eşimin gelecek kaygısi

ben çok farklı birşey anlatmak istedim.

m
Sizi anladım. Değişmiyor demek istedim. Kaç yaşına gelirse gelsin; mal varlığı ne kadar artarsa artsın o kaygı değişmiyor.
Kardeşimin kayınpederi de iyi bir insan. Ama şuan da torunları için kaygilaniyor onlar için biriktiriyormus .

oglum gemi mühendisliği okurken çift anadal yapmaya karar verdi ve inşaat mühendisliginde de okuyor.haziranda okulu bitiyor.ama işte ülkenin durumu malum ya bulamazsa diyor.
Yani orası öyle tabi ki ama er ya da geç bulur bi iş.En olmadı yurt dışına falan gider.

Burda buyuk oglunuza dusuyor aslinda. Miktar olarak bakmiyorum olaya herkes kendi capinda yasiyor tabiki.

Benim annem ev hanimi babam belediye iscisiydi. Cocuklarina hicbir zaman cok parali bir hayat sunamadi ama kazancini cocuklariyla hep esit paylasti bizim capimiz bu kadar diye.

Oturdugu evi var bir, bir de iyi kotu ayagini yerden kesecek bir arabasi. Emekli oldugunda 100bin kadar emekli ikramiyesi aldi, abim evlenecekti o yil ona o parayla bir ev almayi sonrasinda da ben evlenirken bana ev alip kredisini abimle birliktr paylasmamizi teklif etti. Abim ve ben karsi ciktik, sen bizi okuttun bu yasa getirdin senin baban sana ne verdi ki bak didinip herseyi yaptin birak bizde yapalim dedik.

Sonra babam o ikramiyeyi 50 bin olarak abim ve bana bolusturdu ve dedi ki ben artik emekliyim bu saatten sonra ne birikim yapabilirim ne size destek olabilirim, alin size 50 ser bin, benden size baska kurus cikmaz ister evlenin ister ev alin ister araba alin ister gezin tozun harcayin siz bilirsiniz.

İkimiz de bu paralari nakit olarak kullanip birer ev aldik, uzerine kredi cektik oduyoruz simdi. Ve sabah aksam dua ediyoruz babam 25 yasinda ev sahibi olmamiza destek oldu allah razi olsun diye, kazancimiza gore harciyoruz hamdolsun geciniyoruz.

Ogullariniz babasina gorevlerini yaptigini, artik kendi icin birseyler yapmasi gerektigini bence soylemeli. Esiniz de ilk ogluna yaptigi harcama ne kdarsa ( atiyorum evlenirken ilk oglunuza bir ev alip 100 bin masraf ettiyse) o degerde bir yatirim yapsin, bilmiyorum tabiki ama mesela evlerden birini veya ikisini al bu ev senin kirasi da senin tapusu da istedigin gibi kullan desin, eline kalan onu zaten tatmin edecektir.

Esiniz su an muhtemelen diger oglunuzun gelecek kaygisi yuzunden sorumlu hissediyor kendini,oglunuzun isteklerine yetememekten korkuyor cunku kendisi bu konuda babasindan sikinti yasamis ayni seyi yasatmak istemiyor, dogal olarak kaygilaniyor. Kendi icin degil oglunuz icin yani.

Dedigim gibi, oglunuza hayatini ortalama sekilde devam ettirebilecegi bir malvarligi verirse, onu dusunmeyecektir sonrasinda kendi kendine yeter bu diyecektir. Ama bunu esiniz kendi yapmaz, oglunuzun esinize soylemesi gerekiyor. Yetersiz bir baba olmadigini, su su imkanlarla o da uzerine katip hayatini sorunsuz idame ettirebilecegini, gorevlerini layikiyla yaptigini ogullarinizin babalarina anlatmasi gerekiyor.

Umarim cozebilirsiniz. Gercekten zor cunku allah yardim etsin

Nakit olarak göze görünmeyen bir meblağa 4 bin tl ama taşınmaz ve araçlardan da söz etmişsiniz... İyi şartta üniversite okuyan kendi ayaklarının üzerinde pek tabii durabilecek bir evlat var ortada...

Hepimizin gelecek kaygısı elbet var ama eşiniz bu konuda biraz fazla kasıyor kendisini...

Birlikte kaygılanıyormuş gibi yaparsaniz kaygisi filan kalmaz ne kadar rahat ol derseniz .rahatlatmaya calisirsaniz o kadar endiselenir.KİSİ KENDİNDEN BİLİR İŞİ .çünkü bende öyleyim teyzecim eşim birsey dediğinde rahatlamam adına sanki o dünyanın en kaygısız insanıymiş gibi geliyor .Ama benimle birlikte aaa canim haklisin evet bencede derse biri daha benimle ayni kaygi icinde deyip rahatliyorum .

Aynen yillarca bir evin sorumlulugunu aldim hic bir sey dusunmeyen ve gelecek kaygısı cocuk gelecegi dusunmeyen bir es. Es ne kadar sorumlulugu alirsa obur taraf rahatliyor. Sorumlulukta onu rahatlatirsaniz o da rahatlar eminim o da bu sorumluluk altinda eziliyordur.

6 eviniz var, emekli maaşınız var sizde gelecek kaygısı varsa bu memleketteki diğer insanlar ölsün.

Aynen ya 2.500-3.000 lira evlenirsek nasil hem gecinip hem düğün yaparız ki hesap filan yapiyoruz, daraliyoruz.
Sonra halimize sukrediyoruz. Asgari ücretle insanlar çocuk okutuyorlar diye..

Zaten insanların çoğu ya geçmiş uzuntuleriyle ya da gelecek kaygısıyla hayatını mahvediyor. Çok az bilinçli bir kesime an'ı yaşamak nasip oluyor.

insan ne için emekli olur, zamanında çalışıp yapamadıklarını yapmak gezmek tozmak için...en rahat etmeniz gereken zamanlar bunlar. eşiniz kesinlikte destek almalı.

eşiniz değişmez

çözüm orta yolu bulmak yaşamak için de ayırmak

mesela bizim tanıdıklarımız var

sürekli mal alalım vs derdindeler çocukları yok bize kim bakar diyorlar

oysa devlet memurular ve emekli maaşları ile evlerinde oturup geçinebilirler vs vs

bizim çocuğumuz var onun geleceğini düşünmemiz lazım

bir evimiz bir arabamız var ama kendi işimiz bugün var yiyoruz yarın olmazsa iş para da yok

ama hep ge4leceği düşünürsek bu günü yaşayamayız ki

mesela bu kişilerle konuşurken tatile gideceğiz diyoruz, işte taksit yaparlar diyor "hayır, peşin alacağım param varken olduğu kadarını yiyeceğim, benim olmayan gelecekte belki gelecek belki gelmeyecek paraya borç yapmayacağım" derim ben de

hayata bakış açıları ve kaygılar farklı

eşiniz değişmez

size biraz daha nefes alma imkanı tanıması biraz yaşamak için para ayırması için baskı yapmalısınız bence

Eşiniz haklı
Son bir yıldır özellikle ben de ciddi ciddi gelecek kaygısı yasıyorum
param olsa bile harcamak ıstemıyorum ilerisi için birikim yapıyorum.

Siz de çalışma hayatının içinde olsaydınız biraz haberınız olurdu , ekonomi ne kadar berbat durumda.

O değilde 6 evden 850 tl kira nasil geliyorsa.
1sinde otursalar 1inde de oglu var diyelim. Ee kalan 4 evi 850 tl kiraya vermişlerse demek ki
bir evimizde biz oturuyoruz bir evimizde k .validem.istanbulda ki evde okuyan oğlumuz oturuyor. bir evimizide satışa çıkardık satamadik henüz. geçen ay 850 tl kira aldığımız evden kiraci çıktı kiraci ariyoruz

O değilde 6 evden 850 tl kira nasil geliyorsa.
1sinde otursalar 1inde de oglu var diyelim. Ee kalan 4 evi 850 tl kiraya vermişlerse demek ki
bir evimizde biz diğerinde k.validem oturuyor.ist.daki evde oğlum kalıyor okuyor çünkü orada.yazlıkta yazın kalıyoruz. bir evdeki kiraci geçen ay çıktı 850 tl kira alıyorduk 6.evi satışa çıkardık henüz satamadij

Cidden eşinizin gelecek kaygısı varsa, yani saka degilse simdi kendimi evimin balkonundan atıyorum.

Not: eşim atlama gece gece masraf çıkarma bize dedi, gördüğünüz gibi atlama lüksüm bile yok.

6 tane evimiz var canim .birisinde oturuyoruz diğeri yazlık. ist da olan evde okuyan oğlumuz oturuyor.bir evden kiraci çıktı diğerini satamiyoruz malum piyasa çok kötü

iki çocuk 4500 tl maaş...50 bin tl kredi borcu.ben doğalgazı açıp intihar ediyorum arkadaşlar.hakkınızı helal edin

kesinlikle.

en ufak bir krizde ne kiracı bulunur ne ev satılabilir amerikanın 2008 krizini gördük.

bu kadar pozitiflik de bana inanılmaz geliyor insanlar ne kadar rahat. ne kadar emin ileriki günlerin çok iyi olacağına. şaşkınım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…