• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin hakkınımı yemiş oluyorum?

Ben malesef giderken birşey alamıyorum tek gittiğim zaman alıyorum oda nadir oluyor genelde eşimle gidiyorum çok yakın oturmuyoruz vesaitler uzun sürüyor eşim tek göndermiyor ben o yüzden para bırakıyorum n varsa yanımda onu veriyorum yani ama her gidişimde muhakkak bırakıyorum 50 bıraktğım nadirdir 100 150 50 ne varsa yani
Anladım olsun bence demene gerek yok kendine alacağın ekstra birseyi almayıp onalra veriyorsun. Sikmayin bunun icin canınızı

Esiniz parayi sahsiniza veriyormus evin masraflarini kendi karsiladigina gore. Sahsiniza ait evden kismiyorsunuz. Zaten buyuk rakamlar vermiyorsunuz anlatmaniza gerek yok bence kendinizi kotu hissedecekseniz. Zaten kurus hesabi yapan bi adam degil ki sormamis bugune kadar. Iciniz rahat olsun bence.
Evet bana veriyor ben mutfak ihtiyaçlarını bittikçe ona söylüyorum alıyor ben nadir bişey lazım sa çıkıp alıyorum teşekkürler yorumunuz için

Ben evlendikten sonra iki ayrı aile değil bir büyük aile olunduğuna inanıyorum. Her ne kadar burada o işlerin hiç de öyle olmadığını okusak bile yine de iyi düşünmek istiyorum :) onun ailesi zor durumda olsaydı , siz de çalışıyor olsaydınız, ortak bütçenizden eşinizin ailesine yardım etme fikrine nasıl bakardınız? Evli değilim ama evli olsaydım kocam da böyle bi durumda olumsuz bir tavır takınsaydı onun insanlığunı sorgulardım.

Anladım olsun bence demene gerek yok kendine alacağın ekstra birseyi almayıp onalra veriyorsun. Sikmayin bunun icin canınızı
Evet bende her ay alışveriş yapıyorum bazende bi elbiseyi almıyorum onu almış sayıyorum teşekkürler yorumunuz için

Bende o yüzden hem evlenmeden hemde evlendikten sonra çok üzülmüştüm
Zaten özel günlerde kıyafet tarzı hediye alıyorum normal de de genelde anneme para bırakıyorum

Para bırakma konusunda içinizde rahatsızlık varsa şunu düşündüm de mesela anneniz o harçlık ile temizlik malzemeleri mi, giyim, yiyecek yada fatura işlerini yapıyorsa siz kendinize market eşyaları alırken ailenize alın. Faturayı da eşinizi tanırsınız. Eşiniz bu para senin olsun dilediğini yap diyen karışmayan biriyse o artık eşinizin değil sizin paranız. Aileniz orada zor durumda iken emin olun ilerde evlatlarınız da aynısını size yapar. Anneniz ne zorluklar karşısında büyüttü sizi. Babanız da. Eşinizle ara ara çok ailenizi belli etmeden hem onun ailesine hem kendi ailenize ara ara yardımcı olalım gibi birşeyler diyin. Eşinizi bilmiyorum ama Allah’ın size soracağı hesap var. Daha bugün konuştuk annemle. Anne hakkı ödenmez diye. Ailenizi bilmiyorum ama siz fatura dışındaki yiyecek giyimi hediye olarak ya da ziyarete giderken eli boş olmasın diye alırsanız aileniz faturalar dışında çok fazla bunlara masraf yapmazsa çok zorluk çekeceğini düşünmüyorum açıkçası. Arada siz yemek yapıp götürün. Emin olun aileniz iyi siz kötü olsaydınız ben inanıyorum aileniz size seve seve yardımcı olurdu. Geçenlerde teyzem vefat etti. Şuanda kızları ağlıyor pişman çok kötüler. Yaşarken kıymetini bilin ve elinizden geleni yapın. Bu sene amcam 2 yengem ve teyzem vefat etti. Gerçekten ölümlü dünya da aile kadar önemli bir şey yok. Ailenizin değerini yaşarken bilin. Yardımcı olun. Tek sorun bu olsaydı da annemiz yaşasaydı diyenler çok var. Ayrıca kimin ne olacağını kimse bilemez. 1 gün içinde neler neler oluyor. Ailenize her daim yardımcı olun. Bu sene sevdiklerimi kaybettim. Babannem amcam ölünce çay bile içemez oldu. Siz gidip direk para vermiyorsunuz. Dolaylı yoldan yardımcı oluyorsunuz. Bunu yapmayana ben zaten evlat olarak üzülürüm.

Dini hükmünü bilmiyorum ama alo fetva hattını bir arayıp sor istersen
Eşin sana veriyorsa o parayı bence sorun yok eğer söylersen belki ileride önüne çıkabilir eşiniz şimdi iyi ama ileride bir sıkıntı anında ortaya dökebilir
Boşyere başınız ağrımasın ama siz yine de arayıp sorun diyanete

Ben evlendikten sonra iki ayrı aile değil bir büyük aile olunduğuna inanıyorum. Her ne kadar burada o işlerin hiç de öyle olmadığını okusak bile yine de iyi düşünmek istiyorum :) onun ailesi zor durumda olsaydı , siz de çalışıyor olsaydınız, ortak bütçenizden eşinizin ailesine yardım etme fikrine nasıl bakardınız? Evli değilim ama evli olsaydım kocam da böyle bi durumda olumsuz bir tavır takınsaydı onun insanlığunı sorgulardım.
Zaten kp vefat etmiş kabalık bir aileyiz ve eşimde dahil çocukların hepsi annesine ve evli olmayan kardeşlerine bakıyor bazen eve verdiklerinden daha fazlasını veriyorlar ve faturalar kira mutfak masrafı ödeniyor tabiki bakacaklar asla birşey düşünme hakkım olamaz
Eşimin asla bilse tavır alacağını düşünmüyorum 3 4 senelik bir geçmişimiz var artık neyi nasıl düşündüğünü anladım sadece ailemin zorda olduğunu bilmesini istemedim ne olursa olsun bilmesin istedim hep

Evet bana veriyor ben mutfak ihtiyaçlarını bittikçe ona söylüyorum alıyor ben nadir bişey lazım sa çıkıp alıyorum teşekkürler yorumunuz için
Uzmeyin oyleyse kendinizi:) zaten esiniz annenize giderken aldiginiz 2 torba seyin verdiginiz 100 liranin hesabini yapicak birine benzemiyor anlattiginiz kadariyla

Zaten kp vefat etmiş kabalık bir aileyiz ve eşimde dahil çocukların hepsi annesine ve evli olmayan kardeşlerine bakıyor bazen eve verdiklerinden daha fazlasını veriyorlar ve faturalar kira mutfak masrafı ödeniyor tabiki bakacaklar asla birşey düşünme hakkım olamaz
Eşimin asla bilse tavır alacağını düşünmüyorum 3 4 senelik bir geçmişimiz var artık neyi nasıl düşündüğünü anladım sadece ailemin zorda olduğunu bilmesini istemedim ne olursa olsun bilmesin istedim hep
Kötü bişey yapmıyorsunuz içiniz rahat olsun. Ailesine bu kadar yardımcı olan birinin size herhangi bişey söyleyeceğini sanmam. İsterseniz durumdan bahsedersiniz istemezsenin hiç bahsetmezsiniz.

34 senelik evliyim...eşimin işyerinden yeni emekli oldum....yani hiç çalışıp para kazanmadım...tam 32 sene aileme yardım ettim...artık sıkıntıları kalmadı şükür...eşime hiç birşey söylemedim aynı sizin gibi...kendi harçlığımdan verdim hep...çünkü ihtiyaçları vardı...eşim muhtemelen anlamıştır...ama hiç yüzleşmedik...

Dini yorum yasak biliyorum ama eşinize açıklama yapmadan vermeniz doğru değil bunu biliyorum. Evet hakka giriyor olabilirsiniz.

Kendi eşimi düşünüyorum o bana yardımcı olalım diye teklif ederdi. Eşinizin de sorun yapacağını sanmıyorum. Hayatım babamın biraz sıkıntısı var bende gidince bazen anneme ufak bir pazar harçlığı bırakıyorum o ne kadar reddetse de seninde haberin olsun diyebilirsiniz .

Bu kadar düşünen insan girer çalışır bir işe kendi kazandığını ailesine verir, eşinin verdiğini kendisine harcar.

O parayi harcasaniz daha iyi olmaz bence. Ailenize vermeniz en guzeli. Hakka girmiyor bence. Esimize söylememenizin sakincasi yok. Esinizden habersiz aldiginiz bir para degil cunkü. Adam size harclik vermis. Sizin olmus bu para artik.

Dini yorum yasak biliyorum ama eşinize açıklama yapmadan vermeniz doğru değil bunu biliyorum. Evet hakka giriyor olabilirsiniz.

Kendi eşimi düşünüyorum o bana yardımcı olalım diye teklif ederdi. Eşinizin de sorun yapacağını sanmıyorum. Hayatım babamın biraz sıkıntısı var bende gidince bazen anneme ufak bir pazar harçlığı bırakıyorum o ne kadar reddetse de seninde haberin olsun diyebilirsiniz .

Bu konuda emin misiniz? Esinin parasini söylemeden verse hak evet. Ama eşi ona vermis artik o harcligi. Kadin diledigi gibi kullanabilir benim bildigim.

Kızlar merhaba benim için bir sorun ve bunu sizinle paylaşıp bana fikir vermenizi rica ediyorum
1 senemiz dolmadı daha ben çalışmıyorum ihtiyacımız yok benimde geçerli bir mesleğim yok o yüzden eşim çalışmamı istemedi maddi gelir olarak çok iyi düzeydeyiz çalışmama rağmen aylık eşim sadece bana 1500 2000 arasında verir ki mutfak masrafı filan genelde onları o yapar ben nadir market yaparım
Benim ailemin maddi durumu iyi değildi malesef ben lisedeyken son sene stajda aldığım 300 400 lira gibi bi rakamlada o zamanlar rahatlamışlardı biraz ben lise bittikten sonra çalışıp aileme yardım etmek zorunda kaldım babamın borçları çok fazlaydı hala daha öyle emekli ama onlar da kesiliyor borçlarından dolayı aldığı para 400 500 arası bişey
Ben çalışıyorken babamın eline para verip onu gücendirmek istemedim hiç ama anneme verdim maaş alınca market yapardım pazara giderdik bi fatura ben öderdim destek olurdum ama evlendikten sonra ne yapacaklar diye hep çok üzülürdüm günlerce ağladığım oldu
Evlendim çok şükür maddi ve manevi hiç bir sorunumuz yok benimse aklım annemlerde kaldığı için ben haftada 1 2 kere gidiyorum her gidişimde 50 100 bişey bırakıyorum annem bazen var verme diyor ama biliyorum yok dolabı açıyorum boş içim acıyor
Ben rahat ederken onların sıkıntı çekmesini istemiyorum tek gidiyorsam markete uğrayıp bi kaç bişey almaya çalışıyorum benim içim anca öyle rahatlıyor en azından babam da olmadığında annem verir rahat ederler diye düşünüyorum
Ama ben evlendiğimizden beri anneme verdiğim paradan eşime hiç bahsetmedim ki olay burda başlıyor ben çalışmıyorum sonuçta eşim bana harçlık olarak bırakıyor para bazen haftalıl bazen günlük ben birazını kenarıya atıp geri kalanı harcıyorum sonuçta bunuda harcamış saysam diye düşünüyorum ama bunu ona söylemek zorundamıyım onunda bilincinde değilim
Aslında söylemek zorundayım diye düşünüyorum ama söylemek asla ailemi küçük düşürmek istemiyorum söylesem biliyorumki asla birşey demez ama hakmı yiyorum onun parası sonuçta bilmiyorum üzülüyorumda bir yandan
He diyeceksiniz ki eşin aileni bilmiyormu evet gelir düzeylerini az çok biliyor ama onun bildiğinden daha zor durumdalar babamın kredi kesintisinden filan haberdar değil e onun düşünceside iki yaşlıya bi emekli maaşı yeter gibi düşünür ben bunu ona ne sevgililik ne nişanlılık nede evlilik dönemimizde hissettirmedim nişan kına ve düğün zamanında çalışırken ayırdığım her ay kenarıya attığım paralarla masrafları karşıladım ailemin takacağı takıyı kına için tutulan salonu çerezini bunun dışında çeyizimi de hiç bir zaman ailem yapamadık durumuna düşsün istemedim he iyisini yapmadık gelirimize göre yaptık ama yaptık oda onu bilsin istedim
Şimdi ben anneme arada harçlık veriyorum diyemiyorum ailemi küçük görmez belki ama durumdan haberdar olsun hiç istemiyorum ama günah mı hakkınımı yiyorum acaba diye düşünüyorum
Sizden ricam ben bunu eşime anlatmalımıyım anlatırsam nasıl anlatmalıyım evlilikte yalan olmadığı gibi gizli saklıda olsun istemiyorum ama şimdiye kadar söylemedimm şimdiden sonra ihtiyacı var veriyorum diyeceksem nasıl demeliyim bilmiyorum
Önerilerinizi fikirlerinizi bekliyorum uzun oldu kusura bakmayın
O parayı eşiniz size veriyor harçlık olarak artık para sizin dilediğinizi yaparsınız .. eşinizden gizli almış olsaydınız parayı o zaman cidden hak yemiş olurdunuz .. vicdanınız rahat olsun..

Kızlar merhaba benim için bir sorun ve bunu sizinle paylaşıp bana fikir vermenizi rica ediyorum
1 senemiz dolmadı daha ben çalışmıyorum ihtiyacımız yok benimde geçerli bir mesleğim yok o yüzden eşim çalışmamı istemedi maddi gelir olarak çok iyi düzeydeyiz çalışmama rağmen aylık eşim sadece bana 1500 2000 arasında verir ki mutfak masrafı filan genelde onları o yapar ben nadir market yaparım
Benim ailemin maddi durumu iyi değildi malesef ben lisedeyken son sene stajda aldığım 300 400 lira gibi bi rakamlada o zamanlar rahatlamışlardı biraz ben lise bittikten sonra çalışıp aileme yardım etmek zorunda kaldım babamın borçları çok fazlaydı hala daha öyle emekli ama onlar da kesiliyor borçlarından dolayı aldığı para 400 500 arası bişey
Ben çalışıyorken babamın eline para verip onu gücendirmek istemedim hiç ama anneme verdim maaş alınca market yapardım pazara giderdik bi fatura ben öderdim destek olurdum ama evlendikten sonra ne yapacaklar diye hep çok üzülürdüm günlerce ağladığım oldu
Evlendim çok şükür maddi ve manevi hiç bir sorunumuz yok benimse aklım annemlerde kaldığı için ben haftada 1 2 kere gidiyorum her gidişimde 50 100 bişey bırakıyorum annem bazen var verme diyor ama biliyorum yok dolabı açıyorum boş içim acıyor
Ben rahat ederken onların sıkıntı çekmesini istemiyorum tek gidiyorsam markete uğrayıp bi kaç bişey almaya çalışıyorum benim içim anca öyle rahatlıyor en azından babam da olmadığında annem verir rahat ederler diye düşünüyorum
Ama ben evlendiğimizden beri anneme verdiğim paradan eşime hiç bahsetmedim ki olay burda başlıyor ben çalışmıyorum sonuçta eşim bana harçlık olarak bırakıyor para bazen haftalıl bazen günlük ben birazını kenarıya atıp geri kalanı harcıyorum sonuçta bunuda harcamış saysam diye düşünüyorum ama bunu ona söylemek zorundamıyım onunda bilincinde değilim
Aslında söylemek zorundayım diye düşünüyorum ama söylemek asla ailemi küçük düşürmek istemiyorum söylesem biliyorumki asla birşey demez ama hakmı yiyorum onun parası sonuçta bilmiyorum üzülüyorumda bir yandan
He diyeceksiniz ki eşin aileni bilmiyormu evet gelir düzeylerini az çok biliyor ama onun bildiğinden daha zor durumdalar babamın kredi kesintisinden filan haberdar değil e onun düşünceside iki yaşlıya bi emekli maaşı yeter gibi düşünür ben bunu ona ne sevgililik ne nişanlılık nede evlilik dönemimizde hissettirmedim nişan kına ve düğün zamanında çalışırken ayırdığım her ay kenarıya attığım paralarla masrafları karşıladım ailemin takacağı takıyı kına için tutulan salonu çerezini bunun dışında çeyizimi de hiç bir zaman ailem yapamadık durumuna düşsün istemedim he iyisini yapmadık gelirimize göre yaptık ama yaptık oda onu bilsin istedim
Şimdi ben anneme arada harçlık veriyorum diyemiyorum ailemi küçük görmez belki ama durumdan haberdar olsun hiç istemiyorum ama günah mı hakkınımı yiyorum acaba diye düşünüyorum
Sizden ricam ben bunu eşime anlatmalımıyım anlatırsam nasıl anlatmalıyım evlilikte yalan olmadığı gibi gizli saklıda olsun istemiyorum ama şimdiye kadar söylemedimm şimdiden sonra ihtiyacı var veriyorum diyeceksem nasıl demeliyim bilmiyorum
Önerilerinizi fikirlerinizi bekliyorum uzun oldu kusura bakmayın
sunu deneyebilirsin, (gecen annemlere giderken boş gitmeyim dedim, biraz market alisverisi yaptım) deyin..
Gelen tepkiye dikkat edin..

Ben olsam söylemezdim. Sorarsa da ben sana belli etmemeye çalıştım ama durumları bu giderken elim boş gitmiyorum markete uğruyorum. Senden çekindiğim için söyleyemedim. Der kenara çekilirdim. Nakit verdiğimi de söylemezdim.

Bende anneme veriyorum 50 100 bazen 20 bazen bende biseyler aliyorum giderken,icim rahat etmiyor çünkü üzülüyorum. Benim ailemde terbiyesizdir bu arada .Burdaki arkadaslar az cok bilir
Ona rağmen yapiyorum olmaz çünkü ben tokken onlar aç yatcak.
Esimin de haberi yok.
Haberi olsa da bisey demez bana veriyor ve benim param harcligim olmus oluyor
Durumumu sana benzettim.Sen canini sıkıp bunlari düşünme bir sorun yok rahatina bak.

Hatta bir defa eşim,alışveriş yapıp annemlere goturelim demisti tamam demistim
Ben saklamadım senin gibi,sagolsun zaten babam herseyi pat pat konustugu icin esim durumlarinin kötü oldugunu biliyordu.

Back
X