Eşimin ilk evliliğinden olan çocukları

cocuklarin annesi ölebilirdide ozaman da ayni soruyla karsi karsiya kalacaktiniz, cocuklu bir adamla evlenirken bunu da düsünmek gerekir.

anne baba hayatta olacak, ben anneannede yada ayri bir evde kardesimle yalniz yasicam, cok aci :50:

cocuklarin annesi ölebilirdide ozaman da ayni soruyla karsi karsiya kalacaktiniz, cocuklu bir adamla evlenirken bunu da düsünmek gerekir.

anne baba hayatta olacak, ben anneannede yada ayri bir evde kardesimle yalniz yasicam, cok aci :50:
aynen katılıyorum tatlım harfi harfine
ne anne babalar ne de üvey anneler babalar anlamıo malesef çocukalrın psikolojisini
ben eşimden örnek vermek istedim işte o çocukların nasıl bir psikolojide olacaklarını
belki işe girip çalışacak büyük olan küçük kardeşinede bakmaya çalışacak ama
ömür boyu anne ve baba nefretiyle yaşayacak
baba evlenmiş çocuk yapmış o çocuk gül gbi anne babasının kucağında
anne gitmiş aşık mı olmuş ne olduysa artık babası gidip düşünüp evlenmiş

biz kaldık ortada kendi başımız çaresine bakıcaz artık dicekler
ve
o kızlar ileride birgün sevgilileriyle yaşamak isteyecekler eve sevgililerini alacaklar s
onuçta aile ile büyümemişler doğruyu yanlışı nekadar yaşları büyükte olsa ayırt edemeyecekler

ve sevgilileri eve gelince annesi babası karışmaya başlayacak nasıl edersin yaparsın dicekler

sonrada kızlar babalıkmı yaptın annelikmi yaptın deyince zor gelecek

Son düzenleme:
şunuda anlamıyorum neden boşanan eşlerde çocuklarını alan taraf evlenince suçlu oluyor kendimde suçladım önce şimdi pişman oldum
baba evlenio çocuk yapıo mutlu bir yuva kuruyo
anneye evlenmek yasak o çocukları kadın tek başınamı yapmış
aynı şey erkektede oluyor
kadın evlenince çocuklar babada kaldığında baba evlenmek istediğinde ooo çocukalrı üvey anne mi bakacak bilmem ne........
insanlar hep bencil kendileri evlenince çok iyi çocukları alan taraf evlenince hayır sen evlenemezsin çocuklara bakmak zorundasn

o çocuklar tek taraflı ol mu yorrrrrrrr

bekar bir kız olarak evli ve 2 çocuklu bir adamı neden tercih ettiniz?Amacım yargılamak değil ama sonuçta bişeyleri göze almışsınız ki evlenmişsiniz.

Hadi 22 yaşındaki kızı geçtim de 14 yaşında bir kız çocuğu ayrı eve nasıl çıksın?Babası yanına almak istese sonuna kadar haklı kimse bir genç kızın üvey babayla yaşamasını istemez hele de bu ahir zamanda...

Geçenlerde 30 yaşında bir genç kız tanıdığım da evli ve 14 yaşlarında oğlu olan bir adamla evlendi belki de toplum baskısı,evde kalma korkusuydu onunki ya da aileden kaçış...

Neticede hepimiz kendi kaderimizi kendimiz çiziyoruz bu saatten sonra istememe gibi bir şansız olduğunu sanmıyorum

bekar bir kız olarak evli ve 2 çocuklu bir adamı neden tercih ettiniz?Amacım yargılamak değil ama sonuçta bişeyleri göze almışsınız ki evlenmişsiniz.

Hadi 22 yaşındaki kızı geçtim de 14 yaşında bir kız çocuğu ayrı eve nasıl çıksın?Babası yanına almak istese sonuna kadar haklı kimse bir genç kızın üvey babayla yaşamasını istemez hele de bu ahir zamanda...

Geçenlerde 30 yaşında bir genç kız tanıdığım da evli ve 14 yaşlarında oğlu olan bir adamla evlendi belki de toplum baskısı,evde kalma korkusuydu onunki ya da aileden kaçış...

Neticede hepimiz kendi kaderimizi kendimiz çiziyoruz bu saatten sonra istememe gibi bir şansız olduğunu sanmıyorum

bütün yazılanları okudum.. baktım herkes beni kötü kadın ilan etmiş..kötü üvey anne.. herkese teşekürler.. hele eşi üvey anne yanında büyüyen arkadaş ne kadar nefret dolusun.. herkesi aynı kefeye koymuşsun.. tebrikler sana.. ha bu arada paradan kaçmış olsaydım gırtlağa kadar borçlu olan ve eşi bu yüzden terketmiş bir adamla evlenmezdim.. neyse arkadaşım .. bu evlilik hataymış..bunu anladım.. zararın neresinden dönersen kardır.. burda beni yargılıyan ve beni tanımadıkları halde tanıdıkları kötü kadın üvey anne konumuna koyan arkadaşlarada teşekkürler.. gerçekten ....herkese tek eşli bir ömür diliyorum...

18 aylık oglum var
eşimden ayrılalıda 1.5 sene oldu
siz cocukları olan bir adamla evlenırken aklınız neredeydı cok merak edıyorum..
ergen falan büyümüş nolmuş..
demişssinizki yenıden hayat kurmak ıcın cocuklarından vazgecıyor ben bunu onaylamıyorum ama sızın esınız neden madem cocuklarına sahip cıkmadı nasıl bır anlayıs erkek yoluna devam edecek kadın asla yenıden bır hayat kurayamacak
sizşn hemcinsiniz için bu mantıkla yaklasmanız gerçekten cok acı..
eşiniz neden yeniden bir hayat kurdu?
oturup o cocuklara bakmak zorundasınız kusura bakma..
annesi belliki 18 küsür sene bakmış birazda babası yaşasın cocuklu bırı olmanın zorluklarını..

Merhaba arkadasim,

öncelikle burda her yazilani takma ve moralini bozdurma. zaten anlamadigim, burda bazilari seni yazdiklarini iyi okumuyor ve her kafadan bi ses cikiyor... bence gayet normal bi soru sormussun.. senin neden , kiminle evlendigin kimseyi ilgilendirmez. daha sen kimseye üvey analik da yapmamissin.. o yüzden ben burdaki yazilanlari bi türlü anliyamadim ve anlamaya da calismak istemiyorum..

sana önerim tek su olacak, evet cocuklu adami tercih etmissin ve bu konuda hür iradenle kabul etmissin-ola bilir ne var ki bunda??

Kabul ettigin zamanlar, cocuklari yaninda yasamiyordu.. benim görüsüme göre eger bi kadin veya bi erkek, cocuklu es kabul ederse, esinini cocuklari konusunda verdigi kararlari kabul etmek zorundadir .. engellemsi hatadir cünki basindan beri, bile bile kabul etmisdir o esi.. insanin cocugu baska yerde , gözünün önünde yasamiyorsa bile analik veya babalik görevi bitmis demek degildir.. sende haklisin, yaninda yasamalari dogrumudur diye-ama benim görüsüme göre eger cocuklar ve babalari bunu isterse sana kabullenmek düser. sende gördügüm hata tek su, nasil olsa esimin cocuklari analarinin yaninda yasiyorlar düsünerek bence hata yapmissin. Bak iste ne zaman neyin ne olacagi belli olmuyormus, sonucta nedeni tek annelerinin evlilik yapmasi degil, ölümü , hastaligi, tartismalari, baska sorunlardan dolayi da babalarinin yaninda kalmayi tercih ede bilirler...misal, bak burda bile kendi esinin tercihimis cocuklarini yanina almak..

18 aylık oglum var
demişssinizki yenıden hayat kurmak ıcın cocuklarından vazgecıyor ben bunu onaylamıyorum ama sızın esınız neden madem cocuklarına sahip cıkmadı nasıl bır anlayıs erkek yoluna devam edecek kadın asla yenıden bır hayat kurayamacak
annesi belliki 18 küsür sene bakmış birazda babası yaşasın cocuklu bırı olmanın zorluklarını..

arkadaşım sen boşanmışsın..sanırım birgün evleneceksin..ve kendini hangi katagoride gördüğün belli.. çocuklar hayatında anne kavramı çok farklıdır.. bunu kafana sok.. bu kadar ahkam kestiğine göre yaşın ve hayat tecrüben baya fazla..sana hayatta başarılar dilerim..

18 aylık oglum var
katılıyorum cnm
Allah korusun ama birgün konuyu açan arkadaşta belki boşanacak
kocası 3. eşle evlenecek belki o zaman da şu an olan ortak çocuğa aynı şeyi yapsa
yani sadece uzaktan babalık yapsa ne olur acaba
insanlar olayların yerine kendilerini hiçbirzaman koymuyorlar
ya benim başımada gelirse ya bende boşanırsam boşandığım adam hemen evlenip mutlu bir yuva kurarsa
bende evlenmek isteyemezmiyim diye düşünmüşmü acaba
şuanki günümüze değil yarın ne olur acaba diye düşünmek lazım

katılıyorum cnm
Allah korusun ama birgün konuyu açan arkadaşta belki boşanacak
kocası 3. eşle evlenecek belki o zaman da şu an olan ortak çocuğa aynı şeyi yapsa
yani sadece uzaktan babalık yapsa ne olur acaba
insanlar olayların yerine kendilerini hiçbirzaman koymuyorlar
ya benim başımada gelirse ya bende boşanırsam boşandığım adam hemen evlenip mutlu bir yuva kurarsa
bende evlenmek isteyemezmiyim diye düşünmüşmü acaba
şuanki günümüze değil yarın ne olur acaba diye düşünmek lazım

bencede arkadaşım her zaman herkesin yerine empati kurmalısınız... ben senin dediğin gibi seçenekleri tabiki düşündüm düşünüyorum.. ayrıca ben o çocuklara bakmammı demişim.. yada onları kapı önünemi koymuşum.. siz nerden bu sonuca vardınız merak ediyorum..zaten eşimin tutumu belli.. onada haksızlık edilmiş.. ayrıca çocukların benim yanımda kalmayı kabul edeceğide meçhul şu anda... o nedenle siz kendi kendinize beni yargılayıp..eğer suç varsa suçluda benmişim gibi konuşuyorsunuz.. bence gözlüklerinize çıkarıp hertarafı görmeye çalışın.. 2.eşleri değil..

eski eşini ne düşünüyor bilmiyorum..çocuklar yetişkin..benim çocuğum 2,5 yaşında...eşim üvey baba yanında istemiyor..ama anneleride anladığım kadarıyla kendine gelecek hazırlamak garantiye almak(çalışmayan ev kadını) için çocuklarına bundan sonra babası baksın gibi hava içinde galiba... ama ben olsam asla bir erkek için çocuklarımı gözden çıkarmazdım.. çalışır didinir çocuklarıma bakardım..zaten babası elinden gelen her yardımı yapıyor..

burada ne demek ıstedıgınızı sız bız ve onlar hepimiz anlıyoruz ksıacası kendınız ıyormayın bosuna..

arkadaşım sen boşanmışsın..sanırım birgün evleneceksin..ve kendini hangi katagoride gördüğün belli.. çocuklar hayatında anne kavramı çok farklıdır.. bunu kafana sok.. bu kadar ahkam kestiğine göre yaşın ve hayat tecrüben baya fazla..sana hayatta başarılar dilerim..

bosandım
Boşandım
öldürülsemiydim boşandım..
Önce terk edildim sonra boşandım
ben kendimi evet evleneceğim ölddümmü ayrıldım diye.. ama ben cocugumu bırakmam .. kı onuda belırtttım ben bunuonaylamıyorum dedım..
sana ahkam kesmekten bana dokundurdugun tavır bosanmıs olmam ıse
hatırlatırım
kucagında bır evladın var..
ve kımsenın yerı ve hayatı garantıde değildir..
siz kötü niyetli bi kadınsınız

ölsem mesela
kaza gecirsem
bi hata yapsam
oğlum babasına özlem duydugu için babasında yaşamak istese
korkuyorum sizin gibi biri cıkarsa
Ölmemeliyim allahım..

Aslına bakarsanız bunca insan size neden o adamla evlendin demiş..
Ortada suçsuz olan 2 taraf,suçlu olan 2 taraf var..
suçsuz olanlar siz ve çocuklar,suçlu olansa anne ve baba..
Anneleri çocuklara bu zamana kadar bakmış tamam..lütfetmiş sağolsun..sanki mecburi değilmiş gibi tavırlarda olan arkadaşlar var..hani Annesi bu zamana kadar bakmış birazda babası baksın diyorlar.Annelik birazda şu baksınla birazda bu baksınla olmuyoooorr!! Anne olamıycaktı madem sonuna kadar evlatlarının arkasında olamıycaktı mademde nedennn doğurdu 2 evladı? hiç bir şekilde Aşık oldum bahanesiyle çocukları babasına bırakamaz..O çocuklar o anneden nefret ederler.tabiki de evlenebilir..ama çocuklarını kabul etmeyen bir adamla(!) evlenemez..bu hakka sahip değildir! böyle bir hemcinsim gerçekten varsa onlardan utanıyorum yazııkkk!!!Bunu bir bayan olarak bir anne iç güdüsüyle söyledim..sonuçta anne olmasamda bu his bütün bayanlarda meevcut..daha doğrusu olmak zorunda bu duygu.

Babaya gelince o Nasıl bir baba ki kusura bakmayın ama Çıtır hatun almak meziyet dimi! ama çocuklar nerde?
Annede! çocuklara anne bakar? Ben evlenebilirim ama anne evlenemez..Bu zamana kadar aklı nerdeymişte çocuklar yokmuş? AA ama millet neder davasına düşmüş bence kocanız! "kız evlatlarını üvey baba eline bıraktı" dedirtmez beyimiz..yoksa hiçde çocuk filan umurunda da değil..

Size gelince siz Vicdan sahibi olabilirsiniz,çok iyi bir insan olabiirsiniz ama bunlar o çocukları kabul ediceğiniz anlamına gelmez..Belki sizin yerinizde başka biri olsa kabul ederdi..ama siz kabul etmiyorsunuz?
ve bu da " ay ne kadar ayıııp " değil..
ortada ne ölüm var ne de mecburi bir durum..
Kocanız size baştan söz verdiği gibi ya çocuklarını getirmiycek;ki getirmesi gerekli malesef ki sözünde duramıyca benziyor durmasa da iyi olur Çocuklar nereye gidicek..
ya da Boşanma arefesindesiniz..

keşke bütün bunları düşünüp öyle adım atsaymışsınız..ama olan olmuş..
Allah yardımcınız olsun..

ölsem mesela
kaza gecirsem
bi hata yapsam
Ölmemeliyim allahım..

herkes bir değil canım ... ama şunu biliyorum ki...

bir evlada onun öz annesinden başka kimse iyi bakamaz....

dün iftardaydık görümcemin 5 aylık bir kızı var benim kızımda 2 yaşına girecek 3 ay sonra ...

neyse sevmek için pusete yaklaştı öpücek ama bacağına basmış eliyle bebeğin...

görümcemde bi tuttu kolundan ay yapma dikkat etsene diye bağırdı öyle içim parçalandıki...

biri kalbime hançer soktu sanki...dedim abla çok ayıp ediyorsun karşındakide bir bebek oda anlamıyor...

öyle bağırılırmı valla çok yanlış yaptığın...

yukarı çıktım ağladım sabah namazında dua ettim allahım ne olur hiç bi evladı yetim bırakma

kimseyi kimseye muhtaç etme evlatlarımızı başkalarının eline düşürme diye....tüm annelere yarabbi

sağlık nasip et diye yavrularımız kimseye muhtaç olmasın diye... halada içim acıyor..:14:.

hiç kimse öz anne gibi olmaz ama ben kızıma bir kere bağırsam 1 kere içim yanar ama

başkasının çocuğuna bağırsam 2 kere yanar... yapamam başkasının çocuğuna yani...

birde 9 yaşında kızı var diyor annesine alya sevmesin kardeşimi uzak dursun alyada sevmek istiyor

kızı alyaya bağırdı kızımda korktu ağladı hala bu görümcem kızıma ses toınu yüksek bir şelikde sende çok ağlıyorsun ya offff diyor...

allahım sen islah et bunları yarabbi..:5:

ölsem mesela
kaza gecirsem
bi hata yapsam
Ölmemeliyim allahım..

ortada ölüm yok kaza kaza yok hata!var evet.
çocuklarınızı istemeyen bir adama aşık olup istemezseniz zaten sizin istemediğiniz sizin doğurduğunuz o çocuklara nasıl bakabilir ki bir başka kadın şöyle candan candan?
o yüzden ağır konuşmayın derim.
insanları çok yargılıyorsunuz..
kötü biriymiş..v.s
o bayanın kötülüğünü göstermiyor
babanın ve annenin sorumsuzluğunu gösteriyor.

valla ben şunu bilir şunu söylerim
çocuklu adamla evlenen çoğu kadın
çocuklarına eski karın bakacaksa evlenirim diyor yaniiiiiiii
benim için çocuklarından vazgeçeceksen onlardan uzak duracaksan evlenirim diyor
halbuki düşünemiyor
ya birgün bizde boşanırsak eski kocam olacak o zaman ve o adam 3. kadını bulursa
3. karısı için benim çocuklarımdanda vazgeçermi
diye düşünmek lazım

bugün senin için diğer çocuklarından vazgeçiyorsa uzak kalıyorsa
anneleri yoksa onları ayrı bir eve gönderiyorsa veya anneanne babaanne yanına gönderiyorsa
yarında başkası için senin çocuklarından vazgeçebilir...

bu sözüm konu sahibi arkadaşıma değil yanlış anlamasın
%99 çocuklu adamla evlenen kadınlar bu lafları söylüyor onlara sözüm

evlilik programlarından nefret ederim birgün denk geldim
adamın biri eski karısı ölmüş bulmuş orda başka kadın
kadında çocukların varmı varsa bakamam ben diyor
adamda
yok ben onları yetiştirme yurduna verdim dedi
kadında
hmm tamam o zaman diyor
o an o kadar çok küfür ettimki iyi b... yemişsin dedim
yeni bulduğu kadınla evlenir birde çocuk yaparlar
o çocuk anne babasının kucağında prenses gibi büyür
eski eşten olan ESKİ ÇOCUKLARDA yetimhanede büyür
çoğu ikinci eş kendilerinden olan 5 çocuğada bakabilrler
ama eski eşten 1 çocuğa bakamazlar

benim eşimin annesi vefat etti o şekilde ayrıldılar babasından
ama yeni karısı eşim ve kardeşinden o kadar çok nefret ediyorki
o kadar çok kıskanıyorki ölmüş kayınvalidemi hayretler içerisinde kalıyorum
evde 1 tane bile fotoğraf durması yasak fotoğrafı bırak adı bile geçemiyor o derece
ölmüş bir kadını kıskanan aciz bir kadın
ve bunun gibi birçok kişi var

Back
X