Eşimin işi için çorluya taşındık ama alışamıyorum.

Merhaba
Ben de İstanbul'daki Çorlu'ya geldim, 10 senedir Çorlu'dayım ve seviyorum burayı. Her yere yakın, alışverişte istediğini buluyorsun. Neresi saçma sapan. Ben öyle köşebaşları görmüyorum taktik video çekenleri. Ayrıca bu video çekimleri her yerde oluyor. #korkmazzzz # özelden bana yazar mısınız.

Akrabam var çorluda gitmeyi çok istiyorum küçük merkeze yürüme mesafesi heryere yürüyerek gidiyorlar.

Kore mahallesi varmış bir tek ordan şikayetçiler onun dışında güzel bir ilçe.

Zamanla alışırsınız bence ne kadardır oradasınız ki ?

Tekirdağ'da da yaşıyorum ama bence çorlu daha güzel daha gelişmiş alışveriş yaparken de her istediğinizi bulursunuz çarşısı daha büyük ve daha çok mağaza var , hem ben hiç öyle her köşede tık tok videosu çeken görmedim başka eksi yönleri varsa bilmiyorum ama zamanla alışırsınız sadece oranın Kore mahallesi tehlikeli bir yer sizde oradan uzaksınızdır umarım romanların yaşadığı bir mahalle .

Evlendigimden beri o ilce senin bu ilçe benim geziyorum eşimin işinden dolayi. İl bile degil, kucuk ilceler. Ki ben buyuksehirde dogdum büyüdüm. Sık sık boyle konular goruyorum burda. Bu konuyu fazlasiyla kafaya takip depresyon boyutuna getirenler var. Anlamiyorum. Ben eşiyle yeterince iyi anlasip her weyi paylasabilen, en iyi arkadasi olarak gezip tozabilen biri bu kadar da sorun etmez diye dusunuyorum ya. Bir de kendisiyle tabi. Kendi kendine eglenebilen, kendine yetebilen, vaktini renklendirebilen biri her yerde yasar bence. Eşini de seviyorsa hic de sorun olmaz. Bence bunun eksikligi bu duygulari doguruyor

Doğma büyüme İstanbulluyum. 4 sene önce Çorlu'ya geldim. Alışamadım. Hatta nefret ettim. Burda yaşam yok. Çok sıkıcı. Oturduğum mahalle, apartman, çocukların okulu, havası, kışın dondurucu soğukluğu, her türden insan olması vs vs ...

Resmen gün sayıyorum. İmkanım olsa yarın İstanbul'a dönerim. Hatta evimi satıp gitmek istedim. Ama İstanbul da kira da oturmak çok pahalı. Bütçem yetmiyor. Burda ki evin değeri ile İstanbul'dan maalesef ev de alınmıyor.

Kaç gündür börtü böcekle uğraşıyoruz. Belediyeyi aramaktan helak olduk. Camları bile açamadım. Kavruldum. Çamaşırlar dan yüzlerce böcek temizledim.

Araç yok bizde, durak çok uzak. Ev hidraforlu Allah'ın günü bozuk, susuz kalıyoruz.

Üst ve alt katimdakiler sorun. Anlatsam şok içinde kalırsın.

Buralı bir arkadaşım sen asla buraya alışmayacaksin dedi. Çünkü sevmiyorsun.

Evet sevmiyorum.

Ne zaman İstanbul'a gitsem, ki Kadıköy rıhtımda iniyorum vallahi yeri opesim geliyor. İstanbul'dan Çorlu'ya döndüğüm gün nerdeyse cenazem var gibi üzülüyorum.

Yani bir umdum var yine. Birgün donucem diyorum. Tek engel maddiyat. Eşim de çocuklarım da bende dönmek istiyoruz.

Hele ki çocuklarım burayı hiç sevmiyor. Küçük oğlum bile anne gidelim diye tutturuyor.

Ahhh bir de sokak düğünleri var. Burda gördüm, hep benim sokagimda oluyor. Geniş çünkü. Ctesi pazar sabah başlıyor gece bitiyor. Kulaklarım isyan da ama burası böyle.

Daha çok şey varda... Neyse ben çok dertliyim benim dertlerim bitmez.

Her yere yürüyerek gidiliyor tabi, çünkü gidilecek yer yok gitmen gereken yerlere ise araç şart.

Alışveriş merkezi pazarı hastanesi var mış daha ne olsun ayol istanbul gibi havası bile zehir olan büyük şehirlerden çok daha iyi .
Alışveriş merkezi, pazar ve hastane... Kistaslariniz bu mu?

Gelgelelim havası zehir dediğiniz yerde güldüm. Instagram'da Çorlu'da yaşam diye bir sayfa var. Orda millet fabrikaların verdiği gazlardan öksürüp duruyoruz, cigerlerimiz yanıyor diye kan ağlıyor. Ve burdaki fabrika sayısını bir araştır derim

Üstelik ben büyük camlicaliyim... Oranın havasini bilen bilir.

Böyle bir ruh haliyle kendinizi çok yorarsınız. Istanbul da da her şehirden hatta milletten insan var çorlu ile kıyaslayınca bir fark yok bence. Istanbuldaki imkanlardan yararlanabilmek için de maddiyata ihtiyacınız var bence. Istanbul da olsanız dahi şuan özlemini duyduğunuz çoğu şeyi yapabileceginizi sanmıyorum. Siz sevmediğiniz için bahaneniz çok. Hiçbir şeyden memnun olmazsınız. Çocuklarımızda sizin soylemlerin8zden etkilenip mutsuz ölüylelerdir bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…