- Konu Sahibi bahtiyaryavrum
-
Intikam derdinde degilim. Benimde bir kizim var ama o kadinin yaptigindan dolayi ben kendi kizima yeri geliyor bez mama alamiyorum zaten kendim icin bisey almiyorum onu saymıyorum. Beni kendi yerinize koyun. Kiz gelmesin demiyorum ama onu görünce insaniz sonucta agzimdan kötü birsey cikar hakliyken haksiz duruma duserim yok yere aramiz acilsin istemiyorum.
Borca girecek insan kendi parasına güvenmeli ana babasının değil.... Durumun elvermiyorsa beklersin, para birirktirirsin, kendinden emin olunca borca girersin... El ense yatmıyorsunuz madem ok yanlış anlamışım kusura bakmayın, ne iş yapıyorsunuz peki?Ben el ense yatmiyorum. Sizin evladiniz hayirli bir borca girse durumunuzda elveriyorsa eminim elleri bollasana kadar seve seve yardim edersiniz.
Teşekkür ederim derdim anlasilmak...Canim ben sana hak veriyorum. Kız gelmesin. Bilet parasini dert ediyorsunuz diyenler olmuş. 400 lira kalıyormus aileye. Evde bebek var. Bir kişinin boğazı da eksik olsun. Kıza da ara açıkla. Paramız yok seneye yaza gelirsin canım dersin.
Yani kızın öz annesi kızının sevildigi deger gordugu eve böyle bir kötülük yapmayı kendine yakistirdiysa kendi bilir. Çocuğun hiç bir suçu yok belki ama annesinin yaptıklarından çocuk doğrudan etkilenecek işte. Bunu siz değil annesi dusunmeliydi bence.
Bu arada evi sattiktan sonra parasinin yarısini gönderdi eşim demişsiniz. Bu parayı nafaka olarak göstermiyor musunuz?
Teşekkür ederim derdim anlasilmak...
ne kizla ne esimle bir derdim yok. Insan yemek yedigi tasa pislemez.
Maalesef nafaka olarak gosterilemiyor. Çünkü sozlu olarak anlasmislar. Adam nerden bilsin en dar zamanda gelip böyle bisey yapacagini son kez guvenmis iste...
Tüm yorumları okumadım, konuyu okuyunca eski eş kazık atmış gibi görünüyor ama iki taraflı bakmak lazım.Borç bitene kadar nafaka ödemiycem demiş eşiniz tamamda ozaman borç nekadardı nafaka nekadar?
Peşinatı kadın berdi belki yada takılarınıda koydu yoksa niye ben karışmam borca desin ki.
Belki eşiniz nafakayıda sonradan toplu ödiycrm dedi?
Aralarında konuşmayı bide ödemen kısımın kimin çok kimin az olduğunu bilemiyoruz.
Kadon fazla verip eşiniz evin yarısını ödediyse oyüzdende yapabilir
Borca girecek insan kendi parasına güvenmeli ana babasının değil.... Durumun elvermiyorsa beklersin, para birirktirirsin, kendinden emin olunca borca girersin... El ense yatmıyorsunuz madem ok yanlış anlamışım kusura bakmayın, ne iş yapıyorsunuz peki?
Hakim aldığına değil alması gerekene bakıyor
800 maaş kalmadı şimdi, asgari ücret 1300 tl ama part time çalıştığını düşünelim babanın. Hakim diyor ki baba olmayı biliyorsan, aile düzenini sağlamayı beceremeyip yuvayı yıkıyorsan çocuğunun masraflarını da ödeyeceksin kardeş. Senin 800 tl alman beni ilgilendirmiyor, gerekirse ek iş yap, o çocuğu ortada bırakma diyor.
Bir de bazı erkekler işyeri sahibi olduğu halde kendini asgari ücretli gibi gösteriyor. Hakimler hangi biriyle uğraşsın.
Benim eski eşim de nafakanın arttırımı davası açtığımda mahkemeye "1050 tl emekli maaşı alıyorum ve arkadaşımla birlikte yaşıyorum" yalanını söylemişti mesela. Gerçek ise bankada 1 milyon tl'den fazla parası olduğu, oturduğu evde tek başına yaşadığı ve sadece kirasının 2000 tl olduğudur.
Kaçırılmayacak bir firsat geldi ev konusunda malum istanbulda zaten kiralar yuksek kiraya verdigimiz paranin yaklasik 300 tl fazlasini kendi evimize oduyoruz. Mesele calisma olmadigi icin bahsetmedim. Ben Bebeğimi 2 sene kendim buyutmek istedigim su anda evdeyim. Ayrica uzun sureli bir rahatsizligim vardi yeni ameliyat oldum. Zaten ben maddi anlamda sabirli olacagim bu gecici bir durum diye belirttim benim sahislarlada bir derdim yok. Sadece empati kurmanizi diliyorum.
Hakim aldığına değil alması gerekene bakıyor
800 maaş kalmadı şimdi, asgari ücret 1300 tl ama part time çalıştığını düşünelim babanın. Hakim diyor ki baba olmayı biliyorsan, aile düzenini sağlamayı beceremeyip yuvayı yıkıyorsan çocuğunun masraflarını da ödeyeceksin kardeş. Senin 800 tl alman beni ilgilendirmiyor, gerekirse ek iş yap, o çocuğu ortada bırakma diyor.
Bir de bazı erkekler işyeri sahibi olduğu halde kendini asgari ücretli gibi gösteriyor. Hakimler hangi biriyle uğraşsın.
Benim eski eşim de nafakanın arttırımı davası açtığımda mahkemeye "1050 tl emekli maaşı alıyorum ve arkadaşımla birlikte yaşıyorum" yalanını söylemişti mesela. Gerçek ise bankada 1 milyon tl'den fazla parası olduğu, oturduğu evde tek başına yaşadığı ve sadece kirasının 2000 tl olduğudur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?