Esimin isi sorunsali

E estrellita24_ konusahibi ben sizi anlıyorum ben de hem akşamları evde olmayan hem de benim maaşımın yarısını kazanan adama sinir olurdum,evlenirken verilen vaatleri de tutmamış anlaşılan. Hepsi çok rahatsız edici. Keşke istediğiniz gibi bir iş bulmadan evlilik olayını gerçekleştirmeseydiniz. Hoş ben eşim işsizken evlendim ama eşim öğrenciyken bile part time çalışıyordu ve asgari ücrete yakın bi maaş alıyordu,hırslı ve sorumluluk sahibi olduğunu görmüştüm,siz bunu deneyimleme fırsatı elde etmemiş miydiniz?

Ama sizde evde otururken/uyurken esiniz calisiyor. Sonucta calisiyor. Sizin kazancinizla bos bos tum gun evde oturmuyor. Eve maas getirdigi surece garson olmasini niye siz sorun ediyorsunuz? esiniz sorun etse isini degistirirdi, Boyle kalmak istiyor demek ki.

Aslinda guzel yazmissiniz.hayal etmedigi isi yapmasi evet can skici. Bende uzuluyorum. Isterim ki mutlu olsun, herkes ama herkes istedigi isi yapsin. Insanlar sevdikleri isi guzelce yapiyolarsa orda basari vardir. Calisma vardir. Olmasaydiniz o zaman verilecek en kolay cevap. Yazmasanizda olur. Olmus iste otesi mi var. sorun olmus olmasaydi o zaman diyorsunuz. Ben dert yandim burda, cozum bulacagimdanda degil. Etrafimla konusamiyirum burda konusuyorum.
Kusura bakmayin baslik icin elit olmamis. Bende cok bayilarak isinde calismayan biri olarak statu en son gelir . Isimi degistirmek icin son bir senedir ugrasiyirum. Ama gercekten ugrasiyirum. Olay bu. Para da dert degil biyerde. Galiba ben guzel anlatamadm. Surda sadece bir bayan beni anladi . Bu kadar anlamayan olamaz cunku. Olmamali

Aslında konu sahibi maddiyattan çok eşinin, daha iyi bir iş bulma şansı ya da kapasitesi varken, eğitimini aldıgı alanda iş bulmak için çabalamamasından dert yanmış. Esiniz size göre rahat bir tip sanırım. Ben olsam maaşımı paylaşmazdım bu durumda. biraz rahatını bozardım hayat standartlarının sarsıldıgını görürse belki kendine gelir.

Tesekkur ederim guzel cevabinizdan oturu. Yok utanmaymis yok cok hirsliymisim sacma sapan cevaplardan sonra. Benzer konuyu baskasi yazmis cok guzel cvplar okumustum ama bana denk gelmedi:) admin bile calismak istemiyomusun yazmis. Zaman kaybi gercekten. Kimse kendi calissin kocasi otursun, aksamlarida yillardir degistirecegine soz verdigi isine giden biri. Benden az calisiyor, evet biyerde parayla yasiyoruz pamuk prensen hikayesi degil benden az kazaniyor. Ustelik evde de girmuyorum. Ustelik caba yok soz verdigi halde. Hala bana sacma sapan yorum yapanlar var. erkek mi onlar kadin mi anlamadim.

Aynen oyle, beni anlayanlar cogaliyor. Tesekkurler. Derdimi guzel aciklamissiniz

Ben sizi anladım, yazarken direk garsonluktan şikayet etmeniz örnek olarak CEO olmayı göstermeniz biraz şekilci olduğunuzu düşündürdü sanırım yorum yapan insanlara. Belki de öylesinizdir bilmiyorum.

Eşinizin tutkularını teşvik etmelisiniz bence. Her ay kenara onun kurmak istediği iş için biraz para atmak, onu gaza getirmeye çalışmak belki yardımcı olacaktır. Anladığım kadarıyla o rahata alışmış, heyecanından vazgeçmiş. Onu heyecanlandırmanın işin ucundan tutmasının bir yolunu bulmalısınız.

Ama buraya yazdığınız gibi konuşuyorsanız bu pek işlemiyordur bence. Ben bu durumlarda hayatındaki kadının erkeğin en önemli motivasyon kaynağı olabileceğini düşünenlerdenim. Onun alanıyla ilgili sorular sorun, ne bileyim bir şekilde konusunu açın, eski haliyle ne kadar gurur duyduğunuza yönelik ufak hatırlatmalar yapın. Pozitif motivasyonda bulunun. Bunlar işe yarar genelde.

Duymak istediginiz kocanizin pasif, tembel, karisindan az maas almayi sorun etmeyecek kadar umursamaz, verdigi sozu tutmaktan aciz bir adam oldugu mu?farkinda misiniz kocanizdan bu anlamlara cikacak betimlemelerle sikayet ediyorsunuz ve size bosan, lanet kocan var diye yorum yapmadiklari icin insanlari sacma sapan yorum yazmakla suclayip, kadin olmamakla itham ediyorsunuz.

Hayatta herkesin beklentisi farklıdır. Eşim şu an çalışmıyor (dükkanı vardı kapattı) işe girse alacağı maaş benimkinin 1/4ü kadar. Şu an dükkan kirası geliri var 2000tl kadar başka yok. Bir eş olarak Diğer tüm kriterlerimi karşılıyor. Bunu da sorun etmiyorum hem de hiç.

Sizin eşiniz sizin beklentileriniz doğrultusunda bir söz vermiş evlenirken. halinde tavrında bu sözü gerçekleştirecek umudu gördünüz mü? Gördüyseniz ve değiştiyse üstüne gidin. Çünkü zaten bu vardiya sistemiyle çocuğun tüm yükü/sorumluluğu üstünüze biniyor ve birbirinizi göremiyorsunuz. Böyle bir evlilik çok zor. Evde olduğu saatlerde uyku dışında eve katkısı nedir? Yemek temizlik ütü vs...

Maaş önemli değilse maaştan vurmayın. Adama az kazanıyorsun derseniz gidip vardiyasını arttırır belki? Sizin dert yandığınız şey neyse onu söyleyin. Ancak uzun süre farklı işte çalışan kişi mezun olduğu iş alanına dönmekte zorlanır. Bunu da unutmayın.

Bende buraya ilk geldigimde master yaparken garsonluk yaptim. Suan universitede calisiyorum, IT bolumunde. Esim 12 yildir burda , ilk zamanlar normal tabiki. Sorun ikiside . 5 yil once soz vermisti hala bekliyorum.
Peki bu 5 sene içerisinde eşiniz ne yapıp yükselebilirdi? Daha öncesinde konuştunuz mu bu konuları

Ben bir seyi anlamadim .esinizin baska bir meslegi de var da o alanda mi cabasi yok? Yani garsonluga gecici girmisti ama bir türlü cikamadi mi diyorsunuz? Cunku yurtdisinda o ulkeden diploma yoksa alaninda is bulmak bir hayli zor oluyor.

Yine bir konu sahibi konu açtığına pişman edilmiş.
Hangi insan (bakın hangi kadın demiyorum) kendisi sabah işe giderken güzellik uykusunda olan, eve geldiğinde doğru düzgün göremediği, buna rağmen eve çok az maddi katkı yapabilen biriyle sonsuza kadar mutlu yaşayabilir?
Bunlara zorunluluk olduğunda katlanılır, idare edilir ve lafı bile edilmez. Eş olmak bunu gerektirir. Ama bu adam bariz totosunu yaymak istiyor yani.

Erkekler ev işlerinde sorumluluklarını yerine getirmeyince niye kimse "belki adamın canı öyle istiyor" demiyor?
Canının istediği gibi davranmak isteyen insan tek başına yaşar, isterse senede bir kez bulaşık yıkar, isterse aylık 500 liraya geçinmeye çalışıp canının istediğini yapar. Evlenip çocuk yapan insanın canının istediği gibi davranma lüksü yok.
Ha adamın bu hayattaki en büyük tutkusu, ruhunu aydınlatan tek şey garsonluk yapmaktır, o zaman "tamam istediğini yap" derim. Bu adam bariz tembel ki üniversite mezunu olduğu halde kendi işini yapmadığı gibi en azından ya parası ya da saatleri daha uygun olan bir iş bulmaya zahmet etmiyor. Maaşı ve çalışma saatlerinden birisi iyi olsa konu sahibi bu kadar dert etmezdi bence.

Konu sahibi, bence siz eşinizi ezmeyecek şekilde konuşun. Kendi mesleğini yapmak istemiyorsa en azından saatleri düzgün olan bir iş bulması konusunda teşvik edin. Maaşı ikinci plana atıp beraber geçirdiğiniz zaman konusu üzerinden giderseniz biraz silkelenir belki.

Zlt8 Cok guzel anlamıs ve yapıcı bi yorum yapmış mesela. Kocama hakaret edersen mutlu olmucam emin ol. Rahat adam diyorum dediğim. para avcısı fln diyenler var. Bu mu sizin yapıcı yorumunuz.

Ben bir seyi anlamadim .esinizin baska bir meslegi de var da o alanda mi cabasi yok? Yani garsonluga gecici girmisti ama bir türlü cikamadi mi diyorsunuz? Cunku yurtdisinda o ulkeden diploma yoksa alaninda is bulmak bir hayli zor oluyor.

Eşim çift diplomalı. 2 üniversite mezunu, biri amerikadan:)) ama okudugu seyı. Bu saatten sonrada yapmasın zaten işe girsem çok maaş almam diyo haklı. Kendi işini ypmak derdi yıllardır. Ama biraz zaman alıyo işte 5 sene kadarcık:) eli ağır diyelim. Sıkıya almıyo almadı yada.

Tabi akşamları cocuk hep benimle yıllardır. Gunduz de kreste. Zaten gurbetteyız ustune bide bu. tek basımızayız aksamları kızımla. Zaten kendi okudugu seyı yapmayı hiç planlamadı. Kendi işini yapmak istiyo yıllardır. Ama eli çok ağır. Olacak mı emin de değiliz. Cok şükür bugunlere deyip oturup bekliyorum.

Ben calismayana tembel derim
Esiyle ayni kariyer basamaginda olmayana degil...garson degil size gore cok kariyerli bir isi olsaydi mesai saatlerini bu kadar dert eder miydiniz?tembel demeyelim de sizin esiniz biraz agir kanli sanirim.

Kendi isi olarak ne yapmak istiyor

Ben de yurtdışındayım mesai saatleri eşle farklı olunca cidden çok zor oluyor

5 senedir verdiği sözü tutmadıysa tutmaz artık.

Ben seni anladım aslında çaba,gayret olsun istiyorsun. Haklısın da. Üstelik bi de söz vermiş.

Ama ban öyle geliyor ki kandırmiş seni

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…