Eşimin ilk evliliğinden olan çocuklarıyla benim çocuklarım arasındaki sorun...

Sadece seneye burda degiller senenin 4 tatil gunu bizimle birlikteler canim bu en uzun tatil iki ay,her sene 2 hafta okul tatillerinde (yurt disindayim ben okullar sonbahar ve ilk bahar tatilide oluyor),bayramlarda birer hafta .Ben sabirliyim, sevgi ve ilgi vermekten vazgecmem ama cocuklarima bu sekilde devam ederlerse orada problem olur,benim cocuklarimi benimsemiyorlar hadi peki karnimdaki sabiye nasil davranacaklar,"?babalarindan hamileyim ben,onada mi sen bizim kardesimiz degilsin diyip itecekler.?

O kadar karıştı ki konunuz, ilk mesajınızda yazdıklarınızdan çok farklı şeyler anlatıyorsunuz.
Haftanın 4 günü sizde mi kalıyor bu çocuklar?

Tek dilegim o canim,eger kabullenmezlerse iste o zaman uvey annelik gorecekler,sabir diye diye catliyacagim.
bbalarına iş düşüyo bence. babaları sevdirecek bebeği bu bebek benim bebeğim sizin de kardeşiniz diyerek. sen desen ters tepebilir. canım zaten doğumun yaklaşmış, boşuna kendini strese sokma, zaman herşeye çare inan. sen bence doğuma bebeğine odaklan şimdi onu strese sokma, sağlıkla kucağına al inşallah. gerisi zamanla çözülür yoluna girer.

belki yılda 2 ay yeerine her hafta sonu 2 gün gelseler daha çok benimserlerdi sizleri. ama 10 ay uzakta oldukları için yabancılaşıyolar doğal olarak. sizin çocuklarınız onların babasıyla sürekli bi arada oldukları için muhtemelen kıskançlıkta var. bi de ergenlik psikoloji de üstüne binince iyice çıkılmaz hale geliyodur. yaşları biraz daha yakın olsa grup olarak oyunlar eğlenceler piknikler organize edip kaynaştırmak daha kolay olurdu.keşke yaşları daha yakın olsaydı. yani babalarının alıp karşılarına güzellikle konuşup sizin ve küçüklerin çok üzüldüğünü incindiğini uygun bi dille anlatmasından başkayol gelmiyo aklıma. kötü kalpli çocuklar olmadıklarına eminim. zamanla farkediekler yanlış yaptıklarını sizden iyilik gördükçe.
bu siteye üye olduğumdan beri gördüğüm şey bu.konu sahibine topluca saldırmak. üstünüze alınmayın. umarımherşey yoluna girer ailecek hepinşz için.

Evet haklisin benimle surekli yasasalar birlikte bir aile olmayi oyle yada boyle ogrenicegiz hepimiz,ben sevgi dolu bir insanim,cocuklarimda oyle,onlardaki nefret beni uzuyor,Dedigin gibi yaslarida yakin degilki,parka gotur oynat,kaynassinlar.Kotu kalpli degiller tabiki,eminim kiskancliktan,babalari konustu bir kac kere ama dinlemediler,bence dedigin gibi ikimizin oturup konusmasi gerek.

bbalarına iş düşüyo bence. babaları sevdirecek bebeği bu bebek benim bebeğim sizin de kardeşiniz diyerek. sen desen ters tepebilir. canım zaten doğumun yaklaşmış, boşuna kendini strese sokma, zaman herşeye çare inan. sen bence doğuma bebeğine odaklan şimdi onu strese sokma, sağlıkla kucağına al inşallah. gerisi zamanla çözülür yoluna girer.

Tesekkur ederim canim.

valla benim eşimin ailesi geldi bi kaç gündür beni bile zorladı ki ben daha 3.5 aylığım 8,5 aylıkken 5 çocuk bi arada üstüne bu kadar problem ve kaprisle nası başa çıkardım karnım burnumda bilemiyorum. bi de vicdanı sızlar insanın 16 yaşında da olsan o halde ki kadına yerden dağınıklığını toplatmazsın, utanırsın. valla işi çok zor allah yardım etsin.

aynen kendimden biliyorum be cnm yere bi şey düşmesin diye dua eder oldum nasıl zor geliyor anlatamam iş yapmak... birazda 3 çocuğu gönderende kabahat diye düşünüyorum hemde 2 aylığına garip yani, bide çocuklarda çocuk diyoruz ama pekte küçük değil kendi işini kendi yapacak yaşlardalar bencede

O kadar karıştı ki konunuz, ilk mesajınızda yazdıklarınızdan çok farklı şeyler anlatıyorsunuz.
Haftanın 4 günü sizde mi kalıyor bu çocuklar?
Hayir yilda 4 kere bana geliyorlar.
Yaz tatili 2 ay
Somestir tatili 2 hafta
bahar tatili 2 hafta
iki bayram var
1. bayram 1 hafta
2.bayram 1 hafta

Sizin derdiniz ne benimle hanimefendi?Durmadan saldiriyorsunuz.Yazdiklarimi iyice okursaniz anlayabilirsiniz,yaraniz var galiba durmadan gocunup duruyorsunuz.

aynen kendimden biliyorum be cnm yere bi şey düşmesin diye dua eder oldum nasıl zor geliyor anlatamam iş yapmak... birazda 3 çocuğu gönderende kabahat diye düşünüyorum hemde 2 aylığına garip yani, bide çocuklarda çocuk diyoruz ama pekte küçük değil kendi işini kendi yapacak yaşlardalar bencede

Anneleri yaz tatili icin yolladi kadin seytan gibi zaten,hep bize huzursuzluk veriyor.,hamileligim onlarin gelmesini engellemiyor benim icinde, yayinti toplamak beni cok yoruyor.Esim elinden geldigince yardimci olmaya calisiyor ama o da calisiyor sabahtan aksama.

işte biraz kıskançlık, biraz inat, biraz ergenlik
yollayanın umurunda değildir sanıyorum. o tarafta biraz dolduruyodur muhtemelen çocukları.

Anneleri yaz tatili icin yolladi kadin seytan gibi zaten,hep bize huzursuzluk veriyor.,hamileligim onlarin gelmesini engellemiyor benim icinde, yayinti toplamak beni cok yoruyor.Esim elinden geldigince yardimci olmaya calisiyor ama o da calisiyor sabahtan aksama.

baştan dediğim gibi art niyet var diye düşünüyorum demiştim olmaz yani ayıp aslında gelsinler tabiki babaların evi ama kurulu düzene ayak uydurmak zorundalar

bi gün toplama kalsın bütün yayıntı bence. kendileri rahatsı olurlar belki. sen arkalrını toplamay alıştırdıysan da sürekli beklerler çünkü. küçük değiller ki. 14 ya da 16 yaşında çocuk kendi döktüğünü toplayabilşr genç kız ya da delikanlı sonuçta. toplamazsan da sana kimsenin niye toplamadın demeye hakkı yok. iyi hissetmiyorum de dinlen biraz. hizmetçi gibi kullandırma karnın burnundayken kendini.

Esimin ilk evliliginden 3 tane ergenlik caginda (12,14,16)cocuklari var,benimde ilk evliligimden 2 tane 6 ve 7 yasinda cocuklarim var.Esim ve ben birbirimizi cok seviyoruz ben su an 8.5 aylik hamileyim.Esimin cocuklari yaz tatili icn ilk defa iki ayligina bizi ziyarete geldiler,geldikleri ilk 4 gun icinde benim cocuklarim hakkinda sizlanmaya konusmaya basladilar,bir kiskanclik aldi basini gidiyor,cocuklarima imali bakmalar her yaptiklari hareketleri elstirmeler,esimle ilk zamanlar kavga ettik bu konuda,zamanla esim kendi cocuklarinin ne kadar anlayissiz ve kiskanc olduklarinin farkina vardi fakat ben onlarin terbiyesizliklerini cocuklarima verdikleri huzursuzluklari yediremiyorum ne zaman cocuklarim evde (benim cocuklarim haftanin 5 gunu benim ile,5 gunu ilk esim yani babalari ile.)bir stress alip basini gidiyor,Oglum ile konustum cocuk odasinda disari cikmiyor ,hep sabir diyorum,nasil olsa gidecekler 2 haftaya,ama cok geriliyorum.Benim cocuklarim resmen problem evde otursalar rahatsizlik veriyorlar kalksalar problem,hep sabir diyorum ama nereye kadar,bunlar hep boyle tatillerde gelip benim huzurumumu kaciracaklar?Hem cok daginiklar her yer pislik icinde
ne tabak kullaniyorlar birsey yerken ne ellerini yikiyorlar,12 yasindaki kizin kilotlari yerlerde ters donmus sekilde.Hep susuyorum esimede cene yapip uzmek istemiyorum surekli.Cok stresliyim arkadaslar.:(

Yaz tatili 2 ay
Somestir tatili 2 hafta
bahar tatili 2 hafta
iki bayram var
1. bayram 1 hafta
2.bayram 1 hafta

Sizin derdiniz ne benimle hanimefendi?Durmadan saldiriyorsunuz.Yazdiklarimi iyice okursaniz anlayabilirsiniz,yaraniz var galiba durmadan gocunup duruyorsunuz.
Yukarıda yazdıklarınızı tekrar okuyun isterseniz, çocukların ne fesatlıkları, ne kıskançlıkları kalmış.
Tepki gördükçe yorumlarınız değişti,
Yukarda ilk kez bizi ziyarete geldiler yazmışsınız, şimdi yılda dört kez geliyorlar diyorsunuz.
Bende bunları ilk mesajınızda yazsa idiniz dedim, ama siz bunu saldırı olarak algıladıysanız muhtemelen eşinizin çocuklarını da bu şekilde anlıyorsunuz.
Şu mesajınızla düzeltmeye çalıştığınız ilk mesajınızdaki fevri görüntünüzün gerçek olduğunu anladım, teşekkürler.
Boşa vakit kaybetmişim.
Size saldırdığım tek bir cümle varsa Kib butonuna basınız.
Ah ah, vah vah deyip çocukları sizinle çekiştirmemi mi bekliyordunuz?
Hayatta başarılar.

baştan dediğim gibi art niyet var diye düşünüyorum demiştim olmaz yani ayıp aslında gelsinler tabiki babaların evi ama kurulu düzene ayak uydurmak zorundalar
sizinde dediginiz gibi yaslari kucuk degil,ne kirli kilotlarini topluyorlar nede yedikleri ictikleri kaplari toparliyorlar,heryer papates cipsi,ben biraktim artik,her yer darma dagin,toplamiycam canim cikiyo,erken dogurmazsam iyidir bu stress ve yorgunlukla.Benim 6 yasindaki kizim bana yerleri supuruyor,belim tutulunca,uzuluyorda.Susuyorum sabrediyorum,hala gulumsuyorum,allahim buyuk.

Yaz tatili 2 ay
Somestir tatili 2 hafta
bahar tatili 2 hafta
iki bayram var
1. bayram 1 hafta
2.bayram 1 hafta

Sizinle bir derdi olacağını sanmıyorum. Bence siz biraz hassassınız.
Ben de anlamadım 1-2 kere okudum. Şahısla alakalı değil yani.
Üvey evlat tabiri itici bir terim insanı ister istemez önyargıya sevk ediyor, ama açıklamalarınızı gördükten sonra kötü düşünmedim.
Yani insanların ilk başta sert çıkması normal bence.
Diğer bir konuya gelecek olursa, boşanmış aile çocuğu diye hoşgörülemezmiş, ne alakaymış filan.
Hı çok biliyorsunuz onların durumunda yaşadınız. Bu tip çocuklar genellikle kafaları meşgul çocuklar, yeri gelince boşlanabiliyorlar.
Sözlerim size değil Eva, bu yorumu yapana. Yanlış anlamayın lütfen.

Sizinle bir derdi olacağını sanmıyorum. Bence siz biraz hassassınız.
Ben de anlamadım 1-2 kere okudum. Şahısla alakalı değil yani.
Üvey evlat tabiri itici bir terim insanı ister istemez önyargıya sevk ediyor, ama açıklamalarınızı gördükten sonra kötü düşünmedim.
Yani insanların ilk başta sert çıkması normal bence.
Diğer bir konuya gelecek olursa, boşanmış aile çocuğu diye hoşgörülemezmiş, ne alakaymış filan.
Hı çok biliyorsunuz onların durumunda yaşadınız. Bu tip çocuklar genellikle kafaları meşgul çocuklar, yeri gelince boşlanabiliyorlar.
Sözlerim size değil Eva, bu yorumu yapana. Yanlış anlamayın lütfen.
yorumun banaysa benim annem babam ben 10 yaşındayken boşandı. üvey annede gördüm üvey baba da. kimin ne yaşadığını bilip bilmeden yorum yapınca boşa gidiyo sanırım.

Canım işin zor ama güzel düşünerek her şeyi kolaylaştırabilirsin Onların yaşı konuşmaya müsait Önce onları sevdiğini hissettir Daha sonra onlara ne istediğini söyle Çocuklarınla kardeş gibi olmalarını Büyük bi aile olmayı bunun güzel yanlarını anlat İnanki 2 ay sonra giidecekler sabredeyim demeklede olmaz

O kadar güzel bi ortam yaratmalısınki Onların gelmelerini iple çekecek hale gel Onlarda aynı şekilde Bırak etraf pis olsun Önce onların gönlünü yap Daha sonra çocuklar rica etsem hep beraber buraları toplayabilirmiyiz de Kendi çocuklarınıda kat

Ayrıca senin çocuğun süt döktüğü zaman tepkin susmak olmasın Ablası kaza oldu dimi de Üzmeyin kendinizi ben silerim de

Onlara kendi çocuğuna nasıl davranıyosan öyle davran İnşallah ii olur her şey

yorumun banaysa benim annem babam ben 10 yaşındayken boşandı. üvey annede gördüm üvey baba da. kimin ne yaşadığını bilip bilmeden yorum yapınca boşa gidiyo sanırım.

Yok canım sana değil. Sen benim dediğimi mi yazdın ? Okudum tüm yorumlarını. Benim yorumumdaki gibi ağır bir şeyler yazmadın. Hatırlamıyorum ben. Onların durumunda yaşadınız derken, anne baba ayrılığını yaşamışlıktan değil o 3 çocuğun durumundan bahsediyorum.

Son düzenleme:
Hanimefendi siz hala dondu, cipsti, bardak canakti da takilisiniz. o yorgunluk bitecek gidecekler. ama bunu ilerisi var . yaptiklarina takili kalmak yerine kalici cozum uretmek lazim. kimse size kotu anne kotu abla sevgisiz vs diyemez. mutlaka iyi bir insansiniz ve care aramak icin goruse ihtiyac duymussunuz. Ama bu mantikla olmaz diyor herkes bi okusaniz. ne guzel yazmis yukarida bir arkadas : seneye geldiklerinde sizin cocuklarinizla beraber gorevler verin etkinlikler duzenleyin ki arik biz bir alileyiz bilinci olussun ve aile ici huzurunuz surekli olsun. allah bi avazda kurtarsin.

Yok canım sana değil. Sen benim dediğimi mi yazdın ? Okudum tüm yorumlarını. Benim yorumumdaki gibi ağır bir şeyler yazmadın. Hatırlamıyorum ben.
yok yazdığımı hatırlamıyorum ama sadece boşanmış anne baba çocuğu olduğu için çocukların her yaptığına göz yumulmasına, saygısızlığı alışkanlık hale getirmeye ben de karşıyım. iyilikle de ve asla üvey ebeveynin değil ama öz olan tarafın yerinde müdahelesi ile aşılabileceğine inanıyorum bu durumların.
bana üvey anne ya da baba bişey dediğinde inanılmaz batardı. o çocukların geçtiği yollardan da geçtim. o yüzden inatla diyorum iş baba da bitiyo. yoksa asla huzurları olmayacak.

Yukarıda yazdıklarınızı tekrar okuyun isterseniz, çocukların ne fesatlıkları, ne kıskançlıkları kalmış.
Tepki gördükçe yorumlarınız değişti,
Yukarda ilk kez bizi ziyarete geldiler yazmışsınız, şimdi yılda dört kez geliyorlar diyorsunuz.
Bende bunları ilk mesajınızda yazsa idiniz dedim, ama siz bunu saldırı olarak algıladıysanız muhtemelen eşinizin çocuklarını da bu şekilde anlıyorsunuz.
Şu mesajınızla düzeltmeye çalıştığınız ilk mesajınızdaki fevri görüntünüzün gerçek olduğunu anladım, teşekkürler.
Boşa vakit kaybetmişim.
Size saldırdığım tek bir cümle varsa Kib butonuna basınız.
Ah ah, vah vah deyip çocukları sizinle çekiştirmemi mi bekliyordunuz?
Hayatta başarılar.
Bu ilk gelisleri bu yil,normalde yilda dort kere gelmeleri gerek.Dzugunce okursan anlatmak istedigimi anlarsin.
Ayrica senin cocuklarinida uvey couklarin itip kaktirsa ,hakaret etse,yarabbi sukur diyip oturacaksin galiba.Neden bu sitedesin yazilanlara saldirmak icin mi?Ve ben her yoruma saygi duydum,kendimde saygili bir sekilde aciklamami yaptim,sen cok negatif saldirgan bir bayansin ,lutfen stessini git baska yerden cikart,hic yakismiyor yazdiklariniz bir bayana.Cok cahilsiniz,sinir bozucu bir tipsiniz.
rica ediyorum bana bir daha yazmayin.

Canım, bir de şöyle düşün sen ne kadar iyi niyetli davranırsan davran o çocuklar ayrılık travması yaşamışlar. ve siz aslında onların hayal ettiği hayatı yaşıyorsunuz çocuklarınla. yani eşinin çocukları bilinç altında senden intikam alıyorlar bence. kim bilir kendi annelerinin yanlarındayken nasıl diyaloglara şahit oluyorlar?

sen de haklısın ilerlemiş bir hamileliğin var. insan bu dönemde ayaklarını uzatıp dinlenmek ister ama kader. sen yine de iyi niyatini muhafaza et, anlayışını yitirme. bence çözüm eşinde ya işinden izin alıp çocuklarıyla ilgilenecek sana yardımcı olacak ya da bir kadın tutup ev işlerini senin üzerinden alacak çocuklar gidene kadar. bunu imtihan olarak gör. kalp kırma.

Back
X