kıyamam sana
bende dünyadaki hiçbir dini ve hiçbir milleti diğerlerinden üstün görmeyenlerdenim
hatta ennn sevdiğim karakterlerden Emma Goldman'ın Dans Edemeyeceksem Bu Benim Devrimim Değildir kitabında bu konuyla ilgili şöyle bir tanım var
Vatanseverlik, dünyamızın her biri demir parmaklıklarla çevrili, küçük parçalara bölünmüş olduğunu ve bazı özel parçalarda doğma şansına sahip olanların, üstünlüklerini başka parçalarda yaşayanlara göstermek için onlara savaş açma ve onları öldürme hakları olduğunu öngörür
burada vatanseverlik kısmını milliyetçilikle değiştirsek benim görüşüme daha çok uyar gerçi...
Endişenize gelince anne baba nasıl yetiştirirse yetiştirsin çocukta olan bir
şey vardır.O şey eğer varsa babasının bu söylemlerine zaten kendisi gıcık olur
Kendimden biliyorum
annem mesela miliiyetçi bile değil-aşırı faşizan bir insan.O neyse,ama akrabaları-yani benim yakın akrabalarım milliyetçiliği de geç-şovenistler.
Onlara kalırsa al türkiyenin üçbeş şehrini geriye kalanları çöpe at.
Bir akrabamızın ağzından şöyle bir cümle duymuştum küçükken
Malum bölgelerden bir çocuk ölmüştü.Haberlerde izlerken akrabam "oh olmuş-Zaten büyüse terörist olurdu" demişti

(
öyle yani
ama hep bu değerlerle yetiştirmeme rağmen ben hiç böyle olmadım
hatta ilk sevgilim romanya göçmeniydi-kökü çingeneydi yani
ikincisi Kürttü...
Şimdiki sevgilimse Suriyeli =))
ne demek istediğimi anlıyor musun?
bazen bazı şeyler ters teperler..
ama yine de içine insan sevgisi-hayvan sevgisi-merhamet tohumu ek çocuğunun.Yoksa sonu şuna da benzeyebilir
[video=facebook;676345315782211]https://www.facebook.com/photo.php?v=676345315782211[/video]