eşimin eski karısının attığı kazık...

Canim ben sana hak veriyorum. Kız gelmesin. Bilet parasini dert ediyorsunuz diyenler olmuş. 400 lira kalıyormus aileye. Evde bebek var. Bir kişinin boğazı da eksik olsun. Kıza da ara açıkla. Paramız yok seneye yaza gelirsin canım dersin.

Yani kızın öz annesi kızının sevildigi deger gordugu eve böyle bir kötülük yapmayı kendine yakistirdiysa kendi bilir. Çocuğun hiç bir suçu yok belki ama annesinin yaptıklarından çocuk doğrudan etkilenecek işte. Bunu siz değil annesi dusunmeliydi bence.

Bu arada evi sattiktan sonra parasinin yarısini gönderdi eşim demişsiniz. Bu parayı nafaka olarak göstermiyor musunuz?

Bir de ev parasını manen mi odedi zorunlu mu?
Eğer manense bankaya yatirmistir heralde hacize karşılık havale eft gosterilebilirdi diye düşünüyorum.
Bence bunu içinizde buyutmeyin kiz da küçük 12 yaşında ne yapabilir ki

Ben el ense yatmiyorum. Sizin evladiniz hayirli bir borca girse durumunuzda elveriyorsa eminim elleri bollasana kadar seve seve yardim edersiniz.
Borca girecek insan kendi parasına güvenmeli ana babasının değil.... Durumun elvermiyorsa beklersin, para birirktirirsin, kendinden emin olunca borca girersin... El ense yatmıyorsunuz madem ok yanlış anlamışım kusura bakmayın, ne iş yapıyorsunuz peki?

Teşekkür ederim derdim anlasilmak...
ne kizla ne esimle bir derdim yok. Insan yemek yedigi tasa pislemez.
Maalesef nafaka olarak gosterilemiyor. Çünkü sozlu olarak anlasmislar. Adam nerden bilsin en dar zamanda gelip böyle bisey yapacagini son kez guvenmis iste...

Kadının yaptığı bir anlamda hainlik olmuş orası tamam da, sana ve eşine ne demeli? Sen o kızı bu evde istemiyorun diyorsun. Eşin de tamam diyor. Yazık günah, eşler boşanabilir ama çocuklar anne babasından boşanmamalı, boşattırılmamalı. kız ne kadar üzülmüş, mahçup olmuşsa af diler gibi konuşmuş bir de. çocuk pahalı şeyler istiyor, alamayız o yüzden gelmesin dedim diye bir savunma yapmışsın ama derdin bu değil. Çocuğa bu konuşmayı yapana kadar bu ara parasal sıkıntı yaşıyoruz, pahalı şeyler alamayız belki ama bu şekilde de eğlenebiliriz diyebilirdin. Dediğin gibi seni seviyorsa zaten anlayış gösterecektir. Kabul et, annesinin hıncını çocuktan çıkarıyorsun. Senin de kızın var biraz insaf..

Eski eş fesatlığından yaptı bu işi ! ( tamam bu para hakkı olabilirdi ama en azından haberleşilebilirdi, böyle böyle bir durum var diye , kimsede mağdur olmazdı !)
Çalışın miş kız gelsin miş nolacak mış bik bik bik yazanlar olmuş... arkadaşım kadının 7 aylık bebeği var nasıl çalışsın ?
Evet kızın günahı yok ama şu durumda parada yok yani..
Konu sahibi ailem yardım ediyor çocuğuma mama bez alıcam düşünüyorum diyor, ailesinin yardım ettiği parayla bebeğinin masrafınımı karşılasın yoksa kızın masrafınımı karşılasın???
ilk eş nasıl çocuğunun rızkını düşünüyor sa konu sahibide bebeğini düşünüyor düşünmek zorunda..
Başa gelmeyince burda haybeden yazmak nasılda kolay değilmi !

Sen gönlünü ferah tutmaya çalış. 10 ay sıkıntımız var demişsin. Sayılı zaman çabuk geçer. Üstüne maddi durum düzelince bu zamanlarını gülerek hatırlarsın. Kadının böyle bir şey yapma sebebi size zarar vermek. Sen buna fırsat vermemeye çalış. Esin ve bebeğin ile sana mutluluklar dilerim. Ailen destek oluyormuş zaten. Bir şekil halledilir geçer gider bunlar.

Tüm yorumları okumadım, konuyu okuyunca eski eş kazık atmış gibi görünüyor ama iki taraflı bakmak lazım.

Konu sahibi, eski eş ne kadar katkıda bulundu eve? Belki evli oldukları dönemde eşinizden daha çok verdi.

Kaçırılmayacak bir firsat geldi ev konusunda malum istanbulda zaten kiralar yuksek kiraya verdigimiz paranin yaklasik 300 tl fazlasini kendi evimize oduyoruz. Mesele calisma olmadigi icin bahsetmedim. Ben Bebeğimi 2 sene kendim buyutmek istedigim su anda evdeyim. Ayrica uzun sureli bir rahatsizligim vardi yeni ameliyat oldum. Zaten ben maddi anlamda sabirli olacagim bu gecici bir durum diye belirttim benim sahislarlada bir derdim yok. Sadece empati kurmanizi diliyorum.

Tabiki de sizinki gibi bir durum kesinlikle affedilemez. Araştırılması ve ona göre davranılması lazım. Eskş eşinizin yaptığı da ayrı çirkin.
Ama bu konu gibi durumlarda da başkaları madur oluyor. Ayrıca her evlilik erkeğin aile düzenini sağlamayı becerememesinden bitmiyor. Bu bana fazlasıyla pozitif ayrımcılık olarak geldi. Aldığına değil alması gerekene bakılması ise ayrıca yanlış. Keşke herkes alması gerektiği kadar alsa. Çalıştığının hakkını alsa. Ama işte asgari ücret denen bir gerçek var malesef. Asgari ücreti belirleyen devleti çoğu zaman insanların alması gerektiğine bakmadan aldığı miktarı belirleyen devlet, nafakayı da belirlerken ona göre davranmalı bence.

Kanunen hakkı vardır aliyodur bisey denemez fakat Kadinin durumu iyiymis haklarını da almış yazılanlara gore Bi anne ayrılma durumunda en çok çocuğunu düşünür neler duyuyoruz goruyoruz üvey annelerin yaptıklarını kız annesine bahsediyodur eralde aranizin iyi olduğunu Kadinin buna sukretmesi gerekir konu sahibi calismasada Ailesi yardim ediyormuş o yardımlardan kızda faydalaniyodur muhtemelen Konu sahibi haklı olarak ben kadının kızını ayirmadim kendi cocugumdan böyle davranmamasi gerekir diye dusunuyor ya da madem öyle yaptı bende tavır koyayim Anlasin yaptığını diyor tabi kız ikili oynamiyorsa

Arkadaşlar neden empati kurmakta bu kadar zorlanıyoruz. Ben aylarca zaten evimde kiza gul gibi bakmisim kizi kendi kizimdan ayirmamisim simdi yanimda olsun yine basimin tacidir.
Beni kendi yerinize koyun tabiki kizin bir sucu yok ama onun annesinin yuzunden biz cok zor durumda kaldik. Sonucta kizin annesi savunacak bisey soylucek bende insanim neticede o ortamda kizi kiracak bisey soylerim aramiz bozulur esimde üzülür. Sutum kesildi uzuntuden diyorum. Binbir cabayla geri getirdim allahin izniyle. Bunun ne demek oldugunu az kisi anlayabilir.

Güzel arkadaşım sen bu konuyu kapattır daha da fazla canını sıkma. Okduğunu anlayan her insan en azından size atılan kazığı kabul edebilir. Çalışmamanız konusunda da üslubuyla önerilerde bulunur. Yani bence de sağlık sorunlarınız geçince çalışsanız çok iyi etmiş olursunuz. Ama bunu söylemenin de adabı vardır.

Anaam herif zenginmis. Senin de iki kızın vardı öyle hatırlıyorum. Oz kizlarindan para sakliyor. Eee sonra ne oldu. Arttırdı mi hakim?

Evlenmeden önce esınızın bir kızı dolayısıyla sorumlulugu oldugunu bılıyordunuz.
Kımın haklı kımın haksız oldugunun bır onemı yok. Esınızın kızını ısteyıp ıstememesınınde bır onemı yok. O cocuk babasıyla tatılını gecırmek ıstıyorsa tabıkı gecırmelı. Babasıyla zaman gecırmek bu cocugun en dogal hakkı. Bu hıc bır sebeple elınden alınamaz

Aynen öyle olmuş kazık atmış terbiyesiz!!
Şu durumda zaten kızı kabul etme çünkü sıkıntılı bir süreç bu arada kızda gerginlikten etkilenecek tabiki kızın bir suçu yok ama bende olsam istemezdim....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…