Eşimin ilgisizliği ve bitmek bilmeyen vurdumduymazlığı..

Soylersemgececekmi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2017
26
8
1
35
Merhaba.. Aslında bu konuyu defalarca onunla konuşmama rağmen her defasında sar başa durumu yaşıyoruz.. Ya konuşmayı beni anlayıp tartışmaya yada beni suçlama moduna giriyor direkt.. Halbuki derdim onunla konuşup beni anlamasını sağlamak.. Aynı evde yaşayan iki yabancı gibiyiz.. Tartışmalar neticesinde bir iki gün iyi sonra tekrar yine aynı davranmaya başlıyor.. 5 aylık bur bebeğimiz var..Ben bütün gün onunla evde tek başımayım.. Eşim akşam 7-8 gibi işten gelir.. Yemek yer bir saat fln otururuz bazen oturamayız bile direkt yatar.. Haftasonu c.tesi günü arkadaşlarıyla gece 3 e kadar takılır.. Pazar günü direkt yatar.. Kesinlikle bana evde yardmcı olmaz.. Dışarı beraber çktığımz nadirdir.. Bu durumun nedenini anlayabilmiş değilim.. Sürekli beraber vakit geçirelim dememe rağmen ayni durumlar.. Neden ben yalniz kalmak zorundayim. Kesinlikle anlamiyor. Sanki kül kedisiyim ya da onub hizmetçisi. Inanin her disari ciktigimizda ayni kiyafetleyjm defalarca para isteyip ihtiyacim oldugunu soylemene ragmen vermez hep yakinir ne kadr borcu oldugunu soyler! Utanıyorum artık!! Inanin çalışabilecek olsam muhtaç olnayacağım ama kesinlikle çocuğumu kendim büyütmek istiyorum. Hiç mi bir insan karısını düşünmez. Aylık tek bir masrafım bile yok sıkıldım artk.. Bunca şeye rağmen başınızda olmam yeter şükret diyor! Ama inanin ben ne ustume basima bir kiyafet alabiliyorum ne esimden anlayis gorebiliyorum cocuk gibi her seferinde sen soylesin boylesin diyor ve yaptigim tek sey evde durup cocuguma bakip temizlik yapip yemek yapmak ona karside surekli tatli dil ve hosgoruluyum ama ezdikce eziyor neden boyle yapiyosun dedigimde isede kasini kaldirip azarliyor ya da gormezden geliyor bisey olmamis gibi davraniyor.. Anca keyfi gelince cani istediginde yaklasir ve ben artik inanin sikildim bu durumdan. Konusmaktan bile yoruldum.. Bir akil verin lutfen.. Kafam ve ruhum o kadar yorgun ki durumun icindeno kadar cok boguldum ki nasil ne yapman gerektigini anlayamiyorum..

Bence çiftler arasında bazen konuşmak etkili oluyor eğer ki ikna edici olursa. Mesela şu yazdığınız cümleleri telefonun not bölümüne kaydedip eşinize okuyabilirsiniz ya da mesaj atabilirsiniz bir gün aniden. Belki silkelenir de kendisine gelir.

Eşiniz bedava hizmetçi edinmek için evlenmiş bence. Karın tokluğuna hem temizlikçi, hem aşçı, hem anne, hem kadın olmuşsunuz. İnsan yeri geliyor evine yardıma gelen kadınla, bakıcısıyla 2 kahve içip, sohbet ediyor. Eşiniz daha olmamış. Belli ki içinden de gelmiyor sizinle muhabbet.

2 seçenek var:
1. Boşanın. İmkan varsa en mantıklı seçenek bu. Karın tokluğuna anne evinde de yaşayabilirsiniz.
2. İş bulun. Çocuğa bakıcı bulun. Kendi paranızı kazanıp harcayın. En azından maddi ihtiyaçlarınız giderilsin. Manevi ihtiyaçları ise zaman içinde değerlendirin. Baktınız olmuyor, yolları ayırmak için alt yapıyı hazırlamış olursunuz.

İnanın o kadar iyimser ve normal bir şekilde defalarca konuştum ki her seferinde azar yiyorum. Bir türlü anlamıyor. Aynı konuşmaları başka bir insana yapsam düzelmese bile anlar ama anlamak istemiyor bir türlü eğer o dediğinizi yapsam utanmıyor musun sen vur abaliya hesabi yapacak bir insan

Gercekten parası mı yok acaba ?
Belki çocugun masrafları çok geliyor bilemiyorum en fazla bu kadar iyimser olabiliyorum ...
Allah kolaylık versin

Bakın orada iş değişir işte. Siz konuşmaya çabaladığınızda sizi azarlıyorsa cidden saygı bitmiş demektir. Sağlam bir tavrı hakediyor.

Dediklerinizin hepsini kendisiyle konustum. Sineye cek hesabi yapiyor. Bosanmayi da konustum denedim yaygarayi kopartiyor. Nasil icinden cikicam anlamiyorum.

Eşiniz önceden de böyleyse keşke hemen bebek dusunmeseydiniz. Ama olan olmuş artık. Bence de bir is bulun bebek biraz büyüdükten sonra boşanmak istemiyorsanız. Ama bu sizin sevgisiz kalmaniza engel olmayacak. En hassas noktasını bulun ve konuşun bir şekilde. Size değer veriyorsa illaki düşünür bu durumu

Gercekten parası mı yok acaba ?
Belki çocugun masrafları çok geliyor bilemiyorum en fazla bu kadar iyimser olabiliyorum ...
Allah kolaylık versin
Sabit bir maasla calisiyor. Cogu insan gibi.. ama calistigi maasla borcu bitebilecek gibi degil zaten.. Herseye gelince para var ama bana gelince yok. Onemsemiyor hissettigim sey bu. Kiyida kosede bekler nasilsa ailesinden de alabilir hesabi yapiyor. Ya da nasilsa evdeyim giymesede olur diye dusunuyor olabilir.

bu durumda bence yapabileceğin birşey var buda boşanmak değil tabiki.evladınız var bakın annenize gidip para alın yada babanızdan onun yanına gidip annem bana para verdi kıyafet almam için diyin utanmasını sağlayın.ayrıca artık onu önemsiz görüyormussunuz gibi davranın.yani kısaca ona onun gibi davranırsan düzeleceksiniz.

Annemden babamdan belirli bir sure aldim cocugun ilk alisverisini dahi annem yapti.. Bayramda bile bayrami bahane edip annem babam para verdi cocuguma.. Esim sadece bez ve mama almistir bir tek.. Onun gibi davransam daha da beter bir durum olusuyor. Yumusak davraniyorum ama nafile tolerans gosterdikce bir muddet sonra yine ayni. Asla da tartismiyorum bir suredir isi kotuye bindiriyor tehdit savuruyor.

O zaman beyefendi arkadaşlarıyla gece yarılarına kadar takılmayacak. Parkta mı oturuyor koca koca adamlar?? Elbette kendisi de para harcıyor bu adamlarla.

Konu sahibi kesinlikle ailenizden para almayın. Eşiniz tam olarak bu durumu fırsat gibi algılayacak bir adam imajı çiziyor. Ben sizin yerinizde olsam çalışırım. Ama yok ben çalışmam diyorsanız da ihtiyaçlarınızın karşılanması konusunda ısrarcı olun.

Parasızlıkla alakası oldugunu düşünmüyorum.Benim eşimin de parası yok ama ihtiyacını al der ha ben almam dikkat ederim yoksa sıkıntıyı yine biz çekiyoruz.Geçenlerde kardeşimin nisanı olacak abiye almam gerekli inanın ikinci el aldım.Dışarıya çıkmayı benimki de sevmez sen gez çocuklarla der beni hiç kısıtlamaz bu konuda.Ama önceden öyle miydi sizin gibiydim bende bir bluz alacak suratı düşerdi halbuki parası vardı almayınca alışıyorlar, inanın ki kendisinden beklemeyin girin magzaya beraber çıktıgınızda alın yavaş yavaş alışıyorlar.Biraz vurdumduymaz olun.

y
Aynende dediginiz gibi bir donem aldim ve firsat bildi

Inanin çalışabilecek olsam muhtaç olnayacağım ama kesinlikle çocuğumu kendim büyütmek istiyorum. Hiç mi bir insan karısını düşünmez. Aylık tek bir masrafım bile yok sıkıldım artk..
Merhaba, hepimiz çocuğumuzu kendimiz buyutmeyi tercih ederiz ,ancak iste tam da bu yuzden çalışıyoruz ve çalışmalıyız.
7/24 annesiyle olan ama onun ezilmis ruh halini özümseyerek büyüyen bir cocuktansa, gunduz annesinden uzak kalmis ancak yere saglam basan, ekonomik özgürlüğü elinde, tek basina bile evladina bir gelecek saglayabilecek annenin çocuğu her zaman daha farkli olacaktir.
Calissaydiniz çocuğunuza ped alirken de kendinize ped alirken de cuzdaninizi acmaniz yeterli olacakti ve inanin bu rahatlik paha bicilemez!

Benim esim ne zaman cebinde para olsa cocuga yada eve bisey alsa baslar param yok param yok. Cok bisey istemedigimi bir tisort alacak para verse yetecegini soyledim ama tamam deyip gecmekle yetindi

Haklisiniz ama benim cocuguma kendisind anne dedirtmeyi ruhunu adamis bir k.v var korkum bundan yana inanin..

Konu sahibi eğitim durumunuz nedir? Çocuğunuza bakacak güvenilir birileri var mı? İnan bana herkes ister çocuğunu tek başına büyütmek ama bazen insanca yaşamak, bazen standardı korumak ya da yükseltmek için çalışma seçeneği değerlendirmeye alınmalı diye düşünüyorum.

Hem ihtiyaçlarınızı rahatça karşılamak, hem eşiniz karşısında daha dik durmak istemez misiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…