- 15 Ağustos 2016
- 3.020
- 4.121
- 133
- 35
- Konu Sahibi Hayat_buysa_35
-
Onun 1 cocuguna 1750 dusuyorsa sizinde 2 cocugunuz var 3500 de onlara tahsis etmesi lazim esinizin..yani arada kalan parayi o size odesin bunca yil somurduklerine.mal mi ne..esin oona 1750 verince evdeki cocuklarinada ayni miktari verebiliyormu hadi verdi diyelim simdiki esini evini neyle gecindircek.onla evli gibi omur boyu ona mi bakicak.bence o mebla cok fazla.3 cocugunada esit sartlarda gelir saglamaliMerhaba arkadaslar
Benimde bir sorunum var fikirlerinizi bekliyor, simdiden tesekkur ediyorum.
Esimle 2005 senesinde evlendik 10 ve 9 yasinda iki oglumuz var. Evlendigimizden bu yana esimin, eski karisi iliklerimize kadar somurdu ve somurmeye devam ediyor.
Biz evlendigimizde mahkeme, eski esi ve ortak 1 cocuklari icin esya tazminati ve nafaka adi altinda 1350 tl odenmesine karar vermisti. Bosanma sonrasinda esimle ben tanisip kisa sure sonra evlendik. Tabi o para, esime aldirdigi ve kardesinin uzerine yaptirdigi arabanin 30 bin tl kredisi vs. Odedik ve halen bitiremedik. Sadece esya tazminati olan 25 bin tl bitti derken... kadin nafaka yukseltme davasi acmis ve tebligati esime 3 gun once teslim edilmis.
Benim dun haberim oldu resmen cildirdim cunku, esim 3500 tl maas aliyor ama, kadinin biraktigi borc, nafakasi vs. Derken elimize 1500 tl para kaliyordu.
Oturdugumuz ev kira 600 tl veriyoruz. Ben aylik 800 tl ye canim cikacak gibi calisarak cocuklarimin etudlerine, bazi ihtiyaclarina yetismeye calisiyorum. Zaten yeme, icme, gezme luxsumuz yok. Kit kanaat yasiyoruz.
Kadinin durumu cok iyi babasindan miras dustu ve evi, arabasi, arsalari ve parasi var fakat, miras bolunurken kardesinin uzerine yaptigi icin, mahkemece yok gozukuyor.
Mirasinda gozum yok Allah daha cok versin ama, bize bu kadar cefa cektirmesi hak mi? Ihtiyaci yok cunku.1750 tl nafaka istemis hanimefendi (!)
Ne yapacagimizi bilemiyoruz. Avukat tutacak parayi bile nasil denklestiririm bilmiyorum.
O kadar canim skkin ki... Cunku mahkeme maasi baz aliyor ve borclari gormuyor.
Ya bu kadin o parayi almaya kalkarsa?? Ne yapariz biz?
Bu kadinin derdi ne? Canimizi mi alacak?
Ne olur bir akil verin.
Benm sorum alakasiz olucak, kusura bakmayin.Esimden ve cevreden duydugum kadar biliyorum. Kadin eve ve cocuga pek bakmiyormus. Bir de buyu islerine falan girince esim tumden koparmis isleri. (Cok kizar oyle seylere ve haklida)
Esimle tanistigimda herseyi bitmisti. Zaten kisa surdu evlenmemiz dedim cunku dunyaya kendimi kapatmistim. Konu ile alakasi yok ama gelecek icin evlilik plani yaptigim, sevdigim insanla motorsiklet kazasi gecirdik. Ben de ufak tefek siyrik varken o vefaat ettio gunden sonra (lise cagiydi) kimseye yaklasamadim. Esimi ilk gordugumde gozleri o kadar cok benziyordu ki garip bi sekilde baglandim. Sanki onuda kaybedecekmisim gibi bir hisse kapilmam hizli bir evlilige gecis oldu.
Eger boyle bir durum olsaydi kadin bu firsatida degerlendirirdi. Kadin son donemlerde ufurukculer sarmis kafayi sonra esim mutfakta corbasina bir kagit eritirken yakalamis. Sonra buyuk etmisler kadin evi terketmis. Kadinin rahmetli babasi esime, benim yanimda "oglum en iyisini yaptin. Bu kadin (kendi esi) ve kizlarinin ufurukcu merkindan biktim usandim benide alet ettiler dedi" ( Kizini almaya gidince karsilasmistik)Eski eşini aldatmadigina emin misin ? Benim aklına aldatma geldi belki öyle bir sebeb varsa sizi o sanıyor o yüzden yapıyor olabilir.
sende niye böyle biriyle evlendin. isim yoktu elin kadinin borcunu ödiycemHanimefendi sorunu tam anlamadiniz sanirim. Elbette biliyordum asil sorun nafaka almasi degil, bize biraktigi borclari zaten oduyoruz. Ihtiyaci olmadigi halde nafaka yukseltmekte neyin nesi?? Hic mi vicdani yok? Halen borclarini oduyoruz.
Ayrintili olarak esime, cevresine ve esimin ailesinden baska nereye sorabilirdim ki? Ben esime, esimin ailesine, cevredeki kisilere sordum.Benm sorum alakasiz olucak, kusura bakmayin.
Esimden ve cevremden duydugum kadar demissiniz ya, insan nasil evlenecegi adamin neden ayrildigini ayrintili sormaz yada nasil bosverir umursamaz anlamadim..
Yani duydugum kadar demek sanki komsunun neden ayrildigini anlatiyormussunuz gibi. Yanlis anlamayin beni.
Allah kolayliklar versin. Umarim halledersiniz.
Tesekkur ederim oncelikle.Baskasina yazdigin mesajinda okudum.
Bence eski es sizin hizli kararinizi inandirici bulmadi
Evlilik devam ederken birlikte oldugunuzu dusunup hirs yapiyor olabilir.
Vefat olayina da cok uzuldum.
Basiniz sagolsun.
Hanimefendi niye nafaka veriyoruz demedim ki ben. Hadi yasalar karsisinda ispat edemedik peki bu kadin bilmiyor mu bu borc neyin borcu? Nafaka elbet alacak ama, 4 kisilik aileye dusmeyen o para, hak mi sizce?Mahkeme zaten sizin de durumuzu gozeterek karar verir de ben buradaki kadinlarin ithamlarini anlayamadim. Gerizekalilar filan havalarda ucusmus.
Nafaka kanuni hakki, zamanla tabiki yukselmesini talep edicek. Rakam fahisse mahkeme de dile getirirsiniz. Hakimde ona gore karar verir.
Onu var bunu var sunu var demissiniz, siz nerden biliyorsunuz? Esinizin eski esiyle ahbap degilsiniz heralde, ya esinizden duyuyorsunuz ya da esinizin akrabalarindan. Kadinin cocugu var, o da kendi cocugunu dusunerek hareket etmek zorunda belki de gercekten bir seyi yok.
Valla ben olsam ben de cocugum hakkini en ust sinirdan alirim. Hayat zor, cocugumun sartlarini iyi tutmaliyim derim. Cocuk icin 1000 lira kendi icin 750 talep etse zaten tamam. Ha ben elim ayagim tuttukca kendim icin istemem ama bu benim dusuncem o kadin oyle dusunmuyordur.
Sen kadinin ,cocugun varligini ve bu nafakanin odenecegini bilerek evlendin ama simdi sikayet ediyosun.Kadin intikam icin yapiyodur muhtemelen.Neden ayrildiklarini bilmiyoruz
sende niye böyle biriyle evlendin. isim yoktu elin kadinin borcunu ödiycem
Size de cok gecmis olsunpeki hakim bu borclari dikkate aliyor mu?
Hanimefendi anlamadiniz sanirim. Elbette biliyordum ama bu kadar borcu ne icin odedigimizi adi gibi biliyorken nafaka yukseltip 1750 istemek haksa, haklisiniz.Sen kadinin ,cocugun varligini ve bu nafakanin odenecegini bilerek evlendin ama simdi sikayet ediyosun.Kadin intikam icin yapiyodur muhtemelen.Neden ayrildiklarini bilmiyoruz
Oncesinde ne yasarlarsa yasasinlar sebebi ben degildim ki. Hadi esime hirsi var ama hic mi vicdani yok? Benim ve cocuklarimin gunahi ne?Yani okuyunca aklima sadece eşiniz eski eşini bu kadar hırslandırip iligini kemigini sömürecek duruma nasil getirdi ne yaşadilar sorusu geliyo?
Belkide kadın sömürü zihniyetini seven bi kadındır yada çocugu var sonuçta o kadindan ,o nedenle hakkı oldugunu düsünerek yapıyordur.çok özelinizi bilemedigimiz için varsayımlardan gidiyrz ama yinede bu kadıni hırslandıran bişeyler olmuş gibi eşinizle önceden
O rakama esya tazninatida dahildi. Nafaka 700 su an da 1750 tl istiyor. Esya tazminati yeni bitti(krediler halen devam) tamda azcik rahatlariz dedik bu sefer de bu cimtiÇok kısa sürede evlenmişsiniz,geçerli bi sebebiniz varmış tabi kendinize göre.Eski eş muhtemelen bunu bilmediğinden aldatıldığını düşünüp intikam alıyor olabilir.Onun yerinde olsam ben öyle düşünürdüm çünkü.
Mahkeme bu miktara yükseltmez,sizinde çocuklarınız var neticede.Ama bi çok hakim çok daha az nafakaya hükmediyor 1300 çok iyi bi rakam.Şaşırtıcı doğrusu
Ya ben anlatamiyor muyum? Anlamiyorum... Niye nafaka oduyor diye mi konu actim ben??? Bu kadar borcunu zaten biz oduyoruz, 4 kisilik bir aileden 1750 nafaka istebmesi de neyin nesi? Ac olelim o zaman!Yasal hakkı ve bir çocuk var ortada. Siz de bunu bile bile lades dediniz .
Cok sagolun icime biraz su serptiniz.Tabi alıyor mantık sınırını aşan nafakalar söz konusu değil
Mali uzerinde degil esime aldirdigi araba bile uzerinde degil. Ve bosanmalari ile alakam yok.Nasıl boşandı eski eşiyle, neden boşandı? Ya da onlar boşandıktan ne kadar zaman sonra sizin ilişkiniz başladı?
Öyle değildir diye umuyorum ama onlar boşanmadan önce başlayan bir ilişkiniz varsa intikam alıyordur.
Ayrıca kadının uzerine kayıtlı mal varlık ve aylık gelir gibi detayları mahkemeye sunarak siz de nafaka indirimi talep edebilirsiniz diye biliyorum.
dava temyize gidip donene kadar 1 sene civari cikarmis zaten kesinlesmesi mayis ayindaKocam beni mayisda bosayip eylülde baskasiyla evlense bende aldatildigima inanirdim. Malum, erkekler bosandikdan sonra bekarliklarinin tadini cikarmaya hevesliler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?