Eşimin iş yerindeki ablanın sapığı

Günaydın hanımlar dün gece hiç uyumadım. Kafama takmaktan ötürü bu konuyu, buraya yazayım dedim.
Eşimin iş yerinde 50 li yaşların sonunda bir abla var. Aşçı ve çayçı kendisi. Eşim geçen aylarda bu ablayı soluk soluğa görmüş abla iyi misin vs derken. Beni eve bırak bir adam beni takip ediyor demiş. Anlatınca 1 senedir varmış bu durum. Adam her yerde karşısına çıkıp evinin önünde bekliyormuş saatlerce. Eşim servis alanına kadar arabasıyla gidiyor abla servisten inince bırakayım seni de diyip bırakmaya başlıyor. Sapık adamın tepkilerini yazayım şimdi eşimin arabasına bakıp elinde kağıt kalem birşeyler yazıyormuş, eşim hayırdır diye sormuş ben öyle yazarım işine bak demiş eşimde teyzem sizden rahatsız oluyor diyince o senin teyzen değil diyip gitmiş. Heeer akşam servis alanında oluyormuş. Ablayla hem ben hem eşim konuştuk polise gidelim diye. Ama ablanın eşi ya ablayı ya adamı öldürürmüş. Ve ablanın bu işe çok ihtiyacı varmış. 4 tane kız çocuğu var. Eşim usturuplu olarak eşine anlatalım önce diyor onada yok. Hem ispat edemeyiz olay benim başıma patlar ben rezil olurum diyor. Abla bir sopa al yanına gördün mü sokakta giriş buna bağır çağır milleti dök başına polis gelsin belki korkar dedim onada yok. Yani abla hiçbir şeye ynşmıyor. Ben artık eşimle bitti karışmayacaksın, abla her yolu kapatıyor Allah korusun sonun kadir ş. Gibi mi olsun diye tartıştım. Ve eşim eminim ablaya gene bir şey diyemeyecek 2 aydır çünkü eşim bırakıyor. Ben açıp konuşöyı düşünüyorum kızlar. Napayım mecbur artık. Abla bu böyle devam edemez bizde artık tedirgin olmaya başladık eşimi daha fazla karıştırma. Kendi eşine olayı anlatamıyorsan bile tedirgin oluyorum o saatlerde gel beni al de diyicem. Artık eşim seni bırakamayacak diyicem.
Kızlar haksız mıyım çok korkuyorum adam bize de musallat olursa diye. Hem bizene biz elimizden geleni yaptık. Kendi eşi dostı var paylaşsın yada bir çözüm bulsun artık kendisi. Fazla vicdan insanın başına her zaman iş açar.
Birisi yazmış siz polis değilsiniz,savcı değilsiniz diye bence de çok haklı.Yarın öbür gün olay bir şekilde patlak verdiğinde polise hakime intikâl ettiğinde hakim,savcı size demez mi sen de gelip hesap vereceksin bu işin belli ki bir ucundan bulaşmışsın diye.Kesinlike uzak durun üzgünüm yardım etmemezlik tabi ki kötü ama ortalığın da hâli belli.Dertsiz başınıza dert almayın derim.

Yazdıklarınızı okurken önce kadını tek başına bir kadın sandım. Eşi olduğunu okuyunca şaşırdım doğrusu. Bir kadını gerektiğinde korumak eşi dururken iş arkadaşına düşmez ki. Haydi bir iki gün yardımcı olunur da devamında kocayla polisle savcılıkla ya da erkek kardeşl ile vs bir çözüm bulunur, diğerine de teşekkür edilerek azad edilir. Bu nedir böyle gönüllü koruması olmuş eşiniz. Eşinize de şaşırdım doğrusu. İyi niyetini suistimal eden bir insana hayat boyu böyle koruma ve özel şoförlük mü yapmayı düşünüyor. Önce eşinizle ciddi bir şekilde kesinlikle bu işe bir son vermesi gerektiğine dair konuşun
İkna olmuyorsa da uygun bir dille kadınla konuşup bu duruma siz son verin elbette

Kadının pek masum olduğunu düşünmüyorum, o sapık dediği adamı bi işler karıştırıp kendi başına kendisinin musallat etmiş olabileceği ihtimali, her sunduğunuz çözüm fikrine "Hayır" demesi ve sizin endişeleriniz (Sizin kendiniz için de endişelendiğinizi tahmin edemeyecek kadar salak olduğunu zannetmiyorum, bilmezden geliyor gayet) karşısında bencil tavrını sürdürmesi ile pekişiyor.

Endişelerinizde de haklısınız ayrıca; eşinizin sizi anlaması ve olayın absürt ilerleyişini fark etmesi gerekirdi. Kahramancılık oyununa kaptırmış gidiyor.
Konuşun kadınla da; ben olsam çoktan müdahale etmiştim.

Son düzenleme:
Konunun başlığını okurken bile sanane eşinin işyerindeki ablanın sapığından dedimo_O içeriği okuyunca da hak verdim böyle durumlarda olan aradakine oluyor. Herkesi kendin gibi bilme derler işin aslını bilemezsiniz ablanın size doğru söylediği ne malum.

Aklın yolu birdir. Burdaki yorumların hepsi eşinizin bu işten uzak durması yönünde ve size hak veriyor. Kesinlikle haklısınız. Kolluk güçleri var bu ülkede. Kadın çok rahatsızsa onlara başvursun. Eşiniz de sıradan bir vatandaş. Allah korusun. Bu dünyada hiç bir iyilik cezasız kalmıyor maalesef. Eşiniz uzak dursun.

Ya benim aklıma adam bir şeyler yazıyor deyince, kocasımı taktı peşine bu adamı diye geldi.
Belki kocası şüpheleniyor kadından, dedektif tutmuş olabilir mi?

O senin teyzen değil demiş. Yani kadını çok yakından tanıyor. Ayrıca madem 1 senedir peşinde hiç mi bu kadını yalnız yakalayıp, niyetini belli etmemiş. Çok mantıksız bu.
1 yıldır kadının peşinde ama hiç bir icraati yok. Anca boş boş takip ediyor. Sapık dediğin böyle davranmaz. 1 yılda mutlaka yanaşırdı kadına.
Üstelik evinin önüne de geliyormuş. İşyerindekiler nasıl farkettiyse eşide farkederdi, hatta konu komşuda.

Bu işte başka bir şey var. Eşiniz artık hiç karışmasın, madem polise, eşine, kimseye söyleme taraftarı değil, kendisi gelip gitsin, başının çaresine baksın.

Günah almayayım ama kadın adamı tanıyor gibi geldi bana. O senin teyzen değil demiş mesela adam, demek ki tanıyor işte. Kağıda da plakayı falan yazmıştır adam. Kadın adamla belki görüştü bir süre sonra adam bela oldu, o yüzden ortaya çıkacak diye kendi yakın çevresinden kimsenin bilmesini istemiyor.

Siz bence hemcinsi olarak açık açık samimi bir dille son kez sorun. Ablacım bana her şeyi anlatabilirsin, aramızda kalacak söz veriyorum deyin. Başka bir durum varsa bilelim bir çözüm buluruz ama bu şekilde sen kurtulmak için bir adım atmazsan ben de eşim için endişeleniyorum artık deyin. Yine de kabul etmezse vicdanınız rahat olsun

Bilmiyorum ki eşimede akşam dedim velev ki kocası böyle bir insan agresif mi ne denirse artık. Bu ablanın abisi, kardeşi, dayısı, eşi dostu, yeğeni falan yok mu ? Niye birisinden yardım istemiyor. 1 sene az bir zaman mı evinin önünde bekliyor hadi kendini geçtim kız çocukları var. Hayret ediyorum gamsızlığına

Yok biz etmeyiz. İyice eşimin başına kalmasından korkuyorum. Sonuçta polis ifade alıp bırakacak. Sonra uğraş dur. Diğer iş arkadaşları da biliyor bu adamı. Hatta abla şikayetçi ol bizi şahit yazdır demişler. Kadın kocam ya onu ya beni öldürür diyip duruyor.

Ah ah iyi niyet işte. Gerçekten kahramanlığa özendik. Şu an kendime de kızıyorum zaten. Eşim yaşlı bir adam diyor. Ama yaşlısı genci mi var psikopatlığın.
Çok haklısınız

Kesinlikle karışmayın. Kadının kurtulmaya çalışır bi hali yok gibi malesef.
Dediğiniz gibi akrabaları vardır polise gitmiyorsa kime giderse gitsin yardım istesin. Size ne?
Adamın kağıda bi şeyler yazması falan. Takıntılı haller
Çok iyi niyetlisiniz bu kadarı fazla

Günaydın hanımlar dün gece hiç uyumadım. Kafama takmaktan ötürü bu konuyu, buraya yazayım dedim.
Eşimin iş yerinde 50 li yaşların sonunda bir abla var. Aşçı ve çayçı kendisi. Eşim geçen aylarda bu ablayı soluk soluğa görmüş abla iyi misin vs derken. Beni eve bırak bir adam beni takip ediyor demiş. Anlatınca 1 senedir varmış bu durum. Adam her yerde karşısına çıkıp evinin önünde bekliyormuş saatlerce. Eşim servis alanına kadar arabasıyla gidiyor abla servisten inince bırakayım seni de diyip bırakmaya başlıyor. Sapık adamın tepkilerini yazayım şimdi eşimin arabasına bakıp elinde kağıt kalem birşeyler yazıyormuş, eşim hayırdır diye sormuş ben öyle yazarım işine bak demiş eşimde teyzem sizden rahatsız oluyor diyince o senin teyzen değil diyip gitmiş. Heeer akşam servis alanında oluyormuş. Ablayla hem ben hem eşim konuştuk polise gidelim diye. Ama ablanın eşi ya ablayı ya adamı öldürürmüş. Ve ablanın bu işe çok ihtiyacı varmış. 4 tane kız çocuğu var. Eşim usturuplu olarak eşine anlatalım önce diyor onada yok. Hem ispat edemeyiz olay benim başıma patlar ben rezil olurum diyor. Abla bir sopa al yanına gördün mü sokakta giriş buna bağır çağır milleti dök başına polis gelsin belki korkar dedim onada yok. Yani abla hiçbir şeye ynşmıyor. Ben artık eşimle bitti karışmayacaksın, abla her yolu kapatıyor Allah korusun sonun kadir ş. Gibi mi olsun diye tartıştım. Ve eşim eminim ablaya gene bir şey diyemeyecek 2 aydır çünkü eşim bırakıyor. Ben açıp konuşöyı düşünüyorum kızlar. Napayım mecbur artık. Abla bu böyle devam edemez bizde artık tedirgin olmaya başladık eşimi daha fazla karıştırma. Kendi eşine olayı anlatamıyorsan bile tedirgin oluyorum o saatlerde gel beni al de diyicem. Artık eşim seni bırakamayacak diyicem.
Kızlar haksız mıyım çok korkuyorum adam bize de musallat olursa diye. Hem bizene biz elimizden geleni yaptık. Kendi eşi dostı var paylaşsın yada bir çözüm bulsun artık kendisi. Fazla vicdan insanın başına her zaman iş açar.
Valla ben kendi ablama öz ablama yardım etmeyi bıraktım
Bir yilimi verdim her yardım yolunu kapatiyor uygulamıyor.
Evliligimin ilk yılında öyle onun derdine koştum da yeter artık .en son dedim bana hiç birşey anlatmayacaksin.

Kendi ablama yardimi kesebiliyosam elin kadını kim oluyor ?

Kadın adamı tanıyor gibi görünüyor hiç bir yardımı kabul etmemesi kurtulmaya çare aramamasi bunu gösterir gibi. Elinizden gelenin fazlasını yapmışsiniz bence artık hiç bir şekilde müdahil olmayın size sicramasin mazallah

Back
X