eşimin eli çok açık:(

• Konu Sahibi Konu Sahibi persil07
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

inşallah cnm ama eşimin bu duruma düşmesine üzülüyorum ona böle bişi yapmak istemezdim am mecbur bıraktı

vermeyeceksin kartını,yalan söyle,babamın borcu var de,anneme x iş için para vercem de,parasız kalınca para biriktirmenin önemini anlar,sen hiç parasız bırakmamışsınki onu,benim eniştemde aynnnen eşin hatta fazlası,dünyanın borcuna girmişti hala kardeşine para yetiştiriyordu,sonra teyzem işten çıktı,üstüne bir de eniştem rahatsız oldu 2000tl kadar hastane masrafı gerekti,birikim yok bişey yok,zaten kötü günlerinde kardeşleri hiç olmamıştı,anca o zaman aklı başına geldi,o 2000tlyi bikaç gün içinde denkleştirecekler diye canları çıktı.daha da borç vermez

senin eşine bu zorlukları göstermen gerek,yada bir hedef belirleyin,araba alıcaz,ev alıcaz birikim yapıyoruz deyin,eşin illaki aman bişey olmaz biriktirdiğimiz paradan x lira versek ne olur diye dşünecek ama siz kararlılığınızı göstereceksiniz,bugün x lira yarın y lira ee geriye ne kaldı?kusura bakma veremem deyin.tabi bunları tatlı bir dille aşkım canımlı deyin çünkü erkeklerin çok gururu incinir bu konularda

artık bugünden sonra eskisi gibi harcama yapamaz aten bazı şeyleri anlamıştır gururna dokundu eminim yüzü kıpkırmızı idi onun canı çok acıyacak ki ancak öle ağlar
ben de zaten ona bulaşık makinesi kıyafet filan dedim ama inanın almam ilk iş yavaş yavaş kapatmak olacak alsam bile nasıl kullanacam ki bu yaşananlardan sonra

eşimi çok seviyorum keşke konuşarak halledebilseydik
ama olmadı illa resti çekmem grekti
çok da üzülüyorum ama napim mecbur kaldıöm gercekten
ayrıca sevdiğim insanın maddi konuda bu durumda olması cok üzüyor
görseniz herkes cok sever onu çok şaslısın ck efendi cok temiz eşin var derler gercekte öle ama Allah bir yandan veriyor bir yandan alıyor

E tabiki eşin yargılancak hep güzelim.Neden seni yargılayalım ki şimdi hem hatalı o iken

Çalışmayan o,eve para getirmeye üstüne üstlük ailesine karşı eli cömert olan da o..

Eve bakan da sen çalışan da sen yükü taşıyan da sen

Canım kusura bakma ama eşin bu maddi sorunu kendi getirmiş ayağına kadar

Sınava girecek olanlar nasıl hem çalışıyor hem sınava hazırlanıyor .

Senin eşin dünya kadar borcunuz varken bir de işten ayrılmış bu yetmezmiş gibi laptop alacak olan kardeşine senin kartı vermeye bile razı geliyor

Taam canım eşini eleştirmeyelim, hatta toz kondurmayalım...
Ne güzel bak eşin sırf senle biran önce evlenebilmek için 18000 kredi çekmiş, babasını emekli edebilmek için 5000 lira kredi çekmiş... Ne güzel böyle koca böyle evlat dostlar başına...
Bak hem KPSSye girebilmek için de gül gibi işini bırakmış bu kriz zamanı iş bulamayacağını bile bile.. Ne kadar özverili bi eşin var... Adam sırf kazanıp kazanamayacağı belli olmayan hatta kazansa bile atanma şansı çok düşük olan bir sınav için işini gücünü bırakmış, kredileri de bırakmış bi kenara oturup evde ders çalışıyo....
Hem bak çok da vefakarmış, kardeşini laptopsuz bırakmaya gönlü razı olmamış...
Ne vefakar ne cefakar bir kocan var....

Derdim ama burada vefakar olan da cefakar olan da sensin... Çünkü kocan bunları kendisi yapmıyor... Senin paranla senin emeğinle yapıyor...

ınan kardeşinn harç parasını yatıracak desen kimse bu kadar tepki vermez eşini eleştirmezdi.. Çünkü eğitim herşeyden önce gelir.. o para belki 1-2 aya ödenir ama harcı yatırmazsa 1 senesi yanar çocuğun derdim.... Yada ailesinin durumu iyi değil kardeşine kıyafet alıyor ayakabı alıyor desen bu kadar tepki göstermezdi kimse, bukadar eleştirmezdik...
Bugün kaç kişinin evinde laptop var alah aşkına, onun da olmayıversin ne olur yani....
O yüzden dedim ayranı yok içmeye tahterevalliyle gider - - -maya diye...
1500 lirayla nasıl geçiniriz diye düşüneyip kadeşine laptop almak tam da bu atasözüne uygun kusura bakma...

sayın cinkek eşim nasıl tanımlayın onu demedim sadece cözüm için sizlere anlattım sağolsun destek veren oldu ben d ekendimce önlemimimaldım
kaç defa diyeceğim daha zaten yapılacakları yaptım ben
ne kadar kolay ya bir insanı silip atabilmek dedim ya zaten dün ağladı filan diye
hakikaten pes yani insanları hemen günah keçisi gibi çok kolay yargılıyoruz yapıcı değil yıkıcıyız malesef hep

bilmiyom cnm elindeki kartkarı cebindeki son 20 lirayı dün masaya koydu baska odaya gitti
oraya yattı şimdi o odada harıl harıl ders calışıyor
konuşmuyoruz yani
öğleyin cuma namazından geliyordu ben de işe gidiyordum yolda karşılaştık ikimizde birbirimize bakmadan iki yabancı gibi gectik sonuç bu
sormadım aldılar mı almadılar mı aldılar sayıyorum bundan sonrasını kurtarmaya calışıyorm
bir musibet bin nasihhatten yegdir
ben resti çektik ten sonra bizim ki inş. kendine çeki düzen verir

Şimdi senin ilgini bu noktaya çekerek ,duygusal yapmaya çalışıyor..
sen de vah vah demek üzüldün.. gene eski sistemimize geri dönelim, yeter ki üzülme.. falan demeni bekler gibi ..
yumuşama kararlılığında devam et..

tamam emredersin!

Kendine çeki düzen vermeyi tercih etseydi odada ders çalışmak yerine iş arıyor olurdu

tamam emredersin!

ınsanlar burda sana senin isteğin üzerine sana ellerinden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorlar sense bu yol göstermeye onları tersleyerek cevap veriyorsun. ınsanlara fikir sorup aldığın cevabı beğenmeyince terslemek doğru bir davranış değil. Beğendiğin tavsiyeyi uygularsın beğenmediğini uygulamazsın. Uyguladığın tavsiyelerin sonuçlarını beğenmezsen yine o tavsiyeyi verenleri suçlayamazsın çünkü sen kendi aklınla ve özgür iradenle hareket ettin. Nezakete davet ediyorum seni.

ee tmm da böle azarlayark mı yardımcı olunur yok devam et filan üsluplarına dikkat etsinler o zaman

ee tmm da böle azarlayark mı yardımcı olunur yok devam et filan üsluplarına dikkat etsinler o zaman

Mesajımda azar nerede?yasakkelime bi söylesen de biz de görsek..

Üslüp konusuna gelince de, mesajın içeriğine baktığında zaten iyi niyet içerdiğini anlardın.
.
Senin sıkıntın, eşinin eleştiri alması oldu..

Ben sana emretmedim ,emir kipi kullanınarak yazılmış bir mesajın ,senin kararlılığını göstermenle ilgili, teşvik edici bir mesaj olduğunu sen anlamamışsın..

Valla sen bilirsin...sen usluba falan takılacağına:dilcikar:, eşinin seni ,ailesinin rahatı için sömürüyor olmasına müsamaha gösterirsen, daha çooook konu açarsın buraya .sengözlerimebaksanab.

Son düzenleme:

Arkadaşa fikir vermekle iyi etmedik..eşinin davranışlarını kabullenmek istemiyor..Gözüne soktukça görmezden geliyor..
Fikir beyanlarını beğenmiyor..e o zaman ne diyeceğiz ,ne halin varsa gör diyeceğiz..Bu nezaketten bi haber arkadaşa..

canım cok fazla üzülme kimi şnsan konusmakla anlamaz tavırlarla hareketlerle anlar oda anlamıstır hatasını am sana bellı etmıyordur konusmayark kendını haklı çıkarmaya senıde suçlu gıbı hıssetmenı saglıyo duzelır s3en tavız verme zman herseyın ilacı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…