Sizin üslubunuz yardımcı olmaya çalışır gibi değildi.Eşiniz bikaç gün önce veya sonra doğsa mşnvalinde bi şeyler dediniz.Ben o kadar cahil bi insan değilim.bir ley söylerken karşınızdakinin de en az sizin kadar zeka seviyesine sahip oldupunu düşğnerek yazabilirsiniz size tavsiyem. Agresif değilim, kinayeli bi cevaba gerektiği şekilde cevap verdim. Şu an veya bu aralar yenş bir bilgi öğrenme hevesimin okduğu bi dönemde değilim açıkçası. Daha çok ruh halimle ilgileniyorum. Kırgınım. Herkesin kendini düşündüğü kensi bencilliğinde boğulduğunu düşünüyorum. Ve gerçekten samimiyetimle psikolojik rahatsızlığı olan insanları anlıyorum. İnsan hasta olmamak için çok çabalamalı bu devirde. Her şey para olmuş. Kadın çalışırsa kazanırsa saygınlık kazanıyor. Her çevrede bu böyle. Dayanılmaz sancılar cekiyorum. Eşim bi gün nasılsın demedi. İnanabilior musun. Aklına bile gelmediğine eminim. Neden. Çünkü çok stresli bir işi var.bu sebebi. Doktor muayenesine gidiyorum babam götürüyor. Eczanede veya hasta kabulde uzak duruorö . aman cebinden para cıkar diye.. Ne günlere kalmışız ya. Ben ömrüm boyunca yardıma ihtiyacı bi insan görsüğümde joşan biri oldum. Ünide ev arkadaşlarım anne eksikliği hissetmemiştir. İyileştirene kadar başlarında beklerdim sorun yaşadığım insanların bile. Şimdi bakıyorum herkes kendi derdinde. Çalışsam ilişkim düzelecek resmen. Ne hapayım ben böyle ilişkiyi. Kendimi de suclamıyorum. Çünkü böyle değildi bu adam. Çalışmama bile pek ılımlı değildi evlenmeden önceçç yani her neyse cok dağınık yazdım. Ne diyeyim siz de kusura bakmayın tepkime. Duygusal anlamda sağlıklı da olduğum söylenemez.
Tesekkür ederim.İnanıp inanmamak size kalmış ama ilk mesajımı kimseyi hedef alarak yazmamıştım. Sizin burçla ilgili özellikle bir şey yazıp yazmadığınızı bile hatırlamıyorum. Genel bir sitemdi, kinaye değildi.
Belki kendimi yanlış ifade ettim, belki siz yanlış anladınız bilemiyorum. Ama emin olun bir hemcinsimin yaşadığı sıkıntı, üzüntü üzerinden kendini tatmin edecek, o sıkıntıya sıkıntı ekleyecek bir insan değilim.
Hayata kırgınlığınızı, öfkenizi anlayabiliyorum. Eşinizin yaptıklarına diyecek bir şey de bulamıyorum. Önce yalnız, sonra beraber terapi almanız lazım bence. Eşiniz gerçekten bencil biri de olabilir, evlilik yeni olduğu için sorumluluklar ağır gelmiş de olabilir. Dilerim kendiniz için en doğru kararı verir bu süreci kolaylıkla atlatırsınız.
Yazdıklarınızı okudum Allah yardımcın olsun aynı evde küs yaşamak nedir bilirim babam anneme yaşatmıştıPek başa çıktığım söylenemez . Durumunu paylaşabileceğim ikinarkadşaım var , ama dönüp baktığımda o arkadaşlarımla sadece evlilik sıkıntılılarımı paylaşmışım uzun zamandır , piknik yapalım diyorum arakadaşa , ailecek , olur diyo kız banden haber bekliyor ama bakmış ki biz yine kavga etmiş iz evdeki ile , işe gelip gitmek biraz kafamındağıumama yardımcı oluyor elbette ama resmen gün dolduruyor gibiyim sanki bir hastalık can yakan bi hastalığım var da ben geçsin diye gün dolduruyorum , başdemiyorun ....
Ayrı yatmalar , konuşmadan aynı ev içinde ayrı hayatlar başedilecek şeyler değil , diyorum ya ona da muhtaç değişim neyin kafasını yaşıyor , ana baba da da sürkeli hır gür kavga ile büyüdüm ben diyor kabul ediyor ama yine de değişim Yok,
Şimdi yine yeniden bi başka psikoloğa başladım , fiziksel bi sürü ağrım var , panik atağım başladı geçen yaz , artık kendi aileme annem e bile tahammülüm kalmadı vs vs ...
Başedemiyorum
Bu dedikleriniz her erkeğe işlemiyor örneğin benim eşime yemekleri çok beğenir annesine överken de duydum gelgelelim evde bana eline sağlık bile demez çok beğenir afedersin parmaklarını yalar işleri de çok iyi yaptığımı bilir memnundur ama ben kendimi begenmişlik havalarına girmeyim diye belli etmez beni hep yetersizmişim gibi gösterir hep mükemmelini hep mükemmeliniŞuan çocuk fikrini erteleyin. Bugün kadınlığına laf eden, yarın anneliğine laf eder.
Benim eşimde aşırı düzenli ve titizdir. Ben de öyleyim ama eşim kadar değilim.
2 gün evi temizlemediğim zaman oluyor. Ama kendimi eşime bi övüyorum şunu yaptım bunu yaptım.. beni kusursuz görmeye başladı zamanla bu konuda.
Evlenirken sadece bir tek makarna yapmayı biliyordum.. şimdi her çeşit yapıyorum.. yaptiklarımı da alttan alttan anlatıyorum :)
İşte şu tarif istiyor benden şu burayı neyle çıkardın diyor.. ya da işten geliyor biliyorum ilk işi elini yıkamak ama beb yine hadi aşkım elini yıka masaya geçelim vb. :) Kontrolü elimde tutuyorum :)
Geçen annesine yemeklerimi överken yakaladım mesela..
Yani demem o ki sen kendini yücelteceksin ki karşındaki seni öyle görsün.
Örneğin kaşımı aldırdım aslında pek beğenmedim.. eşimin yanında ya çok güzel oldu kaşım falan konuşuyordum aynaya bakıp. 2 gün sonra eşim diyor güzel olmuş kaşın :)
Eğer bugün bu söylediklerini yutarsan yarın daha fazlasını söyleyecek. Kesinlikle buna bi dur de.
Seni aşağlamasına aşağıya çekmesine müsade etme.
Hatta kavga esnasında değilde normal günlerde ara ara laflarının arasına tatlı dille onun eksikliklerini söyle.. ama sinirle falan değil. O mesajı alır kendini mikemmel bir varlık olarak görmez.
Eşin bence dolduruşa geliyor.. kendi lafları değil gibi. Birisi bence ona direk karın niye çalışmıyor demiyorda şu şekilde diyordur .. " Bir kişinin parasıyla geçinmek zor valla eşinde çalışsaydı daha iyi geçinirdiniz " diyordur.
O da sana gelip akşama kadar yatıp hiç bir işe yaramayan insan muamelesi yapıyordur. Aç gözünü canım benim çevre fenadır :)
Evliliğin 1 senesi çok önemli malesef aynı eve girmeden bazı şeyler gözükmüyor. Ama erkekler pasif herşeyden şikayet eden mutsuz kadın sevmiyorlar. Ufak bir yerin ağırıyorsa bunu dile getirme mesela..
Bir süre sonra senin ağrıların onda normalleşir.
Ayrıca bunu ona hissettir o evin erkeği evi bakmak geçindirmek zorunda olan o. Mesela evde bir sey mi tasinacak güzel dille ona taşıttır. Sonra da onu öven tatlı cümle kur.
Erkekler gazla çalışır.. ama sen o gazı kıvamında verki havaya uçmasın yere de düşmesin :)
Boşanma konusunda da seni kaybetmek korkusu yaşamıyor. O sana boşanalım dediğinde oturup ağlama şunu söyle..
" Ben boşanmak için evlenmedim mutlu olmak için evlendim. Ama bu süreçte eğer sen mutsuzsan ve benden gerçekten sıkıldıysan boşanabiliriz" de.
Ama bu cümleyi kavga esnasında o sinirliyken söyleme sakinken söyle.
Bunu söylemek zorundasın çünkü her zaman seni bununla tehtit edecektir.
Eğer yok seviyorum seni ama sen şöyle kusurlusun böyle kusurlusun değismen gerekiyor gibi cümleler kurarsa.
Sakın kusurlarını kabul etme.. o gün kabul edersin yarın bir gün senin de tahamülün biter daha ciddi kavgalar yaşarsınız.
O öyle söylediğinde daha "hayır sen böyle olduğun için ben böyleyim gibi kararlı net cümleler kullan.. ve ara ara da vicdanıyla oyna :)
Sanirim 7 sene olmuş dimi sizin evliliğiniz yazdıklarınızdan onu anladım hani suan çocuk düşünmüyorsunuz ya inanin huylu huyundan vazgeçmiyor beni çocuğumuz yokken boşanmaktan vazgeçirdi şimdi çocuk oldu aynı huylara halen devam ediyor çocuk yokken neden ayrilmadin bak şimdi çocuk oldu nabcaz diyorum Allah ayırmamiş nabalim diyorGüzel bi konuşma olmuş , benim ki de diyo sinirle söyledim sen çok takılma bilmemne, iyi ben de ağzıma geleni söyleyeyim vs gibi çok ama çok konuştum ben onla , benim ki de iyi bi psikoloğa gitmezse ben de devam edemeyeceğim sanırım , çocuk bi süre düşünmeyeyim durumu artık Benim için ve bu evlilik içşn geçerli değil
Kendine bakım bile yapmak gelmiyor işte bazı sorunlar olunca umrumda bile değil saçım başım diyorsun insan saçiyla başıyla da psikolojisi iyi iken uğraşıyor yoksa zevk vermiyor bilmiyorum belki benim evliliģim yıllar aldığı için eşimden ne kadar bakım da yapsam iltifat almadığım için de içimden gelmiyor olabilir eskiden olsa ne aynaya bakar saçlarımı yapar makyaj yapmaktan güzel kıyafetler giymekten zevk alırdim şimdi tayt tşörtAslında bazen eşleri şoka sokmak gerekiyoe. Mesela çocuğunuz kac yasında bilmıyorum ama annenız falan bakıcak olsa spora baslasanız. Salona. Hem sosyallık olur fiziginiz güzelleşir.sac rengınızı degistirsenız.kendınıze yatırım yapsanız yanı.normalde kadnlar bunu yapar ama askm nasl olmusa döner konu.siz onu hıc sallamadan kendınızle ilgilenın bence.yanı ilgisi size yönelir doğal bi şekilde.ewliliklerde biraz cool davranmak gerekıyo bazen.zorunlu bırlıktelık halını alıyo bı sure sonra cnku.cok kavga cok sorumluluk cok beklentı hepımızı farklı bı ınsana donusturuyo.
Dimi.insan karsılık alamayınca yapmak da istemıyorKendine bakım bile yapmak gelmiyor işte bazı sorunlar olunca umrumda bile değil saçım başım diyorsun insan saçiyla başıyla da psikolojisi iyi iken uğraşıyor yoksa zevk vermiyor bilmiyorum belki benim evliliģim yıllar aldığı için eşimden ne kadar bakım da yapsam iltifat almadığım için de içimden gelmiyor olabilir eskiden olsa ne aynaya bakar saçlarımı yapar makyaj yapmaktan güzel kıyafetler giymekten zevk alırdim şimdi tayt tşört
Ben cok mesafelıyım artık hiç o toplara girmiyorum.yanı kavga edicek kadsr samimş değiliz.oturup muhabbet etmıyorum uzak duruyorum.yüz vermıyorum yani.bunu ıkı hafta falan sürdürücem. iş buluyorum kendime. Yanında bulunmuyorum. cok laçkalaştı cunku.gürültğ patırtı oluyo sonra barış.hiç apırlığım kalmıycak. artık yani..ewi istediği gbi topluyorum ama burnundan da getiriyorum. İçecek aldı ewe gelırken sıcak bu gidip sopuk alır mısın dedim. Gitti.. Üç kere çöpü döker misin dedim gitti. işim var çay femler misin.işim var sunu yapar mısın falan bakalım nadıl oluyomus.Aynı sorun bende de var hem ben 1 senelik evliyim ve hamileyim.esim herşeye seni bosayacagim sen görürsün diyorbana bende artık dayanamadım .boşa dedim .bıktım senden dedim .daha ne diyim
pek anlayacvğını sanmıyorumBen cok mesafelıyım artık hiç o toplara girmiyorum.yanı kavga edicek kadsr samimş değiliz.oturup muhabbet etmıyorum uzak duruyorum.yüz vermıyorum yani.bunu ıkı hafta falan sürdürücem. iş buluyorum kendime. Yanında bulunmuyorum. cok laçkalaştı cunku.gürültğ patırtı oluyo sonra barış.hiç apırlığım kalmıycak. artık yani..ewi istediği gbi topluyorum ama burnundan da getiriyorum. İçecek aldı ewe gelırken sıcak bu gidip sopuk alır mısın dedim. Gitti.. Üç kere çöpü döker misin dedim gitti. işim var çay femler misin.işim var sunu yapar mısın falan bakalım nadıl oluyomus.
Bu dedikleriniz her erkeğe işlemiyor örneğin benim eşime yemekleri çok beğenir annesine överken de duydum gelgelelim evde bana eline sağlık bile demez çok beğenir afedersin parmaklarını yalar işleri de çok iyi yaptığımı bilir memnundur ama ben kendimi begenmişlik havalarına girmeyim diye belli etmez beni hep yetersizmişim gibi gösterir hep mükemmelini hep mükemmelini
Ben uğraşıp yemek yaptıktan sonra kesene bereket demem eşime onun bana eline sağlık demesini beklerim ama dışarda yemeğe gittiysek o zaman kesene bereket derim.Benim eşiminde eline sağlık deme huyu yoktu. Ben her yemekten sonra kesene bereket aşkım derdim yine demezdi afiyet olsun derdi :)
Ama inatla her yemekten sonra kesene bereket aşkım deyip sonrasında nasıl olmuş yemek derdim güzel olmuş eline sağlık demeye başladı.
Şimdi yemekten sonra ben kesene bereket o da bana eline sağlık diyor nasıl olmuş demeden.. zamanla alıştı :)
Ama ben ona şöyle deseydim ya bi kerede eline sağlık de şöyle yap böyle yap deseydim eminim ki yapmazdı.
Ben uğraşıp yemek yaptıktan sonra kesene bereket demem eşime onun bana eline sağlık demesini beklerim ama dışarda yemeğe gittiysek o zaman kesene bereket derim.
Siz baya sabırla istediğinizi almışsınız
Eline sağlık demeyince sinirlenip hep kesene bereket diyordum fakat o hep afiyet olsun diyordu artık demeyi bıraktım huylu huyundan vazgeçmiyor zorla dedirtmek için uğraşamicam sinir oluyorum çünkü önde göbeği yapar ama eline sağlık demez benimkiBenim eşiminde eline sağlık deme huyu yoktu. Ben her yemekten sonra kesene bereket aşkım derdim yine demezdi afiyet olsun derdi :)
Ama inatla her yemekten sonra kesene bereket aşkım deyip sonrasında nasıl olmuş yemek derdim güzel olmuş eline sağlık demeye başladı.
Şimdi yemekten sonra ben kesene bereket o da bana eline sağlık diyor nasıl olmuş demeden.. zamanla alıştı :)
Ama ben ona şöyle deseydim ya bi kerede eline sağlık de şöyle yap böyle yap deseydim eminim ki yapmazdı.
Merhaba kızlar. Konu şu; eşim her fırsatta ayrılıktan bahsediyor. " sana daha fazla katlanamıycam", bu nasılsa biticek, seni kaç kere uyardım.. Gibi.
Bu arada 2 buçuk aydır evliyiz. 6 sene çıktık. Haklı olduğu konular var, ama boyle konuşması da gerekmiyor.haklı olduğu konu şunlar; ben ev işi bilen biri değilim pek ama yapmaya çalışıyorum yani yapıyorum aslında ama organize olmam zor oluyor. Mesela ev hep temiz, ama bi oda hep dağınık. Yetişemşyorum. . bğtğn gğn evdesin napıyosun diye başlıyor kavgalar. Ben de yemek yapıyorum ev de temiz biraz dapınık kalmışsa ne var sanki alışamadım daha diyorum boyle uzayip gidiyor. Ve benim çok sert kavgacı olduğumu düşğnğyorö ya uni bitince çok iş aradım bulamadım. Bunun stresi var. Su an dış gebelik geçiriyoruö bunun stresi var. bu arada eşim 5 yıl işsizdi biz çıkarken, ben bi kere bile işin gücün yok bış boş oturuyosun demedim. Şimdi benim evde oturmam sorun oluyor. o da evde oturman sorun değil iş yapmıyorsun diyor. evde köle gibi bğtğn gün temizlk ütü mü yapmak zorundayım ben.zaten evde otrmak değil çalışmak istiyorum. İş kıyagetleri haxır ev temiz yemek de pişiyor daha ne. ben egolu ve her zaman haklıymışım.ailem abimlere daha çok destek oluyormuş.onun annesine destek olmasına izin vermıyormuşum.ben geçinsem neden destek olmasın. Ay sonunu görmeden ben nasil izin verebilirim ailesine oara vermesine. çok bunaldım.çok ağır konuşuyor. pişmannoldupunu soğuduğunu söylüyor..
Sizde de 3 nokta ağlıyor bizi niye 2’de bıraktınız diye.Türkçe karakterler ağlıyordu..
Eline sağlık demeyince sinirlenip hep kesene bereket diyordum fakat o hep afiyet olsun diyordu artık demeyi bıraktım huylu huyundan vazgeçmiyor zorla dedirtmek için uğraşamicam sinir oluyorum çünkü önde göbeği yapar ama eline sağlık demez benimki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?