Sevgili S.... ve C....,
Öncelikle konuya müdahil olmamayı çok isterdim ama kardeşimi ve onun sevdiği insanları sevdiğim için bu maili atma hakkımın olduğunu düşünüyorum. Bu maili yazarken ben utandım, umarım okurken utanan da olur..!!!
C.... umarım benim seviyem konusunda da bir yorum yapmazsın çünkü kim gider kim gelir bilemiyorum ama hepinizi ayağıma getiricek seviye, görgü, eğitim, terbiye,bilgi ve hatta hoşgörüye sahibim. Hoşgörü dedim ama muhataplardan açıklamasını bilip bilmeyen var mıdır pek emin diilim?
Öncelikle hepimiz bayan olduğumuza göre açık açık yazmakta yarar görüyorum..kadınla erkek eşit olmayan iki kavramdır ve celişki kuramını bilmem ama eşitlerin eşitliği kuramına göre öncelikle hemcinslerimizi anlamaya çalışmamız gerekir. Şunu içetenlikle belirtiyim ki, tarafsız bir gözle baksaydım bile S....'ın attığı maili yadırgamazdım, çünkü sen ve E....'in dost olmadığı ve hiçir zaman olamaycağı açık. Hangi eski iki sevgili aradan geçen onca kavga ve küstükten sonra (ki sizin ayrılık sebebinizi düşününce) dost olabilir ki? kaldı ki; siz arkadaş yada dost olsaydınız eğer sen E....'e değer veriridin ve eşi olarak seçtiği insana bu şekilde aşağılayıcı hatta hakaret içeren bir cevap vermezdin.
Bunu kabul et yada etme S..... şu anda E.....'in karısı ve eğer E.....'e saygı duyuyorsan onun eşine de saygı duyman gerekir. Ve eğer saygı duyulmazsa E.....'e kalmadan aynı soyadını taşıdığım ve ailemin bir parçası olan insana yapılan hakarete cevap vermek zorunda kalırım.
Ya ben seni hiç tanıyamamışım ya da sen çok agresif günündesin??? Ben seni S....'a anlatmıştım ve emin ol terbiyeli seviyeli bir insan olarak tanıtmıştım ama beni yalancı çıkartın, inan buna çok üzüldüm..
Mevzunun aslına gelmek gerekirse; her kadını eşini eski sevgilisinden (hele de normal şartlarda arkadaş kalıp görüşmemelerine rağmen arada mesajlaşıyorlarsa ) kıskanır. Bununla ilgili istediğin rahatsızlığı istediğin kuramı say hiç farketmez, kıskanmıyorsa sorun var demektir. (Emin içinden şu cümleme hak veriyorusun)
S....'ın bu maili atmamış olmasını tercih ederdim. Çünkü o zmn en azından karşılıklı olarak birbirinize saygınız olurdu. Ama bu maili atmış olması demek hiçbir kuramda, platformda ya da toplumda yadırganıcak bir tavır değil..!!! ki sende bunu gayet iyi biliyorusun.. kaldı ki mail içeriğinde sana, zekana, sosyal çevrene, eğitimine yada terbiyene ilişkin herhangi bir hakaret cümlesi yok. Bu sebeple, S....'ın attığın maili haketmediği kesin..!!! (Onu tanmadan nasıl böyle yargıladığında tartışılır)
E.... sana doğum gününde mail atmış olabilir ve bunu eşi bilmiyor olabilir. Senin bunu S....'a bu şekilde söylemen öncelikle E...'i ardından da kendini küçük düşürmen anlamına gelir sadece. Yoksa emin ol S.....'ın kıskançlık hastalığına tutulmasına sebep olmaz..
Sonuç olarak; S....'ın böyle bir mail atmaması gerekiyordu. Ama atmış olması ona hakaret edebileceğin anlamına gelmez.
Rica ediyorum bu mevzuuyu burada kapatıp yaşanmamış sayalım ve E....'e sirayet ettirmeyelim. Aksi takdirde hiçbirinizin kimsenin karşısında kendini savunacak değeri kalmayacaktır.