eşimin ilgisizliği

edam

gen
Kayıtlı Üye
30 Mart 2010
226
0
96
İstanbul
merhabalar. benim sorunum eşimle. 14 aylık evliyiz.haftanın beş günü çalışıyor.haftasonu geldiğinde cumartesi günleri arkadaşlarıyla vakit geçiriyor. evliliğimin ilk aylarında tepki gösteriyordum. çünkü zaten hafta içi çalıştığı için haftasonları bende eşimle dışarda vakit geçirmek istiyorum.baktım olacak gibi değil mecbur izin verdim arkadaşlarıyla olmasına. bari pazar günleri beraber birşeyler yapsak değilmi ama nafile. eşim bilgisayar programcılığı mezunu. yani bir kumam var evde bilgisayar.bütün gününü onun başında geçiriyor. bu konuda çok tartışma yaşadık.benim birde küçük bebeğim var. hafta içi zaten bütün günüm evde onunla geiyor.hafta sonlarını birgünde olsa ailemle geçirmek istemem çok mu.bazen pazar günleride çıkıyor dışarıya.oysa biz büyük bir aşkla evlendik. her fırsatta görüşürdük.şimdi kocamın bu ilgisizliğini anlayamıyorum.

ah bu kocalar benimkide ayni ustelik arkadaslariyla degil annesiyle vakit geciriyor kadin beni oglundan kiskandigi iicn her firsatta birlikteler
cok kotu bir durum sabir demekten demekten baska caremiz yok sanirim
gecen arkadasim demisti nasil olsa ben onunumya evdeyimya ondan boyle ilgisiz diye sanirim cok hakli

çok zor durum canım haklısın sinir olmakta ...ne demek öyle o ?arada tamam görüşülür arkadaşlarlada her haftasonu çok yani ...ah bu erkekler işte akıl ermiyo karınında sana ihtiyacı var dimi....sende oralı olma pek nereye gittin geldin deme ...sende al bebişini çık gez ...sen ona takmayınca bak o sana nasıl takmaya başlıyo...umarım düzelir..

yaptım cnm onuda yaptım bir süre. bebeğimi alıp bende çıktım. ama banamısın demedi.senağlama

gerçekten zor erkeklerin hepsi aynı canım bizdede öyle 2 hafta üst üste çok iyi geçti dün beni ailemin yanına bıraktı kendide ailesinin yanına gitti ben kayınvalideme kırgın olduğum için gitmedim sonra geldi gece 11 e kadar annemlerde vakit geçirdik işte çıkıp dolaşmak yerine hep saçma sapan şeyler pazar günü gelmesinden korkuyorum başımdan ağrı eksik olmuyor malesef. yani nasıl güzel vakit geçirttiririm düşüncesi bile yok işte saçma sapan şeyler offff sinirim bozuluyor zaten o saat 3 e kadar uyuyamamış bende 3 den sonrasında ayaktayım yatakta tek başına uyku uyuyoruz evde bir nöbetçi gibi hissettim şimdi valla

erkekler hep böyle canım. biz<de bilgisayar yüzünden yaradık bu olumsuzlukları. haftasonu sabah 11de bir otururdu akşam 9a kadar. iki günümzde böyle gecerdi.ama valla ben tercihini yap dedim. oynama demem ama 1yada 2 saati gecirme dedim. tamam dedi. şimdi işten gelince 1 saat haftasonuda 2saat falan bilgisayar basında. sende konuş bence. hep arkadaslarlada olmaz. al karşına konuş

Allah evladini sana bagislasin canim, iyi günlerini göstersin insallah.

Ama keske bu kadar cabuk cocuk yapmasaydin.
14 aylik evlisiniz, evlenir evlenmez cocuk yapmakla iyi yapmadin bana göre.

Bir bebek ne kadarda güzellikler katiyorsa evlilige o kadarda alip götürdükleri var, bak elin kolun bagli simdi, istedigin gibi hareket edemiyorsun.

Cocuk olmasaydi, baslarim senin arkadaslarinada bilgisayarinada der pilini pirtini alip ceker giderdin, veya sende arkadas grubunla ailenle akrabalarinla vakit gecirebilirdin, calisabilirdin.....böylelikle onun ilgisizligi seni bu denli üzmez, rahatsiz etmezdi....

Aslinda kadinlar gercektende ne yapiyorsa kendine yapiyor, cocukta böyle, erkek yine hayatina devam ediyor, isine gücüne gidiyor, sosyal hayatina devam ediyor, arkadaslari ile vakit geciriyor vs. vs.....ama kadin resmen bir müddet eve baglaniyor, herseyden elini ayagini cekmek zorunda kaliyor, buda kadinin bunalima girmesine sebeb oluyor, ehh birde es iglisiz ise tamamen depresonya giriyorsun...

O yüzden ben gerek cevremde gerek burda yeni evli ciftlere hep cocuk konusunda acele etmemelerini tavsiye ederim.

Söyle bir 2-3 sene ayni cati altinda yasamak, karsindakinin tam manasi ile huyunu suyunu anlamak, birazda yeni evli olmanin tadini cikarmak gerek.....

Ama olmus bir kere, Allah bagislasin yavrunu.....Esinle mutlaka cok kez konusmussundur, ama nafile....o yüzden bence sen en iyisimi aile büyüklerinden yardim iste, kaynananla aran nasil bilmiyorum, ama belki oda oglu ile konussa kendine ceki düzen vermesini söylesi bir faydasi olur.

Ilgisiz sorumsuz adamla yasamak cok zordur, ablamdan biliyorum......Allah yardimcin olsun.....

AMA ŞıMDı çocuğun var bende 2 yıllık evliyim 1 yasında kızım var deli gibi aşıktık bizde evlendiğimizde ama bilgisayar futbol kızım derken bi bakmışım ki ben en dipte kalmışım

maalese degismiyorlar ne yaparsan yap yine bildigini yapacak,bence kendini huzursuz etme elinden geldigince onsuz bazı seylerin tadını cıkarmaya bak yoksa boyle dusun dusun kendine yazık edersin.Erkeklerden anlayıs beklemek buyuk hata olur...tabi bence.

Katılıyorum gülsüm sultana...

Ben 4 yıllık evliyim ve hala çocuğum yok...Bir süre de istemiyorum .

Evliliğimin tadını doyasıya çıkarmak istiyorum.

Çocuk da olursa 1 tane istiyorum sadece.

Erken çocuk yapılmasına ben de karşıyım.Evlilik yeterince oturmadan çocuk yapılması sadece anneye hasar veriyor,erkeğe birşey olmuyor burda da.

O yüzden ne kadar geç o kadar iyi benim şahsi düşüncem tabi bu.

Konu sahibi arkadaşım,gülsümün de dediği gibi eğer şuan çocuğun olmamış olsaydı bir işe girerdin,ne eşinin ilgisizliğinden ne de başka bir sorunundan dert yanardın.

Ama rabbim vermiş birkere.Allah bağışlasın .Bilgisayarı kaldır kutusuna koy sen de bacım.

Çok mu lazımmış bilgisayarda vakit geçirmesi...

çocuğu erken yapmakta hata var diye düşünüyorum bende
evliliğin tadı çıkarılmalı

hiçbir şekilde eşini ikna edemedinmi canım.eğer öyleyse bencede aile büyüklerinden yardım al.kayınvalidenle bir konuş.belki onların bir faydası olur
aslında evliliğe kimseyi karıştırmamak en iyisi ama tıkandıysan artık başka yol kalmıyo maalesef:1no2:

tatlım bende arkadaşlara katılıyorum baktın olmuyor kayınvalidenle falan konuş seni anlayabilecek onun ailesinde birisiyle daha çokta yeni evliymişmisiniz şu bilgisayar ne kadarda evliliğin huzurunu kaçırıyor ya bir bilseler o zaman evlenmeseymiş eşin seninle bilgisayarıyla uzun ömürlü mutlu huzurlu bir yuva kursaymışlmaz:aklinialirimsmile

seni okadar iyianlıyorumki anlatamma
bende çalışıyorum eşimle sadece topu toğpu 4 saat anca
oda görüşme denirse
kaynnamlarla biriz biz kızımı alır yukarı evimize gideriz oı halan bilgisayar başında ve bunu her gece yapar abartısısz.ben evimizde kızımızla oyna evi topla uyut bende yatınca geliyor bide 1 kadar tv izliyr
resmen kendi hayatını canı istediği gibi geçiyor ben gezelim dedim kavga gürültü götürür gezmeye bide surat yapar haklı gibi .bende çok konultum daha dün akşam kavga bile ettik bu yüzden odun işde anlamıyor ne tatlı dille ne sevgiyle anlamıyorki ondan böyle yaptıkça uzaklaştığımı
sana inan konuş düzelir demek isterdim ttalım ama değişmiyor benim kocam 3,5 senedir böyle ben çok şey denedim olmadı olmyor belki seninki düzelir düzelmesini çok isterim böyle evlilik çok zor inan boğazın düğüm düğüm oluyor insanın sen biçok yerde haklısın ama gelde bunu ona anlat

yorum yazan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.ben 29 yaşında evlendim.bekarkende hep bir çocuk özlemi vardı içimde. buyüzden fazla beklemek istemedim bebek için. ona canım feda olsun. ama böyle olacağını bilseydim eğer kesinlikle beklerdim.evlenmeden önce çalışıyordum. eşimin maddi durumu iyi olduğu için evlendikten sonra çalışmaması istedi.bende uzun yıllar çalışmış olmamın verdiği yorgunlukla kabul ettim.şimdi kızım biraz büyüyünce çalışmak istediğimi söylüyorum annem genç zaten dünden razı ona bakmaya. ama kabul etmiyor. kızım küçük olduğu için sürekli ilgi gerekiyor.eşimde böyle olunca çıldıracak gibi oluyorum bazen evde.kaynanamla konuşmuştum bu konuyu.oda eşimle konuştu.gerek kendim gerekse kaynanamın konuşmalarından sonra biraz düzelir gibi oluyor.kısa bir süre ama. sonra yine aynı tas aynı hamam.:çok üzgünüm:

aynen cnm ne kavgayla anlıyor nede tatlı dille. bu erkeklerin hepsimi böyle alana kadarmı yani herşey.birde benim eşim amerikada eğitim almış biri düşünün.ama insanın o düşünce ,incelik ve sorumluluk içinde olacak. nerde ne tahsil görmüş olursa olsun hiç farketmiyor.nişanlıyken yada öncesinde hiç böyle değildi.nerde o insan nerde şimdiki...

Canım üzme tatlı canını sadece seninki değil bir çoğumuzun ki öyle
ıŞkolikler tatillerinide kahvede arkadaşlarıyla geçirmeyi seviyorlar
Bende artık umursamıyorum çok üzerine gidince sıkılıyorlar
Bende artık üzerine gitmiyorum kendisi aklına eserse hadi şuraya buraya gidelim diyor
Ama ben istediğim yere gidiyorum karışmaz..
Üüzülme hepsi böyle erkek milleti işte

Kızlar ister evli olun ister çocuğunuz olsun;
Eşinize asla nasıl olsa ben onunum gibi bir yetkiyi hissettirmeyin;
erkek olsa da öncelikle erkek ve bu düşünce bi insanı çok rahatlatır...
o yüzden de davranışlarına dikat etmez...
evet her fırsatta boşanırım demeyin ama; ona böyle devam ettiği sürece gitgide sevginizin azalacağını ve sevginin bittiği yerde evliliğin de biteceğini hisettirin...

Arkadaşım kocanı bu hale getiren sensin başkası değil. Ben çalışabilir miyim sayın patronum pardon kocacığım demek yerine kocanla eşit bir birey olduğunu bir zahmet hatırlayıp ben çalışıcam deyip çalışacaksın arkadaşım. Böyle pısırık silik ve de ezik davranıp herşeyde sanki sen ondan alt rütbeli bir varlıkmışsın ya da çocukmuşsun gibi izin almaya kalkarsan daha çook mutsuz olabilrisin benden söylemesi. O çalışmak için senden izin alıyor mu da sen ondan izin alıyorsun? Şu ezik kadınlığı bıraksanız artık diyorum. Yetişkin ve eşit birey gibi davransanız iyi olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…