Eşimin düşünmeden para harcaması...

Evet evet onu yeni gorduk. Bayag.dusunuyor suan zaten. Iste simdi de sart.kostu.odedigimiz surece calismalisin sen de diye. Ama ben cocugum olunca calismak istemiyorum ki

Okkkkadar dogru kiiii. Oyle zaten. Aileninki benimki. Ona sordugunda allah icin yapiyor. Ama ben kuduruyorjm. Herseyde kosuyor herseye yagdiriyor

Yani hepimiz kardeşlerimize yardım ederiz veya yegenlerimize birseyler alırız. Ama bazıları işte bunu kullanıyor bir güzelce. Hadi çocuklara bot aldirdin. Kendine aldırmam normal mi sanki.

Ay siz benim eşimi anlatıyorsunuz. Kumam falan mısınız yoksa?
Eşiniz yeğenlerine mont, kardeşine ayakkabı vb şeyler alabilir, bu normal ama buna karşılık onların da kendi maddi güçlerine göre sizlere, çocuklarınıza bir şey almaları gerek bu hediyeleşmedir. Yardımetmek iyi bir şeydir ama yardımlaşmanın yardım olmaktan çıkıp sömürüye girmeye başladığı o ince çizgiyi bilmek önemlidir. Bazen o çizgi aşıldı mı artık bariz sömürü oluyor o ayrı. "Kötü" olmadan uyarmak zor geliyor, ama en azından müdahale etmeden yani engelemeden ve muhalefet etmeden farkındalık kazandırmaya çalışabilirsiniz. Mesela "sen çok iyi kalplisin, yardımseversin, sen çok güzel mont aldın, onlar da sana bir şey aldı mı?"
Benim eşim ayrıca müsriftir de kendine, bana ve eve de lüzumsuz şeyler alır, araştırmadan alır, bozuk çıkar ya da işine görmez çıkar yenisini alır vb. Ben daha tutumluyumdur, ihtiyacım var mı diye düşünür öyle alırım, fiyat ve kalite dengesine dikkat ederim vb. Eşim bana "cimri" der.
Siz ne kadar süredir evlisiniz bilmiyorum. Biz artık yavaş yavaş birbirimizin huyunu öğrendik ben alınmıyorum bana cimri demesinden ve ben de ufaktan ufaktan onu uyarıyorum bazen bir şey aldığında "araştırmadan alma, para veriyorsun sonuçta" vb. Ama huy bu ya bazı kişi çok bonkör çok müsrif bazı kişi bonkör ama tutumlu, bazısı da cimridir. Denge kurmak önemli, ve çatışmadan farkındalık kazandırmak lazım. Size kolaylıklar diliyorum çünkü kolay bir şey değil ama iyi niyetle çözülür.

Canım benim eşimde aynıydı ki hala aynı sayılır ablaya değilde kaynatama yandırırdı ne zamn çocuk oldu şuan 4 tane ve kiradayız yetiremez oldu aklı başına geldi gerçi erkekler düz mantık ben çalışsam yine yedirirde ben hiç çalışmadım artık çocuklar masraf edince yetiremiyo yani azaldı gönderemiyor biraz akıllandı sayılır işte ama kaynatam o kadar yuzssuzki hala onu öde bunu öde elinden geliyosa ödüyor malesef

Arada bir ufak tefek hediyeyi anlarim da hali fln olmaz yani sizin rizkinizi yediriyor.esi varmis olmasa neyse.esiniz saf kalpli aliyim diyorda gorumce net bi sekilde hayir abi diyemez mi ben olsam bende cildiririm benim abimde almak ister ama ben asla kabul etmem arada ufak tefek seyler oda israr kiyamet.bence sizde tavrinizi koyun ihtiyaci olmayan seyleride aldirmasi somurmek oluyor.

Eşin alıyor sen susuyorsun onların da işine geliyor rahatsız olduğunu söyle gerekirse kavga çıkar onlar ev almışlar sizin eviniz yok onlara yardım ediyorsunuz çok saçma bir durum sessiz kalma

Ya işten çıkıp yayilin,harcayın gezmeye tozmaya vs.Ya da aldığınız parayı kenara atın,bir kuruş harcamayın.Bu işin başka yolu yok.
Para ortak, ayiramayiz demişsiniz,sebep ?

Faiz gunah miymis? bu devirde hala var o haram, bu gunah, falanca oyle, filanca böyle....
Allah sabir versin

Hayir henuz yok. Bu ve bunun gibi biiiiiircok olaydan dolayi cocuk fikrini hep erteliyorum. Ama daha ne kadar gizli erreleyeblirim bilmiyorum. Okadar farkli insanlariz ki. Sirf sorunumuz bu degil aslinda. Keske saadece bu olsa
Benim teyzemin kızının eşi de böyleydi..Kendi çocukları olunca yegenlerine aşırı düşkünlüğü bitti..Sizde de öyle olur inşallah

Eşiniz dinine düşkünmüş madem eş hakkı konusunda açsın okusun din kataplarını, öyle senin rızkını sağa sola saçıp çalışacaksın diye dayatamaz. Ben senin yerine olsam ailemle anlaşıp bir sene bende anneme yardım eder dururum. İki tarafada dağıtınca aklına gelir belki.

Boşa dememişler yemeyenin malını yerler. Yani muhtaçtır kardeş evini bile dizersin o da bi canın ama bu sürekli sürekli her şeyde sömürmek lütfen bir şeyinizden kısmayın git giyin gez toz sorarsa ben kadınım çalışıyorum kendime bakmam kötü bir şey mi de geç valla ben senin yerinde olsam cilt bakımına bile giderim alıştır ciddiyim alıştır bir erkeği nasıl alıştırırsan öyle gider hee demiyorum savurun o öyle bilsin sen aldığın paraların bi miktarını kenara at ama kemdine evinede harca yani

Siz çalışıyor musunuz? Evlilikte ayrı keseye karşıyım ama sizinki suyunu çıkarmış. Ayırın maaşı. Sonra da birlikte alışverişe çıkın ayakkabı alın bunu anneme aldım kazak alın bunu babama aldım pantolon alın bu yeğenime vs. Sonra da eşinizden para isteyin bende bitti kuaföre gideceğim vs diye

Ne kadar tezatsınız bir kere özellikle mont almaya çıkılmamış gezmeye götürücem montta bakarım diye eşiniz demiş ayrıca hem benim numaramda bot yoktu demiş görümceniz nasıl bot almış o zaman?kusura bakmayın ama çok paragöz ve art niyetlisiniz durumunuz iyiymiş ve pahalı dediğiniz şey 200 tl ya sizin adam gibi uzun süre giyilebilen mont ayakkabı fiyatlarından haberiniz yok galiba. Çok çok pahalıları var

ya kadın ev düzüyormuş sanki tüm evi eşiniz döşemiş gibi halı almış alt tarafı yaa pardon da bi zahmet yiğenine kardeşine yapacaklarında da hesap vermesin abartı bişey yok.benimde yiğenim var kardeşimin durumu kötü hep alırım eşim asla bişey demez hatta o da alır doğumgünüydü kardeşimin ben 2 kazak aldım eşim montun parasını verdi yiğenime aldım yarısını o verdi yani sizinkilerin ihtiyacı olup alsaydınız eşinize batsaydı ne düşünürdünüz aileden görememişsiniz onları

Yaa siz ne kadat çarpıtıyorsunuz olayı yahu dinimizde ihtiyacı olana yardım etmek paylaşmal vardır öyle bir yazmışsınız ki sanki kocası eşine bakmıyor aç açık bırakıyor, gidip kumarla kadınlarla yiyip har vurup harman savuruyor kadın zor durumda.Ya durumları iyiymiş ve çok din biliyorsunuz ya her kazancın dinde bir zekatı vardır kocası da bu iyiliği yapıyor bunu yapınca zor durumda da kalmıyor ya biz ne ara bu kadar üç kuruş için kalp kırar olduk bi iyilik yapar hayır duası alırsın bin kapı açılır. Birde diyorsunuz ki inadına sende ailene yap aklı başına gelir sanki çok kötü bişey yapmış gibi ki merak etmeyim öyle merhametli bir adam karısının ailesine yaptığına karışmaz keşke kocasıyla gidip ''bu montta benden'' diyebilseydi dimi.. kendime o ay bişey almayıveririm ama çocukların sevinci bana yeter bilincinde olabilseydi keşke ihtiyaç nedir bilseniz

Siz calisiyor musunuz ?
Eger oyleyse asla eve 5 kurus harcamayin altkn doviz yapip kenara atin esinizden harclik alin ,esiniz tum giderlerinizi karsilasin

Borca girin ev gibi dükkan gibi ödemesi yüksek olursa mecburen ancak kendi evinizi geçindirir. İstese de fazla yapamaz onlara.

Zor durumda dediginiz kadinin kolunda bilezikler var. Bozduracak kadar zor durumda olmayan evine hali falan aldirmaz.hediye baska bir sey, yardim baska bir sey bu bambaska bir sey. Kadin kardesinin bonkor oldugunu biliyor ve kullaniyor. Hali alayim diyene butun eve hali secip aldirmak nedir? Gercekten ihtiyaci olan kanaat eder gidip pahalisini secmez.

Adam merhametli falan değil ne yazık ki. Eşine psikojik ve fiziksel şiddet uygulayan bir adam. Dine düşkünlüğü de işine geldiği gibi anlıyor demek ki.

Son düzenleme:
Konu sahibi, cidden asiri sinir oldugum konular bunlar. Esiniz insanlara maddi anlamda verici olarak kendini tatmin ediyor aslinda. Yani ruhundaki yaralari kapatiyor, daha cok sevilmek sayilmak istiyor. Buradan boyle tespitler yapmak zor tabi ama bu durumlarda genelde boyle oluyor.
Oncelikle maasinizdan daha fazla ayirmaya baslayin. Altin falan alin kenara. Sonra ev olayina girisin. Durumumuz iyi diyorsunuz da bakin bir eviniz bile yok. 3 5 eviniz maliniz mulkunuz olur, nakit akisi da olur anlarim ayda 1000 tl ablaya harcamayi. Ama bu durumda bu harcama orantisiz. Ev borcuna girin. Calisiyorum zaten hallederiz deyin. Cocuk allah kerim. Onu olunca dusunursunuz. Gerekirse 1 2 sene dusunmeyin cocuk.
Ha bir de cocugunuz olunca buyuk ihtimalle maddi olarak daha dikkatli olur. Cocuk icin birikim hesabi falan acarsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…