Eşimin eve alkollü gelmesi

sudem5

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2009
473
8
118
İstanbul
Merhaba benim sorunum şu eşimde 10 yıllık evliyiz bir kız, bir erkek 2 tane de çocuğumuz var. yaklaşık 8 yıldır taksicilik yapıyor ama son bir yıldır duraktaki arkadaşlarıyla ayda 1-2 kez içki içmeye gidiyordu. Ben asla ama asla eve içkili gelmesinden hoşlanmıyorum. Bunu da devalarca kendisine söyledim. Her seferinde evimizde huzursuzluk yaşandı eve her içkili geldiğinde çok şiddetli tartışmalar yaşandık. Hatta bir ara haftada bir içmeye kadar getirdi olayı. Arkadaşları çağırıyormuş ne diyecekmiş karım izin vermiyor mu benliğini mi kaybetsinmiş falan filan... Dün akşam saat 6 gibi beni aradı ve duraktaki katibin babasının öldüğünü cerrahpaşa'ya adamın yanına gideceğini söyledi. Eve geç gelirim dedi. Bende tamam dedim bu durumda başka ne denebilir ki? Saat 9 oldu ve hala eve gelmedi bende mesaj attım ölmüş adamın morgta başını mı bekliyorsunuz anlamadım ki adamın babası öldüyse hastanede işlemleri yapar ve evine gider başsağlığına gelen insanları karşılamak için dedim yalan söylüyorsun bana sen şu an hastane değilsin kesin içki içiyorsun hemen eve gel dedim. Hayır ne içkisi nereden çıkardın yarım saat - bir saat sonra gelicem dedi ve geldi. Ağzı leş gibi içki kokuyor hatta içki kokusunu bastırmak için naneli şeker yemiş bol bol halbuki naneli şeker yiyince daha çabuk anladığımı farkında değil çünkü eve her akşam naneli şeker yiyerek gelmiyor. İçki içtin değil mi dedim hayır içmedim dedi baktıki bana yutturamayacak sadece bir tane bira içtim gelirken dedi ama bir bira değil eminim bir birayla koltuk tepesinde gözleri kapanır mı insanın. Sonra yine birbirimize girdik. Kızım 8 yaşında ve o bile anlıyor artık naneli şeker kokunca baba sen içki mi içtin yine diye bundan da utanmıyorsun değil mi dedim. Ben söylüyorum o susuyor. Boşanmayı çok düşündüm ama iki çocuk var ve ikiside babasına çok düşkünler. Çünkü çocuklarına ilgisiz bir baba değil tek sorun içki içmesi ve ben şu an için boşanmak yerine ona iyi bir ders vermeyi çok istiyorum. Ona nasıl davranmalıyım ya da nasıl bir ders vermeliyim bana bu konuda yardımcı olursanız gerçekten çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

bnce ona ders vemek ya da intikam gibi bişeyler almak yerine içkiyi bırakmasını sağlamalısınız... kim ne derse desin hem dinen hem de sosyal açıdan hiç iyi bi durum değil.. keşke en başta hiç kabullenmeyip tavrınızı koysaydınız..durum gitgide sıklaşırsa (ki öyle görünüyor) ilgili bir baba bile bulamayabilirsiniz. onu içmeye götüren nedenleri ortadan kaldırın derim. belki iş değiştiremez ama arkadaşları yerine sizinle zaman geçirmesini sağlayın..içki bütün kötülüklerin anasıdır diye bi söz var... gerçekten öyle.. sigara gibi de değil kişinin hem bilincini hem parasını e en sonunda da mutluluğunu, hayatını bitiriyor.. dilerim bi an önce kurtulu eşiniz bu durumdan

Sevgili fdm öncelikle ilgine teşekür ederim. Fakat dediğim gibi başından beri tavır koydum fakat o ısrarla devam etmeye çalışıyor. Hatta ben ona evlenmeden önce bile içki içen erkeklerden hiç haz etmediğimi söylemiştim buna rağmen yapıyor. Benimle ve çocuklarıyla zaman geçirmesi için elimden geleni yaptım fakat bizimle bir yere gittiğinde mutlaka en ufak bir şeyden bile surat asıyor sinirli tavırlar sergiliyor gittiğimiz yerden de bizi mutsuz getirmeyi başarıyor. Bu durum karşısında gerçekten çok çaresiz kaldım :(

acaba biraz ilgisizmi olsanız bu içki konusuna, tamam çok zor ama bu adam kavga edilince bile içiyor, bu kezde dokunmayın içkisine, belkide siz fazlaca sıktınız acaba ondanmı dozunu artırdı acaba , içki içtigi gün pek muhatap olmayın, krizle bitmesin bari.cocukların huzuru daha fazla bozulmasın..
ne bileyim bu kezde bunu deneyin ama bu arkadaşlar oldukça içkiyi zor bırakırr

sevgili orkide'm ilgine teşekkür ederim. aslında çok iyi bir fikir ama içki içtiği zamanlar yerine şu günlerde bir hafta -10 gün kadar tamamen ilgiyi kessem acaba hatasının farkına varır mı? Daha doğrusu ne kadar kırıldığımın farkına varır mı bilemiyorum.

aynısı eşimde de var ayda bir yada iki kez içer bazen eve getirir içer ki evin bereketi kaçtığını düşünüyorumm.eviyle ilgilidir çok para harcamaz içkiye içince değişmez hatta daha tatlı dilli olur ama genede ben dini açıdan uygun görmediğim için sizin gibi istemiyorum ama oda bunu kendi hakkı gii görüyor arada kafa dağıtması gerekmiş kendi hakine bıraktım bende sonuçta ben onu uyardım. aşırıya kaçmadığı içinde bişi demiyorum artık günahı onun boynuna szde biraz serbet bırakın ya daha çok içecektir yada biraz bırakacaktır.

Merhaba benim sorunum şu eşimde 10 yıllık evliyiz bir kız, bir erkek 2 tane de çocuğumuz var. yaklaşık 8 yıldır taksicilik yapıyor ama son bir yıldır duraktaki arkadaşlarıyla ayda 1-2 kez içki içmeye gidiyordu. Ben asla ama asla eve içkili gelmesinden hoşlanmıyorum. Bunu da devalarca kendisine söyledim. Her seferinde evimizde huzursuzluk yaşandı eve her içkili geldiğinde çok şiddetli tartışmalar yaşandık. Hatta bir ara haftada bir içmeye kadar getirdi olayı. Arkadaşları çağırıyormuş ne diyecekmiş karım izin vermiyor mu benliğini mi kaybetsinmiş falan filan... Dün akşam saat 6 gibi beni aradı ve duraktaki katibin babasının öldüğünü cerrahpaşa'ya adamın yanına gideceğini söyledi. Eve geç gelirim dedi. Bende tamam dedim bu durumda başka ne denebilir ki? Saat 9 oldu ve hala eve gelmedi bende mesaj attım ölmüş adamın morgta başını mı bekliyorsunuz anlamadım ki adamın babası öldüyse hastanede işlemleri yapar ve evine gider başsağlığına gelen insanları karşılamak için dedim yalan söylüyorsun bana sen şu an hastane değilsin kesin içki içiyorsun hemen eve gel dedim. Hayır ne içkisi nereden çıkardın yarım saat - bir saat sonra gelicem dedi ve geldi. Ağzı leş gibi içki kokuyor hatta içki kokusunu bastırmak için naneli şeker yemiş bol bol halbuki naneli şeker yiyince daha çabuk anladığımı farkında değil çünkü eve her akşam naneli şeker yiyerek gelmiyor. İçki içtin değil mi dedim hayır içmedim dedi baktıki bana yutturamayacak sadece bir tane bira içtim gelirken dedi ama bir bira değil eminim bir birayla koltuk tepesinde gözleri kapanır mı insanın. Sonra yine birbirimize girdik. Kızım 8 yaşında ve o bile anlıyor artık naneli şeker kokunca baba sen içki mi içtin yine diye bundan da utanmıyorsun değil mi dedim. Ben söylüyorum o susuyor. Boşanmayı çok düşündüm ama iki çocuk var ve ikiside babasına çok düşkünler. Çünkü çocuklarına ilgisiz bir baba değil tek sorun içki içmesi ve ben şu an için boşanmak yerine ona iyi bir ders vermeyi çok istiyorum. Ona nasıl davranmalıyım ya da nasıl bir ders vermeliyim bana bu konuda yardımcı olursanız gerçekten çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

bakın evet alkol içmesini istemiyor olabilirsiniz, sonuna kadar saygı duyarım bu tercihinize
ancak ben bir erkeğin dışarıda içmesindense, evde içmesini tercih edenlerdenim.

dışarıda arkadaşlarıyla nerde olduğu belli olmayacak saatlere kadar içen ve sonra direksiyona geçen bir eş yerine
benim yanımda, kendi evinde içen erkek tercihimdir

yasaklar her zaman tatlıdır
siz yasak koymayı kaldırırsanız içki de cazibesini kaybedecektir.

Haklısınız, ben onu da yaptım yani çok istiyorsan ara sıra evde iç dedim ama dışarıdan eve içkili gelme sonuçta evde içtiğinde daha kontrollü içiyor 1 duble de bırakıyor haa bilemedin 2 ona ötesi yok ama o evde içince zevk almıyormuş kafasını dağıtamıyormuş dışarıda arkadaşlarıyla eğlenmek onunda hakkıymış (ki bu nedense hep erkeklerin hakkı) benim hakkım yok değil mi arkadaşlarımla vakit geçirmeye dedim ama ben senin gibi çocuklarımı ihmal etmiyorum onlarla birlikte gidiyorum ve bundan da büyük bir keyif alıyorum çünkü ben çocuklarımla gezmekten eğlenmekten büyük keyif alıyorum dediğimde sen annesin tabii ki çocukları da götüreceksin ama ben niye götüreyim diyor eşim ilk evlendiğimizde kıymet bilen evine bağlı biriydi. Şimdi de evine bağlı fakat her geçen gün biraz daha kaba saba bir adam oluyor. Bunda arkadaşlarının etkisi çok büyük çünkü arkadaşlarının içinde yani o durakta elle tutulur bir tane adam gibi adam yok, üzüm üzüme baka baka karardı sanırım:(

İçtiği arkadaşlarının hanımları varsa tanışın mesela evinize davet edin.Hanımların yanında hem çok içmezler hem meyhane ortamındansa aile ortamı olması iyi olur.
Dışarda içmeye alışması kötü bişey.Ev ortamında hani belki birkaç kadehle bitirirler.

Arkadaşlarıyla takılmak istiyolarsa içki içmek şart değil eve davet edip yemek muhabbet takılırlar.Ama hanımlarla olması şartıyla.
Eşine böyle bi öneri sunsan ne der acaba?

Gerçi duraktakiler adam gibi adam değillerse senin yanına getirmek eve getirmek istemiyodur.
Madem öyle adamlarsa kendi de görüşmesin.İnsanın en büyük düşmanlarındandır kötü arkadaş ve içki

sevgili orkide'm ilgine teşekkür ederim. aslında çok iyi bir fikir ama içki içtiği zamanlar yerine şu günlerde bir hafta -10 gün kadar tamamen ilgiyi kessem acaba hatasının farkına varır mı? Daha doğrusu ne kadar kırıldığımın farkına varır mı bilemiyorum.

valla ilgiyi tamamen kesmekte iyi bir şey değil, ters tepme ihtimali var, bu kezde adam ilgisizlikten dolayı içkiye bi sarılır mazallah...
bence içtigi gün pek ilgilenme, muhatap olma, ertesi günde cok ilgilenme ama 3.günede kadarda bu durum sarkmasın, kaş yapayım derken göz cıkmasın :)

Back
X