- Konu Sahibi bahtiyaryavrum
-
Maaşı 800 lira değilki
Evin borcunu ödedikten sonra ellerine kalan 800 lira
'Karsiligi bu olmamaliydi , Ve lutfen benimle birdaha bu konuyla ilgili konusma çünkü benim ve bebegimin hicbir baglantisi yok. Uzulmek istemiyorum daha fazla dedim.' Su cumlelerden anlasiliyor 12 yasindaki bir kizla nasil bir uslupla konustugunuz.Azarlamak mı?
Büyük ihtimalle önceki ödemediği nafaka taksitleri artı mevcut dönem nafakasıdır. Çok açık anlatılmamış ama ben böyle anladım.Ok şimdi yeniden okudum. Hadi atıyorum 1800 olsun. Onda bile 400 bana baya çok geldi. Dediğim gibi boşanmasalar ve evli olsalar bile o çocuğa adamın maaşından 400 lira ayrılabilecekler miydi? Neye göre belirleniyorki nafaka?
Ben mesela, bebegim 3 aylikken ise donecegim, keyfimden mi, hayir. Insanlarin calisip eve para getirmesi gerekiyor cocuklarimizin gelecegi icin.O zaman bezsiz ve mamasiz yasayabilir yani oyle mi?
Herkesin annesi calisiyor, insanlar 2-3 aylik bebeklerini birakip ise gidiyor.
Ok şimdi yeniden okudum. Hadi atıyorum 1800 olsun. Onda bile 400 bana baya çok geldi. Dediğim gibi boşanmasalar ve evli olsalar bile o çocuğa adamın maaşından 400 lira ayrılabilecekler miydi? Neye göre belirleniyorki nafaka?
Ben bezsiz ve mamasız mı yaşasın dedim?O zaman bezsiz ve mamasiz yasayabilir yani oyle mi?
Herkesin annesi calisiyor, insanlar 2-3 aylik bebeklerini birakip ise gidiyor.
Nafakayı Ada'mın maaşına varsa gayrimenkul, işyeri bunlara göre belirleniyor.Ok şimdi yeniden okudum. Hadi atıyorum 1800 olsun. Onda bile 400 bana baya çok geldi. Dediğim gibi boşanmasalar ve evli olsalar bile o çocuğa adamın maaşından 400 lira ayrılabilecekler miydi? Neye göre belirleniyorki nafaka?
12 yaşındaki çocukla kurduğunuz diyaloğa şok geçiriyorum şu anda.Arkadaslar merhaba
Benimde esiminde 2. Evliligi esimin 12 yaşında bir kiz cocugu var. Esimle aramda cok şükür elle tutulur bir problem yok. Kizinida cok severim o da beni.
Esimin eski esi coktan evlenmis biz esimle tanistigimizda kadinin cocugu bile vardi. Biz evlendigimizden beri esimin kizi sehir disinda yasadiklari icin okul tatil oldugu ertesi gun bize gelir tatil bitene kadar bizde kalir. Allah biliyor kendi oz evladimdan ayirmadim cunku allah görüyor. O da benden ayrilip evine donerken vedalasirken bana sarilip aglar. Hatta daha gitmeden su kadar haftam kaldi buraya gelmeme der.
Bizimde evladimiz oldu cok sukur su anda 7 aylik rabbim tum olmayanlara versin. Ben calismiyorum esim çalışıyor borç harc bir eve girdik.
Istanbul gibi bir yerde 3 kisilik aile 800 tl ile geciniyoruz. Ev borcundan dolayi elektrik su telefon dogalgaz mutfak masrafi cocugun masraflari hepsi icinde. Ailem yardimci oluyor cok şükür sırf allaha ve aileme guvendik ev borcuna girerken. Cunku zaten imkani yok bu paraya gecinmenin.
Esim eski karisindan ayrılırken baska bir ev taksidi oduyorlarmis kadin ben borcuna karismam sen ode demis esimde o zaman bu sure zarfinda sana nafakayi yollamicam evin borcunu oducem demis. Ki benim adamin eline borcu odedikten sonra 350 tl felan kaliyormus. Kadinda kabul etmis. Tamam durumunu biliyorum nafaka birc bitince baslarsin evin borcunu bitir demis. Cunku hemen ayrilip evlenecek ayrilirken sorun cikarmiyor! Bu arda esim evden sadece ozel esyalarini ve bir tek hali almis evden ayrilirken... kadin butun esyalari sahiplenmis. Arti evin borcu bitince esim evi satti ve yarisini aninda eski esine yolladi hic problem cikarmadi. Borc bitince tikir tikir her ay nafakasinida odedi. Kizini surekli aradi sordu nafaka haricinde her turlu ihtiyacini karsiladi. Kadin çalışıyor. Evi var arabasi var. Maddi olarak bizden kat kat daha iyi durumda.
Gel gelelim bir gun kadin artik nerden aklina geldiyse! Esimle anlastiklari nafakayi simdi biz kıt kanaat gecinirken (kizi biliyor ne kadar maddi sikinti cektigimizi dogal olarak o da) esimin maasina haciz koydurmus! Biz 800 tl ile gecinirken simdi birde her ay 400 tl haciz odemesi yapiyoruz. Kagidi gorunce soka girdim. Yahu bu adamla sen bosanali 3 sene olmus adam evlenmis cocugu olmus simdi borc harc eve girmis senin yeni mi aklina geliyor. Kadin resmen bize aç kalın muamelesi yaptı. Ve esime dediki sakin bu olanlari kizimiza anlatma etkilenir psikolojisi bozulur dedi. Tabi bizim psikolojimiz bozulmuyor hic.!
Benim uzuntuden bi sure sutum kesildi allahtan tekrar geri geldi. Esimle cok tartistim bu kadar iyi davranmanin sonu bu olmamaliydi benim besikteki bebemin rizkina göz koydular diye. Simdi o kadar maddi zorluk cekiyoruzki 10 ay daha bu odeme yapilacak anlatamam yemin ederim ailem yine destek olmasa cidden kuruyup kalicaz.
Simdi okullar tatil olucak kizini buraya getirecek bilet alacak paramiz yok ve bunu o kadin boyle yapti.
Kizin hicbir gunahi yok ama ben bu yaz yanimiza gelsin istemiyorum. Kizi cok seviyorum ama her onu gordugumde annesinin bize yaptigi aklima gelicek benimde kucuk bebegim var ve daha 1 hafta once miyom ameliyati oldum yatiyorum. Bi yandan da esime üzülüyorum o kadinin yaptigi yuzunden kizindan mahrum kalacak diye...
Kizin haberi var olanlardan esim anlatmis. Kiz beni aradi cok uzgunum inan abla dedi. Benim agzimdan tek kotu kelime cikmadi. Sadece dedimki ben seni cok seviyorum sende beni seviyorsun yanimizda kendi evin gibi rahatsin ve sana ne kadar iyi davrandigimida biliyorsun. Karsiligi bu olmamaliydi dedim. Ve lutfen benimle birdaha bu konuyla ilgili konusma çünkü benim ve bebegimin hicbir baglantisi yok. Uzulmek istemiyorum daha fazla dedim.
Kızlar boyle bir durumda siz olsaniz ne yaparsiniz esinize ve kizina karsi tutumunuz ne olurdu. Vallahi hiç kötülük olsun istemiyorum ama bazi insanlarda gercekten kotulukle besleniyor. Ben sasirdim kaldim bazen aklima geliyor beynimden asagi kaynar sular dökülüyor. Bunu haketmedik diye.....
Yeri geliyor mama alamiyorum diyor. Hala calismasin diyorsaniz siz mi gecindireceksiniz konu sahibini?Ben bezsiz ve mamasız mı yaşasın dedim?
Boş konuşma.
Kadın kadının düşmanı..
Forumdaki kadınlar da birbirinin düşmanı.. Git çalış ne demek ya.. Sizene ?
Kadın burda para bulun bana demiyor.. Ağrına giden şeyi anlatıyor..
Eski eşin hoşuna gitmemiştir arkadaşım kocanın ev sahibi olması.. Çomak sokmuş işte.. Yazık.. Kendi çocuğunun rahatından da etmiş.. Babası da istemez miydi gezelim tozalım geldiği bi tatil.. Resmen kız orada mutlu olmasın diye bile yapmış olabilir..
Eşim olduğunu bildiğine göre kıyamam profilimimi inceledinYeri geliyor mama alamiyorum diyor. Hala calismasin diyorsaniz sizin esiniz para verecek sanirim konu sahibine.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?