eşimin eski karısının attığı kazık...

Kadın kadının düşmanı..
Forumdaki kadınlar da birbirinin düşmanı.. Git çalış ne demek ya.. Sizene ?
Kadın burda para bulun bana demiyor.. Ağrına giden şeyi anlatıyor..
Eski eşin hoşuna gitmemiştir arkadaşım kocanın ev sahibi olması.. Çomak sokmuş işte.. Yazık.. Kendi çocuğunun rahatından da etmiş.. Babası da istemez miydi gezelim tozalım geldiği bi tatil.. Resmen kız orada mutlu olmasın diye bile yapmış olabilir..

Maaşı 800 lira değilki
Evin borcunu ödedikten sonra ellerine kalan 800 lira

Ok şimdi yeniden okudum. Hadi atıyorum 1800 olsun. Onda bile 400 bana baya çok geldi. Dediğim gibi boşanmasalar ve evli olsalar bile o çocuğa adamın maaşından 400 lira ayrılabilecekler miydi? Neye göre belirleniyorki nafaka?

Esimin bir suçu yok tabiki o gunahsiz kizinda. Ben zaten nasil para bulabilirim ya da nasil intikam alirim diye birsey demiyorum.
Ben sadece yapilan seyin zamanlamasina takildim. Neden insanlar kotulukle beslenir. Ben karsi tarafin yerine kendimi koyuyorum. Kizimin bu kadar rahat ettigi bir eve asla nifak tohumlari sacmazdim...

Allah büyük 10 ay da geçer. Anlıyorum zor bir durum bir de bebek masrafı var. Ama unutmayın her zaman siz doğru olun eğri belasını bulur. Eski eş dünyanın en zengini bile olsa huzuru olmaz. Siz biraz ailenize el açacaksınız aman anne diyeceksiniz. Ama 10 ay için huzurunuzu bozmayın. Bu sene tatilde gelmesin kız seneye gelsin. Hem daha da masraf binmez hem de onu görüp eski eşe bilenmezsiniz.

'Karsiligi bu olmamaliydi , Ve lutfen benimle birdaha bu konuyla ilgili konusma çünkü benim ve bebegimin hicbir baglantisi yok. Uzulmek istemiyorum daha fazla dedim.' Su cumlelerden anlasiliyor 12 yasindaki bir kizla nasil bir uslupla konustugunuz.
Kadin hakli demiyorum, seytanlik yapmis. Siz de zor duruma dusmussunuz, ama tavirlariniz yanlis cocuga karsi.

Büyük ihtimalle önceki ödemediği nafaka taksitleri artı mevcut dönem nafakasıdır. Çok açık anlatılmamış ama ben böyle anladım.

O zaman bezsiz ve mamasiz yasayabilir yani oyle mi?
Herkesin annesi calisiyor, insanlar 2-3 aylik bebeklerini birakip ise gidiyor.
Ben mesela, bebegim 3 aylikken ise donecegim, keyfimden mi, hayir. Insanlarin calisip eve para getirmesi gerekiyor cocuklarimizin gelecegi icin.

Eski eş resmen Ada'mı kandırmış tm ev borcunu öde,nafakayı sonra ödersin demiş. Ada'mda evi Ödemiş nafakayı sonra Ödemiş. Sonra evi satıp yarısını eski eşine yollamış. Ama kadın dava açmış nafakayı ödemedi diye.
Evet Hakkı nafaka ama resmen kazık atmış.
Burdada hala haklı diyenler var. Çakallık haklılık olmuş.
Bazı insanlar gerçekten okuduğunu anlamıyor bence!
Kadına ağlama, acındırma, çocuğuna süt alamadın diye acınacağına git çalış falan. Kadınların böyle laflar etmesi çok enteresan kötü kalplilik bence.
Kadın çalışcak olsa bize sormaz zaten dimi bizim söylememizle mi aklına gelecek çalışmak.
Gerçekten boş konuşanlar var. Çok yazık.
Hem ben olsam bende istemem banane
kadın hem kötülük yapıyor hemde çocugu yolluyor oldu!

Nafaka neye göre belirleniyo hiç bilmiyorum.
Aynı maaşı alıp farklı nafaka veren insanlar var.
Hakimin canı ne isterse oluyo heralde

Nafakayı Ada'mın maaşına varsa gayrimenkul, işyeri bunlara göre belirleniyor.

Kızı çok seviyorum ediyorum dediniz onun sizi ne kadar sevdiğini anlattiniz. Kız gün sayıyor. Sonra da gelsin istemiyorum anası yüzünden diyorsunuz.

Ve kızla bu konuyu konuşmanız hiç doğru değil kız demişki abla çok Üzgünüm bilmem ne. Küçücük çocuk kendini suçlu hissetmis ki orta da suç göremiyorum.

12 yaşındaki çocukla kurduğunuz diyaloğa şok geçiriyorum şu anda.
Annesi ne yaptıysa yaptı çocuğa ne hakla bu mesele hakkında konusursunuz.
Karşılığı bu olmamaliydi falan...

Annesinin yaptığından dolayı kıza ters davranmak veya söylenmek çok yanlış... Bunu düşünmeniz bile ayıp... İkincisi madem aileniz bu kadar iyilik yapıyor destek çıkıyor, o zaman anneniz çocuğunuza baksın siz de çalışın... Koca eline bakmak niye? Ben olsam çalışmayıp oturduğum yerde ailemin verdiği parayı yerken boğazım kitlenir, nasıl kendinize yedirebiliyorsunuz böyle bir şeyi?

Milletin çalışıp çalışmadığına takılan bazı tiplerin zorla istemeye istemeye çalıştığını ve hıncını çalışmayanlardan aldığını düşünmeye başladım. Sanki çalışmayan kadınlar için çalışıyormuş, ekmeğini suyunu veriyormuş gibi sert bir şekilde eleştiriyorlar. Häyır tamam çalış denir tavsiye verilir de üslubuna bi dikkat et. Sanki kadın para dilendi haşmetlilerinden de ağlama git çalış diyor, ben çalışıyorum sen de çalış falan kıyaslıyor.Yazık.

Haciz gelmeden önce eve icra kağıdı gelmiş olması gerekmez miydi?
Direkt mi maaştan kesinti yapılmasına karar verildi?

İcra kağıdına itiraz edebilirdiniz.

Ödediğiniz ev borcunu (evin tapusunda eşinizin eski eşinin de adı geçiyorsa) nafakaya saydırabilirdiniz.
Eğer tapuda adı geçmiyorsa o zaman evi satıp hesabına gönderdiği paranın dekontunu bankadan isteyip "nafakayı toplu ödedim" diyebilirdi.

İcra kağıdını ciddiye mi almadı eşiniz?
Ne oldu?

Bence bir avukata danışın.

Benim de eski eşim 1000 tl (iki çocuk) nafaka ödemek yerine aylık okul taksidi (tabi ki o da 1000 tl) ödüyordu, nafaka istemedim doğal olarak. Ama şimdi nafaka ödemedi diye icraya gitsem bana okul ödemelerini çıkarır, ben ödedim diye. Mahkeme bunu nafaka yerine sayıyor çünkü.

Evlenirken mallar da ve borçları da ortaktır nafakada kadına degil çocuga veriliyor zaten. Eşiniz avukata danışmadan nasıl mal paylaşımı yapmış ki zaten buna mahkeme karar veriyor. Suçu kadında degil eşinizde arayın

Yeri geliyor mama alamiyorum diyor. Hala calismasin diyorsaniz sizin esiniz para verecek sanirim konu sahibine.
Eşim olduğunu bildiğine göre kıyamam profilimimi inceledin
Sizde Cidde'n algılama sorunu var.
Ben çalışmasında demedim! Çalışsında!
Ufak çocugu var okumadınız galiba yazdım.
Ama siz yok bezsiz mi kalsın, mamasız mı kalsın.
Söylemediğim seyleri uyduruyorsunuz.
Çalışsana çalışsana demenin bi faydası var mı?
Çalışcak olan insan çalışır bizim söylememizlemi çalışacak.
Belki kocası istemiyor. Belki annesi hastabakamıyor bebeğe. Çalışmayı düşünseydi yazardı. Burda ki sorun bebeğim aç kaldı demiyor ki.
Eski eşin yaptığı çakallığı anlatıyor.
Siz konuyu tekrar okuyun bana öyle yorum yazın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…