Eşimin ilk evliliğinden kızının mezuniyetine gitmeli miyim

Uhde35

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2016
9
16
3
45
Merhabalar.Sorunum benim içğn çok büyük.üç yıl önce evlendim eşimle.dört yıl önce eşinin yakın iş arkadaşıyla kadının onu aldatması sonucu eşim ilk hanımından ayrılmış.Bir çocukları var henüz 10 yaşında.Aslında ben yavrumuzu cidden çok seviyorum.Bazen çok ama çok cana yakın koynumda hep o derece.Ama eşimin ailesi yanımızdayken eltime görümceme çok çok yakın bana mesafeli şaka gibi.O da herkese beni çok sevdiğini söylüyor tüm bunlara rağmen.Ben ilk eşle hiç karşı karşıya yanyana ya da tlf da görüşme olarak bir iletişimyaşamadım.Eşim de görüşmüyor geçmişte ki durumdan ötürü.İletişimikayınvaldem sağlıyor ve bize iki saatlik mesafede yaşıyorlar.Her hafta sonu alıyoruz be birlikte zamangeçiriyoruz.Üç hafta önce ben de bebeğimi kaybettim.Karnımda kalbi durdu iki aylıklen.Zor çok zor dönemler geçirdim.Eşim dünya iyisi bir adam.Melek gibi.Şimdi benden ilk kez bir şey rica ediyor.O da kızının ilk okul mezuniyetine gitmem onunla birlikte.Sadece benim değil anne ve babamında o yemeğe katılması konusunda tartışma çıkardı.Ve anne babam eşimin çokcidden çok iyi bir evlat ve eş olması sebebiyle kabul ettiler ama annemin gözüne üç gündür uyku girmiyor.Havuz başında tüm veliler yemek yiyecekler diploma verilecek ve toplasan öğrenciler de dahil 50 kişiyi geçmeyecek.Annem özellikle fena oluyor bizim orada işimiz ne diye.Düşünün küçücük bir ortam eşimin ilk eşi ve onun ailesi bir yan da ben ben ailem...Hanım evlenmedi buarada.Eşimin kızı da bizi davet etti özellikle.Ama aynı ortam da annesini tanıyan diğer tüm velilerin bakışları üzerimde olacak ve ben yerimden wc ye bile kımıldayamayacağım.Belirtmek isterim ki ayrıldıklarında ben yoktum sonradan bir yılı baya geçmişken tanıdım eşimi.Sorunum bu yüzden yüz yüze gelmemek değil.Hem annenin hem babanın en mutlu günü ben o kadını da düşünüyorum yavruyu da düşünüyorum.Ve tanıdığım kadarıyla emin olun karşı taraf benim gibi kara kara asla düşünmüyordur ki geleceğimi biliyorlar.Şimdi Allah aşkına benim durumum da olan mezuniyetine her hangi vir özel güne katılmak zorunda olan varmıydı?Ne yaşadınız?Ben mi abartıyorum eşime haksızlık yapıyorum.Çok zordayım üç gün var ben uyuyamıyorum.

Son düzenleme:
Toplumda son derece normal bi durum bosanmis ciftler uvey anneler babalar vs. WCYE BILE GIDEMEMMM HERKESS BANA BAKACAKK falan yazmissin bayagi guldum. Emin ol kimsenin umrunda olmazsin. Umrunda olsan bile en fazla AFERIN KALKMIS GELMIS KIZIN TORENINE UVEYLIK YAPMAMIS der takdir ederler.

Annen geceleri uyuyamayacak kadar kafaya takiyomus seni boyle yetistirmis anliyorum ok ama madem bu kadar hazmedemeyeceginiz islerdi cocuklu adamla evlenmeseydin keske. Cocugu da adami da uzeceksin bagnazligindan

yok yahu çok takılıyorsun. anne babanın gelmesi abes olabilir ona bir sey diyemedim ama senin gitmende bir sakınca yok. kaç saatlik iş sanki. kimse kimseye bakmaz söz etmez ederse de etsin ayrıca. ne olacak...

Ah ben bağnaz biri inanın değilim.Kızımız bana başbaşayken anne diyor.Ama annesi duyar da üzülür diye saklıyor ki haklı ve saygı duyuyorum sonuna dek.Hep bir korku bar çocukta.Anne seni facebooktan ekledim ama fotoğraflarını beğenemiyorum annem çok üzülür fena olur diye panikliyor gülerek karşılıyorum.Tlf da babası hergün konuşurken bir nedenden tlfnu babası bana uzatsa panikliyor annesi yanındayken sesi titriyor konuşamıyor.Annesi benden kaynaklı değil demiş bir kaç kez kayınvaldeme.Ki bunu sorun olarak biz karşı tarafa hiç iletmedik.Annem çok uyardı ayrıca bir çocuğu var iyi biri evlenme kızım diye ilk başta.Ama inanın sözlüyken hiç sorun yoktu.Tabi daha yavrum 7 yaşındaydı.Zaman ilerledikçe bu tür engebelerden geçiyoruz.Ben hassas bir insanım doğru ama bağnaz değilim.O yavrum tüm aileyi sevinçle davet ederken bana "seni çok seviyorum gel ama annem kırılır mı"diyen bir yüzle bakıyordu.Ki anlamamak imkansız.Sanırım eşimden kendimden çok onu düşündüğüm için nasıl bir ortam olacağını bilemiyorum.Bunun için burda derimi paylaştım.Düşünün ki eşimin ailesi annesi karseşleri bile bir bahane bularak geceye katılmamayı seçtiler.Belki ilk kez yanyana geliyoruz diyedir belki değildir.

Kesinlikle gitmelisin. Evlenirken çocugu da biliyordun elbet. Hem bu kotu bir durum veya sorumluluk degil.
Tum ictenliginle git yaklas ona. Sana daha cok isinacaktir. Anne babaniz abartmis.
Kucucuk bir cocugun mutlulugundan daha mi degerli milletin bakislari? Kaldi ki bakilacak bir sey de yok yani. Olsa da ellere nesi? Esin de yavrucak da cok mutlu olur.

Bu haftasonu mezuniyet elbisesini ayakkabısını bile gidip beraber aldık mağaza mağaza dolaşıp.(Üveylik asla söz konusu olamaz ben kendi evladım gibi davranıyorum her zaman her koşulda hatta arada başkalarının yanında bana soğuk davransa bile :) )Gerçi annesi beğenmemiş fotoğraf attınca tlfdan.Ama yakından görünce o da çok beğenmiş.Annem babam eşimin ailesi gelmiyorken ya da ilk eşin anneannesi banannesi o gece orada değilken gitmelerini abes buldular o konuda haksızlık edemem.Yoksa onlarda torunları gibi sevip her zaman üzerine titriyorlar inkar edemem.

Siz sonuçta yuva yıkan bir kadın değilsiniz , her şey sizden önce olmuş bitmiş , insanların size bakması için hiç bir sebep yok , takmayın kafanıza , bence siz de gidin .

Bence eşinizle kızınızın yaninda olmalisiniz.Rahat olun kimseyi aldirmayin mutlu gidip mutlu ayrilin.Gözler üzerindeymiş gibi hissetmeyin.

Havuz başında tüm veliler yemek yiyecekler diploma verilecek ve toplasan öğrenciler de dahil 50 kişiyi geçmeyecek.

Düşünün ki eşimin ailesi annesi karseşleri bile bir bahane bularak geceye katılmamayı seçtiler.Belki ilk kez yanyana geliyoruz diyedir belki değildir.

50 kişilik bir organizasyonda çocuğun annanesinin, babannesinin, halalarının, amcalarının, bilimum tüm sülanenin ne işi var Allah aşkına?

Öye bir anlatmışsınız ki gelmemeleri sizinle alakalıymış gibi. Çocuğun baba tarafının ne işi var orada?

Olaya bakış açınızı çok acayip ve abartılı buldum.

Benim de eşimin ilk evliliğinden bir kızı var, annesinin anneler gününe birlikte hediye hazırlamışlığımız bile vardır. Bir kere olsun tereddüte düşmedim ya da lafını etmedim. Yapacaksanız yapın iyiliğinizi, kılı kırk yarmanın anlamı yok.

Ne kadar abartmissiniz ya. Sanki gayri meşru işler yapıyorsunuz. Adamın nikahli esisiniz gidin tabiki çocuğun yanında olun. Sizi cagirmissa seve seve gidin hatta..
Boşuna tartışma yaratıp huzursuzluk cikartiyorsunuz.
Belki esiniz o kadınla yanyana kalmak istemiyor, sizin yanında olmasını istiyor bu yönden neden düşünmüyorsunuz ?

Neden bu denli rahatsız oldunuz ki? Anneniz neden uyku uyuyamıyor? Tamam karşılaşmak istemeyebilirsiniz anlıyorum ama yavrumuz dediğiniz çocuk sizi davet etmiş,gidin gönlü olsun ki zaten siz gitmeseniz dahi eşiniz gidecek,o durumda daha mı huzurlu olacaksınız? Aklınız kalacak muhakkak benim yazdıklarınizdan anladığım kadarıyla.
Hem merak etmeyin,kimse size bakmaz,rahat olun,nereden bilecek aileler siz kimsiniz.

Esinizin kardeslerinin programa katilmamasinin baska bir sebebi vardir bence,hani sizin skinti yaptiginiz kadar onlar onemsemiyordur bu durumu..neymis ilk yengeyle,yeni yenge ilk kez ayni ortamda bulunacak biz hic bulasmayalim.siz bu konuda cok hassas oldugunuz icin,sizden baska herkesinde ayni dusunceler icinde oldugunu saniyorsunuz..
Sizin yerinizde olsam,esim rica etmis,kayinvalidem gitmemde sakinca gormuyor,ki en onemlisi on yasindaki yavrucak bile,boyle bir ortamda aileden yakin.kisilerin olmasi bilincinde ki sizi zaten seviyormus,tabi ki de giderdim..cocugun arada kalmasi cok normal..yalniz bu ufak yasta,hem sizi hem annesini idare etmeye calismakla cok buyuk.gorev ustlenmis minik hanim o ayri..gidin esinizle beraber,kiziniza her zaman ki yakinlikta olun..zaten o da belli eder,bakiyorsunuz annesinden cok cekiniyor onun size yaklastigi kadar yaklasirsiniz,zor durumda koymamak adina.

Senin ailenin orada işi ne saçma buldum ben. Sen istersen gidersin de ailenin gitmesine ne gerek var. Ben olsam kabul etmedim annenin yerinde olsam yani. Senin yerinde de olsam gitmezdim gerçi ben çocuklu biriyle evlenmem. Açıkçası istemiyorsan gitme ya, kendine eziyet olacak hiçbir şeyi zorla yapma su hayatta.

Ah ben bağnaz biri inanın değilim.Kızımız bana başbaşayken anne diyor.Ama annesi duyar da üzülür diye saklıyor ki haklı ve saygı duyuyorum sonuna dek.Hep bir korku bar çocukta.Anne seni facebooktan ekledim ama fotoğraflarını beğenemiyorum annem çok üzülür fena olur diye panikliyor gülerek karşılıyorum.Tlf da babası hergün konuşurken bir nedenden tlfnu babası bana uzatsa panikliyor annesi yanındayken sesi titriyor konuşamıyor.Annesi benden kaynaklı değil demiş bir kaç kez kayınvaldeme.Ki bunu sorun olarak biz karşı tarafa hiç iletmedik.Annem çok uyardı ayrıca bir çocuğu var iyi biri evlenme kızım diye ilk başta.Ama inanın sözlüyken hiç sorun yoktu.Tabi daha yavrum 7 yaşındaydı.Zaman ilerledikçe bu tür engebelerden geçiyoruz.Ben hassas bir insanım doğru ama bağnaz değilim.O yavrum tüm aileyi sevinçle davet ederken bana "seni çok seviyorum gel ama annem kırılır mı"diyen bir yüzle bakıyordu.Ki anlamamak imkansız.Sanırım eşimden kendimden çok onu düşündüğüm için nasıl bir ortam olacağını bilemiyorum.Bunun için burda derimi paylaştım.Düşünün ki eşimin ailesi annesi karseşleri bile bir bahane bularak geceye katılmamayı seçtiler.Belki ilk kez yanyana geliyoruz diyedir belki değildir.
bu tür yemeklerde sadece çocuğun anne babası kardeşleri vs olur benim bildiğim.
eşinin anne babasına da senin anne babana da gerek yok.
zaten davetli sayısı sınırlıdır.50 kişi demişssin.
ee senin ailen nasıl katılacak,diğer çocukların böyle anneanne dede vs. yakınları gelecekmiymiş.
bence anne babanı kesinlikle götürme,davetlilerin kimler olacağını bi öğren.
ona göre eşini ikna et.saçma olacaktır.
ikincisi,senin katılmanda bir sorun olmaz aslında.
ama bu kız çocuğu orada çok tedirgin olacak anlaşılan.
kendi annesi ve senin aranda bocalayabilir.
bu eski eş sorun yaratabilecek bir tip mi o da önemli..
bence kızınızın tedirgin olabileceğini gözönünde bulundurarak
kendi annesi ve babası ile bu özel günü paylaşmasını
sağlamak adına sen de katılmayabilirsin.
siz daha sonra kendi aranızda bir yemek düzenleyin.küçük bir kutlama yapın ayrıca.

Siz neden utanıyorsunuz ben anlamadım
Pekala gıdeceksınız , sızsız gıtse esınız nasıl zaman gecırmesını ısterdınız orada eskı esının aılesıyle aynı masadamı ?
Bende 2. evlılıgımı yaptım ılk evlılıgımden 6 yasında oglum var hafta cuma gunu onunda okuma bayramı var kayınvalıdemlerın gelmesını beklemem kadar dogal bısey yok pekalada gelecekler , ha gelmıyorlarsa kı o zaman koyacagım mesafeyıde kabul etmek zorundalar

Gözünüzde çok buyutmusunuz. .ilk başta ben olsam babamın eşinin özel günümde ne işi var diye düşündüm ama çocuk küçük ve sizinle gayet iyi anlasip davet etmiş. Yalnız karşı tarafında ailesi geleceği için esiniz ben mutluyum büyük ailem var gibi bir izlenim vermek istiyor bence ama gelse lerde sorun değil hep beraber güzel bir vakit geçirin bukadar kafaya takip eşinizle birbirinizi uzun tartışmaya gerek yok. .

Back
X