Esimin, eski karisinin gozu ne zaman doyacak?

Onun 1 cocuguna 1750 dusuyorsa sizinde 2 cocugunuz var 3500 de onlara tahsis etmesi lazim esinizin..yani arada kalan parayi o size odesin bunca yil somurduklerine.mal mi ne..esin oona 1750 verince evdeki cocuklarinada ayni miktari verebiliyormu hadi verdi diyelim simdiki esini evini neyle gecindircek.onla evli gibi omur boyu ona mi bakicak.bence o mebla cok fazla.3 cocugunada esit sartlarda gelir saglamali

Esimden ve cevreden duydugum kadar biliyorum. Kadin eve ve cocuga pek bakmiyormus. Bir de buyu islerine falan girince esim tumden koparmis isleri. (Cok kizar oyle seylere ve haklida)
Benm sorum alakasiz olucak, kusura bakmayin.
Esimden ve cevremden duydugum kadar demissiniz ya, insan nasil evlenecegi adamin neden ayrildigini ayrintili sormaz yada nasil bosverir umursamaz anlamadim..
Yani duydugum kadar demek sanki komsunun neden ayrildigini anlatiyormussunuz gibi. Yanlis anlamayin beni.
Allah kolayliklar versin. Umarim halledersiniz.

Baskasina yazdigin mesajinda okudum.

Bence eski es sizin hizli kararinizi inandirici bulmadi
Evlilik devam ederken birlikte oldugunuzu dusunup hirs yapiyor olabilir.

Vefat olayina da cok uzuldum.
Basiniz sagolsun.

Mahkeme zaten sizin de durumuzu gozeterek karar verir de ben buradaki kadinlarin ithamlarini anlayamadim. Gerizekalilar filan havalarda ucusmus.

Nafaka kanuni hakki, zamanla tabiki yukselmesini talep edicek. Rakam fahisse mahkeme de dile getirirsiniz. Hakimde ona gore karar verir.

Onu var bunu var sunu var demissiniz, siz nerden biliyorsunuz? Esinizin eski esiyle ahbap degilsiniz heralde, ya esinizden duyuyorsunuz ya da esinizin akrabalarindan. Kadinin cocugu var, o da kendi cocugunu dusunerek hareket etmek zorunda belki de gercekten bir seyi yok.

Valla ben olsam ben de cocugum hakkini en ust sinirdan alirim. Hayat zor, cocugumun sartlarini iyi tutmaliyim derim. Cocuk icin 1000 lira kendi icin 750 talep etse zaten tamam. Ha ben elim ayagim tuttukca kendim icin istemem ama bu benim dusuncem o kadin oyle dusunmuyordur.

Sen kadinin ,cocugun varligini ve bu nafakanin odenecegini bilerek evlendin ama simdi sikayet ediyosun.Kadin intikam icin yapiyodur muhtemelen.Neden ayrildiklarini bilmiyoruz

Eski eşini aldatmadigina emin misin ? Benim aklına aldatma geldi belki öyle bir sebeb varsa sizi o sanıyor o yüzden yapıyor olabilir.
Eger boyle bir durum olsaydi kadin bu firsatida degerlendirirdi. Kadin son donemlerde ufurukculer sarmis kafayi sonra esim mutfakta corbasina bir kagit eritirken yakalamis. Sonra buyuk etmisler kadin evi terketmis. Kadinin rahmetli babasi esime, benim yanimda "oglum en iyisini yaptin. Bu kadin (kendi esi) ve kizlarinin ufurukcu merkindan biktim usandim benide alet ettiler dedi" ( Kizini almaya gidince karsilasmistik)

Hanimefendi sorunu tam anlamadiniz sanirim. Elbette biliyordum asil sorun nafaka almasi degil, bize biraktigi borclari zaten oduyoruz. Ihtiyaci olmadigi halde nafaka yukseltmekte neyin nesi?? Hic mi vicdani yok? Halen borclarini oduyoruz.
sende niye böyle biriyle evlendin. isim yoktu elin kadinin borcunu ödiycem

Yani okuyunca aklima sadece eşiniz eski eşini bu kadar hırslandırip iligini kemigini sömürecek duruma nasil getirdi ne yaşadilar sorusu geliyo?

Belkide kadın sömürü zihniyetini seven bi kadındır yada çocugu var sonuçta o kadindan ,o nedenle hakkı oldugunu düsünerek yapıyordur.çok özelinizi bilemedigimiz için varsayımlardan gidiyrz ama yinede bu kadıni hırslandıran bişeyler olmuş gibi eşinizle önceden

Çok kısa sürede evlenmişsiniz,geçerli bi sebebiniz varmış tabi kendinize göre.Eski eş muhtemelen bunu bilmediğinden aldatıldığını düşünüp intikam alıyor olabilir.Onun yerinde olsam ben öyle düşünürdüm çünkü.
Mahkeme bu miktara yükseltmez,sizinde çocuklarınız var neticede.Ama bi çok hakim çok daha az nafakaya hükmediyor 1300 çok iyi bi rakam.Şaşırtıcı doğrusu

Ayrintili olarak esime, cevresine ve esimin ailesinden baska nereye sorabilirdim ki? Ben esime, esimin ailesine, cevredeki kisilere sordum.

Baskasina yazdigin mesajinda okudum.

Bence eski es sizin hizli kararinizi inandirici bulmadi
Evlilik devam ederken birlikte oldugunuzu dusunup hirs yapiyor olabilir.

Vefat olayina da cok uzuldum.
Basiniz sagolsun.
Tesekkur ederim oncelikle.
Inandirici bulmasa bile bu adam hic mi acik vermez. Arastirma yetisi olsa zaten kendileri bosanmadan evvel ben o sehirde yoktum bile. Dayimin tayini cikmis ve oraya ziyatere gelmis ve bir vesile ile orada tanismistik ama, siz de haklisiniz insan bu kendince dusunur.

Hanimefendi niye nafaka veriyoruz demedim ki ben. Hadi yasalar karsisinda ispat edemedik peki bu kadin bilmiyor mu bu borc neyin borcu? Nafaka elbet alacak ama, 4 kisilik aileye dusmeyen o para, hak mi sizce?
Nerden biliyoruma gelince kadinin babasi (rahmetli) cocugu bize teslim ederken hep hayiflanirdi. Adam bayagi bi varlikliydi ve su ev ona dusecek (cok luks bi mustakil) daha da istiyor obur cocuklarimin hakkinida diyordu. (Erkek kardeslerini kast ederek) Adamcagiz oldu cocugu da gostermiyor.

Sen kadinin ,cocugun varligini ve bu nafakanin odenecegini bilerek evlendin ama simdi sikayet ediyosun.Kadin intikam icin yapiyodur muhtemelen.Neden ayrildiklarini bilmiyoruz

sende niye böyle biriyle evlendin. isim yoktu elin kadinin borcunu ödiycem

Nasıl boşandı eski eşiyle, neden boşandı? Ya da onlar boşandıktan ne kadar zaman sonra sizin ilişkiniz başladı?

Öyle değildir diye umuyorum ama onlar boşanmadan önce başlayan bir ilişkiniz varsa intikam alıyordur.

Ayrıca kadının uzerine kayıtlı mal varlık ve aylık gelir gibi detayları mahkemeye sunarak siz de nafaka indirimi talep edebilirsiniz diye biliyorum.

Hanimefendi anlamadiniz sanirim. Elbette biliyordum ama bu kadar borcu ne icin odedigimizi adi gibi biliyorken nafaka yukseltip 1750 istemek haksa, haklisiniz.

Oncesinde ne yasarlarsa yasasinlar sebebi ben degildim ki. Hadi esime hirsi var ama hic mi vicdani yok? Benim ve cocuklarimin gunahi ne?

O rakama esya tazninatida dahildi. Nafaka 700 su an da 1750 tl istiyor. Esya tazminati yeni bitti(krediler halen devam) tamda azcik rahatlariz dedik bu sefer de bu cimti

Yasal hakkı ve bir çocuk var ortada. Siz de bunu bile bile lades dediniz .
Ya ben anlatamiyor muyum? Anlamiyorum... Niye nafaka oduyor diye mi konu actim ben??? Bu kadar borcunu zaten biz oduyoruz, 4 kisilik bir aileden 1750 nafaka istebmesi de neyin nesi? Ac olelim o zaman!

Tabi alıyor mantık sınırını aşan nafakalar söz konusu değil
Cok sagolun icime biraz su serptiniz.

Mali uzerinde degil esime aldirdigi araba bile uzerinde degil. Ve bosanmalari ile alakam yok.

kadına bağlanan nafaka 700 arkadaşlar, çocuk + kendi için anladığım kadarıyla, geri kalan kısım ise kredilere gidiyo, kredileri eşi çekmiş ve ihtiyaç kredisi olarak çektiğinden, eski eşine alınan araba taksidi gibi görünmüyo ve kağıt üstünde tüm borç bu hanfendinin kocasının üstünde gözüküuo, o yüzden de koca bu kredileri de ödemek zornda kalmış anladığım kadarıyla ve kadın şu an 700 lira nafaka içn hakime yükseltme davası açmış. adamın 3500 lira maaş aldığını varsayarsak 700 lira normal bi para çok filan değil, hanımefendi eşinin ödediği kredileri katıp nafaka 1300 tl gibi anlatmış ama öyle değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…