Esimin hareketleri

Dover babam

Siz evde huzur olmadığı için erken ve yanlış bir evlilik yaptınız belki, annenizin boşanmama ısrarı hala sizin hayatınızı etkiliyor. Siz o evde kaldıkça evladınız da farklı büyümeyecek. Babasına benzeyecek. Şiddete eğilimli olacak, saygısız olacak.
Çaresizliğinizi anlamaya çalışıyorum, yaşamadığım için bilemem belki ama bu durumdaki kadınlara yardım eden kurumlar var ülkemizde. Destek alabilirsiniz. Ailesi olmayan ya da ailesinden destek göremeyen kadınlar öyle yapıyor. Bir süre kendini toparlayıp, bir işe yerleşip yeni bir hayat kuruyorlar. Siz de yapabilirsiniz bunu. O hayatı yaşamayı kendinize reva görmemelisiniz bence.

Şimdi yarın onun arkadaşları ve eslerını yemege alacaktık elleriyle cok iyi anlaşıyorum en iyi arkadaşlarım oldu hepsi ve esimin de cocuklugumu arkadaşları. Yani onunda en iyi arkadasları ban diyorkı yarın ara iptal et yemegı.Nasıl iptal ederim. Sen ara ben söylemem dedım bende

Çok zor

Yapamam annemın evine gidersem biliyorum ki hem annem hem babam hem kardesim bana bir zamandan sonra kotu davranacak. Kendimi sıgıntı gibi hissedıcem
Hem kendiniz hem çocuğunuz için en iyisi o adamdan uzaklaşmak, her şeye ık mık ediyorsunuz, niçin konu açtınız öyleyse?

Mutfaktayım suan esim geldi az once sigarasını yaktı uyanık ve elimde telefonla gordu simdi tekrar gelir siteden Çakmak lazım yoksa bakar mesajlara yarın girerim Allaha emanet olun

Ya ne bu kadinlarin cektigi yaaa. Ellri kirilsin insallah. Once baba dover sonra koca dover olmadi kayinpeder kayin dover o da olmadi sokaktaki yan kesici dover. Yeter yaaaa. Tamam anladik fiziken bizden gucluler ama beyinleri gelismemis hayvandan ne farklari var.
Ne diyeyim ki sana ben. Sen ne dusunuyorsun peki. Ya da ne yapmak istiyorsun.

Hayvanmi deyim ne diyim kusura bakmada bosan bunla omurmu gecer. Seni ne zannediyor sen onun kopegi degilsin.

Çok saygısız bir evliliğiniz var. Ve yorumlarınızdan anladığım asla boşanmayı düşünmediğiniz. Siz eşinize eşiniz size saygısızlığın dibine vurmuşsunuz. Muhtemelen çalışmıyorsunuz , eğitiminiz de yarım , baba evi bundan kötü dönemem diyorsunuz o zaman saçma sapan teyze için eşle tartışma çıkarmasaymışsınız keşke.

Yanlış anlamayın elbette sonunda gelinen noktada eşinizin asla savunulacak tek bir yanı yok , ama teyze ile küs olduğunu biliyorsunuz madem öğrenince geçiverseydiniz evinize, eşinizle 3. Şahıslar için tartışma konusu açmasaydınız. Ve aranız her ne kadar bozuk olursa olsun kaynana geldiğinde belli etmeniz yanlış.

Evlilikte iki tarafın da biraz birbirine imtiyaz göstermesi lazım hassasiyetlerinde, böyle küfür günah vurmalı kırmalı hakaretli telefon surata kapatmalı nereye gidecek bu iş ?

Boşanıp bu adamı çekmemeniz ve çocuğunuzu bu iğrenç evliliğe şahit etmemeniz en güzeli ama boşansanız ne yiyecek içeçek kirayı faturaları ne ile ödeyeceksiniz? Mesleğiniz Yok sanırım girseniz bir işe çok çok asgari ücret alacaksınız onu da zaten olduğu gibi kreşe yada bakıcıya verirsiniz ancak.

Boşanmayı ciddi ciddi düşünüyorsan adamın huyuna git okulunu bitir işe gir, azıcık birikim yap at kenara. Madem bu süregelen bir durum bir an önce kendi ayaklarının üzerinde durabilecek pozisyona gelmeye çalış. Bir seçeceğin olsun bu bile adamın saygısızlığını azaltmaya yetecek aslında...

Okurken kalbim korkuyla doldu. Allah sana yardımcı olsun. Hemen canını kurtar bu adamdan... Resmen ömür yaa..

Sizin gibilerin okuyup kendi hayatlarını kurtarmaktan başka çaresi yok yok yok. Bi arkadaş demişti "ona hayır buna hayır, okuyup üflemeniz için dua önerisi mi bekliyosunuz bizden" diye. (Ben dua diyim de siz anlayın) yani elimizde sihirli değnek olmadığına göre rasyonalite ışığında karar vermeniz gerekiyor (boşanmak, baba evine dönmek..) O zaman dizinizi kırıp çocuk büyüyene kadar beklersiniz yani ne diyelim.

Ama sizin gibi kızlara ibret olsun, aile arkanızda değil, okulunuzu bırakıp kurtuluşu evlilikte ararsanız 2-3 sene sonraki haliniz bu olur. Size de bol şans diliyorum.

Cekicek dert kalmadi da bu terbiyesizi mi cekiyorsunuz ya. Niye televizyonu telefonlari kirma isini ona biraktiniz? İndirseydiniz ya butun camlari asagiya gozu rezillik gorseydi. Sevgi diye bi seyiniz kalmamis. Saygi zaten ugramayali cok olmus. Niye devam ediyorsunuz? Cocuk demeyin lutfen.

annenin çektiğini göre bile, nasıl okulu bırakıp evlenirsin?!
evliyken eski sevgiliye mesaj atma gafletine nasıl düştün?
nasıl aile ilişkileriniz var da kocan ile teyzenin kavga edebileceği ortam oluyor?
Benim eşim teyzemi yılda 2 kere falan görür sanırım... onda da hal hatırdan öte geçmez muhabbet...
Boşanmayacaksın anladık, bari dayak yemeden hayatını. sürdürmenin ve çocuğunu o yuvada sağlıklı yaşatmanın yolunu bul..
Ailenle eşini bir araya çok getirme.
Eski sevgiline falan mesaj atma.
Sonunun dayak olduğunu gördüğün tartışmaları uzatma.
Kendine çeki-düzen ver. Mesafeli ama saygılı davran.
Çok konuşup yüz göz olma.
Evladını yetiştirmeye odaklan. 1.5 yaşında gelişimi için hangi oyunları oynayabilirsin, nasıl aktivite yapabilirsin onlara bak.. yaşına uygun kitaplar oku çocuğa...
madem o evden gidecek başka yerin yok, en azından kendini çocuğuna ada, dayak yemeden hayatını sürdür...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…