• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimin gelecek kaygısi

Türk insanları olarak çocuklarımızın büyüdüğünü ve artık kendilerinden sorumlu olduklarını benimseyebilsek bu sorunlar olmayacak işte... o yaştaki bir insan kendisinden sorumludur. Ha iş bulamazsa da alırsınız yanınıza, olmadı evlerden birini ona verirsiniz oh ne güzel kira derdi olmaz en azından. Eşiniz niye bu kadar düşünüyo anlamadım ki

Eşim 35 yaşında. İki evimiz var 3.yü alabiliriz de biraz daha ev fiyatlarının düşmesini bekliyoruz. Onu da alalım. Başka ev yatırım vs.hiç işimiz olmaz. Ondan sonra geleni harcayacağız. Sizin gibi 6 ev falan hayal bu zamanda... o kadar endişelenmesin. Çocuğunuz bir süre işsiz kalsa be olur ki? 20 küsur senedir bakıyormuşsunuz 2 sene daha bakarsınız.

Bir de bu konunun inançla ne ilgisi var çözemedim.

Bi sey sorabilirmiyin esiniz inanc yonunden nasıl biri
Sunun icin soruyorum Türkiye sartlatinda soz ettiginiz imkanlarq sahip bi insanin boyle dusunmesi fazlasiyla anormal

Yani inanc yonunu su acidan sordum normal bireyler olarak hepimiz bir takim gelecek kayfisi yasiyoruz ama inancli oldugumuz zaman zaten bize yetecek kadar yani sıkıntıya darliga duameyecek kadar varligimiz olduktan sonra gerisi dunya mali dünyada kalir diye dusunuyorum

Esinizde bu kaygi fazlasiyla varsa bi nevi sanki cok uzun yasayacakmis gibi Tul-i Emel denen bi tasvir vardir tasavufta yani genelde bu inancsiz hiçbir zaman olmeyecegini dusunecek insanlar icin kullanilir

Birde sunu sorucam cimriligi varmiydi ve varsa ilk tanistiginizdan berimiydi yoksa zamanla mi okdu yoksa git gide asti mi kendini

evet inançlı olmayanlar nası olsa allah verir diyip rahat edemiyor. ;)

iyi o zaman nası olsa ölücez diyip bi köşede yaşayalım. dedem 110 yaşında öldü mesela adam inançsızsa demek bi sürü çalıştı da kendine yaşlandığında bakıcı tutabildi.

evet inançlı olmayanlar nası olsa allah verir diyip rahat edemiyor. :KK66:

iyi o zaman nası olsa ölücez diyip bi köşede yaşayalım. dedem 110 yaşında öldü mesela adam inançsızsa demek bi sürü çalıştı da kendine yaşlandığında bakıcı tutabildi.

Bence ya dedigimi anlamadiniz yada ben anlatamadim

Yoksa inancimiza once tedbir sonra tevekkul gelir yani oturdugun yerde bekleyeyim Allah verir diye bi durum hic bi inanca yada dine uygun degil

Isin obur kismina gelince genel itibariyle inancli ibsan elindekiyle yetinir elinden geleni yaptigina inaniyorsa nasibimde bu kadari varmis teslimiyeti olur yada benim bildigim oyle

Cunku zaten olecegiz dunya mali dunyada kalir anlayisi vardir

Ve inancli olmakta hic bir zaman mal mulk edineyim zengin olayim bakis avisini yadirgamaz sadece her an ve zaman gelecek kaygisiyla yasamayi uygun gormez yoksa hepimizde gelecek kaygisi var

Ama ben bir insanin bunca mal mulke nazaran boyle bir korku yasamasinin normal oldugunu dusunmuyorum

Bence ya dedigimi anlamadiniz yada ben anlatamadim

Yoksa inancimiza once tedbir sonra tevekkul gelir yani oturdugun yerde bekleyeyim Allah verir diye bi durum hic bi inanca yada dine uygun degil

Isin obur kismina gelince genel itibariyle inancli ibsan elindekiyle yetinir elinden geleni yaptigina inaniyorsa nasibimde bu kadari varmis teslimiyeti olur yada benim bildigim oyle

Cunku zaten olecegiz dunya mali dunyada kalir anlayisi vardir

Ve inancli olmakta hic bir zaman mal mulk edineyim zengin olayim bakis avisini yadirgamaz sadece her an ve zaman gelecek kaygisiyla yasamayi uygun gormez yoksa hepimizde gelecek kaygisi var

Ama ben bir insanin bunca mal mulke nazaran boyle bir korku yasamasinin normal oldugunu dusunmuyorum

bu konuda çok şey söylerim de susuyorum zaten konuyu buraya bağlamanız saçma geldi. hem de dini yorum yapmak yasak bu forumda :)

eşim çok garantici bir insan kaygıları var.bankada paramız olsun borcumuz olmasın derdinde hep.ama bende diyorum ki çocuklarımız büyüdü büyük evlendi küçük okulunu nasipse hazirana bitirip mühendis olacak.ben de iyi bir çanta alırken düşünmeden alayım, iyi bir kıyafeti kaygısız alayım ama yok hep bana bu kaygılarını yansitip hevesimi kiriyor

bu konuda çok şey söylerim de susuyorum zaten konuyu buraya bağlamanız saçma geldi. hem de dini yorum yapmak yasak bu forumda :)
Benim maksadim konuyu dine cekmek degil hristiyan yahudi vs vs olabilir bununla ilgili bir yorum yapmadim sadece konuyla kendimce baglanti kurup kendi fikrimi soyledim

Yani dini bi yorun yapacak olsam ayetlerden dini kitaplardan hadislerden sunnetlwrden din alimlerinin goruslerinden ornek vererek değerlendirme yapmam gerekirdi

eşim çok garantici bir insan kaygıları var.bankada paramız olsun borcumuz olmasın derdinde hep.ama bende diyorum ki çocuklarımız büyüdü büyük evlendi küçük okulunu nasipse hazirana bitirip mühendis olacak.ben de iyi bir çanta alırken düşünmeden alayım, iyi bir kıyafeti kaygısız alayım ama yok hep bana bu kaygılarını yansitip hevesimi kiriyor

Bilmiyorum eşiniz çok fakir bir aileden falan mı geliyor , eşinizinki psikolojik o adam asla rahatsız olmadan para haracayamaz size söyleyeyim. Siz ne istiyorsanız alın, yiyin için gezin en iyisi varyemez abiyi de ara sıra yanınızda götürün artık.

Iki yetiskin cocugunuz var anladigim kadariyla yanlis anlamayin ama cok da genc degilsiniz artik, yasli, hasta, hayattan zevk alamaz oldugunuz gunler de geleceke. O gunler gelmeden once bari gezin , paranin sefasini surun. Istifle istifle bu adam mezara mi goturecek? Varyemez erkekle isiniz zor.

Bilmiyorum eşiniz çok fakir bir aileden falan mı geliyor , eşinizinki psikolojik o adam asla rahatsız olmadan para haracayamaz size söyleyeyim. Siz ne istiyorsanız alın, yiyin için gezin en iyisi varyemez abiyi de ara sıra yanınızda götürün artık.
çok yoksul bir aile değil ama çok sorumsuz bir babası vardı eşimin .tek çocuk olmasına rağmen aileden hiçbirşey yok ve annesinin bakiminada yıllarca katkıda bulundu.işte sorun bu annem evladına muhtacti mahcup oluyordu bu durumdan biz o duruma düşmeyelim psikolojisi

O yapı meselesi bence
Benim babamda babasız büyüdüğünden çok zor bir çocukluk ve gençlik geçirmiş.Çok çalışmış.Emekli ama hala çalışıyor.Annemde emekli ama o rahat yapacağımı yaptım ben zaten diyor :)
Babam da aa olurmu öyle şey torunlarım var benim kafasında :)
Değişmez kocanız adım gibi eminim

O yapı meselesi bence
Benim babamda babasız büyüdüğünden çok zor bir çocukluk ve gençlik geçirmiş.Çok çalışmış.Emekli ama hala çalışıyor.Annemde emekli ama o rahat yapacağımı yaptım ben zaten diyor :)
Babam da aa olurmu öyle şey torunlarım var benim kafasında :)
Değişmez kocanız adım gibi eminim
evet haklısınız değişmeyecek sanirim

İnşallah oğlunuz işsiz kalmaz.
Çalışkan babanın işsiz çocuğu olmak çok zor
Acayip göze batıyor insan :110:

Back
X