eşimin eski karısının attığı kazık...

Çalışınca eşinin eski eşinin attığı kazık yok mu olacak?
Ya şu da var, ha deyince iş bulunmuyor bazen aylarca düzgün bir yer bulamıyor insanlar. İş bulmaya kalksa en iyi ihtimalle 2 ay falan sürer, o da mesleği vs. varsa. Yoksa tecrübesizse bir de uufff yani.
Şimdi o kız gelirse, beraber sefil olacaklar. Adamlar zaten 800 tl ile geçiniyormuş yarıya inmiş, para yok nereye gelecek o kız şimdi? Her gün makarna mı yedirecek kıza?
Bir de ameliyatlıyım diyor iyileşmesi zaten 1 ay sürdü desek iş bulması sonbahara bile sarkabilir. bebeğe bakacak biri var mı yok mu onu bilmiyoruz zaten. Her halükarda kızın gelmesi sıkıntılı işte.
Ayrıca şu an bir bebeği var ve onun da nafakasını düşünmek zorunda konu sahibi, kırgın ve üzgün olduğu için duygusal davranması normal. O yüzden iyi niyetli değilsin vs. demek densizce oluyor.
Bir de sizin hiç mi zorunuza gitmez ya hu? Çalışmak sorun değil lakin, ben çalışıp kocamın eski karısının nafakasını ödemek istemezdim. Ne münasebet yani!

Bir bilet parası mı battı diyenler olmuş da ele kalan para 400 liraysa 100-120 lirası bilete gitse durum iyice zorlaşır. Başına gelmeyen halden anlayamaz. Ayrıca çocuk gelse illa ki özel birşeyler yapılacak. Maddi sıkışıklıkta zorlayabilir konu sahibini...

Eşiniz zaten ödeme yapmış. Eski eş tamamen hatalı bana göre. Ki hiç nafaka almayıp, kendi çocuğuna kendi bakan anneler bile var. Durumu zaten iyiymiş. En azından bu son ödemeleri almasa da olurmuş. Çok açgözlülük...

10 ay kısa bir süre değil, hele ki bebeğiniz var. Ameliyat olmuşsunuz. Tam masrafların olduğu bir dönemdesiniz. Ne diyeyim Allah yardım etsin şu mübarek günlerde...Aileniz biraz daha desteği arttırsa veya eşinizin ailesi destekçi olsa?

Boyle durumlarda eski es yasal olan hakkini alir
Yok oyle anlasmis da boyle anlasmis da cumleleri gordugumuz gibi yasalar devreye girdiginde bir halta yaramiyor
Adamin salakligi! Sat evi borcu kapat kalani bolus yapacagina enayi gibi davranirsa sonuc boyle olur

Konu sahibi nafaka işini eksik anlatıyorsunuz bence. Herkes ayrı bir varsayımda bulunuyor. Bu ev evlilikleri sırasında borçlanılmış bir ev mi? Eğer öyleyse ev parasına kadın nafakası dışında ortaktır. Ha borca da ortaktır. Eğer kadın borca ortaklık etmediyse eşiniz de mahkemeye başvursun. Ama başvurmadığına göre bunların tamamı kadının hakkı olarak görünüyor. Bence biraz daha detay verin.

Neden çalışmıyorsunuz kadın ne güzel çalışmış kendi ayakları üzerinde duruyor ama siz? Bence en kısa zamanda bir iş bulun hayat müşterektir bütün yükü kocanıza atamazsınız

Evin kredisini eşinizin tek başına ve boşandıktan sonra ödediğini kanıtlayamaz mısınız? Bir bilene danışmak lazım bu konuyu.

Bende konuya farkli acidan bakicam
Kocamin eski karisi béni bilincli olarak zora sokucak, bende hic bir sey olmamis gibi canim ,cicim diycem de bide kizina onca masraf yapicam.
Hayatta yapmazdim, zaten hangi kadin kocasinin eski karisini séver,bide ustune onà iyilik olsun diye cocuguna bakicilik yapicam,ruyasinda gorur

Kadin tabiki nafakayi alacak siz hicbiseye guvenmeden borca gormissiniz boyle bir seyin olabilecegini ongormeniz lazimdi.

Bu platformda enteresan bir şekilde ikinci evliliğini yapmış insanlara karşı bir önyargı mevcut.sanki boşanıp ikinci defa evlenmek bir suçmuş veya ikinci evliliğini yapan kadın her şeyi hak edermiş gibi davranan bir tayfa var.sanırsınız adamı karısından boşatan yeni eş.çiftler birlikteyken bir ev kredisine girilmiş o noktaya kadar ev karı kocanın lakin evlilik akdinin bitmesiyle birlikte birlikte ödenecek borcun aktide bitmiş oluyor.eski eş ve konu sahibinin kocası anlaşıp nafaka ödenmesi yerine ev kredisi ödeniyor ve ev satıldığında evin yarı parası kadına gidiyor.yani nafaka toplu olarak zaten kadına veriliyor.kadın sonradan çakallık yapıp verdiği sözü tutmuyor.birde bilet parası ne olacak diyenler var hayır zaten 400 tl gibi birpara kalıyor geriye bilet parası elbette sorun.ayrıca kızın o evde yiyip içtiği şeylerin külfetide var.normal şartlarda lafı edilmez ama konu sahibi ailesinden yardım alarak zaten geçiniyor.ne yani ailesi mecbur mu kızın masraflarını ödemeye.konu sahibi hem psikolojik olarak hem de maddi olarak durumun zora girmiş kızı bu yıl almamanız en doğrusu bencede.ben olsam almazdım zaten teknik olarakta alma imkanınız yok

Ben de sordum daha önce ama cevaplamadı konu sahibi.

Eksik bilgi olduğundan ben hala bir taraf haklı ya da haksız diyemiyorum. Sonuçta evlilik içinde edinilmiş bir ev var, fiyatı belli değil, eşler ne kadar katkıda bulunmuş belli değil, evin şimdiki değeri belli değil.

Konu sahibini bi yerde anlıyorum çünkü ben de eşim haklı da olsa haksız da olsa eski eşin borçlarını ödemek üstüne bir de bu yüzden sıkışmak istemezdim. Evlenmeden halletseydi borcunu harcını. Yine de iki taraflı bakmadan kesin yargıya varamadım ben.

Borcun zamanlamasını ve 12 yaşındaki çocuğu konunun dışında tuttum.

Konu sahibi Eşiniz eski eşiyle ortak olan evin kalan taksitlerinden kaç ayını kendi odedi? Dava açın ve (ornegin 10 ay odediyse yarısını kadından alın ) aldığınız paradan haciz parasını çıkın geri kalanını alın. Sizin yerinizde olsam kızı yanıma alırdim kadın versin nafaka zaten siz evdesiniz onunla daha iyi ilgilenirsiniz.
Bankaya parayı siz odemisken elinizde çok kozlariniz var, kullanın biraz. Bi hukukciya danışın.

madem nafaka olarak alacak o zaman 400ü direk kızına versin kız da size verir. yani bilemiyorum mahkemeler öyle haksız yere nafaka çıkarmaz. heleki 800 tl geliri olan bir adamdan 400 tl nafaka asla almazlar

Konu sahibinin eşinin maaşı 800 tl değil.Borçlardan sonra kendilerine kalan para 800 tl.Nafaka maaşa göre hesaplanır hatalı yorumluyorsunuz arkadaşlar.

Ben ilk başta üzülmüştüm konu sahibine ama şu an bile online olmasına rağmen bu sorulara ısrarla cevap vermiyor. Bu yüzden artık kadının hakkı olan parayı aldığını düşünüyorum. Sonuçta o kız adamın kızı. Ne olursa olsun bakmak zorunda.

O para ondan çatır çatır çıkar. İnşallah demiyorum çıkar. Benzer bi durum yaşanmıştı , kadin battı, dükkani evi arabasi hiç bişeyi kalmamisti elinde. O cocugun rızkı ondan cıkmaz mı? Günah ya günah. Cok üzüldüm bebeğime bez alamiyorum demene. Eşin de isterse bence calismayi bi düsün ama , annende yakınlardaysa yük olcam diye düsünme anneliği sende cok iyi biliyosun cünkü. Ve eşinin ailesi ne durumda hic bahsetmemissin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…