eşimin eski karısının attığı kazık...

bahtiyaryavrum

kızına aşık❤Beren Duru'm❤
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2015
786
1.528
63
Arkadaslar merhaba
Benimde esiminde 2. Evliligi esimin 6 yaşında bir kiz cocugu var. Esimle aramda cok şükür elle tutulur bir problem yok. Kizinida cok severim o da beni.
Esimin eski esi coktan evlenmis biz esimle tanistigimizda kadinin cocugu bile vardi. Biz evlendigimizden beri esimin kizi sehir disinda yasadiklari icin okul tatil oldugu ertesi gun bize gelir tatil bitene kadar bizde kalir. Allah biliyor kendi oz evladimdan ayirmadim cunku allah görüyor. O da benden ayrilip evine donerken vedalasirken bana sarilip aglar. Hatta daha gitmeden su kadar haftam kaldi buraya gelmeme der.
Bizimde evladimiz oldu cok sukur su anda 7 aylik rabbim tum olmayanlara versin. Ben calismiyorum esim çalışıyor borç harc bir eve girdik.
Istanbul gibi bir yerde 3 kisilik aile 800 tl ile geciniyoruz. Ev borcundan dolayi elektrik su telefon dogalgaz mutfak masrafi cocugun masraflari hepsi icinde. Ailem yardimci oluyor cok şükür sırf allaha ve aileme guvendik ev borcuna girerken. Cunku zaten imkani yok bu paraya gecinmenin.
Esim eski karisindan ayrılırken baska bir ev taksidi oduyorlarmis kadin ben borcuna karismam sen ode demis esimde o zaman bu sure zarfinda sana nafakayi yollamicam evin borcunu oducem demis. Ki benim adamin eline borcu odedikten sonra 350 tl felan kaliyormus. Kadinda kabul etmis. Tamam durumunu biliyorum nafaka birc bitince baslarsin evin borcunu bitir demis. Cunku hemen ayrilip evlenecek ayrilirken sorun cikarmiyor! Bu arda esim evden sadece ozel esyalarini ve bir tek hali almis evden ayrilirken... kadin butun esyalari sahiplenmis. Arti evin borcu bitince esim evi satti ve yarisini aninda eski esine yolladi hic problem cikarmadi. Borc bitince tikir tikir her ay nafakasinida odedi. Kizini surekli aradi sordu nafaka haricinde her turlu ihtiyacini karsiladi. Kadin çalışıyor. Evi var arabasi var. Maddi olarak bizden kat kat daha iyi durumda.
Gel gelelim bir gun kadin artik nerden aklina geldiyse! Esimle anlastiklari nafakayi simdi biz kıt kanaat gecinirken (kizi biliyor ne kadar maddi sikinti cektigimizi dogal olarak o da) esimin maasina haciz koydurmus! Biz 800 tl ile gecinirken simdi birde her ay 400 tl haciz odemesi yapiyoruz. Kagidi gorunce soka girdim. Yahu bu adamla sen bosanali 5 sene olmus adam evlenmis cocugu olmus simdi borc harc eve girmis senin yeni mi aklina geliyor. Kadin resmen bize aç kalın muamelesi yaptı. Ve esime dediki sakin bu olanlari kizimiza anlatma etkilenir psikolojisi bozulur dedi. Tabi bizim psikolojimiz bozulmuyor hic.!
Benim uzuntuden bi sure sutum kesildi allahtan tekrar geri geldi. Esimle cok tartistim bu kadar iyi davranmanin sonu bu olmamaliydi benim besikteki bebemin rizkina göz koydular diye. Simdi o kadar maddi zorluk cekiyoruzki 10 ay daha bu odeme yapilacak anlatamam yemin ederim ailem yine destek olmasa cidden kuruyup kalicaz.
Simdi okullar tatil olucak kizini buraya getirecek bilet alacak paramiz yok ve bunu o kadin boyle yapti.
Kizin hicbir gunahi yok ama ben bu yaz yanimiza gelsin istemiyorum. Kizi cok seviyorum ama her onu gordugumde annesinin bize yaptigi aklima gelicek benimde kucuk bebegim var. Bi yandan da esime üzülüyorum o kadinin yaptigi yuzunden kizindan mahrum kalacak diye...
Kizin haberi var olanlardan esim anlatmis. Kiz beni aradi cok uzgunum inan abla dedi. Benim agzimdan tek kotu kelime cikmadi. Sadece dedimki ben seni cok seviyorum sende beni seviyorsun yanimizda kendi evin gibi rahatsin ve sana ne kadar iyi davrandigimida biliyorsun. Karsiligi bu olmamaliydi dedim. Ve lutfen benimle birdaha bu konuyla ilgili konusma çünkü benim ve bebegimin hicbir baglantisi yok. Uzulmek istemiyorum daha fazla dedim.
Kızlar boyle bir durumda siz olsaniz ne yaparsiniz esinize ve kizina karsi tutumunuz ne olurdu. Vallahi hiç kötülük olsun istemiyorum ama bazi insanlarda gercekten kotulukle besleniyor. Ben sasirdim kaldim bazen aklima geliyor beynimden asagi kaynar sular dökülüyor. Bunu haketmedik diye.....

Son düzenleme:
Zor bir durum Allah yardimciniz olsun.
Ama ote yandan galiba esiniz bir sure nafaka odememis ki kadin birikmis nafakasini aliyor haciz yoluyla. Yani evlat ikisinin, masraflari da aylik 400 lirayi geciyordur eminim. Esiniz o parayi bir sekilde odemek zorunda, yapacak bir sey yok. Kadin maddi olarak tek basina ustlenmek zorunda degil.
Keske halden anlasaydi da ben kizima yetebiliyorum deseydi, ama dememis ve hukuki olarak hakki o para.

Son düzenleme:
kız gelsin bence. kızı eve almayınca kadından kız başına kalsın diye dolaylı intikam mı düşündün

Intikam derdinde degilim. Benimde bir kizim var ama o kadinin yaptigindan dolayi ben kendi kizima yeri geliyor bez mama alamiyorum zaten kendim icin bisey almiyorum onu saymıyorum. Beni kendi yerinize koyun. Kiz gelmesin demiyorum ama onu görünce insaniz sonucta agzimdan kötü birsey cikar hakliyken haksiz duruma duserim yok yere aramiz acilsin istemiyorum.

Kadin calisiyormus evini almis arabasini almis. Siz de calissaniz? Kizima mama alamiyorum demezsiniz en azindan kiziniza da yazik

400 size yetmez kız da gelirse iyice kurursunuz. Valla annesi kızı size gelince napıcak diye düşünmüyorsa siz hiç düşünmeyin. Tamam kızın suçu yok da para da yok. Allah yardımcınız olsun. Ayrıca kadın da hiç öyle hakkı olan nafakayı almıyor.
Adama ev borcunu boşandıktan sonra ödet paranın da yarısını kap sonra birikmiş nafaka de kul hakkı resmen.

Yanlış anlamışsınız.i lk dönem nafakayi borçlu oldukları eve odemis borcu bitince de toplu bi para odemis.ama nafaka olarak görünmediği için kadın dava açmış.n afakayi odemedi diye

400 size yetmez kız da gelirse iyice kurursunuz. Valla annesi kızı size gelince napıcak diye düşünmüyorsa siz hiç düşünmeyin. Tamam kızın suçu yok da para da yok. Allah yardımcınız olsun.

Tam olarak anlatmak istedigim buydu aslinda. O kizinin rahatina çomak sokuyor.

Aglanmiyorum. Konumu bence yuzeysel okumussunuz.

Hayır tamamen okudum .

Ve dnmantıklısı sizinde çalışmanız.

Eski eş evlensede çalışsada çalışmasada nafakayı alıcak hakkı yani bu.

Sizin durumunuz onu ilgilendirmez ha siz 2 kişi çalışır ozaman yetemezsiniz dersiniz ki zamanknda çok iyilik yaptık şimdi kazık atıyo anlarım.

Bence yaranız iyileşip ayaklanınca kendinize iş bakın. Çocuğu annenize falan bırakın.
Kimse keyfinden çok sevdiğinden çalışmıyor sonuçta. Genelimizde var geçim derdi.
Benim eşim de ev borcu ödüyor. Başka borçlar da var o yüzden doğumdan 3 ay sonra işe geri döneceğim ben. Üstelik bakıcıya bırakıp. Hayat şartları zor ve bir şeyler yapmak sizin elinizde.

7 aylık bebek ? Çalkşan kadınların çoğu 2-3 aylık oldu mu işine dönüyo
Çalışan kadınların yazmışsın işte yani işi olupta işine dönenler.
Konu sahibi çalışmıyor, küçük bebeği var
Annesine bebeği baktırsa? Annesi zaten yeterince yardım ediyormuş.

Kizlar burda gercekten para degil konu. 10 ay bisekilde gececek. Disimizi sıkıcaz bir sekilde.
Kadin esimle anlasiyor! O esnada ev borcu ödeniyor. Madem sen yine alacaksin o alacagini. O zaman adam bekarken al. Adam evleniyor cocugu oluyor tam ev borcuna giriyor cat diye haciz. Beni rahatsiz eden burdaki kötü niyet.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…