eşimin eli çok açık:(

• Konu Sahibi Konu Sahibi persil07
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
18000 konusuna geleyim 15000 olarak belirledik masrafı şu bu 1300 olarak gecti ve faiziyle biz bunu 18000 lira olarak ödeyeceğiz
bir ikincisi biraz daha bekleseydin denmiş 3 yıl gurbette bekledim ben onu zaten işi buldu kredi çekerek evlendik
ama diğer konularda haklısınız birşey demiyorum ve çözüm bulmaya çalışıyorum:)
eşi beni anlamıyor

zaten işte iken cok rahat borçlarımızı da ödüyorduk

ah arkadaşım ah...
kavga edip konuşurken laflar eden adam kart için tatlı dil döküyor ve bunu bile bile sende verdin.
1300 lira senin ayrlık maaşın tabi ki küçümsersin diiceksin. bence simdiara de ki karttan 500 lira çekin gerisini başka karttan alsın ben limitimi doldurmıycam. aslında hem kartı verip hemde limit geçme demek onu inada binmdirir. birde sen kardeşi borcu ödemesse elimde koz olur diyorsun borç sana kardeşim neyin kozu adamda en sonunda ödeyemiyor ne yapalım derse o kozu nasıl kullanacaksın
bence işe girince sana limiti 2000 lira olan bi kart çıkartmaya söz versin. aramışken bunuda sööle

zaten işte iken cok rahat borçlarımızı da ödüyorduk

eşinin en büyük hatası bu olmuş zaten canım. neyse şurada kpss'ye ne kaldı ki. kazanamazsa o zaman sorarsın hesabını ama bu süre zarfında ipleri eline al. seni anlıyorum kimse eşinin boynu bükük olmasına dayanamaz. ben bile koca adam şunu alalım dediğinde kıramıyorum. o da beni kıramııyor sonra bir bakıyoruz ohooo çoşmuşuz. şimdi bizim bebiş de var yolda. o nedenle eşine biraz daha kararlı davranman lazım bence. hatta kartı kaldır. her şeyi paramız yettiği kadar peşin alıyoruz bundan böyle de. kararlı davran. zaten bence kart kullanmasanız çok daha iyi. kredinizin bitmesine kaç ay var?

valla acil servisim şimdi dayanadım msj attım dedimki maddi konularda sana zerre miktar güvenmiyorum
bana söz verdiğin hiçbirşeyi de yapmayacaksın dedim
dayanadm artık bana güven bana güven diyordu ben önceden surat attığımda bana güvenmiyorsun diyordu ve ben de sonunda böle dedim
bakalım rahat rahat harcama yapacakmı karttan cok kötüyüm

zaten laptop alacağı kardeşi buna gaz vermiş bunlar seni çok çalıştırıyor çık işten diploma çalıştır evde de kspss calıştır nasıl sinirli ve üzgünüm
bomba gibi patlayacak durumdayım bugün işyeindeki arklarda sordu neyin var dedi suratımdan belli ediyormuşum
bişi yok dedim ama çok kötüydüm belli etmemeye calışıyordum

diploma çalıştırma ile ilgili düşüncelerimi yukarıda yazmıştım canım. bu kardeşi çalışıyor mu yoksa sadece y.lisans mı yapıyor?
Nasıl bir kardeşse işi gücü olmayan abiden bilgisayar istiyor. sinirlenmekte çok haklısın canım.

o kardeşin aklı o kadar çalışıosa kendi bilgisayarını almayada yetsin.... kafa kendine yontmaya çalışıo başka bişi yok içinde
canım sıkma canını bak sana akşamdan beri diorum zaten huzurum yok diyorsun verme verincede olmayacak dahada uzulcen. ayrıca biliyorsun onun sana bu tatlı dili nie döktüğünü. belki akşam biz bişi almadık da diyebilir kardeşine soylemiş olabilir neticede ve vazgeçmiş olabilirler o zaman al ve verme kartı yada limiti düşürttür bankadan. onu buz gibi olması su an senin sinirinden önemli değil. nasılsa 1.300 liracık para değil kadın kendine evine almasın k. birader baksın

ya babası kredi çekip gönderecek yaa ona güveniyorlar bir de bursu var yavaş yavaş ödeyecekmiş bize bakalım
gıda mühendisleri diploma calışıtrabiliyor haftada bir gidip işyerine imza atıyorlar cnm 5 yere verme hakları var ama bakalım bulabilecek mi en son şekerlemecilere başvurmuşu sonuç yok

Allah yuardımcın olsun .. zor bir durum..

yaa limiti doldurma derken 1300 liralık bişi alıcaz aten dolmaz dedi baya şaşkın bir biçimde ben de bilmem bu ay bulaşık makinesi ve alışveriş yapıcam ben one göre harca dedim hatta al gibisinden filan demek istedi ben de hadi görüşürüz deyip içeri girdim
merak ettiğim bu laflar üzerine gönlüne göre huzurlu bir alışveriş yapabilecek mi onu merak ettim bir de bnm msj ım üstüne
zaten geldiğinde bana verecek vermezse ben maaş kartımla birlikte alıcam 15 inde o kadar borcun altından nasıl kalkacak yine bana mecbur kalıcak

hepsini okuyamadım ama işin zor görünüyor. ailesine kredi çekmesi. senin paranla ev geçinmesi.. bunlar cidden zor durumlar. nasıl düzeltilir bilmiyorum. en iyisi eşinin biran önce kpss kazanması gibi görünüyor ancak bunu işi bırakarak yapmamalıydı..

kartların bence sende dursun arkadaşım. maaş kartında, kredi kartlarında...ihtyacı oldukça sen eşine para bırak. Sonuçta eşin çalışıyor olsa sen evde oturuyor olsan hem maaş kartını hem kredi kartını sende bırakmazdı eşin. Sonuçta o evde . sen gün boyu dışardasın, paraya ihtiyacın olsa ne yapacaksın?

benim abim de elektirik mühendisi canım. 12 yıllık mühendis daha o diplomanın çalıştığını hiç görmedim. üstelik fabrika müdürü ve isim yapmış biri. buna güvenip de işten çıkılmaz kusura bakma. görmüyor musun işsiz mühendisleri?

yok canım bence alışvberiş yapamazlar rahat ol seno diken batmıştır ona şimdi
al herşeyini temize çek kendini babası krediyi alırsa ne iyi o zaman dersin evimi riske edemesdim bak beklediği iyi olmuş şimdi kendi babası alıo..

Ne ala memleket..çalışan bir hatun var..borçları ödüyor tıkır tıkır,ev de geçiniyor,k.pedere kredi çekiliyor..Eee geriye ne kaldı.. kardeşe laptop..onu da alınca iş bitiyor..
Öde babam öde..sıkıntıyı yine birlikte çekeceksiniz..nerden geliyor bu rahatlık eşine acaba?
Abi laptop..benim kartım dolu desin..Senden gelip kartı istesinler..bakalım isteyebiliyorlar mı?
Laptop un parasıyla iki bul.mak.alınır..ınşallah öderler..
10 taksitle alacaklar..10 ay stres çekeceksin ödendimi ödenecek mi diye?
Kır kartlarını ,iptal ettiriyorum de..

Eşinin eli açık değil canım, sana güveniyor sadece...

canım kabahatin büyüğü sende
neden veriyorsun kartını
benim eşim de senin eşin gibi ama arada bir fark var
eşim deli gibi çalışır evinin rızkını kazanmak için
maaşını alsın 2 günde biter o maaş ama harcamaktan değil
borç isteyenlere vermekten
nişanlılık dönemimizden beri kartı bende durur kendisi vermişti
bir tane kredi kartımız var o da bende durur
bu sabah işe giderken maaş kartımı verir misin bakayım yatmış mı diye dedi
hayır dedim üzgünüm hayatım ama bu konuda sana güvenmiyorum dedim
gülüyor çünkü biliyor huyunu
işe giderken 10 liradan fazla para almaz yanına vereyim diyorum biraz daha
yok istemem diyor ve 10 lira ile 2 gün idare ediyor
ağırlığını koyacaksın canım
oh ne ala hem işten çık sınava çalışıcam diye hem oraya buraya borç yap
şu sınav için de işten çıkmasını hiç anlayamadım
hem de o kadar borç varken
millet hem çalışıyor hem okuyor ya
nasıl rahat edebiliyor

madem diploması işe yaracak o zaman borçlar biran önce bitsin diye hem çalışsın ; hem diplomasını çalıştıracak bir yer bulsaydı... ama evet ben de katılıyorum ; eli açık değil sadece parayı kullanmayı bilmiyor...

bir de imalarla bu işi çözemezsin canım... erkek bu imalardan anlamaz... derdin neyse açık açık söyleyeceksin...

valla ben pembe bakamadım ; akşam sana gelip de almadık laptop diyeceğini hiç sanmıyorum...

Valla gıda mühendisi çok arkadaşım var hepsi de eşşek gibi çalışıp ancak 2000 lira maaş alabiliyorlar...
Hem masabaşında hem üretimde çalışıyorlar.. sabah 8 akşam 7 mesai yapıyorlar....
O kadar çok gıda mühendisi var ki piyasada... Hepsi de işsiz .Bırak 2000i 1000 liraya bile sabah 8 akşam 8 çalışmaya razılar....
Sizin eşinizin diploması da altın yaldızlı olmadığına göre Türkiyenin ve dünyanın bu kriz ortamında oturduğu yerden diplomasına para vermiyceklerdir..
Eşiniz bunları düşünemeyecek kadar gerçeklerden uzak sanırım...
Kardeşinden aldığı akıl da çok güzelmiş... Bunlar seni çok çalıştırıyor evde otur kpss çalış diplomanıda kirala.. Hadi yaa...
Kaynında çok akıllı kocan da peki bu evde tek aptal senmisin...
Sen de çık işten sende diplomanı çalıştır güzelim.... Çok çalışıyorsun ezdirme bunlara kendini diye sana akıl veren yok mu???

haa bu arada senin ima cümlenle ve mesajınla huzursuz olup laptou almayacakmı sanıyorsun, eğer öyleyse gerçekten çok iyiniyetlisin diyoru...
Bu kadar düşünceli bi adam olsa ben çalışmıyorum ortada 20 milyar kadar bi kredi borcu var neyime benim kardeşime laptop almak der kırar dizini otururdu aşağı...
Ama yok beyiizin ayranı yok içmeye tahterevalliyle gidiyor - - - maya...
Konu başlığını yanlış açmışsın..
Eşimin eli açıklığı değil... Eşimin sorumsuzca para harcaması olmalıydı....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…