eşimin gelecek kaygısi

beletay

Üye
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2017
115
68
13
57
selam kızlar. yeni üyeyim ama 2.konum eşim bir şirkette üst yönetici idi emekli oldu.4000 tl emekli maaşı alıyor. ben ev hanimiyim 850 tl kira gelirimiz var.bir evimizden kiraci çıktı bir evimizide henüz satamadik. İyi bir semtte kendi evimizde oturuyoruz yazligimiz arabamız var .bunları neden yazıyorsunuz derseniz eşimin yıllardır bitmeyen gelecek ve hayat4 kaygısı var.küçük oğlum ist.da okuyor ve oradaki evimizde oturuyor. bu sene son sınıf. işte saglik sorunumuz olursa ne olur? oğlan hemen iş bulamazsa ne olur? evlenecek olursa ne olur? gibi kaygılarla hayatın tadını çıkartmıyor bize.kendime bir şey alacak ya da eve bir şey yapılacak olsa hep bu konuşmalar yüzünden vazgeçiyorum. defalarca konuştum kendimiz içinde yaşayalım diye ama değişmiyor. sizler ne düşünüyorsunuz bana ne dersiniz?

eşiniz haklı 5 bin lira gelir 3 kişiyi karşılamaz.

ülkenin durumunun farkında değilsiniz sanırım biraz ekonomi haberlerini takip edin

eşiniz çok yorulmadan çalışabilir aslında emekli de olsa iş düşünün bence. böylece biraz stresi azalır. hatta birlikte bir iş kurun mümkünse.

evet çok konuştum ama faydası olmadı. bu yüzden bu günlerimizide ıskaliyoruz gibi geliyor bana

Gelir 5 bin ama yanlış anlamadıysam 3 tane ev ve bir yazlıktan söz ediyoruz.
Gayrimenkul bence geleceğin garantisidir ve Allah korusun kötü bir durumda satılır, edilir.
Aldığınız maaşla para biriktirmek ya da kenara ayırmak yerine, dilediğinizce yaşayabilirsiniz bence.
İnsanlar ne diye çalışıyor, yaş ilerleyince rahat bir hayatları olsun diye değil mi?

6 tane evimiz var canim .birisinde oturuyoruz diğeri yazlık. ist da olan evde okuyan oğlumuz oturuyor.bir evden kiraci çıktı diğerini satamiyoruz malum piyasa çok kötü

6 tane evimiz var canim .birisinde oturuyoruz diğeri yazlık. ist da olan evde okuyan oğlumuz oturuyor.bir evden kiraci çıktı diğerini satamiyoruz malum piyasa çok kötü

6 eviniz var, emekli maaşınız var sizde gelecek kaygısı varsa bu memleketteki diğer insanlar ölsün.

Valla ablacım eşine kalırsak o zaman türkiyenin yarısından fazlası mezarını açıp içine girmeli şimdiden.Hiç ay şöyle olsa naparızlık bi durumunuz yok bu devirde kim bulmuş 5 bin lira maaşı altı evi falan.Size bi sey olmaz ben kefilim Yine de eşiniz ikna olmuyosa al bi psikoloğa götür normal değil çünkü

Bu kadar takmasın ya, yarina çıkacağımızın bile garantisi yokken hesap falan yapmaya gerek yok bence. Anı yaşayın, bugünü yaşayın yarini düşünmeyin. Ne kadar plan program hesap da yapsanız garantiniz yok malesef. Hayatın tadını çıkarın ama bu demek değildir ki laylaylom yaşayalım. Ayağınızı yorganınıza göre uzatacaksınız. Ee maşallah sizi güzel idare edecek maddi imkanlarınız var dolayısıyla biraz yaşayın fazla düşünmeyin. Sizin için plan yapan birileri vsr zaten ona bırakın.. gelecek kaygısını abartmış eşiniz.

Bi sey sorabilirmiyin esiniz inanc yonunden nasıl biri
Sunun icin soruyorum Türkiye sartlatinda soz ettiginiz imkanlarq sahip bi insanin boyle dusunmesi fazlasiyla anormal

Yani inanc yonunu su acidan sordum normal bireyler olarak hepimiz bir takim gelecek kayfisi yasiyoruz ama inancli oldugumuz zaman zaten bize yetecek kadar yani sıkıntıya darliga duameyecek kadar varligimiz olduktan sonra gerisi dunya mali dünyada kalir diye dusunuyorum

Esinizde bu kaygi fazlasiyla varsa bi nevi sanki cok uzun yasayacakmis gibi Tul-i Emel denen bi tasvir vardir tasavufta yani genelde bu inancsiz hiçbir zaman olmeyecegini dusunecek insanlar icin kullanilir

Birde sunu sorucam cimriligi varmiydi ve varsa ilk tanistiginizdan berimiydi yoksa zamanla mi okdu yoksa git gide asti mi kendini

Eşiniz mümkünse bir terapi alsın. Hayatı hem kendine hem size zehir ediyor. Var böyle varlık içinde yokluk çekenler. Benim akrabalarımda da var. Eşleri hayattayken bir uçak bileti alıp da rahat rahat gitmek varken 18 saat otobüs yolculuklarında süründüren ama şimdi her yere uçakla giden. Dükkanları evleri varken o varlıkta yokluk çektiren.
Önce siz telkinlerle ikna etmeye çalışın. Oğlunuz için her şeyi yapmışsınız. Okumuş adam olmuş. Artık bundan sonrası onun ellerinde. Onu düşünmeyi bir kenara bıraksın. Evlenecekse de şartların olgunlaşmasını bekler bir zahmet.
Sizin bir sıkıntınız olursa ne yapacağız diye düşüne düşüne hayat geçmez. Öncelikle Allah korusun ama hadi oldu şu an pek çok insandan çok çok daha şanslısınız, zararına da olsa evlerden birini satar sorunu halledersiniz. Siz bunları güzel güzel anlatmaya çalışın. Baktınız olmuyor terapi. Tam artık güzel güzel yıllarının emeğini yiyeceği vakit. Bu şekilde olmaz ki.

vallahi o kadar çok konuşuyorum ki canım. bizimde bir hayatımız var oğlumuzun birisi evlendi Dr bize ihtiyacı yok diyorum.diğerinin 6 ay sonra mezuniyetı var diyorum.rahat olalım diyorum .hemen diyor ki oğlan iş bulamazsa ne olucak.?şaşırdım kaldım bende.

yok inançlı ve vicdanlı birisi.cimri de diyemem ama maddi sıkıntıları çok olan bir ailede büyümüş sanıyorum o yıllardan gelen travmaları var .hep ülkenin durumu belli diyor ama 30 yıldır ditor5 bunu bıktım bende

Asgari ücretle geçinen insanlar ne yapsın yahu? O kadar kaygı yaratacak bir durumunuz yok, hatta ülke bazında gayet de iyi.

Aslinda soylediginize bakilirsa psikolojidinde kotu etki etmis ya psikolojik destek almali yada sizin bu durumu kabullenmeniz cunku üçüncü bir secenek yok gibi

Ben calismiyorum babamin eline bakiyorum mecburi ki calismama izin vermemesine ragmen iyle maddi olarakta cok sıkıntı yasatiyor

Bende gelecek kaygisini cok yasiyorum ama bu halimle esinkzden daha rahatim inaninin bankada trilyonlarinjz dahi olsa kimsenin gwleceginin garantisi yok

Bi kac kere haberlerde is yerlerindeki yanginlara denk geldim is yeri sahipler 30 yillik emegimiz 40 yillik emegimiz diye agliyorlar bi anda tum hesajiniz kitabiniz hiç olabilir keske esinizde farkinda olabilse

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…