eşimin eli çok açık:(

• Konu Sahibi Konu Sahibi persil07
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

ee cnm bu kadar da ağır konuşmana gerek yok diyorum ya işten cıktıktan sonra oldu ne yapmalıyım o kadar da gurursuz ve sorumsuz değildir dediğim ailesi için gözünü kırpmadan harcıyor
kendisi için kaç yıdr bir elbise almışlığı yoktur
ve aynı zamanda kontorsüz gezer

Son düzenleyen: Moderatör:
dedimya çalışırken eve veren adamdan esirgemek ayıp yakışmaz ama adamın tutumu da çalışmazken bu olmammalı. diploma iş göüryor diye rahat okmasım sorumluluk alsın biraz. sanada yazık sıkıntı etme sende aç sor naptınız ne buldunuz falan diye hem sopanın hala elinde olduğnu gorur hemde eğer almamışlarsa gunu için rahat geçirirsin.

bu kadar kesin ve net konuşuyorsun ama gelecek günlerin ne getireceği belli olmaz
bu kadar güvenme kendine derim!

nekadarlık evlisin bilmiyorum ama eğer yeni evlendiyseniz daha yolun başındayken tavrını koymalısın.
kocanı neye nasıl alıştırırsan öyle gider.bir kere en başta hatayı maaş kartını ve kredi kartını kocana vermekle yapmışsın.kazandığın parada en önce hak sahibi sen olmalısın.aileye zor zamanlarda yardım edilir ama bu ikinizin kararı olmalıydı.eşine önce kızıp sonra seni türlü bahanelerle kandırmasına izin vermemelisin.

Her diploma, her zaman, her ortamda iş yapmaz canım..şans meselesi tabii de ..inşallah eşinin şansı yaver gider..
Eşimin kız kuzeni var.. o da kpss ye çalışıyor ,evli ve 7 senenin üzerine birkaç tüp bebek denemesi yaptığı halde tutmadı ve kendiliğinden hamile kaldı..ki bu kız b.eğitimi hocası.. riske bakarmısın? ama eşek gibi kolejde hocalık yapıyor ..ışten çıkmak için sağlam bahaneleri varken ..Kpss işten çıkmak için bahane olmamalı..Sana da çok güveniyor eşin..önlemini al canım, sana yaslanmasın o kadar da..

bu kadar kesin ve net konuşuyorsun ama gelecek günlerin ne getireceği belli olmaz
bu kadar güvenme kendine derim!

Bunun kendine güvenip güvenmemekle ne alakası var anlayamadı...
Ben kendime güvenirim çünkü yatırımıma güvenirim....
Eşimde bende çalışıyorduk çk da iyi maaşlarımız vardı ama evlenmedik... 4 yıl flört ettik...
Neden ev aldı eşim, kredi ödedi.... Bu arada ben buzdolabı televizyon aldım bulaşık çamaşır makinesi aldım taksidini ödedim.... Evlenirken de 5 kuruş borçsuz evlendim....
Evleneden önce eşimi ev sahibi yaptım benim zorumla ev aldı... Ben de ailemin bana yaptığı büyüyen çocuk sigortasının parası ve dersanelerden aldığım bursların karşılığını hep benim adıma bankaya yatırdıkları için o paraları peşinat yapıp bir ev de ben aldım....
Ben de bilirdim nasıl olsa ikimizde çalışıyoruz öderiz ne olcak deyip evlenmeyi.. Ama yapmadım....
Evlendikten sonra benim de eşim işsiz kaldı.... Ama ne kredi borcumuz vardı ne de ev kira derdimiz, kenarda da düğünden kalan maaştan arttırdığımız bir birikm vardı.. benim maaşımdan yedik... o paralara da dokunmadık... Ne eşim ne ben elimizde olmayan parayı ailemize yada sağa sola laptopmuş oymuş uymuş diye saçıp savurmadık....
Eşim 4 ay işsiz kaldı... Benim maaşımla geçindik, hatta fazlasıyla arttırdık bile... Sonra eşim eskisinden daha da iyi bir işe girdi... Daa sonra benim şirket miras kavgası yüzünden battı... tam 8 ay maaş almadan çalıştım... İçerde şuan itibarıyla 40.000 lira alacağım varken işten ayrıldım.. Mahkemeliğiz....
Bi 4-5 ay da ben işsiz kaldım.... Mesele işsiz kalmak değil... Tabiiki düşmez kalkmaz bir Allah...
Ben işsiz kaldı diye suçlamıyorum, parası olmadığı halde kardeşi bile olsa ona buna para dağıtmasına kızıyorum....
Ben erkek olucam karımın 1500 lira aaşının 600ünü krediye ödiycem, ne yeriz ne içeriz diye düşünmeden kardeşime 1300 liraya laptop acam hadi yaaa... Varmı böyle bi sorumsuzluk..
Konu sahibi arkadaş hiç ama hiç kusura bakma.. Belki söylediğim laflar sana ağır geliyor ama gerçek bu.... Elnde avucunda para yokken hiçbir aklı başında insan tutup kardeşine laptop almaz.... o 1300 lirayla 2 aylık kredinizi ödersiniz..
Kardeşi çalışsın alsın.. Yüksek lisans o kadar da ağır değil çalışabilir...
Ben ünivdeyken de yüksek lisans yaparken de çalıştım iyi de para kazandım, o kazandıklarım sayesinde de çeyizimi düzdüm, arabamı aldım....

Katılıyorum..vereliniortak
Aynen benim zihniyetimde arkadaş..

Eşinin de senin fikrinde bir insan olması da iyi bir şans..Allah düzeninizi daim etsin..yerimseniben

valla benim kardeşim hem çalışıyor hem yüksek lisans yapıyor yani yüksek lisasn çalışmaya engel değil üstelik de bilgisayar mühendisi öyle kolay bir bölüm de değil şu ara hazırladığı sunumlar nedeniyle iki saat uykuyla işe gidiyor garibim o da bilirdi kendini babama baktırmayı üstelik babam iş bulmadan kazansan da ben bakarım dedi

ayrıca diploma çalıştırmak yasal değil bilmiyorum o aklı veren kaynının bundan haberi var mı

Allah dağına göre dumanını verir derler gerçekten eşin çok şanslı ben olsam bir kuruş koklatmaz git gerekirse limon sat evi geçindir derdim

[QUOTE=mutnojmet;12064020]
laptop için kredi kartı lazımsa kaynın kendine alsaydı bazı bankalar üniversite öğrencilerine kart dağıtıyor geçen gittiğim bankada gördüm borcunu da kendi öderdi işte

valla benim kardeşim hem çalışıyor hem yüksek lisans yapıyor yani yüksek lisans çalışmaya engel değil üstelik de bilgisayar mühendisi öyle kolay bir bölüm de değil şu ara hazırladığı sunumlar nedeniyle iki saat uykuyla işe gidiyor garibim o da bilirdi kendini babama baktırmayı üstelik babam iş bulmadan kazansan da ben bakarım dedi

ayrıca diploma çalıştırmak yasal değil bilmiyorum o aklı veren kaynının bundan haberi var mı

Allah dağına göre dumanını verir derler gerçekten eşin çok şanslı ben olsam bir kuruş koklatmaz git gerekirse limon sat evi geçindir derdim
[/QUOTE]

eşim biraz önce geldi yüzü gözü kıpkırmızı idi kartları direkt masaya koydu diğer odaya gittiyatmak için

sanırım bu kadarı yeterli kızlar artık bu konuy tartışmak istemiyorm ben de hataıyım eşim de hatalı bnm sıkıntım bu durumu nasıl cözeceğim idi genelde eşim hep yargılandı
yine de tesekkür ederim

üzme kendini, düzelir herşey...Konuşr halledersiniz. evlilikte zaman zaman zor anlar olur.

ailemin maddi durumu gayet iyi,ama kırılan telefonumdan sonra yeni bir telefon alındı,üstüne bir de laptop isteyip başlarını ağrıtmak istemediğim için kendi paramla 1200tl'lik laptop aldım,bir sene boyunca ben ödedim,bu arada ek gelirim falan da yok,dışarda değil evde yerdim,haftada 2 gün değil 1 gün çıkardım dışarı,ki ortalama harçlık alıyorum,şimdi o laptopu ailecek kullanıyoruz..

17 yaşımda ben o laptopu alabilirken,koca adam müsait yerlerini kaldırıp,kasiyerliktir satış elemanlığıdır artık iyi kötü bi işe girip,yada maaşından biraz kısıp kendine bir laptop alamıyor mu,o kadar aciz mi,ben bu kadar parayı borç yapacak olsam erkek halimle,karımın eşin dostun yüzüne bakmaya utanırım,madem borç olarak alıyosun,o borcu 1 ay sonra ödeyeceğine 1 ay bekle laptopunu...

bu devrin erkekleri gittikçe kadınlaşıyor,biraz iş yapsalar incileri dökülüyor,senin kocan gibiler de kullanılıyor,büyük balık küçük balığı yer hesabı..

bu halde nasıl kredi çekebilmiş hayret doğrusu.

ben olsam ben de kızardım. borç üstüne borç bindirmiş.

kızmakta haklısın bence de

senağlamasenağlama
o kadar üzgünüm ki hiçbişi demedi kartları verdi başka odaya gitti suratı kıpkırmızı idi gözleri şişmiş ben onun öle olmasını istermiydim

lütfen arkadaşlar eşim hakkında yorum yapılmasını istemiyorm istediğin takdir edilmek heralde aferin 17 yaşında iyi iş başarmışsın

canım sen eşini korumaya çalışıyorsun ama bence arkadaşlar ağır da olsa gerçekleri söylemişler. siz karı koca başlı başşına bir ailesiniz, kendi ailenizleilgili olmalı ekonomi yönetiminiz, çok acil ve çok mühimbişey olur, o zaman anne baba ya da kardeşlere yardım edilir amenna, düğün eğitim vs.. gibi durumlar,

ama onun dışında kendi ailesi duruken anne baba ve kardeşlerine de hala yardım etmeye çalışıp jest yapması yanlış..

son yazını da yeni gördüm,, ama yazmş bulundum artık kusura bakma...

buraya eşimi yargılayın diye değil çözüm aramk için yazdım zaten kimileri sağolsunlar destek oldular kimileri de kendilerini örnek vererek yok biz şöleyiz böleyiz senn eşin şöle
bende farkındayım zaten bu durmu nasıl düzeltirim diye sordum

senağlamasenağlama
o kadar üzgünüm ki hiçbişi demedi kartları verdi başka odaya gitti suratı kıpkırmızı idi gözleri şişmiş ben onun öle olmasını istermiydim

eşinde düşününce sana hak verecektir. Sonuçta sen onun kötülüğü için bu tepkiyi göstermedin. İkinizin geleceği için yapıyorsun. İçin ferah olsun. Eşin sakinleşince durum düzelir,konuşursunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…