Eşimin giyimime karışması

yorumların çoğuna katılmıyorum bu kafayla giderseniz boşanırsınız.
evlilik çok farklı bir müessese ve iki kişilik düşünmek demektir. uyum demektir emek demektir.
çoğunuz bencilce düşünüyor
birlikte orta yolu bulun inat etmekten vazgeçin . sürekli haklı olmaya çalışmayın.
eşinizin fikirlerine saygı duyun ki sizde saygı göresiniz . boyun eğin demiyorum saygı duyun.
ama çağımızda malesef görüyorum ki eşler arasında saygı yok adete bir yozlazma var. böyle olmaz arkadaşlar.

Vay kuzum bu sefer bende durumlar tam tersi.
Eşim giyimime hayatta karışmaz. Her şekilde giyinebilirim. Aksine paspal olduğum zamanlarda beni uyarır.
Ama kayınvalidem kapanmamı istiyor. Tabi ben takmıyorum orası ayrı.

Açıksin ama hürmet, saygi tam gaz. Neyse ögrenmis olur kapali yada acık olmanin insan olduğunu değiştirmediğini. Hoş begenmese aylardır yanına çöreklenmezlerdi. Sizde durumlar hala aynı mi?

Sen nerede ne giyeceğini biliyorsan taviz verme. Benim evliliğimde de vardı ilk başlarda. Zamanla aşılıyor ama hepsine ok dersen bir adım ileri gitmez. Giyimle başlar hayatının kontroluyle devam eder.

hatayı başta sen yapmışsın zaten. evlendim artık diyip kıyafet ayıklamak nedir?
evlenene kadar mini giymek, yırtık kot giymek mübah mı? koca bulmak için mi yani o kıyafetler??
hadi bunu geçtik diyelim. her evliliğin kendi dinamiği vardır hadi koca da karışıyor kıyafete eyvallah(!) diyelim şimdilik.
giydiğin kıyafet ile ilgili olarak da seninle insan gibi iletişim kurmayı beceremeyip bir de küfür eden kocanın ben alnını karışlarım. o küfürleri derler toplar bir yerine de sokarım allahın öküzü..

Kıyafet konusunda bile oturup, konuşup orta yolu bulmak varken küfür eden biri ciddi bir problem bence. İletişimle ilgili sıkıntınızı halletmeniz lazım. Orta yolu siz evlenmeden bulmuşsunuz ama yetmemiş.
Herkesin yapısı farklı ben kabul edemezdim böyle birşeyi. Bana küfür etse bende eder işleri hepten sarpa sarardım. Kavga etmediğiniz sakin bir zamanınızda sorsanıza neden küfür ediyormuş? Kendini anlatmaktan aciz galiba iletişimde tıkanıp küfre sarılıyor.

+1

yuh ya.
öncelikle bayan değil KADIN bu bir.
erkek kısmı uçkuruna sahip çıkamayıp her gördüğü iki santimlik et parçası için kadına asılacaksa ben de tutar onun uçkurunu asarım bi dala herkes görsün ibret alsın diye.
siz kendinizi insan yerine koymuyorsanız ne erkek ne başka bir kadının insan yerine koymasını nasıl beklersiniz??
kadın istediğini giyer. diğerleri ona bakmamayı öğrenmek zorundalar.
evli kadın ayrımı nedir ya? evlenene kadar koca bulmak için açalım evlendikten sonra kapanalım mı nedir?
kimse kimseye ne giyeceği konusunda karışamaz.
evlilik kurumunda orta yol esastır evet ama evlenene kadar karısına ses çıkarmayan erkek evlendikten sonra da sesini çıkarmayacak. birbirlerini nasıl kabul edip evleniyorlarsa öyle de devam eder.
gerisi iki tarafın da karaktersizliğidir.

bakın hanımefendi evet evlilik iki kişilik düşünmek demektir bunda çok haklısınız size katılıyorum.
yalnız evlenene kadar herkes birbirine ok de evlendikten sonra fikirlerin değişmesi nedir?
evlenene kadar kız arkadaşının mini elbise/etek/yırtık kot giymesi bir erkeği rahatsız etmiyorsa evlendikten sonra da edemez. evlilik birbirine karışma kurumu değil birbirini sevip kabul etme, bir olma kurumudur.
evlenene kadar geçen süre birbirini tanıma süresidir. o sürede gelene ağam paşam sonrasında höt zöt. bu kocaya saygı göstermek değil boyun eğmektir. koca kişisi de evlendikten sonra benim malımsın ne istersem yaparsın kafasında ise bi defolsun gitsin. tek saygıyı biz kadınlar mı göstereceğiz?
bu minvalde bahsettiğiniz evlilik kurumu ve saygı kavramlarını bir kere daha gözden geçirmenizi öneririm.

Küfür eden adam ne kadar saygı duyup orta yolu bulmaya çalışıyor sizce ?
Bu bencillik değil,tam tersine hak.İnsanın giyim kuşam özgürlüğü.Kimsenin karışmaya,söz etmeye hakkı yok.Karışan erkekler bizzat eşlerini küçük düşürüyorlar,''senin kafan yetmez ne giyip giymeyeceğini anlamaya o yüzden ben karışacağım'' diyorlar.Bırakın artık şu sürekli bir şeyleri kurtarmaya çalışmaktan,bırakın biraz da onlar düşünsün;orta yolu bulmaya çalışsınlar.

Burada sorun eşinizin kiyafetinize karışmasından ziyade hoşuna gitmeyen bir durum olunca küfretmesi. Bu çok çok iğrenç. Kıyafet nedir yani en nihayetinde bir kumaş parçası. İstediğin zaman alıp giyersin atarsın. Ama kırılan bir kalbi ne tamir edebilir ki? Şu an çözmeniz gereken sorun eşinizin şuursuz dili. Neden size kufretmesine izin veriyorsunuz, hep mi böyleydi? Küfreden insandan ben her türlü cinsiyetci ligi beklerim. Sevdiğine bu sözleri reva gören tabi ki de medeni davranamaz.

Söylediklerinizin bir kısmı doğru fakat,saygı başka şey birbirlerine baskı kurmak ayrı bir şey.Bu kıyafetini giymeyeceksin diyip küfür eden eşe kusura bakmayin gram saygı duymam.Bu fikir vermek olmuyor çünkü .

Evli olunca ne oluyor ben anlamıyorum.Kiyafet kiyafettir.Giyen kadın yine aynı kadın yani bu kadar abartılmasa su evlilik durumu .

Ben bu konuda çok katı değilim. Eşler birbirlerinin giyim tarzı hakkında yorum yapabilir. Örneğin benim eşim bir apaçi gibi giyinmeye karar verip boynuna zincir takıp kaldırıma tünerse bu benim için sorundur. Bal gibi de yorum yaparım. Keza ben pazen bir etek giyip onun iş yemeğine katılsam o da yorum yapar. Nedense kadınlarımız mevzu mini yahut açık elbise olunca "eş karışamaz!" diye çemkirmeyi seçiyor. Lakin etraflıca düşününce eş karışabilir, yorum yapabilir.

Burada asıl mesele fikir belirtirken, rahatsızlığını dile getirirken kullandığı üslup "yapacaksın ben böyle istiyorum" diyorsa eş, ben o pazen eteği giyer kafama sakız yapıştırır giderim iş yemeğine. Ancak "hayatım nasıl giyineceğini sen zaten biliyorsun ama bence bu kıyafet o ortama uygun değil. Bu benim fikrim sen bilirsin" derse, durup bir düşünür insan. Siz bence kıyafetten önce eşinizin ettiği küfürleri bir düşünün. Asıl sıkıntı orada.

Benim eşim benim kıyafetim hakkında yorum yapabilir. Bu beni ezik, vasıfsız yapmaz. Yeri geliyor arkadaşıma da danışıyorum "sence bu üstümdeki o ortama uygun mudur nasıl olmuş" diye. Eş neden yorum yapmasın ki.

Yazmak istediğimi yazmışsınız, teşekkürler.
Erkek kısmı ahlaksız olmasın diye neden kadın uğraşır ki? Neden kadın hep kendinden taviz verir ki? Ve neden hep kadın suçludur ki? Önce erkek uçkuruna, aklına, fikrine sahip çıksın.

buraya konu edilecek mesele de değil bana sorarsanız, doğru belli, evlenecek yaş gelmiş bir kadın ne giyeceğini bilir, 2. bir kişinin müdahelesine gerek yoktur.

kıyafet özelinde yazmıyorum bunu, ama evlenirken beni böyle kabul etti, ben değişmem gibi keskin bir şeyi kabul etmiyorum.
her şey değişiyor.
çocuk oluyor, iş değiştiriyoruz, yeri geliyor şehir değiştiriyoruz.
insanlar, alışkanlıkları ve kararları da değişebilir.
eğer orta yol bulunamayacak kadar büyük bir değişiklik ise, boşanılır.
ben evlenirken başka düşünüyordum, evlendim, aradan geçmiş 7 yıl. şimdi başka düşünüyorum.
mesela tek çocuk düşünüyordum.
teki olunca yaşları birbirine yakın olsun, iki tane büyütürüz olr biter diyip ikinciyi planladık.
üstüne de 3. sürpriz geldi.
eşim evde asla ama asla yatılı bir yardımcıyı kabul etmezdi. 3 küçük çocuk olacağını öğrendiğinde kendi teklif etti.
ben işim konusunda o zaman çok başka düşünüyordum. bugün çok başka. eşim bugünki düşüncemi eleştirebilir, eskiden öyle düşünmüyordun diyebilir de ne yapalım şimdi bu da benim düşüncem. ama o zaman öyle değildi diyip dayatma yapamaz.
yani mesele düşüncelerin/tarzın/kararların değişmesi değil.
bireysel olanlara saygı duyulması.
karşı tarafı da ilgilendirenler konusunda orta yol bulunması.

Evlenmeden önce miniler, kısa şortlar, elbiseler giyiniyordum, evlenmeye karar verdiğimizde eşimle her şeyi konuşurken orta yok bulmaya çalışırken bunu da konuştuk. "Bu şekilde giyinmeye devam etmem seni rahatsız eder mi" dedim o da" ben seni böyle tanıdım, böyle sevdim, neden evlendikten sonra değişmeni isteyeyim ki" dedi oldu bitti. Hala bekarken nasıl giyiniyorsam öyle giyiniyorum.

İnsanımızın en bğyük sorunu konuşmamak. Evlenmeye karar verdiğinizde hiç bir şey konuşmutorsunuz. Çocuk isteniyor mu, para nasıl yönetilecek, ev işleri nasıl paylaşılacak, sıkıntılı durumlarla nasıl baş edilecek bunların planını yapmıyorsunuz. Konuşup plan yapmadığınız gibi gözlemlemiyorsunuz da. Bu adam nasıl bir adam, sinirlendiğinde nasıl tepki veriyor, bana ne kadar değer veriyor, rahatsız olduğum şeyleri ne kadar önemsiyor, kişisel alanıma ne kadar saygı duyuyor diye hiç düşünüp gözlemlemiyorsunuz. Evlendikten sonra da o zaman önemsemediğiniz şeyler şimdinin büyük sorunları olarak karşınıza çıkıyor. Ne diyelim, kendi düşen ağlamaz.

Ben kendi giyimim konusunda neden herhangi bir insanla orta yol bulayım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…