Eşimin giyimime karışması

Peki eşin "evet bu kadar açık giyinmen beni Rahatsız edebilir canım" deseydi tepkiniz ne olurdu? Konu sahibine fikir olsun diye soruyorum :)

şimdi söylediklerinizde haklısınız. lakin konu sahibinin yazdıkları ile ilgili 2 sıkıntı mevcut:
1- evlenene kadar giydiklerine gıkı çıkmayan adam için önce kendi eliyle kıyafetlerini dağıtmış ve bu adam evlendikten sonra çemkirmeye başlıyor
2- küfür ederek iletişim kuran bir koca

mevzu minime dokundurtmam mevzusu değil. evlilik öncesi ve sonrası değişen kişiler ve kocanın üslubu. gidilen ortam ile ilgili tabi ki birbirimize yorum yapacağız evlilikte. ama ben evlenmeden önce mini veya yırtık kot artık ne ise giyerken(ortamına göre) evlendikten sonra giyemezsiiiiin diyen bir kocanın ağzına ıslak tuvalet terliği ile vururum. uygun değildi isek neden evlendik?? evlendikten sonra karı kocanın malı mıdır? karışmak (yorum yapmak demiyorum) hakkı mıdır?
mevzu bunlar.

Evlenmeye karar verdiğinizde eşiniz apaçhi gibi giyinip boynuna zincir takıp kaldırıma tüneyen bir adam olsaydı karışmaya hakkınız yoktu. Ama öyle bir adamla evlenmediğiniz için sonradan bu şekilde bir kılığa bürünürse rahatsızlığınızı dile getirme hakkınız var. Bu konuda kadın evlenmeden önceki halini değiştirmeye zorlanıyor. Bu fikir belirtmek değil, bu baskı kurmak.

Ben de eşlerin birbirinin kıyafetleri hakkında söz sahibi olması gerektiğini düşünürüm her konuda olduğu gibi. Kıyafet kırmızı çizgi, asla girilemez alan değil. Ama her şeyin bir yolu yordamı, üslubu var. Benim eşim yüksek topuklu ayakkabı sevmez mesela, biliyorum, giyinmiyorum. Niye giyinip adama itici görüneyim? Ama gerekli bir durumda giyinmek zorunda kalırsam da tolere etmesini, sorun çıkarmamasını beklerim.

Ben de aynı şekilde düşünüyorum bu konuda hemfikiriz. Ben daha çok gelen yorumlara takıldım. Karışamaz edemez, ne münasebet tadındaki yorumlar. Bu bir güç savaşı değil ki. Eşler giyim konusu dahil birçok konuda fikir alışverişi yapabilir ve hatta taraflardan biri bazı giyim şekillerinden rahatsız olabilir. Bunu söylemek hakkıdır diyorum.

Konu sahibinin durumu farklı. Ben evlenmeden önce nasıl giyiniyor isem şimdi de aynı giyiniyorum. Bir değişiklik yok dolayısıyla böyle bir sorun yaşamadım eşimle. Ama mesela eşim genel olarak özensizdir ve dikkat etmesi gereken ortamda ben onu uyarıyorum bu kıyafet o ortama uygun değil diye. O da beni dinliyor.

Küfür ve üslup konusunda ben de aynı şeyleri söyledim.

He evlendikten sonra insan değişir mi, elbette değişir. Ben baştan aşağı tarzımı değiştirmek isteyebilirim. Keza eşim de öyle. Fikir belirtilir, bana karışamazsın derse ve bu diğer tarafı aşırı rahatsız ediyor ise boşanılır. Ancak "istediğimi yaparım bana karışamaz" düşüncesi evlilik hayatına pek uygun bir düşünce değil. Karışabilir, yorum yapabilir, rahatsız olabilir. Orta yol bulunamaz ise ayrılık olur. Bu kadar basit.

Hepsini anlarım da bunun için küfür nedir bu kadar terbiyesizlik nedir ağzının ortasına iki yapıştıracaksın var ya uf.

Peki eşin "evet bu kadar açık giyinmen beni Rahatsız edebilir canım" deseydi tepkiniz ne olurdu? Konu sahibine fikir olsun diye soruyorum :)

Sınırının ne olduğunu öğrenmeye çalışırdım. Sınırlarımız uymuyorsa, orta yolda buluşamıyorsak kıyafetin sorun edileceği bir evliliğe adım atmazdım. Mesela mini şort giyme bermuda giy, çok mini elbiseler giyme diz boyunda olsun dese tolere edebilirdim. Ama asla şort, elbise,etek giymeni istemiyorum, yaz sıcağında ben efil efil şortumla takılırken sen pantolonların içinde kavrulacaksın dese dur bakalım orda derdim.

Kesinlikle aynı fikirdeyim. Var olanı ve bilineni değiştirmeye çalışmak baskıdır. Hele ki bunu küfür ve şiddetle çözüme ulaştırmaya çalışmak yabaniliktir.

İkinci paragrafta değindiğiniz konuya parmak bastım aslında. Kıyafet, kırmızı çizgi değildir. Yorum yapılabilir, taviz verilebilir. Benim eşim de koyu renkli rujdan nefret eder. Kullanmıyorum ben de. Ezik ve pasif olmuyorum bu durumda. Bir savaş yok çünkü ortada.

Bence ikinizde sakinken konuşun.Size sakince neden rahatsız oluyor nedenini açıklasın.Sizde aynı şekilde.Ama bu anlattığınızda eşinizin kıskanması yerine göre tatlı bile gelebilir de küfür edip bağırması hiç hoş değil.Önce kendisini sakince ifade etmeyi öğrenmeli.Derdini anlatmayı beceremediği için hırçınlaşıyor sanki.
Ben eşim için elbisemin boyunu uzatabilirim bu mesele değil mesele onun bunu bana tatlı dille beni yakıp yıkmadan dile getirmesi

Küfür ve hakaretler etmesi giyiminize karışmasından daha kötü bence.. önce bunu çözün.

Evet,karışamaz.Evlenmeden önce öyle görüp beğenmiş,evleninceye kadar ağzını açmamış 2 günde mi aydınlanma gelmiş,yemesin bizi.Klasik ''karım benim malım'' kafası işte,adamın konuşma tarzı da bunu gösteriyor zaten.

Ben de doğunun bir ilindeyim. Çok kapalı insan var, hatta kadınların yarısı çarşaflı. Aslen buralı değilim, memurum. Elbiseli askılı taytlı kadınlara çok bakıp laf atıyorlarmış, öyle duydum. Normalde giyerim böyle ama burada giymeyeceğim. Aslında erkek bakmasın kadın istediğini giysin kafasındayım ama buradakileri eğitme görevini üstlenemeyeceğim ve daha uzun giyeceğim.
Demem o ki yetişkin bir kadın evli bekar farketmeksizin nerede ne giyeceğini bilir

Evlenmeden önce kıyafetleriniz hakkında yorum yapıyor muydu? “Evlenince böyle giyinmeni istemem” demiş miydi? Bu önemli bir ayrıntı.

Son düzenleme:

İyi de insan değişebilen bir canlı. Fikri değişir, hayata bakışı değişir, inancı değişir. Ben değiştim mesela her anlamda. Evlenmeden önceki gibi değilim hiçbir konuda. Eşim de değişti. Evlenmeden önce parfümsüz bakımsız dolaşmayan adam mahallenin delisi gibi dolaşıyor ortalıkta. Paçoz bildiğin. Hadi diyelim hiç değişmedi ama ben değiştim. Ya da yaşadığımız ortam değişti. Çevremiz değişti. Elbette buna bağlı olarak tarzımız da değişecek.

Yineliyorum konu sahibi ve konu içeriği ile ilgili değil bu yazdıklarım. Bu konu çok farklı. Benim derdim, keskin olmamak lazım bu konularda demek. Orta yol bulunamazsa evlilik biter. Ancak "ben böyleydim böyle kalacağım" demek makul değil evlilikte.

Eşler birbirinin kıyafetlerine yorum yapamaz mı yani? Yapar yapmalı. Ama küfürleşerek değil. Asıl sorununuz bu olmalı bence.

İnsan gibi söylemek lazım Idrakyollariiltihabi ,burada kimse ''hayatım bence şöyle yaparsan daha iyi olabilir'' diyen insanlar için yazmıyor zaten.Öyle insanlar için yazacak olsak zaten ne arkadaşı kalır insanın ne de ailesi.Herkes her konuda iyi kötü bu şekilde yorum yapıyor etrafımızda sonuçta haksız mıyım ?
Ama eş kişileri ( özellikle erkek cinsi ) böyle konularda ''karısının sahibi'' gibi davranıp kendi karısının namusundan ( ? ) kendisi sorumluymuş gibi davranınca bana bir şeyler oluyor,inanılmaz derecede sinirleniyorum.Yoksa olay ''sevgilim kıyafeti beğenmedi'' değil,insanız fikirler de değişir düşünceler de farklı olur bunlar doğal.Önemli olan verilen tepki,yaşayış şekli.Yoksa biri o renk pantolonu hiç beğenmez ''ben pek beğenmiyorum hayatım o rengi'' der karşıdaki kişi buna göre değiştirir değiştirmez beni ilgilendiren şey o değil,o 2 kişilik bir durum.Ama bu konu gördüğünüz gibi tek taraflı.Kadın istemiyorum diyor öyle giyinmek,zorla mı ? Başlarım eşine de dostuna da.

Konu sahibi eşinin evlenmeden önce kıyafetleriyle ilgili yorum yapıp yapmadığını yazmamış. Eğer adam “evlenince böyle giyinemezsin” demişse biraz bile bile lades olmuş.

Sakin ol şampiyon çok gerginsin :)) ben çok sık gördüğüm için bu erkek modelini, artık pek etki etmiyor bünyeme. Yok ben zamanında gayet sakince "böyle giyinmen hoşuma Gitmiyor" diyen adamı taşlayan hatunlar da gördüm bu forumda. Toplum olarak doğru ve yanlışı, olması gerekeni ayırt edecek kabiliyete sahip değiliz çoğu zaman. Grinin varlığını inkar ediyoruz bazı sloganların arkasına sığınarak. Ya beyaz ya da siyah olmalı diyoruz. Ancak gri de var ve çoğu zaman çözüme ulaştırıyor insanı.

Kadının bireyselliğini ve söz hakkını en çok savunan insanlardan biriyimdir belki de. Ancak mantık sınırlarını zorlamayarak. Günümüzde bazı kadın hakları savunucuları öyle bir noktaya geldiler ki, ikili ilişkilerde olması gereken tavizlerin bile olmaması gerektiğini savunuyorlar. Bu noktada mühim olan cinsiyet değil ki, insanlık. Kadın için de erkek için de var olması gereken insanlık.

Konu sahibi için on kere falan yazdım ama yine yazayım. Kocasının tutumu ile ben muhatap olsam donla çıkarım dışarıya. Sıkıntı üslupta, davranışta.

İkimiz altın kızlar gibiyiz , kapanmayla ilgili ima etmiyor tam tersi kazanamazsın diyor sevmiyor, ben onu mecaz anlamda yani karışma burama geldi demek için söyledim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…