Eşimin düşünmeden para harcaması...

Bir kere zekat ihtiyacı olana belli meblağın üstünde malın paran varsa verilir. Ayrıca oturduğun ev veya kullandığın bir araba, iş yerin bile zekat hesabına katılmaz. Ev alıp kolunda bilezik sallandıran kadın kendi evinin eşyasını yenilerken tüm halılarını almak ya da ona 1000 küsür lira kışlık alışverişi yapmak zekat sayılmıyor kusura bakmayın. Zekat gerçekten ihtiyacı olana, muhtaca verilir. Ayrıca karısına daha başını sokacağı bir ev almadığı ve eğer ev alacaksak çocuğuna bakamazsın, para lazım çalışacaksın demek islamın neresinde, tamam ihtiyaç olur hayat şartları çalışılır. Ama kimse karısının emeğini milletin lükslerine harcayamaz. Adam dediğiniz kadar merhametli olsa önce karısına, doğmamış çocuğuna merhamet gösterir.Hem ne demişim, sende ver ailene dedim. Adamın kız kardeşi ailesi de kadını sokakta kediler mi büyütüp bu yaşa getirdi. Ana babaya yardımda dinimizde var. Bir evin halısını yenilemek nerden baksan en az 5000 TL, iki aylık asgari ücretten fazla. Ayrıcaa konu sahibi tek seferlik birşeyden de bahsetmiyor, kız kardeşi sürekli aynı şeyi yapıyormuş. Adamın durumu çok iyi olur evi olur arabası olur, birikimi olur, karısını çocuğunu mağdur etmez, gitsin kardeşine kendi parasıyla isterse ev alsın , bir şey demem ama karısını çalışmaya zorlayacak, bir evi bile olmayacak, ama karısıyla ortak kazancından onun rızasını almadan belkide onun bir aylık emeğinin karşılığını kendi akrabalarına hava atmak yaranmak için saçacak, bu benim anlayışımda kadına ekonomik şiddetten başka birşey değildir. Hani demişsiniz ya eşinin ailesine de yardım etsin adam sevinir diye, karısı da onun gibi ailesine yüksek meblağlı hediyeler alsın, yemeklere çıkarsın, gezmelere götürsün sürekli en fazla 6 ay sonra laf çarpmaya başlamazsa bende birşey bilmiyorum.

Son düzenleme:
Bir oglunuz varsa ilerde gelin hanim sizi 7 kat el yerine koyup oglunuzun verdigi parayi söke sokeee alacak :))) o da yedirtmeyecek o zaman dahs iyi anlayscsksin yaptiklarini:)))

Bir oglunuz varsa ilerde gelin hanim sizi 7 kat el yerine koyup oglunuzun verdigi parayi söke sokeee alacak :))) o da yedirtmeyecek o zaman dahs iyi anlayscsksin yaptiklarini:)))

Oglum yok, cocukta dusunmuyoruz. Cocuk dogurursam bile dogurdum diye parasini yeme derdine düşmem.
Yardima muhtaç olmak ayri, para yemek ayri şeyler.
Anasina para yedirecek olan da evlenmesin yedirsin doya doya.

Oglunuz var herhalde, insanların niye para vermek istemediklerine bile kafa yormadan direkt hemen 7 kat el mantığına giriyorsunuz ki? Gerçekten cok ilginç, hep gelinler kötü.

Ev falan almak gibi büyük borca sok eşini, bütçesi kısılırsa harcayamaz o kadar. Yani ailesine hediye tabiki almalı ama abartmış eşiniz, ilerde sizin de çocuklarınızın geleceği için etrafa saçmaktansa kenara koyabilir parasını.

Borca sok araba modeli yükselt ev aldır
Kredi kartını patlat
Kredi kartından altın al kasa tut kendine bankaya koy.
Ev eşyalarını değiştir
Yurt dışı tatili yapın. Kış tatili yaz tatili senede 4 defa tatil organize et
Ne bileyim adamın iki yakasını bir araya getirme
Ama görümcenin ihtiyacı varsa ve para varsa da karışma. Yazıktır.

Bu yorumu çok beğendim, pankart yapıp asmalık tam. İnsallah kocası eve gelince cimri ailesine gelince bonkör olanlardan değildir.

Kendi anne ve babamı anlatmak istedim.Geçenlerde babam bir yere yardım için bir şeyler alacakmış anneme dedi alayım mı diye.Annem de al bana niye soruyorsun dedi.Babam her şeyimiz ortak sormadan nasıl harcayım dedi(annem çalışmamış hiç bu arada)Ama annem de babamın ailesi ya da başkaları için harcadığına asla karışan bir kadın değil.Hep der baban geleni boş çevirmez diye.O yüzden eşler birbirini bu konularda üzmemeyi öğrenmeli dengeyi kurmalı öncelikle.Hele de kocası kendi ailesi için yapacaksa bu yardımı aksine desteklenmeli diye düşünüyorum.

Ya ben cok fazla yuzumden tavrimdan belli ediyorum. Cok yartistik bu konu yuzunden. Gecen ayakkabi bot almis yani. Artik ister istemez ilk sordugjm soru ne kadar? 250 mi ne dedi. Suratim dustu. A gule gule giy diyemiyorum sonra. Kopuruyorum. Bana karsi da alir yapar yapmaz degil. Bisey istesem en kalitelisine bakar paraya bakmadan. Ama bunaldiim. Ben ayriyim. Benim harcadigim bisey yok hem. Dun k karti cok gelmis diyoo. Yaahu gelir tabi harcadigini blmiyimusun dedim bisey demedi

Ne kadar rahat insanlar var ya annemlerin ilk torunu geliyor inşallah, kadın birkaç takım almış diye içten içe üzülüyorum harcama yaptı masrafa girdi diye. Tövbeler olsun abladaki rahatlığa.
Ya dimi? Of aradigim yorum bu iste. Anlatamiyorum kendimi. Rahatlik.... bu rahatlik yani. Yanindaki almak icin seni yese bile yok dedim kardesim tamam yaptin yardimini ama yeter derim. Sustururum. Herkesin gecimi kendine cunkuuu.

Gizliden yapiyorum. Cookk da ufak olda yapiyorum. Ama yok asla anlamiyor

Ay siz de benim kumamsiniz sanirim:))) ayniyiz. Bana da cimri der. Asla sacmam parami sacamam. Haberi olmadan biraz para da biriktiriyorum. Cunku butun para saciliyor anlattigim gibi. Ve evet iste!! Hediyelesme! Asla zor bisey degilll. Esim mont aliyorsa karsi taraf da ona dogumgununde ya da bayramda bi corap alabilir! Ama asla. Sadece yiyorlar. Benim ailem suurekkkli aliir yemege gelirler posetler dolu gelirler yedigi kadar getirirler resmen. Ben posetlerde degilim aslam gelirken bi meyve dahi alinsa dusunuldugumu hissederim. Nezagettir. Anneler yapmamali bunu aslinda ama benim annem bile neler yapiyor yagdiriyor evlatlsrina

Ahhh.... annem kurus almaz. Kurus. 10 kurusunu birakmaz vermeden. Asla bisey istemez. Asssla. Oyle de bi ailem var. Benimkiler boyle olunca daha da kuduruyirum etrafin rahatligina

Ya zaten benim ailem oyle biri degil ki. Yemege ciksak bile onden kosaarr hesabi oder caktirmadan oder vs. Insan istedikten sonra ohoooo. Bunlarinkilere goya benim esim musade etmiyor. Ya benim annem rest girdiginde ffazldan girer girmez caktirmadan para odeyen kadin ki, esim odemesin. Somurmeyi coook iyi biliyorlar. Yalandan cuzdan cikarmata calismalar falan

Ben yeğenime ablama almayı isterim. Benim evli ya da bekar olmam durumu değiştirmez. Ama her ailenin dinamikleri farklıdır. Yani sizin durumunuz farklı olabilir. Saygı duyuyorum.
ama ben alırım. Kimseye de laf söyletmem. Biz herzaman kardeşiz. Yeğenim benim de evladım. Çocuklarım olsaydı da durum değişmezdi. Yeğenim benim yine evladım.
şimdi
Ailenizin ekonomik durumu önemli bu durumda. Eğer ailenizi zor durumda bırakıyorsa bu hediyeler o zaman tabi dengelemek gerekir.

Ya sutekli 300 e 500 e hediye alir misiniz allahaskina. Alinmaz ki bu kadar ne bileyim ilginc. Bi de yani karsi taraftan igne yok. Karsiliksiz hediyeler. Hediyenin karsiligi olmaz ama dusuncesi inceligi olur sonucta. Bi de dedigm gibi sirf hediye de degil olay. Yemege gideriz esim kosar oder. Kullaniliyo resmen. Biiiir kere gormedim ki onlar odesin, ya da bi pasta kurabiye alsinlar da yigelim..

maaşı ne kadar ki?
yani atıyorum kendi 10 kazanıyordur gider bin lira harcar bir ayda. bence bu normaldir.
sömürüp sömürmeme meselesini o düşünsün. sizin evinizin rızkından kesmiyor sonuçta çünkü yetiyor ve artıyor demişsin.
bu adam bi aileden geldi. şimdi evlendi diye her kuruşu size zimmetli değil ki.

Madem durumunuz iyi faizler düşükken ev alın. siz de çalışmaya devam edceğinizi söyleyin, evi bir şekilde alın borca sokun sonrasını sonra düşünürsünüz. Çocuk olunca işten çıkılmasına zaten karşıyım ücretsiz izin kullanıp sonra bakıcı tutarsınız. Sağa sola harcayacağınıza bunlara paranız yeter.

resmen ben yemiyorum onlar yesin. Siz eşinize alma etme demeyin o harcamadan siz alın. İnanın ihtiyaç hiç bitmiyor. benim görümcemin de bunu benzer olayları oldu . Ne oldu en sonunda lüks bir semte bir daire iki dükkan ve arabaları var şu anda .İnanın çocuklarının her şeyini bize taktırıyordu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…