- 21 Ağustos 2013
- 26.656
- 55.302
- 598
- Konu Sahibi Hayat_buysa_35
-
Şu "iş yeriyle konuşup maaşı asgari ücretten göstersin" diyenleri de anlamıyorum. Hiç mi empati yapmıyorsunuz? Aynısı sizin başınıza gelse eşiniz maaşı asgari gösterse, yeni çocuklarıyla yese içse gezse size 3 kuruş verse ne yaparsınız?
Bu aklı verenlerin içinde gram ahlak, dürüstlük ve Allah korkusu yok, orda zaten babasız büyüyen bir çocuk var, yiyeceği lokmaya da siz göz dikin, bravo size. Ama sonra bana insanlıktan bahsetmeyin nolur.
Ayrıca babasız çocuk büyütmek çok masraflı bir şey, ablamdan biliyorum. Bu ülkede malesef kadın olmak yeterince tehlikeye açık olmak için yeterli. Örneğin çocuk arkadaşına gitmek istiyor, sokakta tinerci var, ablam mecburen akşam taksiyle gidip alıp dönüyor çocuğu. Babası olsa halbuki 15 dk yürüme mesafesi. Bu bile bir masraf.
Yalnız bir kadın olarak her semtte yaşayamıyorsun, ucuz bir yerden ev ayarlamak çözüm değil, temiz, merkezi semtlere bakman lazım bu da en az iki kat kira demek. Pazara markete gitsen her şey daha pahalı demek. Bunları hiç düşündünüz mü acaba?
Çocuk haftasonu gezmek oynamak istiyor, ablam mecbur peşinde. Siz çocuğunuza hayır diyebilirsiniz, ama o babasız olduğu için zaten hassas, denmiyor hayır. Zaten babam yok, beni bıraktı gitti diye bağlıyor her şeyi. Ablam bu sefer evde işleri yapamıyor, gündelikçi şart oluyor. Halbuki eskiden eniştem çocuğu cumartesi çıkarırdı ablam işleri hallederdi, pazar ailece gezerlerdi. Bunlar en basitleri.
Çocuğa bakacak zaten ama 1750tl kusura bakmayın ama sadece çocuk için istenmiş bi para mı cidden buna inanıyor musunuz??
Çocuk parası adı altında kadınlar çalışmadan evde rahat rahat oturuyor. Bu resmen kumalık başka birşey değil.
Ha verilen paranın SADECE çocuğa harcayan anneleri tenzih ediyorum
Bakın bu mantığa göre sanki eski eş ve çocuk adamın bakmak zorunda olduğu ikinci evi gibi oluyor! Bu çok irrite edici! Madem bakamicaksin madem kirani ödeyemeyen bi kadınsin o velayeti istemiceksin. Yok öyle asalak gibi eski eşe bağımlı yaşamak!
3500 tl maaş alan birinin 1750tl nafaka vermesi evet gerçekten çok adil. Ve o kadın gerçekten eminim bunu sadece çocuğu için istiyordur. Evet. Haklisiniz. Ben de sizi çok mantıklı dır diye düşünüyordum. YanılmışımAdam madem başka evlilik yapıyor gidiyor , çocuğuna baktırıyor o zaman masrafını verecek. Yok öyle çocuğun sorumluluğunu anneye atıp gitmek!
Ben asgari ucretle calismiyorum keske calissamAyrıca asgari ücret 1300 TL olmadı mı nasıl 800 TL alıyorsunuz
Bakin hanimefendi kredi borclari tazminati vs. Bir kismina yetistik bir kismina yetisemedik mesela 12 bin tl borc olmus 23 bin bu sadece bir ornek ve icra kesiyor bunun gibi dosyalari. Ama 25 bin kesin esya borcu. O kadar banka kredisine yetisemeyince bir kismi icraya dustu. Kurum kesiyor ve esime gecen maasi ben int. Subesinden goruyorum. Hadi diyelim sonradan cekti ama kredi tarihleri evli oldugu zamanlarin kredisi.Benim hala aklıma yatmıyor.
Arada 60 bin TLlik fark var. Hadi siz neyse de eşiniz bu 60bin TL'nin nereye gittiğini nasıl bilmez? Üç beş bin değil sonuçta. Üstelik zor geçinirken bu paranın ne parası olduğunu öğrenmemeniz, bilmemeniz çok tuhaf geldi kusura bakmayın.
Aynen ben de bunu diyorum maalesef ki oyleo kadının aldığı nafaka kağıt üstünde 700 ve sizin giderlerinizin mahkeme önünde hiç bir önemi yok maalesef buradaki arkadaşlar ispatlayın filan demiş ama maalesef mahkeme bunu göz önünde bulundurmaz, önemli olan eski eşin maddi durumu ve üstünde hiç bir şey olmadığı için o sizden daha mağdur görünüyo şu anda
Esim baska sehirde dava baska sehirde gorulmus ustune pek dusememis birazda dediginiz gibi pasif kalmis.Cevaplarinizi alintilayamadim ama eger oyle ise yani evli iken kadin kizkardesi ve annesine harcama yaptirdi ise esiniz neden buna razi olmus ki? Bosanirken de borclarin paylastirilmasini neden istememis ki o zam esiniz? Sahitlerle bazi seyleri ispatlayabilirdi esiniz. Avukat degilim ama sanirim bir avukata gidip durumunuzu konusup ne yapabiliriz diye sorun. Belki eski odedikleriniz icin de birsey yapabilirsiniz. Alinan arabanin kardesinin uzerine yapildigina dair sahitler yok mu mesela. Belki arabanin yarisini kurtarabilirdi esiniz. Bence esiniz pasif kalmis.
Inanin ben simdi esime desem ki bana git 100 bin cek kardesime ver ceker verir o derece hani birazcik saf sanirim bu konulardaBence sizin bilmediğiniz ya da size yanlış anlatılan şeyler var o para seve seve ödenmiş. Ben hiç bir erkek tanımıyorum ki böyle enayice davranıp senelerce boşa para ödesin. Kandırılıyorsunuz.
Bence de ona ödüyoruz denilen paralar tutmuyor kadın kac sene tazminat alsin da banka kredisi bu kadar tutsun
Bakın bu mantığa göre sanki eski eş ve çocuk adamın bakmak zorunda olduğu ikinci evi gibi oluyor! Bu çok irrite edici! Madem bakamicaksin madem kirani ödeyemeyen bi kadınsin o velayeti istemiceksin. Yok öyle asalak gibi eski eşe bağımlı yaşamak!
Cocugun velayetini kazanmis ama evlenince ilk bize verdi (nafakayida eksiksiz aldi) esime al p**ne bak diye. Okulun ilk donemi bizimle kaldi bakti cocuk bana cok baglandi bu seferde. Hazir cocuk sahibimi olacaksin kadin ol da kendin dogur dedi. O zaman cevap bile veremedim. Zaten hamileydim sustum kaldim cok enayiymisim. Sonra kizla bir sure gorusemedik sonra kadinin babasi gorusturdu. Kiz benle tlf.da dertlesir abla annem boyle sen kusuruna bakma derdi. Allah var kizi cok iyi kiz simdi 19 yasinda ve okuyor. Ara sira beni arar abla sakin anneme deme der. Demem de zaten. Kadinin babasi oldukten sonra bu yasina kadar gostermedi kizi. Kizcagizda kavga cikmasin diye kendisini icra yolu (adi galiba oyleydi) ile almayalim diye bana rica etti.nerden bilyosunuz iyi bi anne olmadığını kadının acaba? diyelim ki kötü bi anne baba alsın o zaman kendine güveniyosa?
Cocuk artik buyudu okudugu icin nafaka aliyor. Kadin kendine bakiyor ama cocuga ne derece bakiyor tartisilir. Zaten ana olsaydi cocugun kazandigi fen lisesinden gel ben skiliyorum diye alip oturdugu sehrdeki dusuk bir liseye almazdi.Madem oyle çocuğunü neden kadın da bırakmış.
Siz kadına velayet davası açın isterseniz kadın belki nafaka olayında insaflı davranır o zaman.
İştirak nafakasının kapsamına çocuğun; Yiyecek giderleri. Giyecek giderleri. Barınma giderleri. Sağlık giderleri. Dinlenme giderleri. Eğitim, öğretim giderleri. Harçlık giderleri, Ulaşım giderleri girmektedir.3500 tl maaş alan birinin 1750tl nafaka vermesi evet gerçekten çok adil. Ve o kadın gerçekten eminim bunu sadece çocuğu için istiyordur. Evet. Haklisiniz. Ben de sizi çok mantıklı dır diye düşünüyordum. Yanılmışım
Cocugun velayetini kazanmis ama evlenince ilk bize verdi (nafakayida eksiksiz aldi) esime al p**ne bak diye. Okulun ilk donemi bizimle kaldi bakti cocuk bana cok baglandi bu seferde. Hazir cocuk sahibimi olacaksin kadin ol da kendin dogur dedi. O zaman cevap bile veremedim. Zaten hamileydim sustum kaldim cok enayiymisim. Sonra kizla bir sure gorusemedik sonra kadinin babasi gorusturdu. Kiz benle tlf.da dertlesir abla annem boyle sen kusuruna bakma derdi. Allah var kizi cok iyi kiz simdi 19 yasinda ve okuyor. Ara sira beni arar abla sakin anneme deme der. Demem de zaten. Kadinin babasi oldukten sonra bu yasina kadar gostermedi kizi. Kizcagizda kavga cikmasin diye kendisini icra yolu (adi galiba oyleydi) ile almayalim diye bana rica etti.
Sunuda ekleyeyim kiz gelse bize seve seve ilgilenirim ablasi gibi. O kadin cocuga baksa o parayla biz cocugu her teslim alisimizda cocuk banyosuz idrar kokar sekilde ve yirtik corapla verilmezdi. Cocugu utandirmamak icin toprakla oynatip hadi ustun kirlendi dogru banyoya derdim.
DAHA ANLATILACAK COK SEY VAR AMA KONU ACARKEN COK UZUN OLMASIN DIYE YAZAMIYORSUN. SORULDUKCA PASLASIYORSUN.
Tazminatla beraber 1.350 ödüyorlarmış, tazminat bitmiş 700e düşmüş.Nafaka tek cocuk icin 4/1 oraninda olur diye okuyoruz burada. Maasa gore 900 olur gibi. Simdi ne kadar oduyorsunuz?
adam genlerini yayıyor işte gurur duyuyordur kendinle .. çok önemli birşeyyaptı dünya için ..+1
Adam ondan çocuk yapıyor bundan çocuk yapıyor ohhh ne ala olan kadınlara çocuklara oluyor. Çocuklu adamdan çocuk yapmak bana akıl karı gelmiyor.
Arkadas bosanali 11 sene olmuş hala daha kadina nafaka odemesi bana cok abes geliyor. Cocugun tum ihtiyaclarini karsilamali ama kadina ne diye nafaka ödüyor 11 sene sonra hala ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?