- Konu Sahibi estrellita24_
-
Adam 7/24 çalışsın mı. Siz evdeyken de o çalışıyordur o da size sinir oluyor mudur evde olduğunuzdaArkadasin baska bisi blamamistir, egitimi yetersizdir , dili yoktur falan. Bagimsizlik biraz komik geldi bana. Burda univeriste mezunu esim. Ama kendi isini yapmak istiyo yillardir. Daha oncede yine bi restoranda mudurluk yapti. Sonra garsonluga terfi etti baska bir restoranta. Ben isteyken onun evde birsey yapmadan oturdugunu bilmek beni sinirlendiren
Garsonlar saygın değil mi?Yani.
Evlenmeden önce saygın kariyeri olan bir eş seçmeliydi.
İlk mesajim: Müdürlüktengarsonluk nasıl terfi etti ben orayı çok anlayamadim.Daha oncede yine bi restoranda mudurluk yapti. Sonra garsonluga terfi etti baska bir restoranta.
Cok güzel belirtmişsiniz, teşekkürler. Garsonluk mesleğiyle ilgili bir yerme yapmadıgımı cokca kere soyledim aslında ama olabilir tabiki. Anlatım yanlışlıgı. İkinci kere okumadan gönderdm yazdıgımı. Ama böylede soylesem tepki alırdım bence. Ben 3- 4-5 yıl önce yine bu meslekteyken agzımı açmamıs sabırla duayla hakettiği yapmak istediği işi yapmasını bekliypdum. Hala bekliyorum, ayrılmak pes etmek gibi bi durumumda yok. Ama insanın sabrı arada tukeniyor. Yıllarca sureklı motive etmeye çaluşamazsınız kimseyi. Eşinizin desteği cok cok önemli bir evlilikte ama oda biyere kadar. İnsan kendi istemezse çaba göstermezse 2. Bi şahıs yardım edemez. Dediklerinizi aklımda tutucam tesekkürler.İlk mesajim: Müdürlüktengarsonluk nasıl terfi etti ben orayı çok anlayamadim.
İkinci mesajım: neden bu kadar eleştiri aldignizi merak etmişsiniz,7 yıllık KK müdavimi olarak yazayım:)
Burada bir meslek grubunu yerip kendini ondan ustun gördüğüne dair cumleler duymak insanları sinirlendiriyor ve 'o kendini ne sanıyor' moduna girebiliyorlar. Geçen gün de bir kadın laf olsun diye bir cümle kurup 'tezgahtarla da evlenemem' demişti ve linç başlamiştisizin bir mesleği yerme amaciniz olduğunu ben düşünmüyorum ama ilk mesajınıza
"ben de öğrenciyken garsonluk yapmıştım. Bu bir basamak . Ama zamanla emek verdim,cabaladim ve şu an iyi bir mevkideyim. O da garson, istese çok iyi yerlere gelebilirdi bunca zaman bir adım yukarı çıkmak için hiçbir adım atmadı. Üstelik 5 sene önce hamileyken bana söz vermişti. Sözünü de tutmadı. Bazen kendimi kullanılmış hissediyrloru
Garson olduğu için öğlene kadar uyuyup geç saatlere kadar calisiyor.
Aynı evin içinde birbirimizi göremiyoruz. Zaten gurbetteyim, ondan başka kimsem yok. Bu durum beni daha çok sinirlendiriyor. Ne yapmalıyım da eşime adım atmasi gerektiğini gösterebilirim?"
Gibi cümleler yazsaydiniz inanın bunca sayfa kişi size hak verip ona göre yorum atacaktı.
Ama sanirim sinirli-kirgin bir aninizda, o hırsla konu açmişsiniz azıcık,ondan olmuş bu yanlış anlama^^
Ve son mesajım: eşinizin bir üst basamağa çıkması için ne gerekiyor? Kendi dükkanını açmak gibi birşey demişsiniz. Eğer öyle bir niyeti varsa size uygun bir franchise bulsanız? Yani bayilik şubesi açmak için. Onlarda genelde zarar etme durumu çok olmuyor. Ayrıca maddi olarak sıfırdan bir dükkan açmakta daha ekonomiktir diye tahmin ediyorum. Madem o bir adım atmaya Korkuyor, siz bir önayak olsanız?
Şartları vs öğrenip onun aklına girersiniz bir şekilde... Ya da başka herhangi bir konuda. Madem o beş yıldır bir adım atamamis belki de arkadan itilme ihtiyacı hissediyordur.
Bazen restoram acmak istiyor, bazen baska bi iş:) sureklı değişiyo planlarıKendi isi olarak ne yapmak istiyor
DeğilmişGarsonlar saygın değil mi?
E adam gece çalışıyor buna mı tembellik diyorsunuz.Bence eşine saygılı olmalısınKimseyle konusamadigim icin burden biraz baskalarinin fikirlerini almak istedim. Yurtdisinda yasiyoruz iyi bir isim var benim. Kocam bnim kadar kazanmasada biraz kazaniyor. Fakat isi garsonluk. Kimseyi assagilamak degil haddim fakat 37 yasinda garsonluk yapan birisi bnm kocam olacak deseler inanmazdim. Bu ise hicbir zaman kalici demedi. kendide sevmiyor. Ama bugun tam 5 yil oldu bu meslege gireli ve hala birseyleryapmak icin ugrasiyor!!! Guya iste. Cok gayret gosterse bu kadar surmezdi. Kizim var 4 yasinda. Kizim kreste ben sabah iste onun da evde olmasi beni deli ediyor. Aksamlarida tabiki yok haftanin 4-5 gunu. Cok yoruldum artik. Tembel ve cabasiz insana hic tahammulum yok gercekten. Siz olsaniz naparsiniz?
Herkes benim gibi olmalı özellikle de kocam diyorsunuz yani.Hayir sevdigi icin yapmiyor. Biyerde mecburoyet, risk alamamasi falan. Asil sorun su aslinda. 5 sene once soz verilmis, isini degistirecegine daha iyi bir is bulacagina. Yeterli caba olmamasi beni cileden cikariyor. Ben caliskan bir insanim, karsinda tembel oldugunu dusundugun biri varsa sinirleneiliyorsun.
Bence sebep hala garson olması.Herkes benim gibi olmalı özellikle de kocam diyorsunuz yani.
Grillcim ben tüm yorumları okumadım.Bence sebep hala garson olması.
Kocası üst kariyerli bir işte sabah 7 akşam 10 çalışsa, ceo şekerim, o yüzden yoğun, napsın yuvamız için çalışıyor diye övünür.
Kv ev oğlunun üzerine olsun deyince; ben daha çok kazanıyorum, oğlu az kazanıyor, utanması lazım diyen biri sonuçta.
Yorumlarımızı beğenmeyip erkek olup olmadığımızı sorgulaması da cabası.
Demekki o kadar da çok istemiyor.Çok istese çabalar heralde.:))) O da sevmiyor garsonlugu diyorum.Onun yerine karar vermedim, Biliyorum. O da degitirmek istiyor fakat caba cok
az. Belkide yok.
Kızın anlatmaya çalıştığı şeyin eşe / mesleğe saygısızlıkla alakası yok , bu adam konfor alanından alışkanlıklarından vazgeçemiyor ,fiziksel olarak yük bile taşısa bir adım ötesinde farklı işler varken bu adımı atmıyor bu duruma tepkiniz ne olurdu bunu sorguluyor.
Ben olsam muhabbet arasında biraz ailemiz için çaba gösterirsen hayatımız daha güzel olur vs. şeklinde konuşurdum ama daha fazla zorlamazdım çünkü hayata bakış açılarınız farklı konu çabucak kavgaya dönebilir
mesela ben dil sınavına çalışırken eşimin yorumu 50 tl fark için bu kadar eziyete değer mi o kursa verdiğin ikibin lirayı bilmem kaç senede anca çıkaracaksın olmuştu halbuki 50 tl fark gözümde yok ben sadece kamuda eklenebilecek kısıtlı seçeneklerden bunu seçmiştim
Kesinlikle katılıyorum.Grillcim ben tüm yorumları okumadım.
Bununla birlikte 'ben şöyleyim ve öyle olmayan insanlara sinir oluyorum' şeklindeki yaklaşımlar bana hep şunu düşündürür.
Karşımdaki kişi mükemmelliyetçi ve etrafındaki herkesin kendisi gibi düşünmesini,hareket etmesini istiyor.
Takdir edersiniz ki bu hiç sağlıklı bir bakış açısı değil hele ki evlilikte.
İnsan eşinin var olan potansiyelini biliyorsa bu potansiyeli kullanmamasına üzülebilir elbette,
o zaman eşini teşvik eder,yönlendirir, işbirliği yapar.
Sinir olmak, küçümsemek bana göre doğru tepkiler değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?