- 2 Kasım 2013
- 7.796
- 37.040
- 748
- Konu Sahibi Oglak kizi
-
Evlenmeden önce miniler, kısa şortlar, elbiseler giyiniyordum, evlenmeye karar verdiğimizde eşimle her şeyi konuşurken orta yok bulmaya çalışırken bunu da konuştuk. "Bu şekilde giyinmeye devam etmem seni rahatsız eder mi" dedim o da" ben seni böyle tanıdım, böyle sevdim, neden evlendikten sonra değişmeni isteyeyim ki" dedi oldu bitti. Hala bekarken nasıl giyiniyorsam öyle giyiniyorum.
İnsanımızın en bğyük sorunu konuşmamak. Evlenmeye karar verdiğinizde hiç bir şey konuşmutorsunuz. Çocuk isteniyor mu, para nasıl yönetilecek, ev işleri nasıl paylaşılacak, sıkıntılı durumlarla nasıl baş edilecek bunların planını yapmıyorsunuz. Konuşup plan yapmadığınız gibi gözlemlemiyorsunuz da. Bu adam nasıl bir adam, sinirlendiğinde nasıl tepki veriyor, bana ne kadar değer veriyor, rahatsız olduğum şeyleri ne kadar önemsiyor, kişisel alanıma ne kadar saygı duyuyor diye hiç düşünüp gözlemlemiyorsunuz. Evlendikten sonra da o zaman önemsemediğiniz şeyler şimdinin büyük sorunları olarak karşınıza çıkıyor. Ne diyelim, kendi düşen ağlamaz.
Ben bu konuda çok katı değilim. Eşler birbirlerinin giyim tarzı hakkında yorum yapabilir. Örneğin benim eşim bir apaçi gibi giyinmeye karar verip boynuna zincir takıp kaldırıma tünerse bu benim için sorundur. Bal gibi de yorum yaparım. Keza ben pazen bir etek giyip onun iş yemeğine katılsam o da yorum yapar. Nedense kadınlarımız mevzu mini yahut açık elbise olunca "eş karışamaz!" diye çemkirmeyi seçiyor. Lakin etraflıca düşününce eş karışabilir, yorum yapabilir.
Benim eşim benim kıyafetim hakkında yorum yapabilir. Bu beni ezik, vasıfsız yapmaz. Yeri geliyor arkadaşıma da danışıyorum "sence bu üstümdeki o ortama uygun mudur nasıl olmuş" diye. Eş neden yorum yapmasın ki.
Ben bu konuda çok katı değilim. Eşler birbirlerinin giyim tarzı hakkında yorum yapabilir. Örneğin benim eşim bir apaçi gibi giyinmeye karar verip boynuna zincir takıp kaldırıma tünerse bu benim için sorundur. Bal gibi de yorum yaparım. Keza ben pazen bir etek giyip onun iş yemeğine katılsam o da yorum yapar. Nedense kadınlarımız mevzu mini yahut açık elbise olunca "eş karışamaz!" diye çemkirmeyi seçiyor. Lakin etraflıca düşününce eş karışabilir, yorum yapabilir.
Burada asıl mesele fikir belirtirken, rahatsızlığını dile getirirken kullandığı üslup "yapacaksın ben böyle istiyorum" diyorsa eş, ben o pazen eteği giyer kafama sakız yapıştırır giderim iş yemeğine. Ancak "hayatım nasıl giyineceğini sen zaten biliyorsun ama bence bu kıyafet o ortama uygun değil. Bu benim fikrim sen bilirsin" derse, durup bir düşünür insan. Siz bence kıyafetten önce eşinizin ettiği küfürleri bir düşünün. Asıl sıkıntı orada.
Benim eşim benim kıyafetim hakkında yorum yapabilir. Bu beni ezik, vasıfsız yapmaz. Yeri geliyor arkadaşıma da danışıyorum "sence bu üstümdeki o ortama uygun mudur nasıl olmuş" diye. Eş neden yorum yapmasın ki.
şimdi söylediklerinizde haklısınız. lakin konu sahibinin yazdıkları ile ilgili 2 sıkıntı mevcut:
1- evlenene kadar giydiklerine gıkı çıkmayan adam için önce kendi eliyle kıyafetlerini dağıtmış ve bu adam evlendikten sonra çemkirmeye başlıyor
2- küfür ederek iletişim kuran bir koca
mevzu minime dokundurtmam mevzusu değil. evlilik öncesi ve sonrası değişen kişiler ve kocanın üslubu. gidilen ortam ile ilgili tabi ki birbirimize yorum yapacağız evlilikte. ama ben evlenmeden önce mini veya yırtık kot artık ne ise giyerken(ortamına göre) evlendikten sonra giyemezsiiiiin diyen bir kocanın ağzına ıslak tuvalet terliği ile vururum. uygun değildi isek neden evlendik?? evlendikten sonra karı kocanın malı mıdır? karışmak (yorum yapmak demiyorum) hakkı mıdır?
mevzu bunlar.
Bir off çeksem... evlenmeden önce ki dolabım kısa günlük elbiseler mini etekler yırtık kotlar doluydu, bende evlendim artık diyip zaten bir güzel ayıkladım, fakat eşim dizlerde günlük elbiseye bile laf yapıyor küfür ediyor aramızı açıyor, geçen arkadaşının yanına gidecektik bir elbise giydim dizlerde, benim arkadaşlarımın yanında böyle giyemezsin dedi, bende hep yaptığın şey bu kısa mı, çıkar dedi küfütler etti, bende seni dinledikçe bu iş örtün demeye kadar gidecek çıkarmıyorum dedim, beni götürmedi, çekti gitti, kendisi giyindi süslendi ayakkabısına kadar, ne yapacağım taviz vermek istemiyorum fakat huzur bırakmıyor, zaten bunalımdayım bırak ta kendime bakayım, bir salarsam deli gibi pijamayla gezeceğim...
Peki eşin "evet bu kadar açık giyinmen beni Rahatsız edebilir canım" deseydi tepkiniz ne olurdu? Konu sahibine fikir olsun diye soruyorum :)
Evlenmeye karar verdiğinizde eşiniz apaçhi gibi giyinip boynuna zincir takıp kaldırıma tüneyen bir adam olsaydı karışmaya hakkınız yoktu. Ama öyle bir adamla evlenmediğiniz için sonradan bu şekilde bir kılığa bürünürse rahatsızlığınızı dile getirme hakkınız var. Bu konuda kadın evlenmeden önceki halini değiştirmeye zorlanıyor. Bu fikir belirtmek değil, bu baskı kurmak.
Ben de eşlerin birbirinin kıyafetleri hakkında söz sahibi olması gerektiğini düşünürüm her konuda olduğu gibi. Kıyafet kırmızı çizgi, asla girilemez alan değil. Ama her şeyin bir yolu yordamı, üslubu var. Benim eşim yüksek topuklu ayakkabı sevmez mesela, biliyorum, giyinmiyorum. Niye giyinip adama itici görüneyim? Ama gerekli bir durumda giyinmek zorunda kalırsam da tolere etmesini, sorun çıkarmamasını beklerim.
Ben de aynı şekilde düşünüyorum bu konuda hemfikiriz. Ben daha çok gelen yorumlara takıldım. Karışamaz edemez, ne münasebet tadındaki yorumlar. Bu bir güç savaşı değil ki. Eşler giyim konusu dahil birçok konuda fikir alışverişi yapabilir ve hatta taraflardan biri bazı giyim şekillerinden rahatsız olabilir. Bunu söylemek hakkıdır diyorum.
Bir off çeksem... evlenmeden önce ki dolabım kısa günlük elbiseler mini etekler yırtık kotlar doluydu, bende evlendim artık diyip zaten bir güzel ayıkladım, fakat eşim dizlerde günlük elbiseye bile laf yapıyor küfür ediyor aramızı açıyor, geçen arkadaşının yanına gidecektik bir elbise giydim dizlerde, benim arkadaşlarımın yanında böyle giyemezsin dedi, bende hep yaptığın şey bu kısa mı, çıkar dedi küfütler etti, bende seni dinledikçe bu iş örtün demeye kadar gidecek çıkarmıyorum dedim, beni götürmedi, çekti gitti, kendisi giyindi süslendi ayakkabısına kadar, ne yapacağım taviz vermek istemiyorum fakat huzur bırakmıyor, zaten bunalımdayım bırak ta kendime bakayım, bir salarsam deli gibi pijamayla gezeceğim...
Evet,karışamaz.Evlenmeden önce öyle görüp beğenmiş,evleninceye kadar ağzını açmamış 2 günde mi aydınlanma gelmiş,yemesin bizi.Klasik ''karım benim malım'' kafası işte,adamın konuşma tarzı da bunu gösteriyor zaten.
İyi de insan değişebilen bir canlı. Fikri değişir, hayata bakışı değişir, inancı değişir. Ben değiştim mesela her anlamda. Evlenmeden önceki gibi değilim hiçbir konuda. Eşim de değişti. Evlenmeden önce parfümsüz bakımsız dolaşmayan adam mahallenin delisi gibi dolaşıyor ortalıkta. Paçoz bildiğin. Hadi diyelim hiç değişmedi ama ben değiştim. Ya da yaşadığımız ortam değişti. Çevremiz değişti. Elbette buna bağlı olarak tarzımız da değişecek.
Yineliyorum konu sahibi ve konu içeriği ile ilgili değil bu yazdıklarım. Bu konu çok farklı. Benim derdim, keskin olmamak lazım bu konularda demek. Orta yol bulunamazsa evlilik biter. Ancak "ben böyleydim böyle kalacağım" demek makul değil evlilikte.
İnsan gibi söylemek lazımIdrakyollariiltihabi ,burada kimse ''hayatım bence şöyle yaparsan daha iyi olabilir'' diyen insanlar için yazmıyor zaten.Öyle insanlar için yazacak olsak zaten ne arkadaşı kalır insanın ne de ailesi.Herkes her konuda iyi kötü bu şekilde yorum yapıyor etrafımızda sonuçta haksız mıyım ?
Ama eş kişileri ( özellikle erkek cinsi ) böyle konularda ''karısının sahibi'' gibi davranıp kendi karısının namusundan ( ? ) kendisi sorumluymuş gibi davranınca bana bir şeyler oluyor,inanılmaz derecede sinirleniyorum.Yoksa olay ''sevgilim kıyafeti beğenmedi'' değil,insanız fikirler de değişir düşünceler de farklı olur bunlar doğal.Önemli olan verilen tepki,yaşayış şekli.Yoksa biri o renk pantolonu hiç beğenmez ''ben pek beğenmiyorum hayatım o rengi'' der karşıdaki kişi buna göre değiştirir değiştirmez beni ilgilendiren şey o değil,o 2 kişilik bir durum.Ama bu konu gördüğünüz gibi tek taraflı.Kadın istemiyorum diyor öyle giyinmek,zorla mı ? Başlarım eşine de dostuna da.
İkimiz altın kızlar gibiyizSen isi bulmuşsun ben sana söyleyim bir yandan deli kaynana bir yandan kıskanç koca verme taviz dicem ama bu kadar da gerilim olmasin aranizda bir elbise orta yolu bulundiz boyu da cok açık değil aslında elbise dar mıydı? Kiminin dar takıntısı var da..
Ya siz beni öldüreceksiniz 2niz @CinnetNur Delirdi :) gerilmeyin kizlar cok sekersiniz
Sanırım 2nizinde eşi doguluydu kizlar valla dogulu batılı isi değil de evlenince tuhaflasiyor bazısı en azindan eslerinizin dik durusu var. Benimki gibi bir gun sutyenimin belli oldugu bluze bisey demeyen,1 hafta sonra da ne bu çıkar bunu icin gözüküyor baska bise giy diyen kocaniz olsa dengeniz fena bozulurdu
Didem kapanmayla alakali birsey mi ima etti kendi yorumun mu bu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?