P
persil07
Ziyaretçi
- Konu Sahibi persil07
-
haa bu arada senin ima cümlenle ve mesajınla huzursuz olup laptou almayacakmı sanıyorsun, eğer öyleyse gerçekten çok iyiniyetlisin diyoru...
Bu kadar düşünceli bi adam olsa ben çalışmıyorum ortada 20 milyar kadar bi kredi borcu var neyime benim kardeşime laptop almak der kırar dizini otururdu aşağı...
Ama yok beyiizin ayranı yok içmeye tahterevalliyle gidiyor - - - maya...
Konu başlığını yanlış açmışsın..
Eşimin eli açıklığı değil... Eşimin sorumsuzca para harcaması olmalıydı....
haa bu arada senin ima cümlenle ve mesajınla huzursuz olup laptou almayacakmı sanıyorsun, eğer öyleyse gerçekten çok iyiniyetlisin diyoru...
Bu kadar düşünceli bi adam olsa ben çalışmıyorum ortada 20 milyar kadar bi kredi borcu var neyime benim kardeşime laptop almak der kırar dizini otururdu aşağı...
Ama yok beyiizin ayranı yok içmeye tahterevalliyle gidiyor - - - maya...
Konu başlığını yanlış açmışsın..
Eşimin eli açıklığı değil... Eşimin sorumsuzca para harcaması olmalıydı....
bu kadar kesin ve net konuşuyorsun ama gelecek günlerin ne getireceği belli olmaz
bu kadar güvenme kendine derim!
Bunun kendine güvenip güvenmemekle ne alakası var anlayamadı...
Ben kendime güvenirim çünkü yatırımıma güvenirim....
Eşimde bende çalışıyorduk çk da iyi maaşlarımız vardı ama evlenmedik... 4 yıl flört ettik...
Neden ev aldı eşim, kredi ödedi.... Bu arada ben buzdolabı televizyon aldım bulaşık çamaşır makinesi aldım taksidini ödedim.... Evlenirken de 5 kuruş borçsuz evlendim....
Evleneden önce eşimi ev sahibi yaptım benim zorumla ev aldı... Ben de ailemin bana yaptığı büyüyen çocuk sigortasının parası ve dersanelerden aldığım bursların karşılığını hep benim adıma bankaya yatırdıkları için o paraları peşinat yapıp bir ev de ben aldım....
Ben de bilirdim nasıl olsa ikimizde çalışıyoruz öderiz ne olcak deyip evlenmeyi.. Ama yapmadım....
Evlendikten sonra benim de eşim işsiz kaldı.... Ama ne kredi borcumuz vardı ne de ev kira derdimiz, kenarda da düğünden kalan maaştan arttırdığımız bir birikm vardı.. benim maaşımdan yedik... o paralara da dokunmadık... Ne eşim ne ben elimizde olmayan parayı ailemize yada sağa sola laptopmuş oymuş uymuş diye saçıp savurmadık....
Eşim 4 ay işsiz kaldı... Benim maaşımla geçindik, hatta fazlasıyla arttırdık bile... Sonra eşim eskisinden daha da iyi bir işe girdi... Daa sonra benim şirket miras kavgası yüzünden battı... tam 8 ay maaş almadan çalıştım... İçerde şuan itibarıyla 40.000 lira alacağım varken işten ayrıldım.. Mahkemeliğiz....
Bi 4-5 ay da ben işsiz kaldım.... Mesele işsiz kalmak değil... Tabiiki düşmez kalkmaz bir Allah...
Ben işsiz kaldı diye suçlamıyorum, parası olmadığı halde kardeşi bile olsa ona buna para dağıtmasına kızıyorum....
Ben erkek olucam karımın 1500 lira aaşının 600ünü krediye ödiycem, ne yeriz ne içeriz diye düşünmeden kardeşime 1300 liraya laptop acam hadi yaaa... Varmı böyle bi sorumsuzluk..
Konu sahibi arkadaş hiç ama hiç kusura bakma.. Belki söylediğim laflar sana ağır geliyor ama gerçek bu.... Elnde avucunda para yokken hiçbir aklı başında insan tutup kardeşine laptop almaz.... o 1300 lirayla 2 aylık kredinizi ödersiniz..
Kardeşi çalışsın alsın.. Yüksek lisans o kadar da ağır değil çalışabilir...
Ben ünivdeyken de yüksek lisans yaparken de çalıştım iyi de para kazandım, o kazandıklarım sayesinde de çeyizimi düzdüm, arabamı aldım....
ailemin maddi durumu gayet iyi,ama kırılan telefonumdan sonra yeni bir telefon alındı,üstüne bir de laptop isteyip başlarını ağrıtmak istemediğim için kendi paramla 1200tl'lik laptop aldım,bir sene boyunca ben ödedim,bu arada ek gelirim falan da yok,dışarda değil evde yerdim,haftada 2 gün değil 1 gün çıkardım dışarı,ki ortalama harçlık alıyorum,şimdi o laptopu ailecek kullanıyoruz..
17 yaşımda ben o laptopu alabilirken,koca adam müsait yerlerini kaldırıp,kasiyerliktir satış elemanlığıdır artık iyi kötü bi işe girip,yada maaşından biraz kısıp kendine bir laptop alamıyor mu,o kadar aciz mi,ben bu kadar parayı borç yapacak olsam erkek halimle,karımın eşin dostun yüzüne bakmaya utanırım,madem borç olarak alıyosun,o borcu 1 ay sonra ödeyeceğine 1 ay bekle laptopunu...
bu devrin erkekleri gittikçe kadınlaşıyor,biraz iş yapsalar incileri dökülüyor,senin kocan gibiler de kullanılıyor,büyük balık küçük balığı yer hesabı..
ee cnm bu kadar da ağır konuşmana gerek yok diyorum ya işten cıktıktan sonra oldu ne yapmalıyım o kadar da gurursuz ve sorumsuz değildir dediğim ailesi için gözünü kırpmadan harcıyor
kendisi için kaç yıdr bir elbise almışlığı yoktur
ve aynı zamanda kontorsüz gezer
senağlamasenağlama
o kadar üzgünüm ki hiçbişi demedi kartları verdi başka odaya gitti suratı kıpkırmızı idi gözleri şişmiş ben onun öle olmasını istermiydim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?