Esimin, eski karisinin gozu ne zaman doyacak?

Katılıyorum
Nafaka azdır çoktur bu başka bir konu ama verilen akıl insani ve ahlaki değil, ayıptır yahu

Ayrıca evet kadın iyi bir anne değilse baba alaydı

Bu devirde çocuk bakmak kaç para biliyor musunuz? Kadının yerinde olsam çocuğum için birikim de yapardım evladımı düşünürdüm.

Adam madem başka evlilik yapıyor gidiyor , çocuğuna baktırıyor o zaman masrafını verecek. Yok öyle çocuğun sorumluluğunu anneye atıp gitmek!

Ah okudukça çıldıracak oluyorum. Yahu adamın maaşına göre çocuk ne hakederse bağlansın. Orda babasız büyüyen çocuk var, hakkı olan paraya göz dikiliyor.
Yok eski eş ahlaksızmış gurursuzmuş kadına da etmediğinizi bırakmamışsınız. Çocuğun bakım gideri varmış, ama kadının kirayı faturayı adama ödetmeye çalışması ahlaksızcaymış.
Belki çocuk olmasa o kadın soba yakmayıp battaniyeye sarılıp oturacak, çocuk var diye yakıyor.
Belki çocuk olmasa o kadın baba evine geri dönecek, ama şimdi çocukla ailesi kabul etmiyor.

O kadın o çocuğu iki çocuğun üstüne yapmadı, ama konu sahibi tüm bu durumları göze alarak yaptı o iki çocuğu.

Adam madem başka evlilik yapıyor gidiyor , çocuğuna baktırıyor o zaman masrafını verecek. Yok öyle çocuğun sorumluluğunu anneye atıp gitmek!
3500 tl maaş alan birinin 1750tl nafaka vermesi evet gerçekten çok adil. Ve o kadın gerçekten eminim bunu sadece çocuğu için istiyordur. Evet. Haklisiniz. Ben de sizi çok mantıklı dır diye düşünüyordum. Yanılmışım

Ayrıca asgari ücret 1300 TL olmadı mı nasıl 800 TL alıyorsunuz
Ben asgari ucretle calismiyorum keske calissam cocuklarima sahip cikip ayni zamanda calisabilmek icin bu isi sectim ama canimi okuyorlar.

Bakin hanimefendi kredi borclari tazminati vs. Bir kismina yetistik bir kismina yetisemedik mesela 12 bin tl borc olmus 23 bin bu sadece bir ornek ve icra kesiyor bunun gibi dosyalari. Ama 25 bin kesin esya borcu. O kadar banka kredisine yetisemeyince bir kismi icraya dustu. Kurum kesiyor ve esime gecen maasi ben int. Subesinden goruyorum. Hadi diyelim sonradan cekti ama kredi tarihleri evli oldugu zamanlarin kredisi.
Kamu da maasa haciz gelir ve icralar siraya girer biri biter biri baslar.

Aynen ben de bunu diyorum maalesef ki oyle

Esim baska sehirde dava baska sehirde gorulmus ustune pek dusememis birazda dediginiz gibi pasif kalmis.

Bence sizin bilmediğiniz ya da size yanlış anlatılan şeyler var o para seve seve ödenmiş. Ben hiç bir erkek tanımıyorum ki böyle enayice davranıp senelerce boşa para ödesin. Kandırılıyorsunuz.
Inanin ben simdi esime desem ki bana git 100 bin cek kardesime ver ceker verir o derece hani birazcik saf sanirim bu konularda

Bence de ona ödüyoruz denilen paralar tutmuyor kadın kac sene tazminat alsin da banka kredisi bu kadar tutsun

nerden bilyosunuz iyi bi anne olmadığını kadının acaba? diyelim ki kötü bi anne baba alsın o zaman kendine güveniyosa?
Cocugun velayetini kazanmis ama evlenince ilk bize verdi (nafakayida eksiksiz aldi) esime al p**ne bak diye. Okulun ilk donemi bizimle kaldi bakti cocuk bana cok baglandi bu seferde. Hazir cocuk sahibimi olacaksin kadin ol da kendin dogur dedi. O zaman cevap bile veremedim. Zaten hamileydim sustum kaldim cok enayiymisim. Sonra kizla bir sure gorusemedik sonra kadinin babasi gorusturdu. Kiz benle tlf.da dertlesir abla annem boyle sen kusuruna bakma derdi. Allah var kizi cok iyi kiz simdi 19 yasinda ve okuyor. Ara sira beni arar abla sakin anneme deme der. Demem de zaten. Kadinin babasi oldukten sonra bu yasina kadar gostermedi kizi. Kizcagizda kavga cikmasin diye kendisini icra yolu (adi galiba oyleydi) ile almayalim diye bana rica etti.
Sunuda ekleyeyim kiz gelse bize seve seve ilgilenirim ablasi gibi. O kadin cocuga baksa o parayla biz cocugu her teslim alisimizda cocuk banyosuz idrar kokar sekilde ve yirtik corapla verilmezdi. Cocugu utandirmamak icin toprakla oynatip hadi ustun kirlendi dogru banyoya derdim.
DAHA ANLATILACAK COK SEY VAR AMA KONU ACARKEN COK UZUN OLMASIN DIYE YAZAMIYORSUN. SORULDUKCA PASLASIYORSUN.

Madem oyle çocuğunü neden kadın da bırakmış.

Siz kadına velayet davası açın isterseniz kadın belki nafaka olayında insaflı davranır o zaman.
Cocuk artik buyudu okudugu icin nafaka aliyor. Kadin kendine bakiyor ama cocuga ne derece bakiyor tartisilir. Zaten ana olsaydi cocugun kazandigi fen lisesinden gel ben skiliyorum diye alip oturdugu sehrdeki dusuk bir liseye almazdi.

İştirak nafakasının kapsamına çocuğun; Yiyecek giderleri. Giyecek giderleri. Barınma giderleri. Sağlık giderleri. Dinlenme giderleri. Eğitim, öğretim giderleri. Harçlık giderleri, Ulaşım giderleri girmektedir.
Hadi bi hesaplama yap kafadan 1,300'e çıkar mı çıkmaz mı giderler. Ben düşünüyorum da babam beni büyütürken rahat bir ev alacak kadar para harcamıştır hatta belki daha fazla.
Konu sahibisenin evladı evlatsa diğeri de evlat üstelik manevi yönden eksiklikle büyüyen bir evlat, bırakın da bari maddi yönden rahat etsin. Kaldı ki boşanalı 11 sene olmuş lise ya da üniversite çağına gelmiş biridir yüksek ihtimal, masraflari öyle küçük çocukla bir değil yani.

Cocugu bize attiginda bunu dava etseymisiz hic birsey alamazmis. O donem ben hamile ve birsey bilmezdim hukuken.
Esim de ahhh...
Ne desem bilmiyorum degisik icine kapanik biri

Eşiniz bu durumda ne yapıyor ?
Bu çocuğun babası değil mi neden çocuğu için mücadele etmiyor madem siz de razıydınız bu duruma ?

Konu sahibesi diğer kadını kötü göstermek istedikçe içimden gidip bulup kadının avukatlığını yapıp o nafakada yardım etmek geliyor.
Hala velayeti alabilirsiniz, hala dava açıp o borçların sizin olmadığını kanıtlayabilirsiniz.
Bunu yapmayıp kadın şöyle böyle demek nedir yahu. Inşallah kadının iyi bir avukatı vardır da çatır çatır alır o parayi.

Arkadas bosanali 11 sene olmuş hala daha kadina nafaka odemesi bana cok abes geliyor. Cocugun tum ihtiyaclarini karsilamali ama kadina ne diye nafaka ödüyor 11 sene sonra hala ?

+1
Adam ondan çocuk yapıyor bundan çocuk yapıyor ohhh ne ala olan kadınlara çocuklara oluyor. Çocuklu adamdan çocuk yapmak bana akıl karı gelmiyor.
adam genlerini yayıyor işte gurur duyuyordur kendinle .. çok önemli birşeyyaptı dünya için ..

Zaten mahkemeler o kadar vermiyor. Ama bircocuk 700 tl ile olmuyor. Sadece yol parasi 150 tl tutar, kiyafet yeme icme enaz 600 bir de egitim ogretim masraflari nerden baksan 1750yi bulur.

Konu özelinde yorum yapmıyorsunuz. Burada magdur bir kadin yok ki. Eski kocasina bir suru borc yaptirmis. Maddi durumu da yerindeymis (konu sahibinin dedigine gore) 11 sene once bosandigi adamdan hala daha kendine ne diye nafaka istiyor.?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…