- 19 Ağustos 2017
- 26
- 8
- 1
- 35
- Konu Sahibi Soylersemgececekmi
-
İnanın o kadar iyimser ve normal bir şekilde defalarca konuştum ki her seferinde azar yiyorum. Bir türlü anlamıyor. Aynı konuşmaları başka bir insana yapsam düzelmese bile anlar ama anlamak istemiyor bir türlü eğer o dediğinizi yapsam utanmıyor musun sen vur abaliya hesabi yapacak bir insanBence çiftler arasında bazen konuşmak etkili oluyor eğer ki ikna edici olursa. Mesela şu yazdığınız cümleleri telefonun not bölümüne kaydedip eşinize okuyabilirsiniz ya da mesaj atabilirsiniz bir gün aniden. Belki silkelenir de kendisine gelir.
İnanın o kadar iyimser ve normal bir şekilde defalarca konuştum ki her seferinde azar yiyorum. Bir türlü anlamıyor. Aynı konuşmaları başka bir insana yapsam düzelmese bile anlar ama anlamak istemiyor bir türlü eğer o dediğinizi yapsam utanmıyor musun sen vur abaliya hesabi yapacak bir insan
Dediklerinizin hepsini kendisiyle konustum. Sineye cek hesabi yapiyor. Bosanmayi da konustum denedim yaygarayi kopartiyor. Nasil icinden cikicam anlamiyorum.Eşiniz bedava hizmetçi edinmek için evlenmiş bence. Karın tokluğuna hem temizlikçi, hem aşçı, hem anne, hem kadın olmuşsunuz. İnsan yeri geliyor evine yardıma gelen kadınla, bakıcısıyla 2 kahve içip, sohbet ediyor. Eşiniz daha olmamış. Belli ki içinden de gelmiyor sizinle muhabbet.
2 seçenek var:
1. Boşanın. İmkan varsa en mantıklı seçenek bu. Karın tokluğuna anne evinde de yaşayabilirsiniz.
2. İş bulun. Çocuğa bakıcı bulun. Kendi paranızı kazanıp harcayın. En azından maddi ihtiyaçlarınız giderilsin. Manevi ihtiyaçları ise zaman içinde değerlendirin. Baktınız olmuyor, yolları ayırmak için alt yapıyı hazırlamış olursunuz.
Sabit bir maasla calisiyor. Cogu insan gibi.. ama calistigi maasla borcu bitebilecek gibi degil zaten.. Herseye gelince para var ama bana gelince yok. Onemsemiyor hissettigim sey bu. Kiyida kosede bekler nasilsa ailesinden de alabilir hesabi yapiyor. Ya da nasilsa evdeyim giymesede olur diye dusunuyor olabilir.Gercekten parası mı yok acaba ?
Belki çocugun masrafları çok geliyor bilemiyorum en fazla bu kadar iyimser olabiliyorum ...
Allah kolaylık versin
Kesinlikle umursamiyor isi tartismaya ceviriyor ve konuyu degistirip siyrilmaya bakiyor. Ve bunlari gelisiguzel bir sskildd gidip birde ailesine anlatiyor.Bakın orada iş değişir işte. Siz konuşmaya çabaladığınızda sizi azarlıyorsa cidden saygı bitmiş demektir. Sağlam bir tavrı hakediyor.
Annemden babamdan belirli bir sure aldim cocugun ilk alisverisini dahi annem yapti.. Bayramda bile bayrami bahane edip annem babam para verdi cocuguma.. Esim sadece bez ve mama almistir bir tek.. Onun gibi davransam daha da beter bir durum olusuyor. Yumusak davraniyorum ama nafile tolerans gosterdikce bir muddet sonra yine ayni. Asla da tartismiyorum bir suredir isi kotuye bindiriyor tehdit savuruyor.bu durumda bence yapabileceğin birşey var buda boşanmak değil tabiki.evladınız var bakın annenize gidip para alın yada babanızdan onun yanına gidip annem bana para verdi kıyafet almam için diyin utanmasını sağlayın.ayrıca artık onu önemsiz görüyormussunuz gibi davranın.yani kısaca ona onun gibi davranırsan düzeleceksiniz.
O zaman beyefendi arkadaşlarıyla gece yarılarına kadar takılmayacak. Parkta mı oturuyor koca koca adamlar?? Elbette kendisi de para harcıyor bu adamlarla.Sabit bir maasla calisiyor. Cogu insan gibi.. ama calistigi maasla borcu bitebilecek gibi degil zaten.. Herseye gelince para var ama bana gelince yok. Onemsemiyor hissettigim sey bu. Kiyida kosede bekler nasilsa ailesinden de alabilir hesabi yapiyor. Ya da nasilsa evdeyim giymesede olur diye dusunuyor olabilir.
Aynende dediginiz gibi bir donem aldim ve firsat bildiO zaman beyefendi arkadaşlarıyla gece yarılarına kadar takılmayacak. Parkta mı oturuyor koca koca adamlar?? Elbette kendisi de para harcıyor bu adamlarla.
Konu sahibi kesinlikle ailenizden para almayın. Eşiniz tam olarak bu durumu fırsat gibi algılayacak bir adam imajı çiziyor. Ben sizin yerinizde olsam çalışırım. Ama yok ben çalışmam diyorsanız da ihtiyaçlarınızın karşılanması konusunda ısrarcı olun.
Merhaba, hepimiz çocuğumuzu kendimiz buyutmeyi tercih ederiz ,ancak iste tam da bu yuzden çalışıyoruz ve çalışmalıyız.Inanin çalışabilecek olsam muhtaç olnayacağım ama kesinlikle çocuğumu kendim büyütmek istiyorum. Hiç mi bir insan karısını düşünmez. Aylık tek bir masrafım bile yok sıkıldım artk..
Benim esim ne zaman cebinde para olsa cocuga yada eve bisey alsa baslar param yok param yok. Cok bisey istemedigimi bir tisort alacak para verse yetecegini soyledim ama tamam deyip gecmekle yetindiParasızlıkla alakası oldugunu düşünmüyorum.Benim eşimin de parası yok ama ihtiyacını al der ha ben almam dikkat ederim yoksa sıkıntıyı yine biz çekiyoruz.Geçenlerde kardeşimin nisanı olacak abiye almam gerekli inanın ikinci el aldım.Dışarıya çıkmayı benimki de sevmez sen gez çocuklarla der beni hiç kısıtlamaz bu konuda.Ama önceden öyle miydi sizin gibiydim bende bir bluz alacak suratı düşerdi halbuki parası vardı almayınca alışıyorlar, inanın ki kendisinden beklemeyin girin magzaya beraber çıktıgınızda alın yavaş yavaş alışıyorlar.Biraz vurdumduymaz olun.
Haklisiniz ama benim cocuguma kendisind anne dedirtmeyi ruhunu adamis bir k.v var korkum bundan yana inanin..Merhaba, hepimiz çocuğumuzu kendimiz buyutmeyi tercih ederiz ,ancak iste tam da bu yuzden çalışıyoruz ve çalışmalıyız.
7/24 annesiyle olan ama onun ezilmis ruh halini özümseyerek büyüyen bir cocuktansa, gunduz annesinden uzak kalmis ancak yere saglam basan, ekonomik özgürlüğü elinde, tek basina bile evladina bir gelecek saglayabilecek annenin çocuğu her zaman daha farkli olacaktir.
Calissaydiniz çocuğunuza ped alirken de kendinize ped alirken de cuzdaninizi acmaniz yeterli olacakti ve inanin bu rahatlik paha bicilemez!
Off kardesim nerden buluyorsunuz bu ahır kapısını açık bulmuscasina kacivermis öküzleri bilmem ki. Anası ne ki danası ne olsunHaklisiniz ama benim cocuguma kendisind anne dedirtmeyi ruhunu adamis bir k.v var korkum bundan yana inanin..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?