Eşimin ilk evliliğinden olan çocukları

büyük kız reşit ... evlenecek yaşta... bencede eşimin eski eşyle konuşup olayı çözümlemesi.. sizinde dediğiniz gibi ben tedirginliklerimi paylaşmak istedim.. ama aklın yolu bir tabi.... bu arada ailem eşimin ikinci evliliğini kızlarını biliyor..bu nedenle itiraf edecek bişeyim yok... yazılanlar yavaş yavaş bana dönmeye başlamış.. sanki ben bunların sebebiymişim gibi.oysa ben bunların çok uzağındayım..asla eşimle çocukları arasına girmedim.. para sıkıntısı çektiğimiz çok zaman oldu ama onların nafakalarını asla aksatmadık.. evlendiğimizden beri eşimin borçlarını kapatmaya çalışıyorum.çalışıyoruz..neden bir aile olmak adına... zor gününde bir erkeği bırakmamak adına.. birine yardım etmek adına... güzel günleri görmek adına... ama her zaman benden fedakarlık bekleniyo...ama çoğu insan zora gelince kaçmayı yada başkalarına sorumluluklarını yüklemeye çalışıyo.. anne olmak,baba olmak,,insan olmak kolay değil..

mevcut duruma bakılınca taraflar için en doğrusu
babaanne-anaanne yanı
zaten bunun için konu açılmış onun dışına taşmış sohbetler hiç hoş olmuyor..
sadece konu sahibesi arkadaşım herkesin ısrarla sorduğu soruya hala
ısrarla cevap vermiyormusun..dikkatimi özellikle çekti..ve yazmama nedenini gerçekten merak ettim.
gayet basit bi soru ve basit ve cevabı olmalı..
cinsiyet nedir?
diye sorulmuş sayfalarca cevap yok....
yaşı nedir kızların?
yine cevap yok sadece küçk kzıın yaşı var..
büyük kız evlenecek yaşta yazmışsınız..
kime göre neye göre evlenecek yaşta?

mevcut duruma bakılınca taraflar için en doğrusu
babaanne-anaanne yanı
zaten bunun için konu açılmış onun dışına taşmış sohbetler hiç hoş olmuyor..
sadece konu sahibesi arkadaşım herkesin ısrarla sorduğu soruya hala
ısrarla cevap vermiyormusun..dikkatimi özellikle çekti..ve yazmama nedenini gerçekten merak ettim.
gayet basit bi soru ve basit ve cevabı olmalı..
cinsiyet nedir?
diye sorulmuş sayfalarca cevap yok....
yaşı nedir kızların?
yine cevap yok sadece küçk kzıın yaşı var..
büyük kız evlenecek yaşta yazmışsınız..
kime göre neye göre evlenecek yaşta?

çocukların cinsiyeti belli kız ama nedense büyük kızın yaşı söylenmiyor.evlenecek yaşta deniyor sadece:50:ama bizim ülkemizde 15 yaştan sonrası evlenecek yaş olarak görülür.reşit denmiş.evlenmek için 18-19 yaşta küçük:34:

büyük kız da 18 yaşında filan herhalde, "evlenme çağı"nda yani.. ayrı ev tutmak çok garip geldi bana. hani üniversite filan okuması için ayrı ev tutulur çocuğa başka şehirde ama, aynı şehirde çok saçma. eşinizden boşandınız, siz başkasıyla evlendiniz eşiniz de istemiyor çocuğun sizinle kalmasını, çocuğunuza ayrı ev açsın. kıyabilir misiniz? anneanne-babaanne bakınca da çocuklar anne-babalarından nefret ediyorlar. ne kadar örnek gördüysem hep problemli.

evlenirken eşinizin çocukları olduğunu biliyordunuz, onlar aynı zamanda sizin çocuğunuzun da kardeşleri ve kardeşler birbirini tanımıyor. Her halükarda dengelerin korunmasının zor olduğu bir durum ama önyargılı olmamaya çalışın bence.

reşit olan kız okuyormu evlenmeyi mi bekliyor, zaten onun için velayet diye bir şey söz konusu olamaz.Nerede isterse orada kalır anne, baba veya anaanne kendi seçimi olur..

bence zaten koskoca kızlar da konu sahibinin yanına gelip kalmak istemeyecektir.
üvey anne ve küçük kardeşle yaşamak zor gelir onca yıl sadece annesiyle yaşamış kızlara.
anneanne ya da babanne yanını tercih edeceklerdir.

[QUO
TE=SweetSeptember;20487085]bence zaten koskoca kızlar da konu sahibinin yanına gelip kalmak istemeyecektir.
üvey anne ve küçük kardeşle yaşamak zor gelir onca yıl sadece annesiyle yaşamış kızlara.
[/QUOTE]

yani arkadaşım zaten bende öyle düşünüyorum.. büyük 22 yaşında...bakalım onlara gel desen onlar benimle yaşamayı kabul edecekmi... ve ayrıca ben sorumluluktan kaçmıyorum..sadece herkes için makul olanı bulmaya çalışıyorum..onlara ev tutupta kendi başlarına bırakacak değiliz herhalde..

[QUO
TE=SweetSeptember;20487085]bence zaten koskoca kızlar da konu sahibinin yanına gelip kalmak istemeyecektir.

yani arkadaşım zaten bende öyle düşünüyorum.. büyük 22 yaşında...bakalım onlara gel desen onlar benimle yaşamayı kabul edecekmi... ve ayrıca ben sorumluluktan kaçmıyorum..sadece herkes için makul olanı bulmaya çalışıyorum..onlara ev tutupta kendi başlarına bırakacak değiliz herhalde..[/QUOTE]

büyük hakketen büyükmüş :) onlar zaten bir düzen oturtmuştur gelip de yaşamazlar sizinle. Küçüğün de okulu arkadaşları bir çevresi vardır.

üvey babalarıyla kalmaları daha doğru.

haklısınız konu sahibi rahatsız olmasın da yetişkin kızlar üvey babayla yaşasın.eğer babaları buna izin verirse,babalığını tartışmak gerekir:50:

haklısınız konu sahibi rahatsız olmasın da yetişkin kızlar üvey babayla yaşasın.eğer babaları buna izin verirse,babalığını tartışmak gerekir:50:

ben çok üvey baba ve üvey anne gördüm. üvey babalar nadiren kötü ama üvey anneler (hele kendi çocukları varsa) çok daha kötü. anne yanı kesinlikle daha iyi. ayrıca yetişkin kızlar, nerede isterlerse orada kalırlar. bunun annenin rahatıyla alakası yok. tamamen çocukları düşünerek söylüyorum. kendi açınızdan bakın, annenizi bırakıp üvey anne yanına gitmek ister miydiniz? hele de babanızın 2.5 yaşında bir çocuğu kendinden küçük karısı varsa, ve 6 yıldır ondan ayrı yaşıyorsanız...

merhaba..eşimin ikinci benim ilk evliliğim..ortak bir kızmız var.. eşimin ilk evliliğinden 2 çocuğu var annesinin yanında kalıyordu..ancak ilk eşi evlenecekmiş şimdi..eşim çocuklarını almak istiyor..ama ben onunla evlenirken çocukları annesinde diye kabul edip evlenmiştim..yani tam çıkmazdayız.. zaten benim çevrem eşimin ilk evliliğini ve cocuklarını bilmiyor.. çocuklara üzülüyorum...sanki kimse onları istemiyor gibi.. kendimi sorumlu hissediyorum.. ayrı bir ev tutsak onada maddi imkanları çok zorlamamız lazım.. bilmiyorum ne yapacağız..ilk eşinin çocukların velayetini alıp şimdide evlenip çocukları bu şekilde ortada bırakması bana göre yanlış.. . zaten evim küçük.. ne yapacağımı şaşırdım.. siz olsanız ne yapardınız..

büyük kız reşit ... evlenecek yaşta... bencede eşimin eski eşyle konuşup olayı çözümlemesi.. sizinde dediğiniz gibi ben tedirginliklerimi paylaşmak istedim.. ama aklın yolu bir tabi.... bu arada ailem eşimin ikinci evliliğini kızlarını biliyor..bu nedenle itiraf edecek bişeyim yok... yazılanlar yavaş yavaş bana dönmeye başlamış.. sanki ben bunların sebebiymişim gibi.oysa ben bunların çok uzağındayım..asla eşimle çocukları arasına girmedim.. para sıkıntısı çektiğimiz çok zaman oldu ama onların nafakalarını asla aksatmadık.. evlendiğimizden beri eşimin borçlarını kapatmaya çalışıyorum.çalışıyoruz..neden bir aile olmak adına... zor gününde bir erkeği bırakmamak adına.. birine yardım etmek adına... güzel günleri görmek adına... ama her zaman benden fedakarlık bekleniyo...ama çoğu insan zora gelince kaçmayı yada başkalarına sorumluluklarını yüklemeye çalışıyo.. anne olmak,baba olmak,,insan olmak kolay değil..

??????? biliyorlarmı bilmiyorlarmı o kısımda muallakta kaldım

neyse belki alt katınızda yada aynı binada bir ev tutarsanız herkes için iyi olabilir. böylece hem siz hem kızlar rahat eder. istedikleri zaman gelirler yemeklerini yerler istedikleri zaman evlerinde vakit geçirirler hemde gözünüzün önünde olurlar.

benim eşim şu an 27 yaşında kardeşi 21 yaşında 2004 yılında babası evlendi 6 yıl aynı evde yaşadılar
kardeşide şimdi askerden gelecek evini ayıracak
ama o üvey anne lanet olsun Allah onun hep bir yanını eksik bırakacak
hayatım boyunca böyle kötü bir insanla karşılaşmadım
6 yıl aynı evde yaşadılar çocukları 10 yaşından beri çalışıyor eşimde kardeşide
kiraya verdikleri bir evleri vardı muhiti iyidi ölmüş kayınvalidem o evde oturmuş diye kadın kıskançlıktan orda oturmak istemedi
çocuklar yetişkin orda yaşamak istedikleri halde o evde yaşarsanız kiracıdan aldığımız 600 tlyi vermek zorundasınız diyordu kadın
ve babasının maddi durumu çok iyi olduğu halde
oturdukları evin bile yarı kirasını mutfak giderlerini çocuklara karşılatıyorlardı
evlendik 1 tl dahi yardım etmediler hazıra konmayın herşeye öğrenin hayatı dedi bize
kayınpederim bize ev alacaktı
kadın onlar genç çalışır kazanır ben yaşlıyım yarın öbür gün sana birşey olursa ben neyaparım sokakta kalırım dedi
ve biz evlenmeden bir süre önce kendine ev aldırdı o evde şu an boş kullanılmaya kullanılmaya eskiyecek ev ne kiracı oturturoy ne de kendileri otursun istiyor o ev kötü gün içinmiş
eski kiracılı olan evde biz oturalım dedik aynı şekilde 600 tl kira verirseniz oturursunuz dedi
eşimde kendi evime kira vereceğime yabancının evinde yaşarım dedi
ve gelinliğimi dahi almadılar düğünde
evimde onların parasıyla bir hediyelik süs eşya bile yok iğne bile yok yani
kadına 6 ay önce kayınpederim araba aldı yaşlıymış yürüyemiyormuş
bana düğünde hediye takı bile takmadılar
eşimin aldığı bilezikler kolumdaydı
onları çevredekiler kayınpederlerim aldı zannettikleri için onlarla övündüler
ve kadının 20 adet 25 gr lık bilezikleri var takmıyor bankada kasaya yatırdı
ve bu bütün mal varlığını evlendikten sonra kayınpederim sağladı evlendiklerinde 1000 tl bile birikimi yokmuş
herşeyide onun üzerine geçirdi
eşimin kardeşi askerde 10 gün sonra geliyor
bugüne kadar 50 tl bile göndermemişler eşim gönderdi sürekli çok şükür
istemiyorsa parası var demektir göndermiceksin diyormuş kayınpederime
bu arada çocuklardan biri yani eşim yetişkin olduğu halde evden ayrılmalarını kadın istemiyordu yarıdan fazla ev masrafını çocuklar karşılıyor diye liste yapıp market alışverişne göndermeler faturaları eşime vermeler ve daha bunun gbi birçok şey

şunu özetleyim bizim üvey anne kabusumuz böyle

lütfen sende böyle bir üvey anne olma senin çocuğun babasının dibinde yaşarken o çocukların günahı ne
o baba sadece senin kızının değil onlarında babası annesi bencil ahlaksız bir kadınsa çocukların suçu ne sokaktamı yaşasınlar
çocuklu bir adamla evlenirken 50 kere düşünün hatta daha fazla
çünkü çocuklar sokağa atılamaz herzaman çocukalrına yardıme tmek onları korumak zorundadır baba
gerekirse aç durup çocuklarına bakmak zorundadır
keşke bunları düşünerek evlenseydiniz sadece anneye güvenmeseydiniz
sonuçta Allah korusun sizde birgün 2. evlilik yapabilrsiniz sizin çocuğunuzda birgün eski eş çocuğu sıfatında olabilir
Allah insanın karşısına neler çıkarır bilemezsiniz

Son düzenleme:
ben çok üvey baba ve üvey anne gördüm. üvey babalar nadiren kötü ama üvey anneler (hele kendi çocukları varsa) çok daha kötü. anne yanı kesinlikle daha iyi. ayrıca yetişkin kızlar, nerede isterlerse orada kalırlar. bunun annenin rahatıyla alakası yok. tamamen çocukları düşünerek söylüyorum. kendi açınızdan bakın, annenizi bırakıp üvey anne yanına gitmek ister miydiniz? hele de babanızın 2.5 yaşında bir çocuğu kendinden küçük karısı varsa, ve 6 yıldır ondan ayrı yaşıyorsanız...
üvey anne de üvey babada kötü tatlım ben bir genç kız olsaydım üvey babanın yanına gitmek en son şey olurdu annem o adama aşık olmuş olabilr güveniyor olabilir ama insanoğlunun içini bilemezsin bir genç kız olarak eniştelerimle bile aynı evde kalırken hep tereddütteydm kaldıki sürekli üvey babayla yaşanacak
hiçmi haberlerde görmüyoruz üvey baba üvey kızına tecavüz etti saldırdı taciz etti
en başta anne suçlu kızlar yeterince yetişkin olup kendi işlerini düzenini kurana kadar evlenmemeli konu sahibi arkadaşımda suçlu 2 çocuğa bakmak maddi açıdan kasacakmış iyide seninde 3 çocuğun olabilrdi o zaman nasıl didinirdin onlara bakabilmek için çocuk çocuktur
çocuğun eskisi yenisi olmaz
öncelikle bir baba herzaman çocuklarına özelliklere kızlarına sahip çıkmalı

arkadasim sen sen ol sakin kabul etme
en ama en yakin arkadasim büyük askla evlendigi adamin iki kizini kabul etti ve evlendi simdi kendisininde 3 oglu var
kizlari bes ve alti yaslarinda sahiplendi ve suan biri 14 digeri 15 yasinda
onlara annelik yapan arkadasima hayati zindan ediyorlar
bir terbiyesizlik var diz boyu tabi babalarindan cesaret aliyorlar bi taraftanda öz anneleri dolduruyor kizlari
ne yemege elini sürerler ne temizlige ne de cocuk bakimina birakin evin islerine el sürmeyi kendi pisliklerini bile arkadasima sen temizliceksin mecbursun derler
yiyip icip gezmede bir numaralar
evlada bakmak annenin görevidir ,sen mecbur degilsin anneleri hayatini yasayip kendi hayatini mahfetmeye
herkes Allah icin yap aman yaziktir diyecektir ama onlar yuzunden evinde cikacak huzursuzluguda simdiden kabul etmis olursun
Allah yardimcin olsun ,bunlari gözünün önüne getir

Son düzenleme:
merhaba..eşimin ikinci benim ilk evliliğim..ortak bir kızmız var.. eşimin ilk evliliğinden 2 çocuğu var annesinin yanında kalıyordu..ancak ilk eşi evlenecekmiş şimdi..eşim çocuklarını almak istiyor..ama ben onunla evlenirken çocukları annesinde diye kabul edip evlenmiştim..yani tam çıkmazdayız.. zaten benim çevrem eşimin ilk evliliğini ve cocuklarını bilmiyor.. çocuklara üzülüyorum...sanki kimse onları istemiyor gibi.. kendimi sorumlu hissediyorum.. ayrı bir ev tutsak onada maddi imkanları çok zorlamamız lazım.. bilmiyorum ne yapacağız..ilk eşinin çocukların velayetini alıp şimdide evlenip çocukları bu şekilde ortada bırakması bana göre yanlış.. . zaten evim küçük.. ne yapacağımı şaşırdım.. siz olsanız ne yapardınız..

yaşadıklarımız inanın çooookkkk benziyor benimde eşimin ikinci benim ilk evliliğim eşimin bir kızı var ilk evliliğinden eşimin kızının annesi evleniyomuş yıl sonunda(bence kışkançlıktan yalan söylüyo:1:)
eşimde bana aynı şeyi söyledi almak istiyorum dedi bende önce bocaladım korktum istemez gibi oldum ama sonra düşününce çookk haklı sizinkileri bilmiyorum ama bizimkisi kız çocuğu 15 yaşında siz bu kadar zor anne olmuşken ben evlat sahibi olmak için üst üste 3 tüp denemesi yapmışken onların bu isteğini kabul etmemek haksızlık olur sanki Allah yadımcımız olsun çok zor ama seçimler ....

kızlar terbiyesiz ise eğer tamam hayatın kabusa döner belki ama ev tutun öyleyse ev tutuncada ek masraf olcak diyor arkadaş masraftanda korkuyor
bir orta yolu bulunmalı
genç kızlar tek başlarına veya üvey babada kalmamalı
çok çok büyük konuşuyorum Allah korusun boşannırsam çocuklu bir adamla asla evlenmem sonuçta ilk görüşte aşık olunmuyor ilk konuşmada adam çocuklarım var diyorsa benm çocuğum yok aramız muhteşemde olsa çocuklar ile ilgili sorun çıkar yapamam derim

anladigim kadariyla esin kendi kendine boyle bir dusunceye girmis ilk esinin boyle bir talebi veya beklentisi yok esine karsi dilmi?eyer oyle ise zaten ikna olmaz derim bu duruma sonucta onlarin annesi evlilikte yapsa bu anneleri olma gercegini bitirmez bir cocukta ki burda iki taneden bahsediyoruz onlarin yerleri annelerinin yanidir...ayrica anlamadim nicin yania almak istiyorki evlenince ne oluyor uvey babadanmi sakinmaya calisiyor?bence bu durum cocuklar icin babasizliktan daha iyi baslarinda sayabilicekleri birinin olmasi guzel belki tam olarakda olmasada yeri geldimi babalarinin eksiklerini bile ortebilir diye dusunuyorum

Back
X