- 7 Temmuz 2011
- 7.335
- 14.156
- 298
- Konu Sahibi bahtiyaryavrum
-
Ya şu da var, ha deyince iş bulunmuyor bazen aylarca düzgün bir yer bulamıyor insanlar. İş bulmaya kalksa en iyi ihtimalle 2 ay falan sürer, o da mesleği vs. varsa. Yoksa tecrübesizse bir de uufff yani.Çalışınca eşinin eski eşinin attığı kazık yok mu olacak?
Evin kredisini eşinizin tek başına ve boşandıktan sonra ödediğini kanıtlayamaz mısınız? Bir bilene danışmak lazım bu konuyu.Kizlar burda gercekten para degil konu. 10 ay bisekilde gececek. Disimizi sıkıcaz bir sekilde.
Kadin esimle anlasiyor! O esnada ev borcu ödeniyor. Madem sen yine alacaksin o alacagini. O zaman adam bekarken al. Adam evleniyor cocugu oluyor tam ev borcuna giriyor cat diye haciz. Beni rahatsiz eden burdaki kötü niyet.....
Dekont vardır elinde. Yoksa bile bankada imzalı kopyası olur dekontun.Evin kredisini eşinizin tek başına ve boşandıktan sonra ödediğini kanıtlayamaz mısınız? Bir bilene danışmak lazım bu konuyu.
Ben de sordum daha önce ama cevaplamadı konu sahibi.Konu sahibi nafaka işini eksik anlatıyorsunuz bence. Herkes ayrı bir varsayımda bulunuyor. Bu ev evlilikleri sırasında borçlanılmış bir ev mi? Eğer öyleyse ev parasına kadın nafakası dışında ortaktır. Ha borca da ortaktır. Eğer kadın borca ortaklık etmediyse eşiniz de mahkemeye başvursun. Ama başvurmadığına göre bunların tamamı kadının hakkı olarak görünüyor. Bence biraz daha detay verin.
madem nafaka olarak alacak o zaman 400ü direk kızına versin kız da size verir. yani bilemiyorum mahkemeler öyle haksız yere nafaka çıkarmaz. heleki 800 tl geliri olan bir adamdan 400 tl nafaka asla almazlarArkadaslar merhaba
Benimde esiminde 2. Evliligi esimin 12 yaşında bir kiz cocugu var. Esimle aramda cok şükür elle tutulur bir problem yok. Kizinida cok severim o da beni.
Esimin eski esi coktan evlenmis biz esimle tanistigimizda kadinin cocugu bile vardi. Biz evlendigimizden beri esimin kizi sehir disinda yasadiklari icin okul tatil oldugu ertesi gun bize gelir tatil bitene kadar bizde kalir. Allah biliyor kendi oz evladimdan ayirmadim cunku allah görüyor. O da benden ayrilip evine donerken vedalasirken bana sarilip aglar. Hatta daha gitmeden su kadar haftam kaldi buraya gelmeme der.
Bizimde evladimiz oldu cok sukur su anda 7 aylik rabbim tum olmayanlara versin. Ben calismiyorum esim çalışıyor borç harc bir eve girdik.
Istanbul gibi bir yerde 3 kisilik aile 800 tl ile geciniyoruz. Ev borcundan dolayi elektrik su telefon dogalgaz mutfak masrafi cocugun masraflari hepsi icinde. Ailem yardimci oluyor cok şükür sırf allaha ve aileme guvendik ev borcuna girerken. Cunku zaten imkani yok bu paraya gecinmenin.
Esim eski karisindan ayrılırken baska bir ev taksidi oduyorlarmis kadin ben borcuna karismam sen ode demis esimde o zaman bu sure zarfinda sana nafakayi yollamicam evin borcunu oducem demis. Ki benim adamin eline borcu odedikten sonra 350 tl felan kaliyormus. Kadinda kabul etmis. Tamam durumunu biliyorum nafaka birc bitince baslarsin evin borcunu bitir demis. Cunku hemen ayrilip evlenecek ayrilirken sorun cikarmiyor! Bu arda esim evden sadece ozel esyalarini ve bir tek hali almis evden ayrilirken... kadin butun esyalari sahiplenmis. Arti evin borcu bitince esim evi satti ve yarisini aninda eski esine yolladi hic problem cikarmadi. Borc bitince tikir tikir her ay nafakasinida odedi. Kizini surekli aradi sordu nafaka haricinde her turlu ihtiyacini karsiladi. Kadin çalışıyor. Evi var arabasi var. Maddi olarak bizden kat kat daha iyi durumda.
Gel gelelim bir gun kadin artik nerden aklina geldiyse! Esimle anlastiklari nafakayi simdi biz kıt kanaat gecinirken (kizi biliyor ne kadar maddi sikinti cektigimizi dogal olarak o da) esimin maasina haciz koydurmus! Biz 800 tl ile gecinirken simdi birde her ay 400 tl haciz odemesi yapiyoruz. Kagidi gorunce soka girdim. Yahu bu adamla sen bosanali 3 sene olmus adam evlenmis cocugu olmus simdi borc harc eve girmis senin yeni mi aklina geliyor. Kadin resmen bize aç kalın muamelesi yaptı. Ve esime dediki sakin bu olanlari kizimiza anlatma etkilenir psikolojisi bozulur dedi. Tabi bizim psikolojimiz bozulmuyor hic.!
Benim uzuntuden bi sure sutum kesildi allahtan tekrar geri geldi. Esimle cok tartistim bu kadar iyi davranmanin sonu bu olmamaliydi benim besikteki bebemin rizkina göz koydular diye. Simdi o kadar maddi zorluk cekiyoruzki 10 ay daha bu odeme yapilacak anlatamam yemin ederim ailem yine destek olmasa cidden kuruyup kalicaz.
Simdi okullar tatil olucak kizini buraya getirecek bilet alacak paramiz yok ve bunu o kadin boyle yapti.
Kizin hicbir gunahi yok ama ben bu yaz yanimiza gelsin istemiyorum. Kizi cok seviyorum ama her onu gordugumde annesinin bize yaptigi aklima gelicek benimde kucuk bebegim var ve daha 1 hafta once miyom ameliyati oldum yatiyorum. Bi yandan da esime üzülüyorum o kadinin yaptigi yuzunden kizindan mahrum kalacak diye...
Kizin haberi var olanlardan esim anlatmis. Kiz beni aradi cok uzgunum inan abla dedi. Benim agzimdan tek kotu kelime cikmadi. Sadece dedimki ben seni cok seviyorum sende beni seviyorsun yanimizda kendi evin gibi rahatsin ve sana ne kadar iyi davrandigimida biliyorsun. Karsiligi bu olmamaliydi dedim. Ve lutfen benimle birdaha bu konuyla ilgili konusma çünkü benim ve bebegimin hicbir baglantisi yok. Uzulmek istemiyorum daha fazla dedim.
Kızlar boyle bir durumda siz olsaniz ne yaparsiniz esinize ve kizina karsi tutumunuz ne olurdu. Vallahi hiç kötülük olsun istemiyorum ama bazi insanlarda gercekten kotulukle besleniyor. Ben sasirdim kaldim bazen aklima geliyor beynimden asagi kaynar sular dökülüyor. Bunu haketmedik diye.....
O parayı elden verirse verdiğini ispatlayamaz.madem nafaka olarak alacak o zaman 400ü direk kızına versin kız da size verir. yani bilemiyorum mahkemeler öyle haksız yere nafaka çıkarmaz. heleki 800 tl geliri olan bir adamdan 400 tl nafaka asla almazlar
Ben ilk başta üzülmüştüm konu sahibine ama şu an bile online olmasına rağmen bu sorulara ısrarla cevap vermiyor. Bu yüzden artık kadının hakkı olan parayı aldığını düşünüyorum. Sonuçta o kız adamın kızı. Ne olursa olsun bakmak zorunda.Ben de sordum daha önce ama cevaplamadı konu sahibi.
Eksik bilgi olduğundan ben hala bir taraf haklı ya da haksız diyemiyorum. Sonuçta evlilik içinde edinilmiş bir ev var, fiyatı belli değil, eşler ne kadar katkıda bulunmuş belli değil, evin şimdiki değeri belli değil.
Konu sahibini bi yerde anlıyorum çünkü ben de eşim haklı da olsa haksız da olsa eski eşin borçlarını ödemek üstüne bir de bu yüzden sıkışmak istemezdim. Evlenmeden halletseydi borcunu harcını. Yine de iki taraflı bakmadan kesin yargıya varamadım ben.
Borcun zamanlamasını ve 12 yaşındaki çocuğu konunun dışında tuttum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?