Eşimin eşek şakası

Geçmiş olsun, üzüldüm. Sadece 15 dakika asansörde kalmanıza değil, çıktığınızda kahkahalarla yüzünüze gülmesine.. Hem de en yakınım, hayat eşim dediğiniz insanın.. Hem de çocuğunuzun babasının...

Bir söz vardır: "Henüz eline kötülük yapma fırsatı geçmemiş insanları iyi insan sanıyoruz ya, işte en büyük yanlışı orada yapıyoruz."

Eşim bugüne kadar böyle bir şey yapmamıştı demiştiniz. Eline fırsat geçmediği için mi yap(a)madı, yoksa birçok defa eline fırsat geçmesine RAĞMEN mi yapmadı?
Ya eşiniz, çok afedersiniz ama, gerizekalı.
Ya da bu yapılan şakanın psikolojik dinamikleri çok farklı olabilir. Misal, çalışan bir kadın olduğunuzu yazmışsınız(yanlış okumadıysam yukarıda), mesela aranızdaki muhtaçlık ilişkisi ne seviyede? Yıllardır çalışan güçlü anne/kadın denkleminden depremlerle yaşadığınız kaygılarla eşinizin daha çok (manevi) desteğine ihtiyaç duymaya evrilen tarafınız onun içten içe hoşuna gitmiş ve egosunu besliyor olabilir. Bu şakayı(!) da kaygınızın artmasını sağlayıp ondan manevi destek istemenize sebep olacağını düşündüğü için yapmış olabilir. Fakat belli ki siz altta kalacak bir kadın değilsiniz(güçlü tarafınız ağır basıyor), dolayısıyla yaptığı plan ters tepmiş OLABİLİR. Tamamen farazi yazıyorum. Belki değil, ama belki böyle. Belki de başka bir şeyden kaynaklı.

Benim babam da kardeşimle bir yerin asansöründe mahsur kalmışlardı(yıllar önce). Elektrikler mi gitmiş, asansörden mi kaynaklı unuttum. Fakat şunu asla unutmam, babam(içeriden) tırnaklarıyla duvarı çeke çeke üst kat zeminine oturtmuş asansör kabinini, ve kapıyı bir şekilde açmış veya açtırmış, asansörde kalanların kurtulmasını sağlamış. Elleri kan içinde kalmış. Babamın tırnakları yıllarca düzelmedi(et ve tırnak birbirine geçmişti).

İşte, bir böyle insan vardır hayatta, bir de öyle...

Son yorumumu yazdıktan sonra profilinizi inceledim ve henüz 14 gün önce "içme suyundan zehirlenmek"le ilgili bir konu açtığınızı gördüm. 14 gün önceki konunuzu özetlersek: Siz ve kızınız mide ağrısı şikayetiyle birer gün arayla doktora gidiyorsunuz. Önce doktor sebebini bulamıyor. Tam o gün görümceniz ve eşi size yemeğe geliyor. Onlar da hastalanıyor. Siz o gün daha da hastalanıyorsunuz. Kanınızda enfeksiyon çıkıyor. Doktor, içtiğiniz sudandır, diyor. Bu arada siz ve kızınız dahil 4 kişi bu "su"dan etkilenip hastalanırken eşinize hiçbir şey olmuyor.

14 gün sonrasında da herkes asansöre biniyor. Eşiniz ben binmeyeyim, diyor. Herkes asansörde kalıyor. Bir tek eşiniz kalmıyor. Valla bravo! Helal!

Yine bundan 20 gün önce de kayınvalidenizle ilgili bir konu açmışsınız. Kv kişisi, annenizin şivesiyle dalga geçiyormuş. Eşiniz de "öyle bir şey yok, sen takıntı yaptın anneme" diye size günlerce surat asmış.
Kv, annenizin şivesiyle dalga geçerken kendince şaka yaptığını düşünüyor. Eşiniz de siz asansörde kalırken kendince şaka yaptığını düşünüyor ki kahkahayla gülüyor. İnsanlar kendi aile ve çevrelerini taklit ederek büyür/gelişirler. Ne kadar iyi eğitim alırsa alsın, ne kadar modern hayata uyum sağlarsa sağlasın insanın en derininde geçmiş DNA'lardan kalıtsal ufacık bir hayvansal içgüdü vardır ve hep kendi amacına yönelik çalıştırır beyni.

Bütün bu yaşadıklarınız birbiriyle bağlantılı. Siz bir pattern(örüntü) içinde olabilirsiniz. Kim bilir ufak tefek görüp kendiniz başa çıkabildiğiniz için daha buraya yazmadığınız neler oluyor hayatınızda. Veya bunlar daha fragman.
Ne kadar ev işlerine yardımcı olan ideal eş profili çizerse çizsin, ben dikkatli olmanızı tavsiye ederim.
Çevrenizde olan biten olayları iyi gözlemleyin, sizi ve/veya kızınızı hasta eden/zor durumda bırakan olaylardaki ekipmanların/makinelerin/nedenlerin kontrolüne eşinizin erişimi var mı yok mu, payı var mı yok mu, manipüle ediliyor olabilir misiniz? Boşanma davalarında çokça geçen psikolojik şiddet unsurlarından biri de karşı tarafa "Hasta, sorunlu ya da deli olduğunu hissettirmek"tir.

TCK ve Medeni Kanun madde madde boşuna işlenmedi. Hepsi olan olaylardan yola çıkılarak yazıldı.
Misal, Medeni Kanun’un 162. maddesine göre, “Eşlerden her biri diğeri tarafından hayatına kastedilmesi veya kendisine pek kötü davranılması ya da ağır derecede onur kırıcı bir davranışta bulunulması sebebiyle boşanma davası açabilir.” Ve (eşe karşı) ölüm tehlikesine seyirci kalma hayata kast kapsamına girer.

Dipnot: Lütfen, su zehirlenmesi vakasında doktor "şundan bundan sebeptir" dedi diye ısrar etmeyin. Doktor, laborant değildir. Eve gelip su örneği alıp laboratuvarda karşılaştırma yapıp önünüze kesin bilimsel veriler sunmuş değil. O anki vaka sayısına, yüksekliğine göre sizde de şundan bundan kaynaklı olmuştur demeye getirmiş. Ben bugün bu nedenle doktora gitsem bana da aynı şeyi söyler, çünkü doktorlar ortalamaya bakıp konuşurlar. Şu şekilde düşünün, "Nikola Tesla çok iyi bir elektrik mühendisidir" ama Nikola Tesla bir elektrikçi değildir, size o günkü belirli bir yerdeki ortalama akımı ve nedenini söyleyebilir ama evinizdeki ampul neden patladı evinize gelip bakmadan söyleyemez(hatta belki evinize gelip baksa bile nedenini bulamayabilir).
*Su arıtma cihazlarının filtre erişimleri kolay yerdedir, benim evdekinin filtresini her yıl netten sipariş edip bizzat ben değiştiriyorum, takmak da çıkartmak da çok kolay.

Ek dipnot: Yukarıdaki yorumlarda bazı arkadaşlarımız size mal mülk sormuş, hani bu bir komplo olsaydı sizden eşinize ne kalırdı, dededen ne kalırdı mantığıyla, siz de 200bin TL lik eski bir araba ve dededen 900 TL maaş demişsiniz, dolayısıyla o komplo teorisinin üstü örtülmüş, dalgaya alınmış fakat TCK madde 83 ü unutmuşsunuz arkadaşlar. Asansör kazalarında "Bilinçli taksirle ölüme sebebiyet verme" devreye girebilir(her olay kendi içerisinde değerlendirildiği için "kesindir" diyemem. Asansör firması, garantisi, apartman yönetimi, neden asasörün mühürlenmediği vb birçok değişken değerlendirildikten sonra karar verilir). Demem o ki, TCK madde 83'ün varlığı maddi&manevi tazminat getirir: Asansör kurulum ve/veya bakım firmasından tutun, kat maliklerine kadar dava açabilirsiniz. Hayatta yaşamla ilgili hiçbir şeyi küçümsemeyin, Türkiye'de TCK mad 83'ün uygulandığı ve ölenlerin ailelerinin tazminat aldığı asansör kazası davaları vardır. Hatta yaralanmalı asansör kazalarında da ceza ve tazminat davaları açılabiliyor. Ve kanaatimce, yukarıda yazdıklarınıza bakarak, evet, kat maliklerine asansörü mühürlemedikleri için ceza ve tazminat davası açılma ihtimali yüksekti. İstedikleri kadar sözel olarak, telefonla vb. arayıp uyarsınlar hiçbir geçerliliği yok, asansörü kullanıma kesinkes kapatmış olmaları gerekirdi.

Kimseye bir şey atfetmiyorum.
Dilerim ki bu yaşanılanlar talihsiz birer kaza&hastalık olsun. Sadece dikkatli olun, uyanık olun diye yazıyorum.

Okuyan ve ihtiyacı olan arkadaşlara da tavsiyemdir: Midemizde sürekli rahatsızlık hissedersek ne yiyip ne içtiğimize bakar ve bizi rahatsız eden yeme içme alışkanlıklarımızı kesmeye çalışırız. İşte, hayatımızda da aynı tip rahatsızlıkları(kazaları, hastalıkları vb) yaşıyorsak, kökenine inip nedeni bulmalıyız.

Yok artık

Asansör bu. Bozuksa eğer allah korusun düşebilirdi de. Ölümünüzü göze alan bir şaka yapılmış. Böyle bir ihtimali göze almış biriyle nasıl aynı yatağa eve girmeye devam edilir hiç bir fikrim yok allah sabır versin.

hukukcu oldugunuz zaten belli de, acayip bir gözlemleme ve buna bagli olarak da tahlil etme kabiliyetiniz var.Ben acikcasi cok etkilendim ve sizin krimal roman yazma alaninda cok basarili olacaginizi düsünüyorum.Bir de sigorta sirketlerinin detektifligini yapabilirsiniz.Acikcasi imrendim size.

Ergen mi eşiniz? Ki onların çoğu bile bunun saçma olduğunu düşünebilir. İlahi adalet onunda başına gelir yakın zamanda bir şey

O kadar doğru tesbit ki.Bile bile insanları bozuk asansöre bindirmenin altında şakadan ziyade daha ciddi art niyet aramak lazım.Bu yazılanlar konu sahibine komplo teorisi gibi gelebilir ama gözünü açıp,dikkatli olmasında fayda var.

Öncelikle vakit ayırıp yorum yazdıginız için cok teşekkür ederim.Maddi olarak esime bağımlı degilim cok sükür kendi ayaklarimin üzerinde durabilirim o olsa da olmasa da.Gerek su konusu ya da kendi icimizde fikir ayriliklarimiz olsun gerek ailesiyle ilgili konu olsun eşimle cözülemeyecek problemlerimiz yok ara sira sürtüsme olsa da hallediyoruz o konuda bir sorun yok.Ha actigim konu hakkında ona olan öfkem hala gecmedi hala konusmuyorum hala affetmedim orasi ayrı.Sudan hastalanma konusunda hele esimin hic bir etkisi yok zira mahallede hastalanmayan 3 5 kisi kaldi herkes hasta oldu ilaclama vs yapıldı.Asansör konusu nereden tutsam elimde kalir hic bir aciklamasi tatmin etmiyor beni unuttum sonra linc edersiniz diye sinirim bozuldu komik geldi güldüm demesi falan gecmiyor gunlerdir öfkem gececek gibi değil.

Tırstım. Alanyada sigortadan para almak için 7 aylık hamile karısını foto çekilmek için uçurum kenarına götürüp aşşağı atan, sonra da o paralarla gezen koca geldi aklıma.

Tırstım. Alanyada sigortadan para almak için 7 aylık hamile karısını foto çekilmek için uçurum kenarına götürüp aşşağı atan, sonra da o paralarla gezen koca geldi aklıma.
Vallahi aklıma benim de o geldi ama biz öyle zengin insanlar degiliz ben zaten evhamli biriyim bu olaydan sonra daha bir heyheylendim bir de bu yorum

Yuhh artık bu da mı yapıldı.
Bebeğin suçu neymiş.
Psikopat.
Ne parası aldı ki uçurumdan düştü diye.

Yuhh artık bu da mı yapıldı.
Bebeğin suçu neymiş.
Psikopat.
Ne parası aldı ki uçurumdan düştü diye.
Kaza sigortası yapmış bi kaç ay önce karısına, planlamış yani sanırım 300 500 bişeydir şehir şehir gezerek yemiş zıkkım yiyesice. Normal karısıyla geziyor foto çekiliyorlar biri vidyoya almış. İnsanın olduğu yerde kötülüğün sınırı yok.

Zıkkım yesin pislik
Vicdan lazım
Okullarda ders olarak okutulmalı bence

Baktım şimdi. 400 binlik sigorta yaptırmış, 119 binlik de kredi çektirmiş. Ama yıl 2018. Çok büyük para. İnsan hamile haliyle de eşine canını emanet edemeyecekse kime güveneceğiz? Hadi kadına kıydı, karnında onun evladı var. Ona nasıl kıydı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…