• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ilk evliliğinden olan çocukları

cerensevda

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2008
121
3
96
56
Manisa
merhaba..eşimin ikinci benim ilk evliliğim..ortak bir kızmız var.. eşimin ilk evliliğinden 2 çocuğu var annesinin yanında kalıyordu..ancak ilk eşi evlenecekmiş şimdi..eşim çocuklarını almak istiyor..ama ben onunla evlenirken çocukları annesinde diye kabul edip evlenmiştim..yani tam çıkmazdayız.. zaten benim çevrem eşimin ilk evliliğini ve cocuklarını bilmiyor.. çocuklara üzülüyorum...sanki kimse onları istemiyor gibi.. kendimi sorumlu hissediyorum.. ayrı bir ev tutsak onada maddi imkanları çok zorlamamız lazım.. bilmiyorum ne yapacağız..ilk eşinin çocukların velayetini alıp şimdide evlenip çocukları bu şekilde ortada bırakması bana göre yanlış.. . zaten evim küçük.. ne yapacağımı şaşırdım.. siz olsanız ne yapardınız..

İlk evliliğin çocuklu bir adam çok zor sorun yaşayacağın baştan belliymiş zaten.. Babası evlatlarından ayrı kalmak istemez kız evlatsa bence babasını yanında kalması daha dogru..

yazık o çocuklara, kimseye değilde o çocuklara gerçekten çok üzüldüm, ortada kalmış gibi olmuşlardır, kendilerini ne kadar kötü hissediyorlardır. evinizde salon ve birde ayrı bir oturma odası olanlardansanız o odayı iptal edip çocuklara yapın, lütfen bırakmayın onları.

Çocuklar kaç yaşında bu arada canım?
Birde kadın evlenirken cocukları mı istemiyor yoksa Eşiniz mi almak istiyor?

Bir anne cocuklarını nasıl istemez yaa hayret valla
biz cocuk için ağaca cıkıyoruz millet sokaga atıyor Allahım Sen bilirsin Yarabbim...

o nasıl bir anne anlamadım ben, nasıl çocuklarını istemeyen biriyle evleniyor? çocukları için evlenmeye bir sürü bayan var, ama kadın evlenmek için çocuklarından vazgeçmiş resmen.
bu durumda tabi ki çocukları almak eşinize düşer, ama başta böyle anlaştıysanız şimdi sizi zor durumda bırakmaya da hakkı yok. çocuklar kaç yaşında?

Ortak çocuğunuz olmasaydı işler biraz daha kolay olurdu ama şimdi çok zor. O iki çocuk geldiğinde, ki gelmesi şu anda mantıklı görünüyor, sizin çocuğunuzu kıskanmaları çok muhtemel.
Sizin çocuğunuz kaç yaşında? O nasıl kabul edecek birden eve gelen balalarının iki çcuğunu.
Çocukların annaneleri falan yok mu? Ya da eşinizin annesi. Onların yanında olsalar..

bu hayatta tahammül edmeyeceğim tek konu bu.bir anne hiçbir şartta çocuklarından vazgeçemez.helede evlenmek için.bence sen bu konuyu fazla takma.çünkü eşinin eski karısı da çocuklarını vermeyi kabul etmeyecektir.

bence kendinize ve eşinize samimi olun.

bu yükü kaldıramayacaksanız hiç çocukları almayın..

"yapabilirim ya niye yapmayayım? onların günahı ne diye " kendinizi motive edip,

onlar evinize geldikten sonra yapamadığınızı farkederseniz yazık edersiniz..

hem kendi yuvanıza, hem de ordan oraya sürüklenen bu çocuklara..

enine boyuna her yönüyle düşünün öyle karar verin..

çocukların annesinin çocukları vermek isteyip istemediği belli değil, eşiniz üvey baba ile yaşamalarını istemiyor herhalde. Belki de vermeyecek annesi, mahkemelerle filan uğraşacaksınız. Yavrulara üzüldüm ortada kalıp bir oraya bir buraya çekiştirilecekler.. siz doğurmamış da olsanız çocuğunuzun kardeşleri onlar. ama anlaşılan daha önce hiç gelip kalmamışlar sizinle, çocuğunuz da tanımıyor galiba kardeşlerini? eğer sizinle yaşamaya başladıklarında ayrım yapıp çocuğunuzu kayıracaksanız yazık olur.ya da tam tersi. ben sırf kendi çocuğumu kayırmıyayım diye belki de onlara pozitif ayrımcılık yapabilirdim çünkü. Denge kurmak gerçekten çok zor.

Vicdanınızın sesini dinleyin.

kimsenin kolay kolay kabul edemeyeceği birsey dogaya aykırı bir kere ne kadar zorlasa da ayrımcılık olur ne kadar yapmam dese de yapar .
İnsanoğluyuz hepimiz çiğ süt emdik ..
hem kadın öyle anlaşmış kocası neden şimdi bu sekilde yan çiziyor. Yaptıgı çok ayıp hem eşinin hemde evladının psikolojisini bozuyor. Bu erkekler cok düşüncesiz yaa bir kez daha kanıtlandı...
Umarım çok fazla büyümeden hallersiniz canım ..

yazık çocuklara
anlamıyorum bu insanları yaa
bir tane oğlum var onun için dünyadaki herkesten vazgeçebilirim
canımı bile gözümü kırpmadan veririm ona
sokakta yatarım onu kimseye veremem güvenemem
vs vs vs
anneliktir bu..
ben evlenmek için çocuklarımdan vazgeçeceğim ha... asla
şimdiki kocamdan çocuğumun babasından bile vazgeçerim çocuğum için....

neyse
siz kendinizce haklı olabilirsiniz,rahatsız olmakta
ama eşinizinde hakkı eğerki çocuklar açıkta kalacaksa eşinizin onları yanına almak istemesinde bir hata yok
ama eşinize karşı dürüst olun samimi olun
eve geldiklerinde sorun yaşayabilirsiniz
sizinde çocuğunuz var anlaşmazlık çıkacaktır
ama nasıl bir çözüm olabilirki
birde çocuklar yetişkinmi büyükmü kaç yaşındalar ?

ama yinede sokakta bırakmayın deneyin bence
mademki gidecek yerleri yok alın yanınıza belkide çok iyi anlaşırsınız belli mi olur
benim arkadaşım vardı kardeşleri felanda vardı ben onları hep öz sanmıştım uzun yıllar sonra öğrendimki
arkadaşımın annesi babası ayrılmış babası başka biriyle evlenmiş
arkadaşım babasında üvey annesinde kalmış büyümüş
öz annesi gibiydi vallahi çok iyi anlaşırlardı severlerdi birbirlerini

bu olayın iyi taraflarını olumlu yanlarını bulmaya çalışın

Son düzenleme:
bastan ozaman bu adamı kabul etmeyecektiniz. cevrenize yalan söylemi gereksimi neden duyuyorsunuz ne gerek vardı. sevmek mücadele etmektir. utandınızmı . cocuklarını bırakan bir adam olursada kocanız adam diye dolaşmasın. kendi cocuklarına sahip çıkmayan adamdan koca olmaz ...

arkadaşlar sanki anneleri çocukları başlarından atmak istiyor gibi çocukların öz annelerine yüklenmişler ama sanıyorum çocukları almak isteyen kişi, eşiniz.. yani onların üvey baba ile yaşamalarını istemiyor..

eğer durum buysa, çözümü daha kolay..

eski eşini ne düşünüyor bilmiyorum..çocuklar yetişkin..benim çocuğum 2,5 yaşında...eşim üvey baba yanında istemiyor..ama anneleride anladığım kadarıyla kendine gelecek hazırlamak garantiye almak(çalışmayan ev kadını) için çocuklarına bundan sonra babası baksın gibi hava içinde galiba... ama ben olsam asla bir erkek için çocuklarımı gözden çıkarmazdım.. çalışır didinir çocuklarıma bakardım..zaten babası elinden gelen her yardımı yapıyor..

senin tarafından kimsenin çocukları bilmemesi çk kötü olmuş, nasıl açıklaması yapılır onun yada o çoculklar ne duruma düşer. zor bir durum Allah yardımcınız olsun

eger annenin cocuklar umrunda degillse , nolur sahip cikin.. cok zor olacaktir kesinlikle ama elinizden geleni yapin Allah rizasi icin... kayinvalidenizinde devreye girmesi lazim.. paylasilsin iste bi sekilde cocuklarin bakimi.. gunah ya.. dogururken tamamda , hic mi dusunulmuyo bu cocuklarin akibeti..

bebeginize hem sahip cikacaklardir emin olun.. bu zor bi sinav Allah yardimciniz olsun..

tabiki çocuklar mağdur olmayacak bundan emin olun.. ben kendimden her türlü ödünü veririm böyle bişeye müsaade etmem.zaten eşimde etmez.. tabi eski eş ne düşünüyor tam bilmiyoruz..yada eşim bana söylemiyo..belkide çocuklarını vermeyi düşünmüyo..ama bence artık babaları baksın havasında..(6-7 sene olmuş boşanalı) çünkü yetişkin çocuklar..küçüğü 14 yaşında... artık o kendi hayatını kurma ve kurtarma gayretinde..

bu iki çocuk kız mı erkek mi?

bir de eşiniz üvey baba eline bırakmak istemiyor ya,

her halükarda üvey birinin yanında kalacaklar..

sonuçta yanınızda olursa üvey annenin yanında olacaklar..

bir de üstelik bir kardeşleri olacak evde..ve bu kardeş öz baba ile üvey annenin göz bebeği diye düşünecekler..

bence siz dünyanın en melek insanı dahi olsanız sizin yanınıza gelmesi travma.

bir de yetişkin demişsiniz çocuklar. 18 yaşından büyükler mi?
öyleyse üvey babadan niye çekiniyor ki?

evet sonuçta bir üvey baba yada anne olacak.. haklısnız..ama kız evladını, hiç bir baba üvey baba yanında bırakmak istemez.. yani bütün erkekler kötü manasında demiyorum tabi...

Back
X