Esimin dusunmesi gerekirmiydi

Lamiha

MEOW!
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2015
1.351
647
123
Gunaydin kizlar.
Dun saat dokuza kadar calismam gerekti iftarda saat onda. Is yerimden eviniz bi saat bi bucuk saat falan. Esim ailesine gitmisti (bi saatlik yol) oda anca yetisti yada soyle diyim beni alsaydi iftara yetisemeyecekti eve. Ben hic beklemedim beni dusunsun gecikeceksek beraber gecikelim diye. Tren gelmedi bi sorun olmus sonraki treni almak zorunda kaldim iyice gec kaldim yani iftara ama yolda su alirim yemek evde yerim diye dusundm. Neyse annem msj cekti naptin bugun ne yedin diye gozunun onu acildimi diye biraz zor dayaniyorumda. bende dedim daha eve varamadim tren gitmedi geciktim diye. Sok oldu esimin beni gelip almadigina zaten o saatte evde. Bende dedim yok annesine gittiydi falan oda anca yetisti dedim. Olsun yinede insan bu saatte hanimim oruclu geri donecek iftara gec kalirim diye dusunmez dedi. Beraber gecikiriniz dedi. Cok rahat davranmis dedi.
Bilseydim annemin bukadar uzulecegini soylemezdim cunku ben esimden hic bi beklentim yok hic bi konuda belki ondandir belkide annem abartiyo bilmiyorum. Yukte olmak istemem hani. Sonra dusundum onceden olsa isterdim lafini ederdim artik hic bir seyin lafini etmiyorum susuyorum herseye.. Degerimmi azaldi bilemedim abartiyomuyum annem kiyamadigi icin mi boyle dusundu

Hani baskasi olsa annesi ablasi abisi bukadar rahat davranirmiydi gercekten diye dusunmeden edemedim

Kesinlikle düşünmeliydi... Hata yapmış... Ben beklerim hani... Yapmassa burnundan getiririm o yemeği... O çalışıyorsa sizde çalışıyorsunuz... O oruçluysa sizde oruçlusunuz... Durum eşit yani... Neden beklentiniz yok?

Ben iste onceden olsa soylenirim ama pek gonlum alinmadigi icin sonrasinda susmayi bisey beklememeyi ogrendim. Artik hicbiseyi sorun etmiyorum diyebilirim. Kendi bacagimi kendim kesebiliyorum. Annemde dedi bi kadin beklemzmi kocasindan diye. Aileme gore esim bana deger vermiyo ve ben artik ne dogru ne yanlis bilmiyorum.. Onlari huzursuz ettim ne biliyim

Beklentinizin olmama nedenini anlayamadım. Yaşanmışlıklardan dolayı mı beklentiyi sıfıra indirdiniz?

Sorunuza gelince bence de düşüncesizlik etmiş. O an ki durumunu bilemiyorum eşinizin ama çok önemli bir şey olmadığı sürece gelip sizi alabilirdi ya da birlikte yemeğe gidebilirdiniz. Tabi bu sizin açınızdan yapılmış bir yorumdur. Eşinizide dinlemek lazım.

Beklentinizin olmama nedenini anlayamadım. Yaşanmışlıklardan dolayı mı beklentiyi sıfıra indirdiniz?

Sorunuza gelince bence de düşüncesizlik etmiş. O an ki durumunu bilemiyorum eşinizin ama çok önemli bir şey olmadığı sürece gelip sizi alabilirdi ya da birlikte yemeğe gidebilirdiniz. Tabi bu sizin açınızdan yapılmış bir yorumdur. Eşinizide dinlemek lazım.

Yasanmisliklardan ve hakli gorunmedigim icin. Hatali duruma dusup herseyi laf ediyorum durumunda olmak istemedigim icin. Ciddiye yeterince almiyo sanki. Gonlumude zaten yapmasini beceremiyo ne biliyim.

Esimin dedigi dusunmustum aslinda cogu seyi dusunur ama dusunmesinin bisey ifade etmedigini soyledim. Benim acimdan bi yorum yapmadim ailesine gitti oda anca yetisti olan bu.

Oruçluyken belki düşünememiştir çok da haksızlık etmeyelim de adama yine de bencillik yapmış evliliklerde benden önce biz gelmeli. Bi misafirliğe gidiyorken de annenler bile olsa o eve beraber gidilmeli.

Ben eşinizin almamasını çok da garip bulmuyorum.
Nihayetinde hepimiz çalışıyoruz ve hepimiz bir yerlere zor yetişiyoruz..
Treni kaçırmasaydınız siz de vaktinde evde olacaktınız..
Neden ikiniz de geç kalasınız ki?
Anneniz üzülmüş olabilir ama bunu size bu şekilde yansıttığında kışkırtmak gibi olmuyor mu?
Durduk yere kriz çıkarmanın manası yok..
Evet sizin için zor bir gün olabilir..
Allah orucunuzu da kabul etsin ama evde çıkacak bir kavga tüm gecenizi mahvederdi..

Bence düşüncesizlik etmiş.
Hep ona muhtaç gibi yaşasanız da ters ama böyle bu kadarda beklentiniz olmazsa oda yanlış bence.
Zamanla nede olsa kendi başının çaresine bakar,bana ihtiyacı yok vs.deyip uzaklaşabilirsiniz.

Ben iste onceden olsa soylenirim ama pek gonlum alinmadigi icin sonrasinda susmayi bisey beklememeyi ogrendim. Artik hicbiseyi sorun etmiyorum diyebilirim. Kendi bacagimi kendim kesebiliyorum. Annemde dedi bi kadin beklemzmi kocasindan diye. Aileme gore esim bana deger vermiyo ve ben artik ne dogru ne yanlis bilmiyorum.. Onlari huzursuz ettim ne biliyim
Canım yaşadıklarımdan öğrendiğim birşey var o da sen karşı tarafı düşündükçe seni düşünen olmadığı. Eşin yanlış yapmış, birşey yapılacaksa birlikte yapılmalıydı. Aç kalınacaksa birlikte aç kalınmalı. Aynı durumda sen koşa koşa annene gidebilir miydin? Hiç sanmıyorum. Kendi bacağını kendin kesince kıymetli olmuyorsun.

Oruçluyken belki düşünememiştir çok da haksızlık etmeyelim de adama yine de bencillik yapmış evliliklerde benden önce biz gelmeli. Bi misafirliğe gidiyorken de annenler bile olsa o eve beraber gidilmeli.

Bencil bi esim oldugunu az cok biliyorum evet ama ailesi olsa ayni seyi yapmazdi diye dusununce uzuluyorum. Hic degerim olmamis gibime geliyo hep suclu soylenen durumunda oldum ve bana destek cikmamasini dahi artik beklemiyorum bisey

Ben eşinizin almamasını çok da garip bulmuyorum.
Nihayetinde hepimiz çalışıyoruz ve hepimiz bir yerlere zor yetişiyoruz..
Treni kaçırmasaydınız siz de vaktinde evde olacaktınız..
Neden ikiniz de geç kalasınız ki?
Anneniz üzülmüş olabilir ama bunu size bu şekilde yansıttığında kışkırtmak gibi olmuyor mu?
Durduk yere kriz çıkarmanın manası yok..
Evet sizin için zor bir gün olabilir..
Allah orucunuzu da kabul etsin ama evde çıkacak bir kavga tüm gecenizi mahvederdi..

Treni kacirmadim tren gelmedi o ayri ama buda degisik bakis acisi tesekkur ederim. Kriz falanda cikarmadim cikarmam guzelce soyledim sadece hatta crvap vermesini dahi beklemedim ki bu sorun ettigim biseydir sende konus cevap ver diye

Bence düşüncesizlik etmiş.
Hep ona muhtaç gibi yaşasanız da ters ama böyle bu kadarda beklentiniz olmazsa oda yanlış bence.
Zamanla nede olsa kendi başının çaresine bakar,bana ihtiyacı yok vs.deyip uzaklaşabilirsiniz.

Benmi uzaklasabilirim anlamadim? cogu konuda dusuncesizlik eder zaten ama alismisim biseyi sorun edince gozunde buyutuyo bende susuyorum huzur kacmasin diye ama benlentide yok umursamiyorum resmen.

Canım yaşadıklarımdan öğrendiğim birşey var o da sen karşı tarafı düşündükçe seni düşünen olmadığı. Eşin yanlış yapmış, birşey yapılacaksa birlikte yapılmalıydı. Aç kalınacaksa birlikte aç kalınmalı. Aynı durumda sen koşa koşa annene gidebilir miydin? Hiç sanmıyorum. Kendi bacağını kendin kesince kıymetli olmuyorsun.

Kiymetli olmak icin degil zaten. Sadece yuk olmak istemiyorum. Ben zaten yapamazdim dedigin gibi. O biseye uzulunce bende uzuluyorum ama ben uzulunce o ciddiye almiyo yada hak vermiyo o yuzden

Treni kacirmadim tren gelmedi o ayri ama buda degisik bakis acisi tesekkur ederim. Kriz falanda cikarmadim cikarmam guzelce soyledim sadece hatta crvap vermesini dahi beklemedim ki bu sorun ettigim biseydir sende konus cevap ver diye

Ben kriz çıkardınız demedim..
Diğer yorumlara istinaden kurdum o cümleyi..
Hatta söylememekle iyi ettiğinizi düşünüyorum çünkü eğer söylenseydiniz belki de kavga çıkacaktı ve siz çok daha mutsuz olacaktınız demek istedim..

Benmi uzaklasabilirim anlamadim? cogu konuda dusuncesizlik eder zaten ama alismisim biseyi sorun edince gozunde buyutuyo bende susuyorum huzur kacmasin diye ama benlentide yok umursamiyorum resmen.

Sadece sen değil karşılıkllı birbirinizden uzaklaşabilirsiniz.
Biraz bazı şeylerde ona ihtiyaç duyduğunu göstermen gerek seni düşünmesi senin için bir şeyler yapması gerek.
Böyle ayrı gayrı yaşıyor gibi olmaz bence.

Gelip alacaktı seni, gerekirse arabada sokakta bir suyla dahi olsa orucunuzu birlikte açacaktınız...
Bu kadar relaks olması pek hoşuma gitmedi...
Ama bunu şimdi kalkıp sorun haline getirirseniz bizim yorumlarımızdan sonra, eşinizle aranız bozulabilir.
Eğer aynı şeyi bir daha yaparsa, eşinizi uyarmanız gerekir...

Bunu sizin söylemenize bile gerek yok onun içinin rahat etmeyip sizi almaya gelmesi gerekirdi...

Ben kriz çıkardınız demedim..
Diğer yorumlara istinaden kurdum o cümleyi..
Hatta söylememekle iyi ettiğinizi düşünüyorum çünkü eğer söylenseydiniz belki de kavga çıkacaktı ve siz çok daha mutsuz olacaktınız demek istedim..

Anladim. Yok soyledim uzuldugumu ve baska biri olsa evde rahat oturamazdi diye konu kapandi sadece kendi kendime dusunuyorum neden boyle oldum diye

Sadece sen değil karşılıkllı birbirinizden uzaklaşabilirsiniz.
Biraz bazı şeylerde ona ihtiyaç duyduğunu göstermen gerek seni düşünmesi senin için bir şeyler yapması gerek.
Böyle ayrı gayrı yaşıyor gibi olmaz bence.

Evet zaten beni dusundgunu yada saygi gosterdiginden emin degilim. Evliligim iyi gitmiyo cunku bana pek garanti veremiyo ilerisi icin ve bu beni uzuyo zaten ayrilma nedeni bana gore ama uzun mesele o.
Dun soyledim zaten ne hissettigimi ne dusunduumu. Bugun ondan gec cikiyorum gelip almasini istemem ben dedikten sonra kendini mecbur hissedecek falan hic gerek yok.

Back
X