- Konu Sahibi destinaninannesi
Çok fazla konu açıyorum lütfen affedin zamanınızı alıyorum ama emin olun paylaşacak kimsem yok. Kime anlatsam aradan zaman geçince tokat gibi yüzüme çarpıyor her şeyi.
Kayınvalide sorununun üzeri kapandı,bana göre geçici. Görüşmeyeceğimi falan söyledim rest çektim. Bugün de annemi havaalanına bıraktım kızımla geçerken de eşime uğradım ofisine gece eve gelememişti işlerden. Ofiste yokmuş birazdan gelirler dedi bende beklemeye başladım kapının önünde biri bekliyordu bu kişi eşimin uzaktan kuzeni. Ailesinin ricası üzerine eşimin yanında çalışıyor. Bayramlarda falan gördüğüm birisi,selam verdim. Çay falan ikram etti havadan sudan konuştuk. Adam bana eşimi şikayet etti. Açıkçası şaşırdım da. Eşim herkese eşit davranıyormuş ama bu kişiye çok yükleniyormuş. Akrabası olduğu halde onu el üzerinde tutmuyormuş. Bir şey demedim. Konuyu değiştirmeye çalıştım eşinin neler yaptığını falan sordum. Adam beni duymuyor bile,eşinin ayağı kırılmış işten izin istemiş kocam izin vermemiş. Sinirlenmiş,"s.... git bi daha gelme,hatıra çalıştığın yerde yüzsüzlük yapma" demiş adamın dediğine göre. Adam ağzımdan laf almaya çalıştı. "Yenge yani xx'in evde bir sorunu mu var neden böyle yapıyor" diye. "Siz ters anına denk gelmişsinizdir yoksa ne olacak" dedim kapattım konuyu. Evimizin savaş alanı olduğunu söylemedim.
10 dakika falan geçmedi,ofiste gürültüler koptu. Öyle şiddetliydi ki kızım ağlamaya başladı. Eşim istediği olmadı diye her yeri yıkarak odasına geldi. Kapıları yumrukluyor kendi kendine küfürler ediyor. Staj yapan üniversite öğrencilerine falan saydırdı. Kızımla beni de odadan çıkardı daha doğrusu kovdu. Herkes neye uğradığını şaşırdı onun yerine ben yerin dibine geçtim. Eşimin kuzeni,yani ortağı da bizi alıp odasına götürdü. "xx bu günlerde biraz farklı davranıyor herkese,çalışanları aşağılıyor ben bile onun adına utanıyorum böyle bir adam değildi" dedi. Bir şey diyemedim. Evde sorunlarımız falan var diye anlatmadım.
Tekrar eşimin yanına gittim. Sorunun ne olduğunu sordum,üniversitelilerin hiçbir şeyi beceremediğini,hatıra adam aldıkça işin sarpa sardığını söyledi. Halledilmeyecek şeyler değil,insanlara küfürler ediyorsun falan dedim çok da karışmamaya çalıştım. Genelde ben işine karıştıkça sinirlenir çünkü. Bana dedi ki "sanki hayatımdaki her şey süpermiş de ben bu si...ğimin yerinde boşuna sinirleniyormuşum gibi konuşma eve gelsek huzur yok,işe gelsek kimse bir haltı beceremiyor hepiniz üstüme binin" dedi. Yine üstüne gitmedim. Ben sustukça üzerime gelip "evde annemi bile barındırmadın bari iş yerine karışma niye geldin" dedi. Kısaca cevap verdim. Biraz kızımızı sevdi kendince günah çıkarmaya çalıştı. Ben giderken de "küs değiliz dimi" diye sordu öpmeye falan çalıştı. Cevap bile vermeden çıktım geldim. Gece yine eve gelmeyecek,kızımla evde tek kalmaktan bıktım.
Adamı görmeye iş yerine gidiyorum,onun yerine utanıp bir de fırça yiyip geri geliyorum. Kendimi suçluyorum böyle agresif olması konusunda. İlk bahsettiğim kişiyi abisinden çok sever,ona bile küfür etmiş. Çalışanlarına pek sinirlenmez ama bugünkü halini gözlerimle gördüm. Evde annesi hakkında doğru kararı verdiğimi söylüyor,"o hak etti boşver sen görüşme" diyor. Başka zaman "annemi barındırmadın" diye üzerime geliyor,bunu sebep göstererek insanlara saldırıyor.
Çok uzattım hakkınızı helal edin,durumlar böyle. Ben bu adamın nasıl huyuna gideceğim? Onun hayatıyla ilgili her şeyde kendimi suçluyorum. "Ben böyle yapmasam sinirlenmezdi" diyorum. Böylece kendime de zarar veriyorum. Sanırım evliliğimiz bitecek,uzatmaları oynuyoruz. Ne yaparsam yapayım bu adamı çözemiyorum.
Sadece şunu sormak istiyorum. Sen mutlu musun?