Eşimin ilk evliliğinden olan çocuklarıyla benim çocuklarım arasındaki sorun...

yok yazdığımı hatırlamıyorum ama sadece boşanmış anne baba çocuğu olduğu için çocukların her yaptığına göz yumulmasına, saygısızlığı alışkanlık hale getirmeye ben de karşıyım. iyilikle de ve asla üvey ebeveynin değil ama öz olan tarafın yerinde müdahelesi ile aşılabileceğine inanıyorum bu durumların.
bana üvey anne ya da baba bişey dediğinde inanılmaz batardı. o çocukların geçtiği yollardan da geçtim. o yüzden inatla diyorum iş baba da bitiyo. yoksa asla huzurları olmayacak.

Tabiki ben de o kanıdayım.Boşanmış ana baba çocuğu diye kayırılmasını,torpil geçilmesini sevmem. Ama boşanan ailelerin çocukları maalesef mutlu yuvada büyüyenlerden farklı oluyorlar bu da bir gerçek. Tamamen de göz ardı edilemez o yüzden :50: Ama ilk sayfalarda bir arkadaşın çok acımasızca bir yorumunu okudum ve hoşuma gitmedi. Oldukça ruhsuz bir yorumdu. Ona tepkim benim.
Ben de üvey anne ve üvey baba gördüm. Ve evet iş babaya düşer. Baba dengeyi sağlar.
Yanlış anlama beni ama, çok fevrisin :) Daha sordun bana mı diye? Direk ikinci cümlede çemkirdin. :9: Şimdi sana olmadığını söylediğimde bir kusura bakma bile demedin. Hamilelik telaşı mı diyelim buna ? :31:

yok yazdığımı hatırlamıyorum ama sadece boşanmış anne baba çocuğu olduğu için çocukların her yaptığına göz yumulmasına, saygısızlığı alışkanlık hale getirmeye ben de karşıyım. iyilikle de ve asla üvey ebeveynin değil ama öz olan tarafın yerinde müdahelesi ile aşılabileceğine inanıyorum bu durumların.
bana üvey anne ya da baba bişey dediğinde inanılmaz batardı. o çocukların geçtiği yollardan da geçtim. o yüzden inatla diyorum iş baba da bitiyo. yoksa asla huzurları olmayacak.

Canim pardon a yazdim size degil.

mesaj tekrarı...

Son düzenleme:
Tabiki ben de o kanıdayım.Boşanmış ana baba çocuğu diye kayırılmasını,torpil geçilmesini sevmem. Ama boşanan ailelerin çocukları maalesef mutlu yuvada büyüyenlerden farklı oluyorlar bu da bir gerçek. Tamamen de göz ardı edilemez o yüzden :50: Ama ilk sayfalarda bir arkadaşın çok acımasızca bir yorumunu okudum ve hoşuma gitmedi. Oldukça ruhsuz bir yorumdu. Ona tepkim benim.
Ben de üvey anne ve üvey baba gördüm. Ve evet iş babaya düşer. Baba dengeyi sağlar.
Yanlış anlama beni ama, çok fevrisin :) Daha sordun bana mı diye? Direk ikinci cümlede çemkirdin. :9: Şimdi sana olmadığını söylediğimde bir kusura bakma bile demedin. Hamilelik telaşı mı diyelim buna ? :31:
hormonlar da var tabi :) hamilelik sinir yapıyo doğru. ama o kadar çok şahit oluyorum ki bu tip saldırmalara artık benim konum olmasa da bana battı resmen bu akşam bu konu. belki konu sahibi de hamile diye bilmiyorum. kırdıysam kusura bakma. gereksiz üstüme alındım onun için de özür dilerim.

[/QUO

Canim yorumu Pardon adli kisiye yazdim.:)Off hersey birbirine girdi.

hormonlar da var tabi :) hamilelik sinir yapıyo doğru. ama o kadar çok şahit oluyorum ki bu tip saldırmalara artık benim konum olmasa da bana battı resmen bu akşam bu konu. belki konu sahibi de hamile diye bilmiyorum. kırdıysam kusura bakma. gereksiz üstüme alındım onun için de özür dilerim.

Canim ,sana yazmadim o yorumu Pardon adli kisiye yazdim,yanlis yere mi yazdim anlamadim ki?:)Bende ozur dilerim sana degildi ama bunu bil.

EVA hamilesin,kendine ait 2 eşinden evine misafir+ 2 çocuk daha...ben yazdıgın hiçbir satırda önyargı veya kötülük görmedim sezmedim...

Başlığı okuyunca daha büyük çocukları düşünmüştüm...

Benim kızım da 11 yaşında seninkiler küçük oldugu için belki bu çocukların yaşlarına göre daha fazla sorumluluk almasını bekliyorsun ama çağın çocukları anneleri ne kadar titiz disiplinli ve alıştırmaya çalışırsa çalışsın rahatlar malesef...

misafir gelmişler.uzun süre kalacaklar ...burası babalarınında evi vs vs ...ama sonuçta sizinle kısıtlı süre yaşayacaklar.O yüzden biraz daha dikkatli olmaları gerekir ...

Belki çocukların size karşı bir önyargısı oluşmuştur...BU YIL İLK YILINIZMIŞ.BİRAZ FAZLA EMEK VE SABIR GEREKİYOR BENCE...

SİZİ VE EVLATLARINIZI TANIMALARI İÇİN BU YIL.ELİNİZDEN GELDİGİNCE UFAK UFAK UYARIN.AMA DİREKT DEGİL.

MESELA BİRİNİN İSMİ AYŞE ...AYŞE BANA YARDIM EDEBİLİR MİSİN SENİNLE CİPSLERİN KASELERİNİ TEZGAHA KADAR TAŞIYALIM VS DİYE...BUNDAN SONRA YEMEK YİYİNCE ELLERİMİZİ YIKACAZ VS DİYE...MESELA ALIŞVERİŞE ÇIKIN BERABER.ŞİMDİ İÇİNDE RENKLİ BALONLAR BULUNAN SIVI SABUNLAR VAR.ÇOCUKLAR ELLERİNİ YIKAMAYA BAYILIYOR .PEMBE MAVİ PAKETLERDE.ONLARDAN ALIN.OYUN HALİNE SOKUN TEMİZLİGİ...
Ödül sistemi getirin.Ev içinde düzenin saglanması için güzel bir şey yapana buzlukta stokladıgınız küçük dondurmalardan verin.İlk önce güzel hareketi yapana verin.bir dk sonra hepsine tabii ki...Önemli olan ŞAMPİYON kim herkes anlasın:))

Siz sabırlı ve olgun davranışlarınızı sürdürün.Çocuklar sizi tanısın ve kabullensin.Kendi çocuklarınıza da onlarada adil davrandıgınızı zaman geçtikçe anlayacaklardır.Çocuk hisseder.Samimiyetin adeta kokusunu alır.

Bu seferden sonra ki gelişleri şu an atacagınız temele baglı...Hamile oldugunuz için gücünüz,sabrınız naif bence...

Ben sizin iyi bir anne ve abla olacagınızdan eminim.kullandıgınız dil umut verici...sakin sakin çocuklara evin kurallarını yaşayarak benimsetin...
Eşiniz de size destek olsun.Bence çocukların sizde 2 ay kalması çok uzun ve manasız.Sonuçta çalışan bir baba ancak akşam bir kaç saat görüyor ve bu çocuklar yabancı biriyle muhatap...yollayan öz anne mi -kanun mu-bunu arzulayan eşiniz mi hatalı bilemedim ...

Keşke bu keşmekeşligin içine hepiniz birden itilmeden az öz ama BABAYLA KALİTELİ VE GERÇEKTEN TEMASI OLAN ZAMAN DİLİMLERİ GEÇİRMEK MÜMKÜNATI OLSAYMIŞ...

kolay gelsin sevgiler.

Son düzenleme:

Yok yok kırılmadım :) Şaka yapıyorum estağfurullah... Ben 1 yorum dışında tüm yorumları normal karşıladım. Dayanamadım o yorumumu da kondurdum.:)

Bende boşanmış bi ailenin çocuğuyum ve ister inanın ister inanmayın daha başlığı görünce sinirden elim ayağım titredi. Bu dediğimi yanlış anlamayın lütfen sizin yaşadıklarınızı tabiki bilemem ama demek istediğim şu ki siz onlar için zaten en başta kötü üvey annesiniz,yaptığınız iyiliğin altından kötü anlamlar çıkartırlar,sizin çocuklarınız onlara göre babalarını ele geçirmeye çalısan rakiplerdir. Kendimden biliyorum. Babamın nişanlısının da 2 oğlu vardı ve ne zaman onlara yemeğe gitsek inadıma pislik yapardım.Çocuklarla sürekli laf dalaşı,kavga içindeydik. Ve kadın ne zaman bana iyilikle yaklaşsa kesin altından kötü bişey cıkıcak derdim. Lütfen sizi suçladığımı düşünmeyin kesinlikle öyle bi niyetim yok sadece onların bakıs acısı olarak görün bu mesajı. Henüz size güçleri yetmediği için kendilerine düşman olarak daha yakın gördükleri çocuklarınıza sarmışlar anlaşılan bende öyle yapardım. Siz iyi niyetle yaklasmaktan vazgecmeyin bi gün niyetinizin cidden kötü olmadıgını anlayacaklardır bolca sabır gerekir. İnşallah huzura kavusursunuz hem eşiniz hem siz hemde çocuklar...

Eva79 ben ve arkadaşlarım seni doldurup çocukların üstüne salmak istemedik niyetimizi lütfen kötü anlama..
Eğerki biz hep senin istediğin yönde yorum yapsaydık sende belki hamileleğin verdiği stresle ve haklı olduğunu düşünerek kalplerini kırar (bak belki diyorum) haklı iken haksız duruma düşerdin.
Yanlışmı arkadaşım ?Madem eşinde destekliyor seni arkadaşların dediği gibi yap ne güzel fikirler sunmuşlar eğerki evliliğinin bozulmasını istemiyorsan.Bir arkadaşta annesi dolduruyor olabilir yazmış buda doğru bir tespit sakin kafayla oku cnm yazılanları ona göre karar ver.
Allah yardımcın olsun Allah bir nefeste kurtarsın kucağına bir an önce alırsın inşallah yavrunu sevgiler üzülme lütfen büyüklük sende kalsın

Bende boşanmış bi ailenin çocuğuyum ve ister inanın ister inanmayın daha başlığı görünce sinirden elim ayağım titredi. Bu dediğimi yanlış anlamayın lütfen sizin yaşadıklarınızı tabiki bilemem ama demek istediğim şu ki siz onlar için zaten en başta kötü üvey annesiniz,yaptığınız iyiliğin altından kötü anlamlar çıkartırlar,sizin çocuklarınız onlara göre babalarını ele geçirmeye çalısan rakiplerdir. Kendimden biliyorum. Babamın nişanlısının da 2 oğlu vardı ve ne zaman onlara yemeğe gitsek inadıma pislik yapardım.Çocuklarla sürekli laf dalaşı,kavga içindeydik. Ve kadın ne zaman bana iyilikle yaklaşsa kesin altından kötü bişey cıkıcak derdim. Lütfen sizi suçladığımı düşünmeyin kesinlikle öyle bi niyetim yok sadece onların bakıs acısı olarak görün bu mesajı. Henüz size güçleri yetmediği için kendilerine düşman olarak daha yakın gördükleri çocuklarınıza sarmışlar anlaşılan bende öyle yapardım. Siz iyi niyetle yaklasmaktan vazgecmeyin bi gün niyetinizin cidden kötü olmadıgını anlayacaklardır bolca sabır gerekir. İnşallah huzura kavusursunuz hem eşiniz hem siz hemde çocuklar...

Konuya en objektif yorum bu olsa gerek, aynı şeyleri yaşamış biri olarak çok güzel özetlemiş konuyu.
Anne babası boşanmış çocukların hep bir umudu vardır, anne babaları tekrar barışacak ve ailece mutlu mesut yaşacaklardır ama gün gelir anne babaları başka başka insanlarla evlenince yeni gelen Dünya'nın en iyi insanı da olsa önyargı vardır, çocuklara sabırlı yaklaşmak ve iyi niyetin gerçek olduğunu hissettirmek gerekir ki, bu da zamanla olur, 2 aylık süreçte mucize beklememek gerekir.

hep gelip sizin huzurunuzu mu kaçıracaklar? dediğiniz şeyi bir daha okusanız keşke de ne kadar vicdansızca bir söz olduğunu siz de görseniz. kendimi bildim bileli annem babam ayrıdır. ve babam 2 kere daha evlenip ayrıldı. hayatında sayısız kız arkadaşı oldu ve ben onun hayatında her zaman bir misafir oldum ta ki şu an hayatındaki son kişiye kadar. babamın yanında beni sever gibi görünüp tek kalınca bana hayatı dar eden üvey anneler, babama beni şikayet eden babamla aramı açan kadınlar. beni baba evinde gereksiz hissettiren kadınlar... kendi çocuklarınız babasının evinde böyle emanet olsa mutlu olur muydunuz? orası o çocukların evi. sizin çocuklarınızın ve sizin huzurunuz kadar onların huzuru da önemli. siz onları sevmezseniz onlar sizi hiç sevmez. onların babaları şimdi sizin çocuklarınıza babalık ederken o 3 çocuk babasız yaşamaya devam ediyor. elbette çocuklarınıza karşı kinli ve sert olacaklar. onların babası sizin çocuklarınıza babalık yapıyor. göremiyor musunuz ne kadar zor o üç çocuk için hayat. yazık. böyle yüreği üveyler oldukça allah annesi babası boşanmış çocuklara sabır versin.

ama biliyor musunuz seven de seviyor. bağrına basan da gerçekten basıyor. çok ayıp bu cümleleri okurken kalbim nasıl acıdı tahmin edemezsiniz. huzurunuzu bozuyorlarmış... çok yazık çok.

Konuya en objektif yorum bu olsa gerek, aynı şeyleri yaşamış biri olarak çok güzel özetlemiş konuyu.
Anne babası boşanmış çocukların hep bir umudu vardır, anne babaları tekrar barışacak ve ailece mutlu mesut yaşacaklardır ama gün gelir anne babaları başka başka insanlarla evlenince yeni gelen Dünya'nın en iyi insanı da olsa önyargı vardır, çocuklara sabırlı yaklaşmak ve iyi niyetin gerçek olduğunu hissettirmek gerekir ki, bu da zamanla olur, 2 aylık süreçte mucize beklememek gerekir.

Yani, çocukların bu davranışlarına anne baba ayrılığı bir kılıf değil bir neden olabilir bence... Bu yorumdan bu durum çıkıyor ve çok doğru Mune... Esaslı kadınsın valla , i love u muneeeeeeeeee :16:

Yani, çocukların bu davranışlarına anne baba ayrılığı bir kılıf değil bir neden olabilir bence... Bu yorumdan bu durum çıkıyor ve çok doğru Mune... Esaslı kadınsın valla , i love u muneeeeeeeeee :16:

Evet aynen öyle, kılıf değil nedendir, çocukların yaşı önemli değil, ister 5 yaşında olsun, ister 15, bir düşünsün herkes anne babanız evliyken kavgalarına şiddete şahit olsanız bile onlar sizin için hep ayrılmaz bütündür, boşanma hep başka anne babaların yaptığı birşeydir çocukların gözünde, kendi anne babaları boşanınca hayatları değişir, anne babayla yaşadıkları evde sabah anneyi veya babayı görememek onlar için hergün yaşanan bir üzüntüdür, ben annemle babam ayrıldığında 20 yaşında kocaman kızdım ama yine de hırpalandım, babamın başka bir kadınla evlenmesi için evden anneme ait tüm eşyaları çıkarmak tam bir travmaydı.

Evinize bile yabancılaşıyorsunuz, çocukları şımarık, annesinin doldurduğu, kışkırttığı ergenler olarak görmeyin, onlar annesi babası boşanmış çocuklar, her çocuğa gösterilen sabrın daha fazlasını göstermek gerekiyor.

Çocukların terbiyesizlik yaptıkları zamanlar olmuş bana sorarsanız,hele hele 16 yaşındaki çocukta bunları yapıyosa olmaz
bu kadının eşinin çocuklarınğ yetiştirmek gibi sorumluluğu yok
bazı şeyler başa gelmeden bilinmez
insan yeri geliyo kendi evladına tahammül edemiyo,kaldıki başkasının çocukları
bayanın eşi neden çocuklarının bu hareketleri karşısında sanki karısının sabrını dener gibi sus pus oluyo onu anlamadımbayan bu çocukları uyarırsa tepki alır ama babaları uygun bi dille uyarırsa gayet normal karşılanır çünkü babalarıdır
bayanın doğumu az kalmış stresli olur,alıngan olur ha bunu 10lu yaşlardaki çocuklar bilemez
o çocuklarında anne babası boşanmış,yeni hayatlarına adapte olmaya çalışıyorlar,ergenliğe girmişler,sinirli olurlar,kıskanölık yaparlar,bunuda o bayan bilemez
ama 2.evliliğini yapmış 4 çocuk babası adam bilir
karnı burnunda karısının yanına sıkıntılı çocuklarını getiriyorsa bu yaşananlara mahal vermemek için çocuklarına ince ayar çekecek,gönüllerini yapacak,
orta yolu hep o yapacak bayan değil
ben çocuklarada bayana suçlu diyemem ama kocasına duyarsız diyebilirim

her çocuğun tepkisi farklıdır o yüzdn kendi çocuklarınızla eşinizin çocuklarını kıyaslamayın. onların içinde yaşadığı durum kolay değil. ' babamız bize değil elalemin çocuğuna bakıyo' diye düşünüyolardır eminim. o yaşta kim olsa böyle düşünür bence. belki de sizi cıldırtıp babalarının kendi yanlarına döneceğini düşünüyolardır içten içe. bu yaşlar cok kritik. ergenlik döneminde sağlıklı ailelerin çocukları bile aşırı davranışlar sergileyebiliyo. size düşen sbretmeniz ve onların içinde bulunduğu durumun sizinkinden daha zor olduğunu anlamanızdır

başına gelmeyen bilmez benim başıma gelmedi ama ablamın böyle bir sıkıntısı oldu kız çocuğuydu küçük olmasına rağmen herkese beni dövüyor şöyle yapıyor böyle yapıyor gibi yalanlar söylemişti ki ablam çok duygusaldır çocuklara elini kaldıramaz uzun süre sonra yüzleştirdiler de seni kötülemek için yalan söyledim demişti ki ablam kendine alışması için 2 yıl çocuk yapmadı ve hepimiz inanılmaz üstüne düştük ama hiç kolay değil şuan bizi seviyor ama bizim sabrımız sonucunda oldu herşey annem hala sindiremez bazen içine yaptıklarını neticede annemin evladı ablam, kim evladına yapılanı unutur ki burda hanımefendi 3 çocuktan bahsediyor hamile hemde onun duygularını anlamak gerek diye düşünüyorum çocukların yaşları hiç de küçük değil anne ve babalar ayrılmış olabilirler doğru kendisi onların gözünde üvey anne ama dövmedikçe sövmedikçe çocuklara hareket etmedikçe bunların hak ettiğini düşünmüyorum herkesin de bir sabrı var insan bazen kendi çocuğuna dayanamıyor bağırıyor onlara bağırsa tamam bitti oldu üvey anne lütfen biraz da hanımefendiyi düşünerek yazalım kendisi hamile bende hamileyim duygularını anlayabiliyorum :34:

Çocukların terbiyesizlik yaptıkları zamanlar olmuş bana sorarsanız,hele hele 16 yaşındaki çocukta bunları yapıyosa olmaz
bu kadının eşinin çocuklarınğ yetiştirmek gibi sorumluluğu yok
bazı şeyler başa gelmeden bilinmez
insan yeri geliyo kendi evladına tahammül edemiyo,kaldıki başkasının çocukları
bayanın eşi neden çocuklarının bu hareketleri karşısında sanki karısının sabrını dener gibi sus pus oluyo onu anlamadımbayan bu çocukları uyarırsa tepki alır ama babaları uygun bi dille uyarırsa gayet normal karşılanır çünkü babalarıdır
bayanın doğumu az kalmış stresli olur,alıngan olur ha bunu 10lu yaşlardaki çocuklar bilemez
o çocuklarında anne babası boşanmış,yeni hayatlarına adapte olmaya çalışıyorlar,ergenliğe girmişler,sinirli olurlar,kıskanölık yaparlar,bunuda o bayan bilemez
ama 2.evliliğini yapmış 4 çocuk babası adam bilir
karnı burnunda karısının yanına sıkıntılı çocuklarını getiriyorsa bu yaşananlara mahal vermemek için çocuklarına ince ayar çekecek,gönüllerini yapacak,
orta yolu hep o yapacak bayan değil
ben çocuklarada bayana suçlu diyemem ama kocasına duyarsız diyebilirim

16 yaşında çocuk bunu yapıyosa olmaz demişsiniz ama insan tüm manyaklıklarını 15-20 yaş arasında yapar ben öyleydim şahsen.Bu bayanın eşinin çocuklarını yetiştirmek gibi bi sorumluluğu yok demişsiniz yanlış. Bu şekilde düşünülürse zaten huzur olmaz o evde. İnsan evlenirken eşini,ailesini,iyi kötü herşeyini alır hayatına eşinizin borcu olsa aman beni ilgilendirmez diyebilir misiniz? Hayır çünkü sizide ilgilendirir.

Yaşlar 12-14-16 ve küçük değil diyosunuz. Ne bekliyosunuz 30 yasında biri gibi yetişkin hareketlerimi?

Back
X