bu saatten sonra boynuzları törpülenmez. Allah sabır versin

Kadınlar kulübünde böyle şeyleri okuya okuya ,Türklerle evlilik fikrinden dolayı evli değilim . Burda evlenmek ergen erkek evlat edinmek gibi galiba, temizliğini, bakımını, belli ihtiyaclarini yapıp bakıyorsun bildigin. Hiç çekici ve erkeksi gelmiyor, böyle siz anlatınca evlilikten daha da soğudum. Ne bileyim yabancılarda adamlar her işi yapıyor.

Turkler de yapiyor merak etmeyin.

Bırakın gitsin kendi anasına siz de çocuklarınızla keyif yapın. Erkeklerin telefonundan da analarından da ne çekiyor bu kadınlar.

Sorumlulukları paylaşın

Konfor alanına sığınıyor bence. Evde işlerin çoğunu siz yapıyorsunuz değil mi?

Diğer arkadaşlar da söylemiş çocuklarıda götür çok yorgunum dinlencem deyin hatta kendi demeden siz çocukları alıp annene git deyin o zamanı kendinize ayırın..

Back
X