eşimin eski karısının attığı kazık...

Bu konuyu eşinizle konuştunuz mu gelmesin diye?
Yani kızın suçu yok ama size de hak vermiyor değilim geçim sıkıntısı zor,sizin de bebeğiniz var bu durumda maddiyatsızlık geriyor sizi.
Iyi düşünün kız size gelince çok mu masraf ediyor?en fazla bir tabak yemektir
Ama eşinle oturup konuşman daha iyi

niye konu sahibine yüklenildi yine? kadın haklı.. eski eşiyle ev borcu bitene kadar nafaka verilmeyecek denmemiş mi? denmiş. borç bitip ev satılınca yarı parası trink diye hanfendiye gönderilmemiş mi? gönderilmiş... kızının nafakası ihtiyaçları karşılanmıyor mu şu an? karşılanıyor. o zaman bu haciz nedir? tamamen hazımsızlıktan kaynaklanıyor. kadın kendi evlenmiş barklanmış ama eski kocasının evlenip çocuk sahibi olmasının hıncını bu şekilde çıkarıyor. ha burda konu sahibinin eşinin hatası, ilk başta nafaka yerine ev borcu bitecek diye anlaşılırken bu yazılı ve imzalı şekilde ya da noterde yapılacaktı.konu sahibinin eşinin elinde imzalı belge olacaktı. siz de bu durumda bir işe girmek zorundasınız başka çare gözükmüyor, ne zamana kadar aileniz?

Konu sahibi sahiden merak ettim evli oldukları dönemde eski eşin eve katkısı ne kadar olmuş veya olmuş mu? Ben hala tam olarak kazık atmış diyemiyorum bu kısmı bilmediğimden.

Eşinizin kızına art niyetiniz yok anladığım ama bence de gelmemeli çünkü maddi zorlar sizi elinize kalan 400 tl. Güzellikle söylersiniz, sadece onun suçu olmadığını onu cezalandırmaya çalışmadığınızı hissettirin yeter.

Iyi de adam hiç nafaka ödememiş değil.
Eski eşle ödedikleri evine taksitlerini bitireyim önce diye anlaşmışlar sonra adam yarısını vermiş zaten evin parasının.
Kadınla ortak ödememişler evi ama evin parasını nafaka niyetine toptan vermiş zaten adam,ben mi anlamadım yoksa nafaka hak diyenler mi?Ben anlaşma sonucu nafakayı toptan verdiğini anlıyorum okudukça

Bakin kizin annesi fesat hain vs... olabilir ama bu yuzden 12 yasindaki kiza bu yaz babana gitme annen senin boyle boyle yapti cezasini sen cekeceksin denilebilir mi?

400 tl 4 kisiye nasil yetecek bilmiyorum ama konu sahibinin iki cocugu olsaydi birini tutup babannesinin yanina gonderirmiydi bir bogaz azalsin durumumuz kotu diye?

Tamam o kiza kiyafet harcamasi yapilmayabilir. Durmadan gezmeye cikarilmayabilir. Maddi sikinti var bunu anlarim ama hic gelmesin bana ne onun annesi yuzunden biz bu hale dustuk nasil denir?

Kocaniz o kizin babasi ve gormeyiversin canim babasini diyemezsiniz.

Bilmiyorum ben babama duskun bir kiz cocuguydum. Annemle babam bosansa babamin yeni karisi maddi durumumuz kotu gelme bu sene babanida gormeyiver dese cok uzulurdum herhalde.

Evlendim ailemi bir kac ay gormesem uzuluyorum koca cocuklu kadinim. 12 yasindaki kiz cocugu babasini gormezse uzulmez mi?

Konu sahibine yüklenenler acaba empati yapabildimi acaba konuyu okurken ?
Adam boşanmış, ev parasını ödemiş satmış yarı parasını eski eşine zorluk çıkarmadan hakkıdır diye göndermiş.
Kızına yüz çevirmemiş, bağını koparmamış.
Kadının zaten evi arabası varmış, nafakayı şimdi istemenin amacı ne acaba?
İstanbul gibi biryer de 800 liraya zor geçinirken 400 liraya geçinmek?
İyi olmanın cezası bu demekki.
Nedense ben eski eş de art niyet sezdim.
Yazık günahtır.

Yanlış anlamışsınız.i lk dönem nafakayi borçlu oldukları eve odemis borcu bitince de toplu bi para odemis.ama nafaka olarak görünmediği için kadın dava açmış.n afakayi odemedi diye

Ay nasıl mıdesız ınsanlar var hıc kul hakkından korkmyrlr ya

Yalnız kız olgunmus 12 yas heenuz ccuk sayılır ama baya olgnmus
Kız gelsın nıye babasondan mahrum bırakıyrsunuz bu durumda da sız kul hakkına gırıysunuz aynı seyı baska bı ccuga yapıyrsunuz

Konu sahibine hak veriyorum.
Iyi niyetin sonu bunu.
Şu bi gerçek bu kadının yerinde hangimiz olsak gel desek bile kıza isteksiz olurduk, eski eşte ne artniyetli paranı almışsın zaten ne diye uzatıyor

Eşinizin saflığı bu maalesef ve de kadının gözü açıklığı. Kandırıp bir şekilde paraya çökmüş eşiniz de vermiş işte...
Şimdi evlenmiş olsa da sizin mutluluğunuzu istemiyor fesatlık ediyor bence bebeğiniz olduktan sonra bu işe giriştiğine göre.
Her şey resmi yollarla halledilmeliydi hakkı neyse onu verseydi eşiniz ne bir eksik ne bir fazla...Bir insanı boşanırken tanırsınız diye bir laf vardır ya.
Bence eşiniz durumu eski eşine ve kızına açıklasın ve de kızı almayın bu yaz. Dediğiniz gibi hem masraf hem de zahmet olacak size. Zaten maddiyatımız el vermiyor bir bebeğimiz var ve eşim ameliyat oldu şeklinde eşiniz açıklasın siz hiç araya girip yüz göz olmayın...

Kadın zaten bu yüzden böyle yapmış siz iyi yürekli olduğunuz için.Kızı anlatmıştır muhtemelen şöyle iyi birisi vs.diye.Tüm bunları çekememiştir.E bir de ev almışsınız bebeğiniz olmuş falan mutlaka çomak sokması lazım.
Bence kız gelsin ona her zamankinden daha da iyi davranın amacına ulaşamasın o kadın.

Konu sahibi arkadaşım ben sizi cok iyi anladım burdakilere bakmayin siz okudukları anlamamis heralde çoğu geri kalanininda da üslup sorunu var

Konunuzda haklısınız yapılan bir kazık var ortada ama ben sizin suan olayın sıcağıyla kızına karşı böyle tutum sergilediğinizi düşündüm daha sakin düşünün kiz gelsin eve bence.araniz iyiymis madem bozmayin belki bu olay acar aranızi duzelmez. 10 ayda geçer gider zaten. allah yardımcınız olsun

Kadinin kizi sizde daha mutlu diye böyle bir sacmaliga girismis olabilir. Yoksa istese daha önce de yapabilirdi bunu.
Ama 12 yasindaki kiz ile cok ciddi konusma yapmissiniz.. yani tamam bebek yerine koymayi gerek yok cocuklari ama bu konusmaniz olmamis.. Hakkinizda hayirlisi olsun yüreginizi ferah tutun

Eşin de üç kuruş parayla iki çocuk dünyaya getirmeyecekti o zaman.
Bu ne rahatlık yahu?
Kızın ne suçu var ayrıca?
Ayrıca ev borcu ödeniyo olsa bile diğer kadın bu sırada kıza hiç para harcamadı mı?
Eşin eski eşiyle evli olsa hem borç ödeyip hem kızına bakmayacak mıydı?
Kadın hakkı olmayan bişeyi yapmamış bence.
Suç eşinde, ayağını yorganına göre uzatacaktı.

Arkadaşlar konuyu tamamen okumaya üşeniyorsaniz neden yarım yamalak anladıklarınizla yorum yapıyorsunuz?
Birincisi konu sahibi takdir edilesi bir hanımefendi. Dürüst konuşmak gerekirse kaçımız üvey evladını kendi evladından ayırmadan sevebilir? Bence eski eşi kızın babamla yaşamak istiyorum demesine bozulduğu için böyle bir kazık attı. Bence elindeki tek güç maddiyat olduğu için bu silahı kullandı.
İkincisi; konu sahibi daha yeni ameliyat olmuş. Hemen ayaklanıp iş bulması belli bir süre zor görünüyor. Onu geçtim bugün iş aramaya başlasa bile hemen iş bulamayacağı bir gerçek. Bunun yanında bebeği küçük. Anneye bırakma şansı yoksa bakıcı parası kazanacağı parayla neredeyse aynı olabilir. El kadar bebeği yabancıya teslim etmenin hiç gereği yok. Tabii ki iyi kazançlı bir iş bulursa hanımefendi de çalışmayı düşünür bence. Kimse bebeğini onun kadar dusunmuyordur.
Üçüncüsü; kızın gelmesi size annesinin yaptıklarını hatırlatması adına istemeyebilirsiniz. (kızın suçu olmadığını defalarca siz de ifade ettiniz zaten. Bu konuda tek bir lafım yok size) ama baban seni sevmediği için şunu bunu almıyor diyerek kadın kızı kendi tarafına çekmeye çalışıyor. Kız 12 yaşında da olsa boşanan ailelerin çocukları erken olgunlaşır. Bir şey istediğinde seni sevmedigimizden değil bu sene maddi anlamda çok zordayiz diye açıklama yaparsanız sizi anlayacaktır. Bence inadına size gelsin. Maddiyat gibi saçma konuları çocuğun aklına sokmaya çalışan annesine inat siz sevginizle onu mutlu edin ki o kadın daha çok sinir olsun. Zaten nafaka olayı da bitince size karşı hiçbir kozu kalmayacak.
Son olarak, zamanında bende bir aralar çok maddi sıkıntı çektim. Öyle bir durumda inanın bir liranın bile hesabını yapıyorsunuz. Kızın gelişi her türlü masraf. Konu sahibi bunu düşünmüş olabilir, hiç de ayıp değil. Yol parası dediğiniz de mesafeye göre ciddi anlamda değişir. Ortalama 100 lira olsa yinede aileye zorluk olur.
Burada özellikle bir kadının bir kadına attığı bir kazık var. Lütfen sizler de yapıcı olmayacaksaniz yıkıcı da olmayın.
bahtiyaryavrum inşallah bugünleri bir çırpıda atlatırsınız. Bebeğinizin yüzü hürmetine yuvanizda bolluk olsun. Kusura bakmayın çok uzun yazdım

Aynen eminim kendılerı aynı durumda olsalar gelıp burda dert yanar lar . Saçma sapan yorumlar var ha . Ben kadını anladım haklıda zaten vereceklerini vermışker . Dıger kadın kötü niyetlı belli . Konu sahıbı haklısın kardeş Bı kere o kadında vıcdan olsa bebecıgı düşünür . Sinir oldum

Adam nafaka üstüne yatmamış toptan ödemiş zaten.
Kadın kabul etmeseymiş en başından nafaka ver banane deseymiş ama dememiş parayı toptan almaya Tamam demiş( ki evin yarısı nafakadan fazla etmiştir)yani adam anlaşma sonucu nafakadan çok vermiş zaten

Bende aynısını düşünüyorum.
Hatta kadının eşten daha fazla ödediğini peşinat yada takı vermek gibi.
Yoksa kadın kötü niyetli olsa tamam borcu öde nafakayı ödememeyi kabul etmezdiki şimdi satalım derdi.
Adam belki sen %70 ödedin bitince okadarını alıcaksın dedi ama vermedi
Bu kısımları hiç bilmiyoruz.

Bu noktada eski eşin eve katkı yapıp yapmadığı biliniyor mu hayır.
Belki kadın da çalıştı para koydu.
Öyle bi durum varsa kimse bişey hibe etmiş olmaz.
İkincisi, hem çocuğuna bakıp hem tek başına ev kredisi ödeyen erkekler yok mu?
Bi kadını boşuyosa en azından arkasında bi ev bırakması çok değil bana göre.
Ortada bi kazıklama yok yani.
Hadi hepsini de geçtim şöyle bi durum daha var.Boşanma sırasında demek ki mahkeme nafakaya hükmetmiş ki kadın geriye dönük olarak almadığı nafakaları alabilmiş.Bu adam bunu bilmiyo muydu? Yazılı olarak neden kadına bi kağıt imzalatmadı veya bu durumun böyle olacağı mahkemede konuşulmadı? Adam bu kadar mı bihaber olanlardan?senin kendi aranda yaptığın anlaşma yargıyı ilgilendirmez ki.Madem böyle anlaşıldı boşanırken çıkar hakime dersin böyle böyle diye o da ona göre hüküm verir bugün de böyle olmazdı.Suç tamamen adamda.Hiçbişeyden haberi yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…